Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III
aneby - Pon 14 Gru, 2009 22:17
Ja widziałam w telewizorni, ale może ktoś ma na płytce ....
Caitriona - Pon 14 Gru, 2009 22:39
Ja osobiście Ugly Truth za bardzo bym nie polecała A znasz, pewnie tak, Przypadkowego męża z Papą Winchesterem i Colinem, albo Pretty Man? Albo Bądźmy poważni na serio, Dear Frankie, Idealnego męża, Ja cię kocham, a ty śpisz, Nic Nie Mów, Niezwykły dzień Panny Pettigrew, Penelope, Siostry, Siworae, Smokiem i mieczem, Zabij mnie później? Nie wszystkie te filmy to komedie romantyczne, część to po prostu filmy o miłości, ale dość lekkie i ciekawe, albo komedie, gdzie miłość się "pałęta" w tle Większość stara, ale jara
Trzykrotka - Pon 14 Gru, 2009 22:47
Od 27 sukienek i Ugly Truth raczej trzymaj się z daleka.
damamama - Pon 14 Gru, 2009 22:48
Mój poprzedni wpis był o Ugly Truth. Ojej Caitriona wypisałaś ogrom tytułów, część z nich nic mi nie mówi. Muszę się im przyjrzeć z bliska, chętnie też był zobaczyła film z jak to określiłaś miłością pałętającą się w tle.
Caitriona - Pon 14 Gru, 2009 23:01
Takim filmem jest np. Smokiem i mieczem Wypisałam polskie tytuły, pewnie część z nich kojarzysz pod tytułami orginalnymi
aneby - Pon 14 Gru, 2009 23:05
Na Pretty man zwróciłam uwagę ze wzgledu na Jacka Czeka w kolejce do obejrzenia
BeeMeR - Wto 15 Gru, 2009 07:25
27 sukienek jest dalekie od ideału
ale jeszcze dalsze są "ślubne wojny" czy jakoś tak
Alicja - Wto 15 Gru, 2009 08:43
jeszcze lepsze niż 27 sukienek
milenaj - Wto 15 Gru, 2009 12:36
A oglądałaś "To właśnie miłość" - ideał jak dla mnie.
Agn - Wto 15 Gru, 2009 22:39
Wróciłam z Mikołajka. Niech to ----> wam starczy za recenzję.
BeeMeR - Śro 16 Gru, 2009 09:10
A ja widziałam Rewers i podobał mi się.
Sama historia też jest warta obejrzenia, a zabieg czarno-białej taśmy interesujący i pasujący do treści.
W gruncie rzeczy jednak chyba bardziej niż sama historia, urzekło mnie jej osadzenie w specyficznej rodzinie córka-matka-babcia, rewelacyjnie zagrane przez tercet Buzek-Janda-Polony.
Zwłaszcza małe smaczki, znane mi z dzieciństwa - jak np. makutra do robienia masy sernikowej (jak się cudnie potem wylizywało z rowków makutry tą słodką masę ) no i znane mi z autopsji próby za wszelką cenę umówić córkę z jakimś absztyfikantem , a najlepiej od razy wydać za mąż
I jest to cudnie zagrane
Słychać było przy wychodzeniu z kina, ze sporo opinii widzów brzmiało "mam mieszane odczucia" - ciekawe, co mieli na myśli
Trzykrotka - Śro 16 Gru, 2009 09:37
| BeeMeR napisał/a: |
Słychać było przy wychodzeniu z kina, ze sporo opinii widzów brzmiało "mam mieszane odczucia" - ciekawe, co mieli na myśli |
Mnie się wydaje, ze wiele osób przeżyło szok czysto estetyczny. Po dość mrocznej, ale jednak - komedii, zaczątkach romansu jak ze starego kina, dostajemy
Słyszałam też głosy o niepotrzebnym watku gejowskim. Ja go ledwie zakonotowałam, szczerze mówiąc.
BeeMeR - Śro 16 Gru, 2009 09:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Słyszałam też głosy o niepotrzebnym watku gejowskim. | Sama też uważam go za niepotrzebny. Nie przeszkadza niby, ale i nie wnosi nic, oprócz krótkiej refleksji, że baaardzo dużo od tamtych czasów się pozmieniało - ale to przecież można było osiągnąć i bez tego wątku - jakiś taki niepotrzebnie nachalny w tym wszystkim.
Ad spoiler - ok , ja chyba za dużo filmów o tej tematyce widziałam, żeby to akurat tio mi mogło przeszkadzać - bo wiadomo - wszystko ma drugą stronę
Acha, Tomek zauważył, że użyte w filmie koparki zaczęto produkować w latach osiemdziesiątych, czyli trzy dekady po czasach, bo akcja dzieje się w 1952r, ale nie powiem, żeby to zaważyło na moim odbiorze filmu
trifle - Śro 16 Gru, 2009 13:24
A propos wątku gejowskiego - gdzieś czytałam, że to też ma być przykład "drugiej strony". Ojciec był takim prawdziwym mężczyzną, a syn - jest wrażliwy, dba o matkę, może jakoś "zniewieściały", ale ma to służyć pokazaniu tej różnicy. Nie wiem, czy to do mnie przemawia w sumie
Gosia - Śro 16 Gru, 2009 15:55
Że wrażliwy to od razu musi być gej?
Ten wątek i to powtórzony mi przeszkadzał.
miłosz - Śro 16 Gru, 2009 23:16
| Gosia napisał/a: | Że wrażliwy to od razu musi być gej?
Ten wątek i to powtórzony mi przeszkadzał. |
mam jak Gosia też mi przeszkadzał......... i jeszcze ten blond Poniedziałek
Gosia - Czw 17 Gru, 2009 17:37
Poniedziałka w pierwszym momencie nie poznałam
BeeMeR - Pią 18 Gru, 2009 10:09
Ja też nie rozpoznałam
dla mnie dobrym podsumowaniem Rewersu była
aneby - Sob 19 Gru, 2009 22:53
Caitri , wielkie dzięki za polecenie Zabij mnie później http://www.filmweb.pl/f32...%C5%BAniej,2001
Zabawny film z gatunku lekkich, łatwych i przyjemnych, w sam raz na sobotnie popołudnie
Bardzo mi się spodobała ścieżka dźwiękowa a najbardziej piosenki Bad day i Fiction
Tutaj więcej o muzyce http://forum.northandsout...p=241176#241176
Jak gdzieś dopadnę, to na pewno zakupię A może ktoś ma ?
Edit: No i Max taki słodki do schrupania
tylko mówił z takim denerwującym akcentem
Trzykrotka - Sob 19 Gru, 2009 23:28
O, widzę, ze brat agenta Bootha tam grał
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 23:31
O, Max tam gra? Caitriiiiii...!!!
Admete - Sob 19 Gru, 2009 23:36
No właśnie. Max!
aneby - Sob 19 Gru, 2009 23:36
A który to jest brat agenta Bootha bo ja tylko kojarzę faceta z Roswell ...
Trzykrotka - Sob 19 Gru, 2009 23:46
| aneby napisał/a: | A który to jest brat agenta Bootha bo ja tylko kojarzę faceta z Roswell ... |
http://www.filmweb.pl/o59277/Brendan+Fehr
A o, ten
aneby - Sob 19 Gru, 2009 23:55
Ach, to ten sam
|
|
|