To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Pią 11 Kwi, 2008 21:37

O jeżu ;-) Co to miało być? ;-) A Dean powyżej bardzo smakowity :-)
Anonymous - Pią 11 Kwi, 2008 22:25

praedzio napisał/a:
Bom się przeraziła już, że Sama wymieniłaś na Deana..

o nie, ja stala jestem w uczuciach jak pokocham to na Amen ;]
a Sam to po prostu :thud:

Caitriona - Pią 11 Kwi, 2008 22:45

praedzio napisał/a:
Niedużo tego, ale zawsze coś: http://www.youtube.com/watch?v=kDTIQfICR9k

Faktycznie niewiele widać ;)

Anonymous - Sob 12 Kwi, 2008 22:49

ojej z niesamowitą reularnością oglądam ten serial będący wybitnym osiągnięciem. Będac po 11 odcinku, moim faworytem jest nadal jednak odcinek o psychiatryku :mrgreen: a w tym 11 odcinku o strachu na wróble to się zirytowałam troszeke na pupila Sama, bo zachował się jak dzieciak, w stylu ma być tak jak chcę i koniec :wsciekla: niby delikatnie się zrehabilitował, ale sądząc po ostatniej scenie z tą jakąś dziwną kobietą domniemywam, ze jeszcze wynikną z tego preturbacje :? .
widzę, że obecnie jestem w takim stanie, że świat moze się walić, ale nie może być takiej sytuacji, że ma dźień bez odcineczka, uroczej procji adrenaliny i Wrażeń Estetycznych :mrgreen:

Admete - Sob 12 Kwi, 2008 23:43

Kasiek masz piękny avek :-) I przepadłas na amen :-P :lol: też tak miałam, gdy oglądałam pierwszą serię, a potem drugą. Perturbacje z Mag oczywiście będą i to niemałe. Szykuj się na naprawdę mocny koniec sezonu. Tak sobie myslę, że powinnaś od razu zarezerwować czas na obejrzenie ostatniego odcinka 1 serii i pierwszego 2, bo nie zdzierżysz ;-)
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 09:01

ha czas się zawsze znajdzie, no w końcu są pewne priorytety, mogę wstać o świcie i położyć się późno, zaiste przepadłam a pamiętam jak się dziwiłam, że Brat miał hopla na punkcie co rusz nowego serialu, że oglądał 4400 nie rozumiałam jak można się tak pasjonować jakimś serialem. A teraz... ale oczywiście nie może to być byle jaki serial.
i nie może byle kto grać. A w Supernatural obsada jest naprawdę świetna. Sam jest bardzo miły dla mego wrażliwego na czyste piękno oka :serce2: , a Dean jest miły dla oka i jeszcze ma świetne poczucie humoru.
A teraz czas na dzisiejszą porcję przyjemności :cheerleader2: :banan_Bablu: :banan_czerwony: :banan_Bablu: :cheerleader2:
a avek jest piekny bo przedstawia wcielone piękno :rumieniec:

soph - Nie 13 Kwi, 2008 09:29

Rozkoszne są te Twoje avki. Poprzedni też bardzo mi się podobał, podobnie zresztą jak ta cudna istota, którą przedstawiają wybrane przez Ciebie zdjecia :ops1: .
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 09:51

Siostrą od dziś mi będziesz :hug_grupowy: ( z racji tego, że rodzona udała mi się srednio a o jej gustach nie wypada dyskutować :roll: )
uroda tych Osobników nie jest niestety moją zasługą :mrgreen:
a ta cudna istota to Iker Casillas wspaniały bramkarze Realu Madryt. Albowiem obecnie Ryś i Iker muszą dzielić moje serce z cudnym Samem, tak w sumie jeszcze chce wskoczyć Dean na vacat, ale nie nie. Nie dam się. Piersze wrażenie się liczy Sam rządzi tylko niech on się porządnie zacznie zachowywać bo Go trzepnę przezz tą śliczną główkę

soph - Nie 13 Kwi, 2008 10:11

Co Ci przeszkadza w zachowaniu Sama? Przy którym jesteś odcinku? Z przyjemnością porównam ze swoimi odczuciami z pierwszego oglądania :-D .
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 10:32

wyjątkowo mnie wkurzył w 10, jak po telefonie od ojca zaparł się, że musi jechać do kaliforni, owszem, rozumiem go tzn tak mi się wydaje, stracił dziewczynę i chce być z ojcem bo ten przezył to samo. Chce TO znaleźć i zniszczyć, ale zachowuje się jak dziecko, nie rozumie, że ich ojciec ma powody, żeby go nie szukali tylko dlaej ratowali kogo się da. Dean jest bardziej racjonalny a mniej egocentryczny. on rozumie ojca i widzi pewne sprawy inaczej i lepiej niż Sam. Sam nie rozumie i nie chce zrozumieć, że mogą istniec pewne powody dla ktorych powinien robić co robi. Dlatego uważam, ze zachował sie wtym momencie wkurzająco. Można to tłumaczyć i usprawidliwic po cześci, ale fakt jest faktem.
owszem w szerszej perspektywie wyszło to po części(póki co) na dobre, bo złapali tylko Deana a Sam mógł się pojawić niczym Anioł Wybawiciel, no bo jakby w ostatniej chwili nie poszedł po rozum do głowy to... Tzn nie chce definitywnie rozstrzygać bo co wywinie ta Chłepcząca Krew Dziewoja o Oczach Zaranionej Sarny to jeszcze tego nie wiem

soph - Nie 13 Kwi, 2008 10:36

Sam pod niektórymi względami przypomina bardzo ojca, co tłumaczy jego bezkompromisowość i czasami obsesyjny upór. Bardzo potrzebuje Deana, który bywa takim głosem zdrowego rozsądku (choć, oczywiście, często role się odwracają). Co do Dziewoi - myślę, że ten wątek rozwinie się w sposób interesujący dla Ciebie :)
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 11:37

Pomyliłam się wczoraj byłam po 11 odcinku :D . dziś jestem po 12 już. To jest zdecydowanie odcinek Deana pokazuje na co stac tego aktora :wink: ale Sam ma też kilka fajnych scen, :serce2:
soph napisał/a:
Sam pod niektórymi względami przypomina bardzo ojca

i pewnie dlatego mają problem z dogadaniem się. Często jest tak im dziecko bardziej podobne do rodzica tym większe problemy z komunikacją.
soph napisał/a:
Co do Dziewoi - myślę, że ten wątek rozwinie się w sposób interesujący dla Ciebie

Doczekac się nie mogę.

Bardzo mi się podobają te relacje braci, to takie prawdziwe jest oni potrzebują siebie a cięzko im okazywac uczucia.
ehhh do jutra musze poczekać co tam dalej będzie...

Admete - Nie 13 Kwi, 2008 12:52

Kasiek my tu wszystkie Supernaturalne Siostry :-) Sam jest wkurzony na ojca, niedługo będzie odcinek, w którym wyrażnie to zaznaczą. I czeka Cię prześliczny braterski odcinek Something Wicked - będą retrospekcje z dzieciństwa Winchesterów i zrozumiesz, dlaczego Dean jest taki opiekuńczy wobec Sama. Wiesz Dean zawsze bardzo pragnął aprobaty ojca i gdzies tam podskórnie ma watpliwości, czy Papa Winchester nie kocha bardziej jego młodszego brata. Och jak sobie przypomne ostatnie odcinki 1 serii...Spadniesz z krzesła ;-)
Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 13:02

Nie kuś tak bo naprawdę zaraz włącze sobie za dwa, albo i trzy, a jutro mam kolosa i muszę się uczyć, powinnam, ale i tak rodziców wyślę dziś do kościoła a sama się poboję troszeczkę
Admete napisał/a:
my tu wszystkie Supernaturalne Siostry

Ha wreszcie mam normalną rodzinę :mrgreen:
Admete napisał/a:
Wiesz Dean zawsze bardzo pragnął aprobaty ojca i gdzies tam podskórnie ma watpliwości, czy Papa Winchester nie kocha bardziej jego młodszego brata

był już chyba taki sygnał zdaje się w odcinku ze zmiennoskórym.
te ich relacje mają dziwne zabarwienie mam przeczucie, że z tego coś wyniknie i to nic dobrego na pewno. Mały przedsmaczek był juz w moim ukochanym psychaitryczku jak Sam chciał Deana zastrzelić.
jak ja kocham ten serial

praedzio - Nie 13 Kwi, 2008 13:04

lady_kasiek napisał/a:
Bardzo mi się podobają te relacje braci, to takie prawdziwe jest oni potrzebują siebie a cięzko im okazywac uczucia.

W takim razie spodobają ci się poniższe avki:

:lol:

Anonymous - Nie 13 Kwi, 2008 13:10

Avki mi się bardzo podobają Praedziu Mój Świety Mikołaju :kwiatki_wyciaga: Ten pierwszy mi sprowadził motylki.. Zresztą oni są bardzo motylkogenni.
Ale dziś to się wzruszyłam jak Dean miał umierać i to rozpaczliwe szukanie pomocy przez Sama.
musze sie ocząsnąć

Admete - Nie 13 Kwi, 2008 13:42

Cóż my się teraz przy trzeciej serii zaczynamy niepokoić, bo pewna sprawa związana z braćmi robi się dziwna...Mamy o czym myśleć w związku z nowym demonem, starą umową na rozdrożach i Samem wybrańcem. Kripke bywa czasem sadystyczny ;)
Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 19:05

Zabijcie mnie. Zakochany Dean był.... nie ja tego w słowa ubrac nie umiem, powiedzieć, że słodki to nie bo nie pasuje to do niego. słowo słodkie nie odda moich motylków. a jak się bałam, że ta cięzarówka rozjedzie tą jego ukochaną, albo,. że jej się stanie coś złego.
A sam widzę się wyrabia, też umie braciszkowi wbić szpileczkę a taką ma minę niewinna i oczęta niewinne.
i uwierz mężczyźnie

praedzio - Wto 15 Kwi, 2008 21:48

Był wywiad z Jensenem, to teraz kolej na Jareda. :D

Cytat:
Jared Padalecki
odpowiada na pytania fanów

10.04.2008

Żródło: http://www.buddytv.com/ar...th-j-18449.aspx
Autor: John Kubicek
Tłumaczenie: Hypatia

Wszyscy wiedzą, że gwiazda „Supernatural”, Jared Padalecki to wysoki facet. Niemalże w każdej telewizji albo filmie, w którym występuje góruje nad innymi. Dopóki nie staniesz z nim twarzą w twarz (albo jak w moim przypadku twarzą w kark) nie jesteś w stanie docenić wzrostu Jareda.
Buddy TV przeprowadziło wywiad z Jaredem podczas naszej ostatniej wizyty na planie Supernatural, zadając mu kilka pytań od fanów z naszej strony internetowej. Podobnie jak Jensen Ackles, Jared był w trakcie pracowitego dnia kręcenia zdjęć, dodatkowo prawie każdą przerwę wykorzystywał na rozmowy telefoniczne, chcąc ustalić szczegóły swojej podróży na EyeCon do Orlando.

Przygotowując się do rozmowy poprosiliśmy grupę fanów Supernatural o ich pytania do ciebie.
Dobrze. W porządku.

Pierwsze pytanie jest od Caryn z Long Island. Ostatnio wiele czasu poświęcasz horrorom: Supernatural, Dom woskowych ciał, Piątek trzynastego. Czy są jakieś inne gatunki, którymi jesteś zainteresowany, albo chciałbyś się im poświęcić?
Caryn, to wspaniałe pytanie, jest mnóstwo różnych gatunków, których chciałbym być częścią. Na przykład westerny. Nie wiem, czy rzeczywiście potrafię być zabawny, więc nie jestem pewien czy sprawdziłbym się w komedii, ale myślę, że jeśli ktoś złożyłby mi taką propozycję, to bym ją przyjął. To efekt połączenia tego, co przemysł filmowy akurat eksploatuje z tym, gdzie prowadzi cię własna droga. Z powodu strajku nasz serial zamiast zakończyć zdjęcia 4 kwietnia, zakończy je 29 kwietnia. Wkrótce znowu wrócimy z czwartym sezonem i to już 2 lipca, więc mamy bardzo małe okienko czasowe. Dostałem kilka scenariuszy od swojego agenta, który powiedział mi: „To są scenariusze, którymi mogę się zając. Jest ze 40 różnych filmów kręconych tego lata, lecz ten czas, który mam ogranicza mi wybór do czterech czy pięciu”. Szczęśliwie, jestem wielkim fanem Piątku trzynastego, więc powiedziałem mu: „Czy mogę zrobić ten? Chciałbym z kimś porozmawiać o tym filmie”. Spotkałem się więc z ludźmi odpowiedzialnymi za ten obraz. Praca przy horrorach lub w klimatach nadprzyrodzonych daje mi dużo radości, ale oczywiście z przyjemnością zająłbym się też innymi gatunkami.

Drugie pytanie pochodzi z Francji, serial cieszy się popularnością na całym świecie. Isabel chce wiedzieć, z której sceny lub odcinka jesteś najbardziej dumny, i co było najtrudniejsze dla ciebie jako aktora?
Oh, Isabel to bardzo dobre pytanie. Z czego jestem najbardziej dumny? Wiesz co, dosyć dumny jestem z odcinka, a właściwie dwóch: Heart z drugiego sezonu oraz Mystery Spot z obecnego sezonu, ponieważ włożyłem w nie wiele pracy. Heart już widziałem, Mystery Spot jeszcze nie, a to dlatego, że z jakiś dziwnych powodów potrzebuję odpowiednich warunków, by móc siebie obejrzeć. Jestem fanem serialu, ale czasem po prostu nie mam ochoty oglądać siebie, więc czekam na odpowiedni moment. To były ciężkie odcinki, oba poświęcone postaci Sama. Mamy epizody koncentrujące się wokół Deana i epizody, które koncentrują się na Samie, oraz takie, gdzie ciężar jest rozłożony na obu braci. Te dwa, to były odcinki Sama, więc już z samej ich natury wymagały ode mnie mnóstwa pracy.
Wybrałem je nie tylko z uwagi na ogrom pracy, ale też przez najtrudniejszy dla mnie do nakręcenia odcinek Heart, z powodu sceny miłosnej. W myślach mówisz sobie: „Za kilka dni czeka mnie scena miłosna. Mam dziewczynę, z którą jestem związany od trzech i pół roku, a wyląduję w łóżku z inną ładną kobietą”. Ale moja dziewczyna – obecnie moja narzeczona, zaręczyliśmy się właśnie we Francji – była wspaniała co do tego tematu. Naprawdę mnie wspierała, podobnie jak wspiera cały serial, ale to po prostu jest dziwaczne, chodzić w samej bieliźnie w obecności ludzi, których znasz od trzech dni. To był dziwny odcinek.

Na koniec pytanie, które zadałem również Jensenowi: jaka jest najbardziej zawstydzająca historia, którą możesz nam opowiedzieć o Jensenie?
O ludzie, pewnie są jakieś niesamowite historie. Chciałbym móc być bardziej dokładny. Jensen dosyć nieźle kontroluje swoje poczynania, w pewnym sensie, więc sam nie wiem, ale jestem przekonany, że znalazłoby się coś wstydliwego. Nic specjalnego nie przychodzi mi do głowy, ale oczywiście są te momenty, gdy ma w ustach mnóstwo jedzenia, a ja wtedy rzucam hasło typu: „Hej stary, wyczyść sobie grilla”, albo gdy zamek w jego spodniach jest niedopięty. Pamiętam taki dzień, gdy powiedziałem mu: „Hej masz lęk wysokości?” A on nawet nie patrząc zapiął sobie rozporek, przez te wcześniejsze uwagi jak: „Masz lęk wysokości? Bo twój zamek ma”. To takie średnio zawstydzające momenty. Nic tak żenującego, jak wtedy, gdy pękły mi spodnie przed kamerą. Muszę się za to na nim odegrać.

Ok, dziękuję bardzo.
Dzięki.

praedzio - Czw 17 Kwi, 2008 08:01

Fragmenty najnowszego odcinka :excited: :excited: :excited:
http://www.sfuniverse.com...ers-first-look/

Admete - Czw 17 Kwi, 2008 14:26

Niektórzy narzekają, ale mnie się te fragmenty podobaja. Naprawdę lubię te ich ekperymentalne, zwariowane epizody. I Ci nieszczęśni Łowcy duchów są bardzo zabwni ;-) Biorąc pod uwage fakt, że końcówka sezonu pewnie będzie ponura, mam ochotę na trochę rozrywki ;-)
Deanariell - Czw 17 Kwi, 2008 21:53

Admete napisał/a:
Niektórzy narzekają, ale mnie się te fragmenty podobaja.

Obejrzałam... :rotfl: Też mi się podobają - będzie zabawnie (choć jak znam życie, to z pewnością nie tak do końca...).

Anonymous - Pią 18 Kwi, 2008 18:32

No proszę, ale się ubawiłam na dzisiejszym odcinku nr 17. Uśmiałam się strasznie. sceny gdy robili sobie jaja z siebie nawzajem były bardzo, przezabawne.
Ha ponieważ wczioraj nie oglądałąm codziennej porcji dziś zaaplikowałam podwójną dawkę szczęścia i bardzo się cieszę.
Z dnia na dzie coraz bardziej lubię ten serial a znajomi nie mogą wyjść ze zdziwienia, że wstaję tak wcześnie, żeby COŚ :roll: oglądnąć

Admete - Pią 18 Kwi, 2008 20:06

To teraz czekają Cię doskonałe odcinki - przepadam wprost za Something Wicked, a Salvation i Devil's Trap to jedne z najlepszych w historii serialu.
Anonymous - Pią 18 Kwi, 2008 20:15

o czyli oglądnę te perełki już na dniach :p skutkiem będzie prawdopodobnie tragiczny koniec wyższej edukacji, ale ile wówczas czasu będę miała na dogłebne anailzy Sama i Deana :wink: