To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Sob 06 Lis, 2010 20:15

Greer :D To klepnięcie w plecy i rada, żeby Eli zachował się jak męzczyzna ;) No właśnie - co z Chloe? Najwyraźniej nie przekazała Scottowi obcych elementów. Musieli zrobic coś z jej genami.
Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 20:31

Przekazać, przekazała, ale na chwilę. Nie zazdroszczę dziewczynie, mieć świadomość, że powoli się człowiek zmienia w coś innego...brr...
I o dziwo, po tym odcinku zaczęłam lubić Younga, do tej pory mnie irytował.
A Greer normalnie podbija moje serce :mrgreen:

Admete - Sob 06 Lis, 2010 20:37

Widzisz co trochę angstu robi z bohatera? Od razu jest lepszy i ciekawszy ;) nawet przystojny ;) A tak serio to facet ma sporo na głowie. Natomiast Rush zaczyna coraz bardziej grać Boga samego :roll: To się musi źle skończyć.
Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 20:57

Przystojniejszy to chyba nie, ale na pewno bardziej interesujący ;)

A Rush, cóż, penie umoczy tyłek i potem dostąpi objawienia, że sam nie może o wszystkim decydować, nawet jeśli jest taki niesamowicie inteligentny...

Admete - Sob 06 Lis, 2010 21:05

Objawienia to on chyba nigdy nie dostąpi. Za bardzo egocentryczny :roll:
Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 21:07

Admete napisał/a:
Objawienia to on chyba nigdy nie dostąpi.

Myślisz? Ja stawiam, że jednak przejrzy na oczy, kiedyś ;)

Admete - Sob 06 Lis, 2010 21:11

Caitriona napisał/a:
Admete napisał/a:
Objawienia to on chyba nigdy nie dostąpi.

Myślisz? Ja stawiam, że jednak przejrzy na oczy, kiedyś ;)

Moze czasowo. Na razie sknocił już tyle rzeczy, gada z duchami? emanacjami własnego umysłu? projekcją statku? i go to zupełnie nie rusza. Jeśli Destiny mógł dotrzeć do umysłu Younga, to także do Rusha. Może on tez jest testowany?

Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 21:29

No właśnie się zastanawiam z kim on rozmawia. Żona wskazuje, że sam ze sobą, bo skąd Destiny wiedziałby jak ona wyglądała? Może aż tak wniknąć w umysł? Dr Franklin może już być wytworem statku. Kurczę, nie wiem.
Admete - Sob 06 Lis, 2010 21:52

Może to będzie coś jak Solaris? Statek może tylko sugerować pewne rzeczy, a umysł Rusha dopełnia resztę.
Admete - Nie 07 Lis, 2010 17:16

10 grudnia będzie jeszcze jeden odcinek Warehouse 13 :shock: A ja myślałąm, że 12 był ostatni. Cieszę się.
Aragonte - Nie 07 Lis, 2010 17:32

Super :-D :-D :-D
Może coś się zmieni, jeśli chodzi o Mykę, tzn. jej odejście z Magazynu...

Fibula - Nie 07 Lis, 2010 17:44

Admete napisał/a:
10 grudnia będzie jeszcze jeden odcinek Warehouse 13 :shock: A ja myślałąm, że 12 był ostatni. Cieszę się.

Dodatkowy oprócz świątecznego?

Admete - Nie 07 Lis, 2010 17:50

Fibula napisał/a:
Admete napisał/a:

Dodatkowy oprócz świątecznego?

To ten świąteczny.

Caitriona - Nie 07 Lis, 2010 23:38

O, świetnie! :D
Aragonte - Pon 08 Lis, 2010 16:52

Niemcy zabrali się za ekranizację Dzienników gwiazdowych :shock:
Trailer tu:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Sama nie wiem, co o tym myśleć, ale pewnie postaram się kiedyś obejrzeć.

Admete - Pon 08 Lis, 2010 17:02

To jest jakaś miniseria krótkich odcinków chyba. Pod spodem w wypowiedziach pisanych zrozumiałym językiem chyba chwalą ;)
Fibula - Wto 09 Lis, 2010 21:48

Hmm, może The Walking Dead nie do końca jest serialem fantastycznym, ale tu chyba bardziej pasuje niż w sensacji. :mysle: Ogląda to ktoś poza mną? ;)
Admete - Wto 09 Lis, 2010 21:50

O zombiakach? Ja duzo zniosę, ale dla mnie to juz hardkore ;)
milenaj - Wto 09 Lis, 2010 21:56

No właśnie, dużo dobrego słyszałam i czytałam o tym serialu, ale oglądać nie zamierzam.
Aragonte - Wto 09 Lis, 2010 21:58

Ja też nie - odkąd zombiakami skażono nawet Austen, zamierzam programowo ich unikać :roll:
Caitriona - Wto 09 Lis, 2010 22:37

Ja też sobie ten serial odpuszczę, nie cierpię zombie... Brr.
Fibula - Wto 09 Lis, 2010 23:05

Zombiaki jak żywe, trzeba im przyznać. :rotfl: Nie oglądam horrorów, ale w moim odczuciu zombie w TWD zastępują zdziczałych ludzi z Survivors czy The Road i bardziej jestem w stanie zrozumieć bezmyślne stwory niż ludzi. No i jestem ciekawa, jak zostanie pokazany świat po katastrofie. Może Praedzio się przełamie dla głównego bohatera ;) .
praedzio - Śro 10 Lis, 2010 13:49

Aaaaa... Chodzi Ci o pięknego Andrew? :mrgreen: Ale te zombiaki... :confused3: :mysle: Najwyżej skombinuję pierwszy odcinek i zobaczę, czy to strawne jest. Jakoś nie jestem przekonana do rozpadających się na kawałki bohaterów. ;)
Fibula - Śro 10 Lis, 2010 19:20

Ale zombiaki to tło, nie bohaterowie. :-P
praedzio - Śro 10 Lis, 2010 21:03

Dobra, dobra. :mrgreen: Co zrobić jak tło czasem wyłazi ruchem posuwistym na pierwszy plan? ;)