To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood (seria 2) 2007

Gosia - Nie 02 Gru, 2007 09:19

Po raz kolejny muszę stwierdzić, że ten serial ogladam tylko dla Guya to znaczy Rysia. Gapiowatosc Guya i niesamowite ucieczki Robina wciąż mnie wkurzają. No i jeszcze Marian, która wykorzystuje uczucia Guya :roll: Niech on wreszcie przejrzy na oczy!
Jedyny przyjemny fragment w tym odcinku to chyba ten:

praedzio - Nie 02 Gru, 2007 13:43

Gosia napisał/a:

Tylko coś Marian minę ma nietęgą... :lol:

Sofijufka - Nie 02 Gru, 2007 13:54

praedzio napisał/a:
Gosia napisał/a:

Tylko coś Marian minę ma nietęgą... :lol:

Sumienie ją gryzie :-|

Gosia - Nie 02 Gru, 2007 16:21

Marian mine ma nietegą, bo wisiala na drzewie i udawala ze ją Robin porwał.
A Guy jak na dzentelmana przystało :serduszkate: pospieszył na ratunek.
A Robin w miedzyczasie (jak na tchorza przystalo :mrgreen: ) uciekł z pulapki. I zawsze ta sama wymowka - żeby pomoc krolowi :roll:

praedzio - Nie 02 Gru, 2007 16:58

Gosia napisał/a:
A Guy jak na dzentelmana przystało :serduszkate: pospieszył na ratunek.

Właśnie wyobraziłam go sobie, jak biegnie z rozwianym włosem, wymachując tym swoim ogromnym mieczem... :wink:
EDIT: Eee... nie... wróć! Przecież musiał wspiąć się na drzewo... :lol:

Gosia - Nie 02 Gru, 2007 18:02

Dokladnie! Ale jak zwinnie sie wspinal! ;)
Mowie powaznie, to wygladalo jakby naprawde to on wchodzil na to drzewo, chyba ze obraz byl odwrocony. :mrgreen:
W przypadku Robina to z pewnoscia dubler ;)

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 10:44

PICSPAM ep. 10 (chyba... w kazdym razie z wczoraj)

Guy :serce2: Marian alert! ;)

Gosia - Nie 09 Gru, 2007 11:03

Tak, to musi byc wczorajszy odcinek. Kilka ujec Guya jest tu bardzo fajnych.
Ale jakos nie widze szeryfa! Czyzby Guy go zastepowal?
Chyba fajny ten odcinek :D

Ryś jakiego lubimy:

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 11:31

A jakiego Rysia nie lubimy? ;) :mrgreen:
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 12:50

Obejrzałam tylko różne skrinki i komentarze, ale qurka, wygląda, że to był niezły odcinek i chyba nazywał się "Guy of Nottingham" a nie "Robin Hood"... ;) I parę ujęc Richarda jest .... :thud:
No i tak w ogóle, to niesamowice postawili na jego postać w tej serii, nie? Szkoda, że i tak wiadomo, że ma przechlapane... :cry2:

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 13:05

KLIPKI: http://www.richardarmitag...lips2.html#ep10
Gosia - Nie 09 Gru, 2007 13:11

Nie lubie jak Rys jako Guy robi z siebie glupka i fajtlape i daje sie bic temu chloptasiowi Robinowi..
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 13:23

No ale w tym odcinku, to za bardzo tego raczej nie było ;)
Gosia - Nie 09 Gru, 2007 13:31

Cale szczescie! Wreszcie moze odcinek byl dobry ;) Guy wyglada tu jak rycerz :D
Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 13:39

Znalazłam na YT: http://pl.youtube.com/watch?v=8YD7rgCMUq4
achata - Nie 09 Gru, 2007 17:22

Harry_the_Cat napisał/a:
Znalazłam na YT: http://pl.youtube.com/watch?v=8YD7rgCMUq4

No i w takim Guyu mogłabym się zakochać... :thud:

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 18:24

Kurcze, niezły jest nie?
achata - Nie 09 Gru, 2007 19:10

Harry_the_Cat napisał/a:
Kurcze, niezły jest nie?

Z tym tekstem, że "Świat może obrócić się w popiół jeśli nie będzie z Marianem"? Te słowa, wypowiedziane takim głosem powaliły mnie zupełnie. No i jak wrócił... :serce:

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 19:18

I kNOW!!! :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

I w ogóle ładnie to sfilmowali - ta poświata... :thud:
A tekst "Jesli mam umrzec, to umrę u Twojego boku" (czy coś w tym guście) ? :serce2: :serce2: :serce2:

Anonymous - Nie 09 Gru, 2007 20:16

Harry_the_Cat napisał/a:
Jesli mam umrzec, to umrę u Twojego boku

to kinem indyjskim ciut zalatuje :rumieniec:

Harry_the_Cat - Nie 09 Gru, 2007 20:24

Tam tez to mówią z mieczem w dłoni, po tym, jak juz własciwie zdezerterowałes z miejsca przyszłej kaźni i nagle stwierdzasz, ze jesli tam zgnie TA właściwa osoba, to w sumie nic innego nie będzie miało dla Ciebie znaczenia?

:serce2: :serce2:

PS. I do tego te przemyslenia masz, kiedy na twoją twarz tak pieknie słońce ... :thud:

achata - Pon 10 Gru, 2007 12:51

Harry_the_Cat napisał/a:
I kNOW!!! :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

I w ogóle ładnie to sfilmowali - ta poświata... :thud:
A tekst "Jesli mam umrzec, to umrę u Twojego boku" (czy coś w tym guście) ? :serce2: :serce2: :serce2:

A jakże, popioły były wcześniej. Mnie to pachnie Myslovitz: "jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak chciałbym odejść to przecież dobrze o tym wiesz, chciałbym umrzeć przy Tobie..."
Albo pane Wołodyjowskim "niech z głodu zemrę przy krzywym płocie, byle przy Tobie...".

nicol81 - Pon 10 Gru, 2007 14:09

Harry_the_Cat napisał/a:
Obejrzałam tylko różne skrinki i komentarze, ale qurka, wygląda, że to był niezły odcinek i chyba nazywał się "Guy of Nottingham" a nie "Robin Hood"... ;)

Nareszcie twórcy serii ustalili słuszne priorytety :mrgreen:

Gosia - Pon 10 Gru, 2007 18:35

Ja nie bardzo kumam calej intrygi. Wlasciwie czemu ten ksiaze chcial najechac zamek? Czemu Guy chcial wyjsc z zamku?

Odcinek epicki, szkoda, ze nie nie mogli wykorzystac sytuacji i pojechac po calosci: walka, pojedynki itp, ale chyba nie te warunki finansowe.
W tym odcinku widac jednak bylo potencjal, niektore sceny byly niezle, no i te szerokie plenery.

Harry_the_Cat - Pon 10 Gru, 2007 19:33

Gosia napisał/a:
Ja nie bardzo kumam calej intrygi. Wlasciwie czemu ten ksiaze chcial najechac zamek?

To jest coś, co chyba pojawiło się w pierwszej serii - szeryf jest jakby gwarantorem nietykalnosci Nottingham. Jesli umarłby nienaturalną smiercią, to miasto miało byc zrównane z ziemią.

Gosia napisał/a:
Czemu Guy chcial wyjsc z zamku?

Ratować własną skórę, ot czemu ;)