To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Wto 01 Sty, 2008 20:25

Hmmm...nie byłabym taka pewna ;-) To jest inny serial. Przede wszystkim starszy. Na początku nie ma rewelacyjnych efektów, widać, że kostiumy nieco ograniczone, scenografia taka sobie, ale ale... Z biegiem czasu historia naprawde się rozwija, zwłaszcza pod koniec serii 2 i przez całą 3. Ja mam do B5 ogromny sentyment i zdaję sobie sprawę, że jestem jak fan dawnych Star Treków ;-) - nieco zaślepiona.
Ja Ci chyba nie dałam całego BSG. Daj znać, kiedy czas na resztę.

praedzio - Śro 02 Sty, 2008 08:08

Aragonte napisał/a:
w konwencji fantasy to mam z tej półki co najwyżej starego "Robina" :(

Nie ilość się liczy lecz JAKOŚĆ!!!!! :D :banan_Bablu: :banan: :banan_Bablu:

A ja wczoraj zaczęłam oglądać Waśnie w świecie baśni, niestety, w połowie musiałam przerwać, bo zostałam wyeksmitowana sprzed kompa :wsciekla: (i tak trzy dni laby miałam).
Tak więc dzisiaj będę kończyć i się zastanawiam CO SIĘ STAŁO, ŻE JA TEGO WCZEŚNIEJ NIE OBEJRZAŁAM????? Ani w TV nie mogłam trafić, ani w ogóle nie słyszałam o tym... Zaniedbanie... Poważne zaniedbanie... :confused3: A ta muzyka w tle z przewijającym się tematem muzycznym Toss The Feathers... No, cudo! :thud:

maenka - Śro 02 Sty, 2008 08:15

Admete napisał/a:
Ja mam do B5 ogromny sentyment i zdaję sobie sprawę, że jestem jak fan dawnych star treków ;-) .

O jejku jak fajnie , na stronie dam wątek sf. To maja druga miłość zaraz po JA. Chciałam tylko napisać że Star Treki to wcale nie taka historia ostatni Enterprise skończył się w 2005roku. Uwielbiałam go. Był tam wątek Volkanka T'Pol i Ziemianin Trip Tucker prawie jak Elizabeth i Darcy. Z tym, ze tutaj to ona była Darcym.

Dorfi - Śro 02 Sty, 2008 08:39

A wiecie, że stare odcinki Star Treka lecą w każdą sobotę i niedzielę na Pulsie?
Aragonte - Czw 03 Sty, 2008 20:54

praedzio napisał/a:
Aragonte napisał/a:
w konwencji fantasy to mam z tej półki co najwyżej starego "Robina" :(

Nie ilość się liczy lecz JAKOŚĆ!!!!! :D :banan_Bablu: :banan: :banan_Bablu:

A ja wczoraj zaczęłam oglądać Waśnie w świecie baśni, niestety, w połowie musiałam przerwać, bo zostałam wyeksmitowana sprzed kompa :wsciekla: (i tak trzy dni laby miałam).
Tak więc dzisiaj będę kończyć i się zastanawiam CO SIĘ STAŁO, ŻE JA TEGO WCZEŚNIEJ NIE OBEJRZAŁAM????? Ani w TV nie mogłam trafić, ani w ogóle nie słyszałam o tym... Zaniedbanie... Poważne zaniedbanie... :confused3: A ta muzyka w tle z przewijającym się tematem muzycznym Toss The Feathers... No, cudo! :thud:

"Waśnie..." są urocze :mrgreen: Dokładnie tym słowem mogę je określić. Cieszę się, że nabyłam je jakiś czas temu :-D

A co do Robina z Sherwood, to wiadomo :serduszkate:

praedzio - Śro 16 Sty, 2008 12:42

Admete napisał/a:
A ta w ogóle to Praedziu myślę, że pamiętasz o Sarze Connor? ;-) Pojawił się następny odcinek.

Właśnie mnie olśniło w tej materii. :mrgreen: Się rozleniwiłam przez ten strajk, raczę się powtórkami, a tu siurpryza... ;)
By the way, fajnie mi się czyta Twoje wypowiedzi o Babylon 5. Kompletnie nie wiem o co chodzi, bo złamanego odcinka nie widziałam na oczy, ale i tak mam zabawę. :mrgreen:

praedzio - Śro 16 Sty, 2008 12:59

Ja też mam niedługo ferie - w przyszłym tygodniu nawet. :D Ale tak sobie myślę, że dokończę Battlestar Galactica, bo jak zawisłam gdzieś w połowie drugiej serii, tak i wiszę do tej pory. ;) Zatęskniłam nawet za tym szelmą Baltarem :mrgreen:
Admete - Śro 16 Sty, 2008 13:01

Też mam plany powrotu na pokład BSG. Może równolegle z B5 ;-) Ja nie tak szybko mam te ferie, dopiero za tydzień z kawałkiem.
praedzio - Śro 16 Sty, 2008 13:05

... i Lost się niedługo zacznie... :D
A w TV znowu zgrzyt, bo w czwartek (jutro) zaczyna się 4400, a ja w tym czasie oglądam House'a! :cry2:

praedzio - Śro 16 Sty, 2008 17:54

No i obejrzałam najnowszy odcinek Kronik Sary Connor. Muszę z przyjemnością przyznać, że drugi odcinek jest o niebo lepszy od pilotowego! Fajne są podchody psychologiczne między Sarą a dziewczęcym cyborgiem nazywanym przez Connor pieszczotliwie "blaszanym drwalem". :D A i poziom adrenaliny też na przyzwoicie wysokim poziomie. Widzę, że warto serialowi dać szansę.
Admete - Śro 16 Sty, 2008 18:18

To widzę, że powinnam spróbować w jakiejś wolnej chwili.
praedzio - Sob 19 Sty, 2008 15:18

Pomału odżywam po okresie zastoju w serialach. Wczoraj obejrzałam sobie najnowsze PB, dziś uraczyłam się 4400... Jak ja lubię wracać do starych znajomych! Jeszcze mi tylko Winchesterów brakuje do towarzystwa!! :cry2:
Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 15:22

A "Bones"? Ich Ci nie barkuje?
praedzio - Sob 19 Sty, 2008 15:25

Troszeczkę... Ale "Kości" oglądałam tak trochę z doskoku, bo w TV. Zaczęłam się rozkręcać... i mi się serial skończył. Poza tym, trochę trudno mi się przyzwyczaić do Boreanaza nie-wampira :mrgreen:
Ale jak będą znów w TV, będę oglądać z przyjemnością.

Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 15:28

A! Ja się tak wciagnęłam w ten serial, że chyba wole go w tej chwili od chłopaków :mrgreen: Uwielbiam ten duecik!
praedzio - Sob 19 Sty, 2008 15:34

Ależ nic nie szkodzi! To całkiem naturalne, że w pewnym momencie przedkładamy jeden serial nad drugi, i przywiązujemy się bardziej do jednych bohaterów niż do drugich. To i tak cały czas się zmienia, a dobrych seriali nigdy dość. :D
P.S. A ja cały czas główkuję nad jakimś sensownym pytaniem do J.P. ... :frustracja:

Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 15:39

praedzio napisał/a:
To i tak cały czas się zmienia, a dobrych seriali nigdy dość. :D

Oj, nigdy!! :mrgreen:

Jak wymyślisz to daj znac jakie to będzie ;)

Anonymous - Sob 19 Sty, 2008 15:54

Caitriona napisał/a:
A! Ja się tak wciagnęłam w ten serial, że chyba wole go w tej chwili od chłopaków :mrgreen: Uwielbiam ten duecik!

W chwili obecnej - ja też. Własnie odkrywam na nowo Bones - od pilota :D

Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 16:25

To w pilocie jest zdanie które mnie położyło: Bones: Mulder and Scully? I don't know what that means. :mrgreen: :mrgreen:
Sofijufka - Sob 19 Sty, 2008 16:35

:serce: :serce2: :serce: :serce2:
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1
http://video.google.pl/vi...533965310374239
:rumieniec:

Anonymous - Sob 19 Sty, 2008 16:40

Mnie zachwycil powod ubiegania sie o bron - i cala ta rozmowa :D
Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 16:41

Normalnie sobie chyba powtórkę z całości zrobię :mrgreen:
praedzio - Wto 29 Sty, 2008 18:30

Hmmm... W najnowszej Fantastyce przeczytałam, że w czwartej części Terminatora nie zobaczymy Arniego, bo... akcja będzie się rozgrywać w czasie sprzed wynalezienia modelu T-800 (czyli o twarzy Arnolda). Jednym z bohaterów będzie Terminator T-600, w którego wcieli się Christian Bale. Schwarzenegger zagra za to w części 5 i 6... :shock: :zalamka:
Anaru - Czw 31 Sty, 2008 23:13

Ciekawy (chociaż o wiele za krótki moim zdaniem :mrgreen: ) artykulik na temat filmów fantastycznych i katastroficznych :mrgreen:
Zobacz, jaki kit wciskają nam w filmach

praedzio - Pią 01 Lut, 2008 10:52

Dobry artykulik! :D
Ale szczerze mówiąc, ja tam się nie przejmuję takimi dywagacjami. O wiele bardziej interesujące są reakcje i zachowania ludzi w obliczu takich mniej lub bardziej wydumanych zdarzeń. Vide: Battlestar Galactica.