To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Mag - Pon 12 Mar, 2007 17:21

miłosz napisał/a:
http://film.wp.pl/id,75733,title,Kosci-zostaly-rzucone,wiadomosc.html?rfbawp=1173254008.369&ticaid=13579

dziewczynki a te "Kości" któraś ogladała??? z opisu zda się wyłaniać cóś co mogłoby zaintrygować admett ;)

Ja obejrzałam dwa odcinki, takie trochę :? ??: . Sam pomysł niezły, ale czegoś mu brak nawet Anioł nie nabija mu punktów. I ta pora nadawania- piątek o 22:00- a serial jest mroczny jak "Domowe Przedszkole"

Mag - Pon 12 Mar, 2007 17:23

migotka napisał/a:
wczoraj obejrzałam kolejny raz "kryminalne zagadki..."- temat był straszny.... takich to tylko na suchej gałęzi....nie potrafię oglądać tego typu filmów sama, chyba po tym odcinku przestanę...

Też było mi ciężko oglądać , bo mam 3-letnią córkę.
Zabiłabym go bez skrupułów :evil:

MiMi - Pon 12 Mar, 2007 22:01

Ja oglądam CSI. Uwielbiam ten serial, choć ostatni odcinek był... dający do myślenia! Zastanawia mnie to, czy w USA maja taki dobry sprzęt w większości miast? Bo w Polsce chyba nigdzie :? ??:

Co do PB, to mam wszystkie odcinki pierwszej serii i kilka drugiej, ale nie mam czasu ich obejrzeć. Czekam na wakacje :mrgreen:

Anonymous - Wto 13 Mar, 2007 08:06

Ja też oglądam CSI, choć akurat Miami najrzadziej, bo najmniej to lubię. Ale Las Vegas i Nowego Jorku maniakalnie. Właśnie przed pójściem do szkoły obejrzałam jeden nagrany ofiarnie przez moją mamę na wideo, bo był późno w nocy :D .
Admete - Wto 13 Mar, 2007 12:04

Zapomniałam w tym tygodniu nagrać Las Vegas...Juestem na siebie zła, bo to były chyba osttanie tej serii :-(
Anonymous - Czw 15 Mar, 2007 07:46

Admete napisał/a:
bo to były chyba osttanie tej serii :-(

Były, ale będzie od razu piąta seria.

Mag - Czw 15 Mar, 2007 11:39

prezent dla fanów PB:
http://film.interia.pl/te...-na,883298,3723

zapatrzymy się w cudne oczyska

Admete - Czw 15 Mar, 2007 12:04

Rzeczywiście piąta seria LV będzie. Tylko nadal tak późno - szkoda.
Gitka - Śro 28 Mar, 2007 13:33

Dobra wiadomość!
Już pisałam o tym serialu, na AXN jest 3 seria, teraz będzie na Polsacie co czwartek
od 4 kwietnia

Polsat: Czwartek 21:00
Kryminalne zagadki Nowego Jorku CSI: NY
http://www.filmweb.pl/Kry...,Film,id=135248
http://www.telemagazyn.pl/program/3426800446.html
Gra tam pewny pan... :serce2:
Gary Sinise

http://gary.sinise.filmweb.pl/

Polecam!

Caitriona - Śro 28 Mar, 2007 19:29

Świetnie! Zagadki Las Vegas lecą bardzo późno w nocy (ale są bardzo dobre); Miami mnie rozczarowały (nie ta ekipa) - może Nowy Jork będzie ideałem - i godzina dobra i ekipa fajna ;) Zobaczymy.
Admete - Śro 28 Mar, 2007 20:23

Caitri mnie sie tez Zagadki Miami nie podobają, ale gary'ego lubię, wiec dam im szanse - pora chyba lepsza. Natomiast Las Vegas uwielbiam :-)
MiMi - Śro 28 Mar, 2007 20:47

Ja oglądam tylko Miami i nawet mi się podobają. Może dlatego, że nie mam porównania. Teraz postaram się oglądać Nowy Jork, więc będę miała porównanie...
Chyba najbardziej podobają mi się metody prowadzenia śledztwa i sprzęty jakim oni dysponują...

Admete - Śro 28 Mar, 2007 20:50

Zespół Miami jest taki nijaki - w Las Vegas bohaterowie są rewelacyjni.
Mag - Śro 28 Mar, 2007 22:27

w zeszłym tygodniu dostałam PB i jeszcze nie obejrzałam. :cool:
Najpierw nie mogłam się doczekać, a teraz szkoda mi tracić to tygoniowe oczekiwanie, budowanie napięcia i nienasycenie. Waham się zmieścic to w jednym dniu i stracić tą otoczkę niecierpliwości.

W niedziele ogladam tez "Kryminalne zagadki" i ostatnio zaczęło mnie denerwować, że wszelkie przeszukania są prowadzone przy latareczkach :evil: . Z pięknego słńca wszyscy wpadają do zaciemnionego budynki machając włosami i wyszukuja drobne mikroślady, niteczki i komórki nabłonka :wink: Litości i wiary w moją inteligencję.

Anonymous - Czw 29 Mar, 2007 13:02

Ja bardzo lubię Nowy Jork, jest klimatem bardziej zbliżony do Las Vegas niż Miami.
W ogóle z CSI szaleństwo będę miała, na AXN oglądam szóstą serię LV, niedługo zacznie się siódma, niedawno zaczęła się trzecia NY, plus NY pierwsza na Polsacie i LV piąta na dwójce :D . Przy takim natężeniu zrezygnuje z Miami, bo nie wytrzyma porównania z tamtymi.

BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 14:22

Ja niedawno dostałam pierwszych kilka odcinków Prison Break i nie mam tyle wytrwałości i ochoty czekać tygodniami na kolejne odcinki - zdobyłam resztę i jestem tuż po 18-tym. Mam wrażenie, że oni całe to przedszkole ze sobą zabiorą.... :shock:
ale serial, choć miejscami trochę trąci telenowelą, (chyba będą się zbierać kolejne 2000 odcinków.... :mrgreen: ) fajowo się ogląda.

Admete - Czw 29 Mar, 2007 18:40

A żebys BeeMeer wiedziała, że telenowela ;-) W II serii to ja już do braciszków cierpliwości nie mam i oglądam dla Agenta Na Tabletkach Mahone oraz Wrednego Kellermana i jego czarnych dziur ;-) Czeka na mnie parę odcinków, ale ostatnio zagłębiam się w śledztwa medyczne dr House'a i strasznie mnie wciagnęło.
Deanariell - Czw 29 Mar, 2007 19:16

Na mnie też jakoś PBmania nie podziałała... "Boski" Michael jest sympatyczny, ale wysiada przy Deanie Winchesterze :razz: W sumie to z jednej strony dobrze, że SPN nie znalazł się w środku takiego szaleństwa, bo czyni to ten serial bardziej "elitarnym" :mrgreen: Dosłownie i w przenośni nie każdy może go oglądać :wink:
BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 19:21

do drugiej serii to ja nie wiem, czy dotrwam :? ??: .Chociaż to ciekawe, jakie jeszcze możliwości działania/wyjścia na zewnątrz można odkryć w zamkniętym i ograniczonym -wydawałoby się :shock: - więzieniu
a zatem - kto wie...

Admete - Czw 29 Mar, 2007 19:55

BeeMeer zaspoilerowac Ci? To w kwestii mozliwości działania ;-)
Caitriona - Czw 29 Mar, 2007 20:32

A ja jestem ciekawa II serii "PB". Główny bohater mnie nie oczarował, fanką całości nie jestem, ale chętnie dowiem się co tam scenarzyści wymyślili dalej ;) :)

Co do Las Vegas to chyba żadne inne seriale z tej serii go nie przebiją! :grin:

praedzio - Czw 29 Mar, 2007 20:55

A co myślicie o francuskich serialach kryminalnych, którymi latem darzyła nas TVP? Mówię o np. Kamieniach śmierci, Horoskopie śmierci, Błękicie oceanu itp. Bo ja owszem, oglądałam z zapartym tchem każdy odcinek, tylko miałam wrażenie, że wszystkie mają podobne wątki i podobne rozwiązania - im bardziej nieprawdopodobne i przez to ciut naciągane, tym lepiej. W Horoskopie śmierci 2 oczu nie mogłam oderwać od niejakiego Mattiasa (Yannis Baraban)... A później on okazał się beee.... :cry2:
Admete - Czw 29 Mar, 2007 21:11

Bez obrazy, ale ja francuskich seriali niby kryminalnych nie mogę oglądać ;-) Wszystkie te seksowne panie policjantki z biustami na wierzchu - no znieść trudno. Fabuła zwykle naciągana ( nie mówię, że w amerykanskich znowu jakaś super prawdopodobna, ale im to tak profesjonalnie wychodzi, że każdą bzdure przełknę ;-) ) , no i francuski mi do sensacji nie pasuje.
BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 21:58

ja się na francuskich serialach kryminalnych nie znam, bo ja w serialach dopiero raczkuję, ale prosze mi nic nie spoilerować (właśnie oglądam 19-część PB) :bejsbol:
migotka - Pią 30 Mar, 2007 07:12

praedzio napisał/a:
A co myślicie o francuskich serialach kryminalnych, którymi latem darzyła nas TVP? Mówię o np. Kamieniach śmierci, Horoskopie śmierci, Błękicie oceanu itp. Bo ja owszem, oglądałam z zapartym tchem każdy odcinek, tylko miałam wrażenie, że wszystkie mają podobne wątki i podobne rozwiązania - im bardziej nieprawdopodobne i przez to ciut naciągane, tym lepiej. W Horoskopie śmierci 2 oczu nie mogłam oderwać od niejakiego Mattiasa (Yannis Baraban)... A później on okazał się beee.... :cry2:

Ogladałam "Kamienie smierci" i "Błekit oceanu" - podobały mi się , bo w koncu COŚ INNEGO niż amerykańskie no i język francuski w tle , nie mówiąc juz o pięknych krajobrazach!