Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Mag - Pon 12 Mar, 2007 17:21
| miłosz napisał/a: | http://film.wp.pl/id,75733,title,Kosci-zostaly-rzucone,wiadomosc.html?rfbawp=1173254008.369&ticaid=13579
dziewczynki a te "Kości" któraś ogladała??? z opisu zda się wyłaniać cóś co mogłoby zaintrygować admett |
Ja obejrzałam dwa odcinki, takie trochę ??: . Sam pomysł niezły, ale czegoś mu brak nawet Anioł nie nabija mu punktów. I ta pora nadawania- piątek o 22:00- a serial jest mroczny jak "Domowe Przedszkole"
Mag - Pon 12 Mar, 2007 17:23
| migotka napisał/a: | | wczoraj obejrzałam kolejny raz "kryminalne zagadki..."- temat był straszny.... takich to tylko na suchej gałęzi....nie potrafię oglądać tego typu filmów sama, chyba po tym odcinku przestanę... |
Też było mi ciężko oglądać , bo mam 3-letnią córkę.
Zabiłabym go bez skrupułów
MiMi - Pon 12 Mar, 2007 22:01
Ja oglądam CSI. Uwielbiam ten serial, choć ostatni odcinek był... dający do myślenia! Zastanawia mnie to, czy w USA maja taki dobry sprzęt w większości miast? Bo w Polsce chyba nigdzie ??:
Co do PB, to mam wszystkie odcinki pierwszej serii i kilka drugiej, ale nie mam czasu ich obejrzeć. Czekam na wakacje
Anonymous - Wto 13 Mar, 2007 08:06
Ja też oglądam CSI, choć akurat Miami najrzadziej, bo najmniej to lubię. Ale Las Vegas i Nowego Jorku maniakalnie. Właśnie przed pójściem do szkoły obejrzałam jeden nagrany ofiarnie przez moją mamę na wideo, bo był późno w nocy .
Admete - Wto 13 Mar, 2007 12:04
Zapomniałam w tym tygodniu nagrać Las Vegas...Juestem na siebie zła, bo to były chyba osttanie tej serii :-(
Anonymous - Czw 15 Mar, 2007 07:46
| Admete napisał/a: | | bo to były chyba osttanie tej serii :-( |
Były, ale będzie od razu piąta seria.
Mag - Czw 15 Mar, 2007 11:39
prezent dla fanów PB:
http://film.interia.pl/te...-na,883298,3723
zapatrzymy się w cudne oczyska
Admete - Czw 15 Mar, 2007 12:04
Rzeczywiście piąta seria LV będzie. Tylko nadal tak późno - szkoda.
Gitka - Śro 28 Mar, 2007 13:33
Dobra wiadomość!
Już pisałam o tym serialu, na AXN jest 3 seria, teraz będzie na Polsacie co czwartek
od 4 kwietnia
Polsat: Czwartek 21:00
Kryminalne zagadki Nowego Jorku CSI: NY
http://www.filmweb.pl/Kry...,Film,id=135248
http://www.telemagazyn.pl/program/3426800446.html
Gra tam pewny pan...
Gary Sinise
http://gary.sinise.filmweb.pl/
Polecam!
Caitriona - Śro 28 Mar, 2007 19:29
Świetnie! Zagadki Las Vegas lecą bardzo późno w nocy (ale są bardzo dobre); Miami mnie rozczarowały (nie ta ekipa) - może Nowy Jork będzie ideałem - i godzina dobra i ekipa fajna Zobaczymy.
Admete - Śro 28 Mar, 2007 20:23
Caitri mnie sie tez Zagadki Miami nie podobają, ale gary'ego lubię, wiec dam im szanse - pora chyba lepsza. Natomiast Las Vegas uwielbiam
MiMi - Śro 28 Mar, 2007 20:47
Ja oglądam tylko Miami i nawet mi się podobają. Może dlatego, że nie mam porównania. Teraz postaram się oglądać Nowy Jork, więc będę miała porównanie...
Chyba najbardziej podobają mi się metody prowadzenia śledztwa i sprzęty jakim oni dysponują...
Admete - Śro 28 Mar, 2007 20:50
Zespół Miami jest taki nijaki - w Las Vegas bohaterowie są rewelacyjni.
Mag - Śro 28 Mar, 2007 22:27
w zeszłym tygodniu dostałam PB i jeszcze nie obejrzałam.
Najpierw nie mogłam się doczekać, a teraz szkoda mi tracić to tygoniowe oczekiwanie, budowanie napięcia i nienasycenie. Waham się zmieścic to w jednym dniu i stracić tą otoczkę niecierpliwości.
W niedziele ogladam tez "Kryminalne zagadki" i ostatnio zaczęło mnie denerwować, że wszelkie przeszukania są prowadzone przy latareczkach . Z pięknego słńca wszyscy wpadają do zaciemnionego budynki machając włosami i wyszukuja drobne mikroślady, niteczki i komórki nabłonka Litości i wiary w moją inteligencję.
Anonymous - Czw 29 Mar, 2007 13:02
Ja bardzo lubię Nowy Jork, jest klimatem bardziej zbliżony do Las Vegas niż Miami.
W ogóle z CSI szaleństwo będę miała, na AXN oglądam szóstą serię LV, niedługo zacznie się siódma, niedawno zaczęła się trzecia NY, plus NY pierwsza na Polsacie i LV piąta na dwójce . Przy takim natężeniu zrezygnuje z Miami, bo nie wytrzyma porównania z tamtymi.
BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 14:22
Ja niedawno dostałam pierwszych kilka odcinków Prison Break i nie mam tyle wytrwałości i ochoty czekać tygodniami na kolejne odcinki - zdobyłam resztę i jestem tuż po 18-tym. Mam wrażenie, że oni całe to przedszkole ze sobą zabiorą....
ale serial, choć miejscami trochę trąci telenowelą, (chyba będą się zbierać kolejne 2000 odcinków.... ) fajowo się ogląda.
Admete - Czw 29 Mar, 2007 18:40
A żebys BeeMeer wiedziała, że telenowela W II serii to ja już do braciszków cierpliwości nie mam i oglądam dla Agenta Na Tabletkach Mahone oraz Wrednego Kellermana i jego czarnych dziur Czeka na mnie parę odcinków, ale ostatnio zagłębiam się w śledztwa medyczne dr House'a i strasznie mnie wciagnęło.
Deanariell - Czw 29 Mar, 2007 19:16
Na mnie też jakoś PBmania nie podziałała... "Boski" Michael jest sympatyczny, ale wysiada przy Deanie Winchesterze :razz: W sumie to z jednej strony dobrze, że SPN nie znalazł się w środku takiego szaleństwa, bo czyni to ten serial bardziej "elitarnym" Dosłownie i w przenośni nie każdy może go oglądać
BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 19:21
do drugiej serii to ja nie wiem, czy dotrwam ??: .Chociaż to ciekawe, jakie jeszcze możliwości działania/wyjścia na zewnątrz można odkryć w zamkniętym i ograniczonym -wydawałoby się - więzieniu
a zatem - kto wie...
Admete - Czw 29 Mar, 2007 19:55
BeeMeer zaspoilerowac Ci? To w kwestii mozliwości działania
Caitriona - Czw 29 Mar, 2007 20:32
A ja jestem ciekawa II serii "PB". Główny bohater mnie nie oczarował, fanką całości nie jestem, ale chętnie dowiem się co tam scenarzyści wymyślili dalej
Co do Las Vegas to chyba żadne inne seriale z tej serii go nie przebiją! :grin:
praedzio - Czw 29 Mar, 2007 20:55
A co myślicie o francuskich serialach kryminalnych, którymi latem darzyła nas TVP? Mówię o np. Kamieniach śmierci, Horoskopie śmierci, Błękicie oceanu itp. Bo ja owszem, oglądałam z zapartym tchem każdy odcinek, tylko miałam wrażenie, że wszystkie mają podobne wątki i podobne rozwiązania - im bardziej nieprawdopodobne i przez to ciut naciągane, tym lepiej. W Horoskopie śmierci 2 oczu nie mogłam oderwać od niejakiego Mattiasa (Yannis Baraban)... A później on okazał się beee....
Admete - Czw 29 Mar, 2007 21:11
Bez obrazy, ale ja francuskich seriali niby kryminalnych nie mogę oglądać Wszystkie te seksowne panie policjantki z biustami na wierzchu - no znieść trudno. Fabuła zwykle naciągana ( nie mówię, że w amerykanskich znowu jakaś super prawdopodobna, ale im to tak profesjonalnie wychodzi, że każdą bzdure przełknę ) , no i francuski mi do sensacji nie pasuje.
BeeMeR - Czw 29 Mar, 2007 21:58
ja się na francuskich serialach kryminalnych nie znam, bo ja w serialach dopiero raczkuję, ale prosze mi nic nie spoilerować (właśnie oglądam 19-część PB)
migotka - Pią 30 Mar, 2007 07:12
| praedzio napisał/a: | A co myślicie o francuskich serialach kryminalnych, którymi latem darzyła nas TVP? Mówię o np. Kamieniach śmierci, Horoskopie śmierci, Błękicie oceanu itp. Bo ja owszem, oglądałam z zapartym tchem każdy odcinek, tylko miałam wrażenie, że wszystkie mają podobne wątki i podobne rozwiązania - im bardziej nieprawdopodobne i przez to ciut naciągane, tym lepiej. W Horoskopie śmierci 2 oczu nie mogłam oderwać od niejakiego Mattiasa (Yannis Baraban)... A później on okazał się beee.... |
Ogladałam "Kamienie smierci" i "Błekit oceanu" - podobały mi się , bo w koncu COŚ INNEGO niż amerykańskie no i język francuski w tle , nie mówiąc juz o pięknych krajobrazach!
|
|
|