Fantastyka - Sapkowski
Agn - Czw 22 Paź, 2009 10:04
Oj, fakt. Żmija, biorąc pod uwagę objętość, jest za droga. Ale jakby co służę egzemplarzem, mogę pożyczyć.
Ja się Narrenturm nie rozczarowałam, ale mam inny gust i tyle. Co kto lubi. A ja, jak raz, twórczość Sapkowskiego bardzo lubię.
Agn - Wto 10 Lis, 2009 23:58
Dziś...
Nastała...
Czy też nadejszla...
Wiekopomna...
Chwiła...
Nareszcie! W końcu! Po miesiącach ślinienia się doń! Po latach tęsknoty! Jest mój! Mój! I nie oddam!
Wiedźmin. O, ten: http://merlin.pl/Wiedzmin...t/1,627475.html
(oczywiście nie za taką cenę, a i cena wyjściowa była znacznie niższa)
Nareszcie mogę to czytać kiedy chcę i ile razy chcę. I do tego w twardej oprawie. Mhhhrrr...
Caitriona - Śro 11 Lis, 2009 00:00
Gratuluję!
Gosia - Śro 11 Lis, 2009 00:15
Ja mam od kilku lat, ale w miękkiej oprawie.
Aragonte - Śro 11 Lis, 2009 00:17
Ja właśnie to w miękkiej próbuję sobie skompletować (pod kątem magisterki). Merlin mnie zawiódł, niestety, będę musiała na Allegro nabyć brakujące tomy.
Agn - gratuluję
Anaru - Śro 11 Lis, 2009 01:38
Agn gratulacje
Ja też mam to stare, czatowałam co rok
Fibula - Śro 11 Lis, 2009 10:26
| Anaru napisał/a: | Agn gratulacje
Ja też mam to stare, czatowałam co rok |
Takoż i ja. Kiedyś trzeba będzie wymienić, bo z niektórych tomów lecą już kartki.
Agn - Śro 11 Lis, 2009 11:00
| Aragonte napisał/a: | | Ja właśnie to w miękkiej próbuję sobie skompletować (pod kątem magisterki). Merlin mnie zawiódł, niestety, będę musiała na Allegro nabyć brakujące tomy. |
U mnie w pracy w razie czego jest Wiedźmin w miękkiej oprawie z tego późniejszego wydania, chyba wszystkie tomy.
Ja natomiast z tego wydania z napisem "Polityka poleca" mam "Krew elfów", gdyby ktoś reflektował, to oddam w dobre ręce. Co prawda podpisałam książkę imieniem i nazwiskiem, ale jeśli taki drobiazg nie przeszkadzałby potencjalnemu nabywcy...
Aragonte - Śro 11 Lis, 2009 12:23
Jako perfekcjonistka, usiłuję zebrać jedno wydanie i ogółem grymaszę, aż miło
Na to ekskluzywne nie mam co się szarpać, bo chcę mieć luz, że mogę bez bólu zanotować coś ołówkiem na marginesie, to drugie ma paskudne moim zdaniem rysunki na okładkach, ale chyba jednak je kupię, nawet już znalazłam aukcję, gdzie ktoś ma wszystko.
Ale w związku z tym będę miała dublet Pani jeziora i dwa tomy opowiadań w starym wydaniu Supernovej. Hmmmm
Agn - Śro 11 Lis, 2009 12:57
Wystawisz na allegro.
Aragonte - Śro 11 Lis, 2009 13:04
Kliknęłam Jakoś przeżyję fakt, że mam te dublety.
A ponieważ od czasu do czasu staram się być ostrożna, to poprosiłam o wysyłkę za pobraniem, tak na wszelki.
Caitriona - Sob 13 Lut, 2010 18:22
Kocham swojego REALA Poszłam dziś z mamą na zwyczajne zakupy, podążam za wózkiem, raptem widzę kosz z książkami za 9.99zł. Nie było wyboru, zajrzałam i co znalzałam? Tomy Wiedźmina od IV do VII włącznie Każdy z te dziesięć złociszy, tyle nawet to one na allegro nie chodzą Jestem szczęśliwa Teraz tylko muszę dokupić gdzieś te trzy pierwsze
Agn - Sob 13 Lut, 2010 18:30
Caitri, gratulacje!!! No, to była prawdziwa okazja. Sapek za taką cenę... *le sigh* Się nie dziwię, że nie pozwoliłaś tym książkom długo czekać, aż ktoś je przytuli do serca.
Caitriona - Sob 13 Lut, 2010 19:17
Dziękować Dumna jestem ze swojego talentu do wypatrywania (czytaj: wpadania) takich promocji Teraz tylko muszę zdobyć pierwsze tomy w jakiś okazyjnych cenach
Agn - Sob 13 Lut, 2010 19:34
Pierwszy tom sagi (czyli 3 tom w ogóle) to ci sama b. chętnie oddam. Wydanie z tekstem "Polityka poleca dobrą literaturę".
Caitriona - Sob 13 Lut, 2010 21:01
Agn, z całego serca dziękuję, ale ja mam jak Aragonte: lubię mieć wszystko w jednym wydaniu. Ale dziękuję za propozycję
Agn - Sob 13 Lut, 2010 21:09
Okej. Żeby nie było, że nie proponowałam.
Caitriona - Sob 13 Lut, 2010 21:32
Proponowałaś. I za tę propozycję jestem Ci bardzo wdzięczna
Admete - Czw 25 Mar, 2010 21:14
Drugi Wiedźmin ( gra ) jest dość intensywnie przygotowywany:
http://gametank.pl/artyku...o-wiedzminie-2/
http://www.youtube.com/watch?v=QTHnjePQHPo
Agn - Czw 25 Mar, 2010 21:40
Czytałam dzisiaj w "Metrze", że jeszcze z rok sobie poczekamy... Ciekawe, jakie wymagania sprzętowe będzie miała ta dwójeczka. I dlaczego mam dziwne wrażenie, że mój lapciu za nimi nie nadąży?
Anonymous - Pon 27 Wrz, 2010 19:55
Mam pytanie o radę
Za bardzo źle się czuję jako Sapko-troglodyta i postanowiłam poruszać Sapkowskiego... Od czego zacząć, ale wiecie dla mnie po polsku dużymi literami, tytuł i takie tam
RaczejRozwazna - Pon 27 Wrz, 2010 19:57
Czytałam którąś z pierwszych opowieści o Wiedźminie - tytułu nie pomnę. Sapkowski nie wzbudził mojej sympatii...
asiek - Pon 27 Wrz, 2010 19:59
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Sapkowski nie wzbudził mojej sympatii... |
Mojej również... Za to moja młodsza Siostra kocha go miłością wielką.
Agn - Pon 27 Wrz, 2010 20:03
Moja kumpela z pracy czytała "Nasienie zła" i bardzo jej się podobało. A ja jakoś przejechać przez to nie mogłam. Widać rzecz gustu. Choć wciąż mnie kusi, by jednak spróbować... jak to dorwę jeszcze.
Kaśku, Sapka najlepiej przeczytać po prostu serię o wiedźminie Geralcie, bo to podstawa. I lecisz po kolei:
- Ostatnie życzenie (opowiadania)
- Miecz przeznaczenia (opowiadania)
- Krew elfów (tu się zaczyna saga)
- Czas pogardy
- Chrzest ognia
- Wieża jaskółki
- Pan jeziora
Jest jeszcze tomik opowiadań, gdzie też jest opowiadanie dot. serii o wiedźminie, coś w guście alternatywnego zakończenia. Znajdziesz je w książce "Coś się kończy, coś się zaczyna".
Potem trylogia husycka:
- Narrenturm
- Boży wojownicy
- Lux Perpetua
Mnie się to strasznie podobało.
Sapek popełnił był ostatnio "Żmiję" i tego raczej nie polecam. Mógłby się facet bardziej wysilić.
Poza tym jest jeszcze książka "Maladie. Świat króla Artura", przy czym to pierwsze to opowiadanie, a to drugie taki... esej. Ciekawy.
Yvain - Pon 27 Wrz, 2010 20:10
Też bym tak polecała zacząć A trylogia o Reynevanie tez mi się podobała, przeczytałam ją właśnie po Wiedźminie bo mi było mało Sapka
|
|
|