To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

Agn - Nie 06 Lip, 2008 22:23

Malmik, czyżby nasza rozmowa cię odstręczyła od czytania? No to o DOBRYCH książkach nie będziemy rozmawiać, bo może też cię wnerwimy? :?
malmik - Nie 06 Lip, 2008 22:25

Harry_the_Cat napisał/a:
:rotfl:

na początku sierpnia

To może zacznę od czwórki (oczywiście od końca) :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

malmik - Nie 06 Lip, 2008 22:26

Agn napisał/a:
Malmik, czyżby nasza rozmowa cię odstręczyła od czytania? No to o DOBRYCH książkach nie będziemy rozmawiać, bo może też cię wnerwimy? :?

Hm nie wiem jak to potraktować... :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu:

Agn - Nie 06 Lip, 2008 22:38

No bo się zastanawiam, co cię tak zezłościło. 7 wściekłych emotek nie bierze się znikąd... no chyba że zaspoilerowałyśmy ci bez reszty treść i to to...
Harry_the_Cat - Nie 06 Lip, 2008 22:47

Ona chyba wsciakla na SMeyer jest... ?
malmik - Pon 07 Lip, 2008 06:31

Harry_the_Cat napisał/a:
Ona chyba wsciakla na SMeyer jest... ?

exactly....... :zalamka: :zalamka: :zalamka:

Agn - Pon 07 Lip, 2008 09:02

A... wściekła? No, w sumie... kobieta psuje porządnym wampirom opinię...
malmik - Pon 07 Lip, 2008 18:10

No w każdym razie coś za bardzo kręci.....Ale rozumiem że coś na tych 400 stronach trzeba napisać..
Harry_the_Cat - Śro 09 Lip, 2008 20:37

Nowe zdjęcie z Twilight ;)

http://i35.photobucket.co...enn/EWcover.jpg

Podoba mi si bardzo Kristin, ale RPattz już mniej z tą grzywą... :roll:

Agn - Śro 09 Lip, 2008 20:43

Jezusie nazareński, co oni Rpattzowi zrobili?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ktoś mu zrzucił siano na łebek?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :confused3:
Harry_the_Cat - Śro 09 Lip, 2008 20:44

No z pewnością jest blady... :roll: :?
Agn - Śro 09 Lip, 2008 20:45

To wszystko jest ok - blady, wampirzy, le mru... Ale te kudły są straszliwe... :shock:
Harry_the_Cat - Śro 09 Lip, 2008 20:47

Pocieszam się tym, że we wszystkich ujęciach w filmie, jakie widziałam, ma te inne włosy - jak na plakacie.
malmik - Śro 09 Lip, 2008 21:26

Łe i te podkrążone oczy - zdecydowanie przegięli :roll:
Agn - Śro 09 Lip, 2008 21:28

No, podkrążne oczy są zgodne z książką. Ma wyglądać jak wampir, to wygląda... ale czemu na fotę zrobili z niego wstrętnego blondyna...?

Harry_the_Cat napisał/a:
Pocieszam się tym, że we wszystkich ujęciach w filmie, jakie widziałam, ma te inne włosy - jak na plakacie.

No właśnie dlatego mnie ten blond tak dziwi. Ale to może być wina światła. Bo ani naturalne ani filmowe (po filmikach przeca widać!) kudełki Rpattza nie są sianowate. :)

Harry_the_Cat - Czw 10 Lip, 2008 23:25

Nowe fotki z Twilight - to co w środku, tego, co wczoraj była okładka: http://www.edwardandbella...s.php?album=213

Fajniutkie ;)

Caitriona - Czw 10 Lip, 2008 23:33

Agn napisał/a:
Jezusie nazareński, co oni Rpattzowi zrobili?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wygląda jakoś groteskowo... ble...

I się przyznam - zakończyłam wczoraj przygodę z Ziemiomorzem, więc dzisiaj się zabrałam za Zmierzch. Jestem po połowie książki... :-P

Harry_the_Cat - Czw 10 Lip, 2008 23:38

Caitriona napisał/a:
Agn napisał/a:
Jezusie nazareński, co oni Rpattzowi zrobili?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wygląda jakoś groteskowo... ble...

I się przyznam - zakończyłam wczoraj przygodę z Ziemiomorzem, więc dzisiaj się zabrałam za Zmierzch. Jestem po połowie książki... :-P

Czy możesz rozwinąć jakoś tę myśl... ?

Caitriona - Czw 10 Lip, 2008 23:40

A co tu rozwijać? :-P Sie tak wciągnęłam że aż sie sama dziwię normalnie. To jest zdecydowanie powieść dla napalonych nastolatek, ale postać Edwarda rekompensuje wszystko... :serduszkate:
Harry_the_Cat - Czw 10 Lip, 2008 23:42

Caitriona napisał/a:
A co tu rozwijać? :-P Sie tak wciągnęłam że aż sie sama dziwię normalnie. To jest zdecydowanie powieść dla napalonych nastolatek, ale postać Edwarda rekompensuje wszystko... :serduszkate:

Malmik będzie zachwycona, jak to przeczyta :rotfl:

Nieźle, nieźle... Taki badziew, a połykamy w tempie zawrotnym... :lol: Własnie sprawdzałam na Amazonie ile kosztować będzie tom 4... :roll: Jak inaczej nie przeczytam, to zamówię pod koniec sierpnia razem z SPN 3 ;)

Caitriona - Czw 10 Lip, 2008 23:46

Ale ja w sumie nie uważam tego za badziew. Kobicie w końcu co nieco wyszło, patrz Edward :-P
Harry_the_Cat - Czw 10 Lip, 2008 23:53

Chodzi mi np. o język. To jednak jest straszne czytadło. Ale Edward jej się udał, to prawda :lol:
Caitriona - Czw 10 Lip, 2008 23:55

I dlatego tak wciąga i tak szybko się czyta, kurczaki. Prosto napisane, niezła historia, wampiry. No i Ewdward, klasa sama w sobie (chyba mi lekko odbiło...)
Harry_the_Cat - Pią 11 Lip, 2008 00:00

Cait, witaj w klubie!!!! Malmikowi już musiałam ze dwa dni temu tłumaczyć, że wcale nie, mogę potłumaczyć i Tobie :lol:

Ciekawe, czy Aragonte się teraz skusi....

Admete - Pią 11 Lip, 2008 00:01

Mnie musiałybyście pożyczyć, bo nie kupię czegoś takiego ;-)