Seriale - Glee
Eeva - Wto 27 Wrz, 2011 15:28
Ja np bylam zachwycona wyglądem Queen/Quinn? jako pseudomadonny z 84 roku. Umarłam ze śmiechu.
A co w ogole się stało z Samem?
Odcinek jakoś mało powalający ale ja byłam zachwycona (musze przestac używać tego słowa) piosenkami - Ding-Dong! The Witch is Dead i You Can´t Stop the Beat
Bonduelle - Wto 27 Wrz, 2011 17:38
Aktor grający Sama nie przedłużył umowy (scenarzyści ponoć nie mieli pomysłu na tę postać); szczerze nie znoszę takich rozwiązań w serialach.
Eeva - Śro 28 Wrz, 2011 08:41
A co się stało z Samem w serialu? Zapadl się w nicość? Bo w ogóle nie moge sobie przypomnieć.
Bonduelle - Śro 28 Wrz, 2011 08:48
Jego rodzice dostali pracę poza Limą i cała rodzina się przeprowadziła, o ile się nie mylę.
Eeva - Pon 03 Paź, 2011 09:14
No dobra, drugi odcinek był absolutnie tra-gi-czny.
aś - Śro 05 Paź, 2011 13:28
jestem po trzecim odcinku. podobał mi się- był to jeden z lepszych odcinków od naprawdę dłuższego czasu.
SPOJLERY, SPOJLERY, SPOJLERY...
przede wszystkim Mike Chang jak on tańczy, jak on śpiewa... (z grą troszkę gorzej, ale ogólnego obrazka to nie popsuło )
podobały mi się wątki- zwłaszcza wspomnianego wyżej Mike'a i przerośniętych ambicji jego ojca oraz Emmy i tego, jak rodzice potrafią zniszczyć własne dziecko. Mercedes denerwowała mnie w tym odcinku jak rzadko, ale takie chyba było zamierzenie autorów nudzą mnie wątki związane z Rachel więc na nim zupełnie się nie skupiałam. w każdym razie, wszystko to doprawione było komediowym akcentem w postaci trener Beiste, którą zwyczajnie w świecie uwielbiam trochę brakowało Sue, ale cóż, nie można mieć wszystkiego...
dobrze dobrana muzyka- w końcu wrócono do tego, że piosenki uzupełniają akcję, a nie odwrotnie. no i powrócono (W KOŃCU!!) do piosenek finałowych- 'Fix you' świetne i cała sekwencja scen podczas tego utworu- baaaardzo fajna. ostatni raz takie wrażenie (mówię o finałowym utworze) zrobiło na mnie 'One of us' w drugim sezonie.
trochę się rozpisałam, ale odcinek zasługuje na pochwałę (zwłaszcza po poprzednich, pożal się Boże, odcinkach)
Bonduelle - Śro 05 Paź, 2011 16:39
A ja mam dokładnie odwrotne odczucia co do 'Fix you' - darzę tę piosenkę dużym sentymentem, więc może jestem nadmiernie krytyczna Niemniej falset Willa na samym początku był jedną z najbardziej denerwujących i niemęskich rzeczy jakie ostatnio się pojawiły w tym serialu.
Mercedes ma niesamowite zmiany osobowości; myślę że scenarzyści na tyle rzadko się na niej skupiają, że kiedy w końcu decydują się wyciągnąć ją z cienia, to zapominają, czy miała być divą w dobrym czy złym tego słowa znaczeniu Nadal ją jednak lubię i jej wokal odpowiada mi sto razy bardziej niż śpiew Rachel - po pierwsze dlatego, że uwielbiam "ciemne" głosy, po drugie - Rachel, a właściwie Lea Michele ma szkolony głos i nijak nie uwierzę, że licealistka mogłaby tyle umieć.
Admete - Śro 05 Paź, 2011 16:50
Mam prosbe - serialu nie oglądam, ale chetnie oglądałabym piosenki. Gdyby ktos wklejał linki z YT z odpowiednimi fragmentami, to byłabym bardzo wdzięczna.
nicol81 - Śro 05 Paź, 2011 20:56
| Bonduelle napisał/a: | | Rachel, a właściwie Lea Michele ma szkolony głos i nijak nie uwierzę, że licealistka mogłaby tyle umieć. |
W pierwszym odcinku Rachel mówiła,że tatusiowie od maleńkości wysyłali ją na lekcje.
Caitriona - Śro 05 Paź, 2011 22:25
Ten odcinek faktycznie lepszy, poprzednie były okropne. Pani trener mi się podoba i podobał mi się Mike - jego piosenka była całkiem niezła.
I też wolę Mercedes
Anonymous - Sob 12 Maj, 2012 19:36
Bardzo mi sie podobal duet z Nealem:
http://www.youtube.com/watch?v=0cay2dnuhcs
ogolnie udany odcinek. Szczegolnie czesc wysmiewajaca gre aktorow serialowo-reklamowych, czyli krotki kurs aktorstwa w wykonaniu Coopera Andersona
Poczatek 3 sezonu mnie troche zmeczyl - szczegolnie Queen i jej wydumany bunt. Ale przebrnelismy wspolnie przez ten okres i smutno mi, bo czas sie zegnac...
Jotka - Pią 18 Maj, 2012 19:49
Tylko na chwilę ma być podobno 4 sezon
Anonymous - Pią 18 Maj, 2012 21:08
ze studentami, czy nowym rocznikiem?
Eeva - Śro 23 Maj, 2012 14:40
Chyba z nowym.
Jestem załamana finalem. Bez szału. No chyba, ze to nie był finał:-)
Anonymous - Śro 23 Maj, 2012 22:02
final przede mna. Mam zaleglosci od balu - znaczy sie widzialam, ale bez tlumaczenia. Niby wiem o co chodzi, ale uwielbiam tlumaczenia piosenek
ale z nowym skladem to ma sens. Stary pewnie bedzie sie pojawial co jakis czas w roznych odcinkach i pojedynczo, ale z nowym skladem wyglada to naprawde obiecujaco.
praedzio - Nie 14 Lip, 2013 09:11
Cory Monteith nie żyje: http://www.imdb.com/news/ni55919698/
Caitriona - Nie 14 Lip, 2013 22:11
Tak, widziałam na tumblrze, kurde, nie jestem fanką Glee, nawet już tego nie oglądam, ale jakoś tak smutno mi się zrobiło...
Admete - Nie 14 Lip, 2013 22:12
Ja to trochę oglądałam na początku. Przykre to bardzo.
|
|
|