To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 14:58

Ponieważ Haven mi się skończyło, a czekały na mnie ostatnie trzy odcinki Warehouse 13, to włączyłam je sobie na pociechę. Admete, to ten odcinek z artefaktem zamieniającym ludzi w szkło i podróżą w czasie :D Dostałam śmiechawki na widok Pete'a z obrzydzeniem patrzącego na papierosa i wykrzykującego "wehikuł mnie podpalił!" :rotfl:
Admete - Sob 30 Paź, 2010 18:10

To był bardzo dobry odcinek :)
Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 18:19

Dobry i ze wzruszającym według mnie końcem. Dobrze, że domknęli wątek tej dawnej agentki Magazynu.
Teraz oglądam przedostatni odcinek, dzisiaj domknę ten sezon, jak myślę.

Admete - Sob 30 Paź, 2010 18:22

Tam jest mnóstwo ciekawych postaci - nie tylko agenci, ale na przykład szefowa Magazynu.
Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 18:36

Admete napisał/a:
Tam jest mnóstwo ciekawych postaci - nie tylko agenci, ale na przykład szefowa Magazynu.

Tak, Mrs Frederic jest interesująca :D Swoją drogą dość długo była szefową Magazynu 13, skoro już w latach sześćdziesiątych budziła tam postrach :wink:

Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 19:51

Admete napisał/a:
O czym to w ogóle jest? Ja mam dwa sezony Star Trek DS9.

Nie DS9, tylko TNG, Admete :wink: Chyba że zdobyłaś je jakoś niedawno :wink:

Admete - Sob 30 Paź, 2010 19:52

TNG mam też. DSG zdobyłam w wakacje, jakoś nie miałam czasu się temu przyjrzec. No i nie mam całości.
Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 19:58

A, to zwracam honor :)
Caitriona - Sob 30 Paź, 2010 21:49

Wpadłam tylko zameldować, że SGU, wbrew moim oczekiwaniom, wessał mnie kompletnie... Kurczę, ja się powinnam już z tego całego uzależnienia od seriali leczyć... Ostatnio nie robię w czasie wolnym niczego innego tylko oglądam SGU lub słucham Melody Gardot....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
asiek - Sob 30 Paź, 2010 22:06

Caitriona napisał/a:
Wpadłam tylko zameldować, że SGU, wbrew moim oczekiwaniom, wessał mnie kompletnie... Kurczę, ja się powinnam już z tego całego uzależnienia od seriali leczyć... Ostatnio nie robię w czasie wolnym niczego innego tylko oglądam SGU lub słucham Melody Gardot....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Caitri, toś mi siostrą ! :-D ... Też początkowo nie przypuszczałam, że SGU mnie pochłonie. :wink: ... A Melody jest u mnie na porządku dziennym. :serduszkate:

Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 22:07

A ja skończyłam II sezon Warehouse 13. No nie, jeśli Myka nie wróci, to przestaję oglądać :foch2:
asiek - Sob 30 Paź, 2010 22:11

A'propos SGU, to zmartwiłam się ... Przeczytałam na jakimś forumie, że drugi sezon został podzielony na dwie cześci. Pierwsze dziesięć odcinków zostanie wyemitowanych teraz / czyli w sumie jeszcze 4/, a następna dziesiątka dopiero w kwietniu 2011. :cry2:
Caitriona - Sob 30 Paź, 2010 22:24

asiek napisał/a:
Caitri, toś mi siostrą !

Bardzo mnie to cieszy :D :przytul: SGU kompletnie mnie pochłoną, idę jak burza, takim maratonem ;) Tak samo było z BSG, choć ten drugi serial jednak jest wg mnie lepszy. Niedługo Was dogonię, a potem będę z Wami czekała do kwietnia....

A Melody kiedyś gdzieś coś słuchałam, ale nie zaskoczyło. Teraz sobie o niej przypomniałam i normalnie jestem kompletmnie zasłuchana :serduszkate:

Aragonte - Sob 30 Paź, 2010 22:28

To sobie poczekać z SGU do tego kwietnia 2011 :wink:
Mam co oglądać, na szczęście :mrgreen:

Caitriona - Sob 30 Paź, 2010 22:59

Odkryłam coś fajnego :D Webvideos SGU KINO - niektóre do śmiechu, inne nieco mniej, ale wszystkie, póki co ciekawe.

Kino 24: http://www.youtube.com/watch?v=X4uNv7klKR8
Kino 6: http://www.youtube.com/wa...feature=channel
Kino 21: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Kino 19: http://www.youtube.com/wa...feature=related

asiek - Nie 31 Paź, 2010 07:40

Kocham Eli'ego... :mrgreen:
Admete - Nie 31 Paź, 2010 08:27

Aragonte napisał/a:
To sobie poczekać z SGU do tego kwietnia 2011 :wink:
Mam co oglądać, na szczęście :mrgreen:

W zeszłym roku zrobili podobnie. Po 10 odcinku też była przerwa. takie długie przerwy miał tez BSG ( nawet dłuższe ), ale wy oglądałyście już w całości.

Caitriona - Śro 03 Lis, 2010 21:49

Tak tylko melduję, że zaczęłam właśnie II sezon SGU i nadal mi się podoba. Przybyło bohaterów, m.in. Anna z SPN ;) I tylko żal mi Ripley'a...
asiek - Śro 03 Lis, 2010 22:33

Zazdraszczam Ci fijeeeesz... Ja już mam wszystkie emocje za sobą. :cry2:

Caitriona napisał/a:
Przybyło bohaterów, m.in. Anna z SPN ;) ...

Przybyła też wampirzyca z The Gate... :wink:

Caitriona - Śro 03 Lis, 2010 23:14

asiek napisał/a:
Zazdraszczam Ci fijeeeesz...

Rozumiem ;)

Zdaje się, że właśnie pożegnaliśmy się z Telfordem, choć płakać za nim nie będę. I chyba coś się zaczyna dziać na linii T.J. i Varro.

Admete - Czw 04 Lis, 2010 07:08

Caitriona napisał/a:
Tak tylko melduję, że zaczęłam właśnie II sezon SGU i nadal mi się podoba. Przybyło bohaterów, m.in. Anna z SPN ;) I tylko żal mi Ripley'a...

Anna z SPN chyba się jeszcze pojawi - ciesze się :) A Telford chyba jeszcze wróci ;)

asiek - Czw 04 Lis, 2010 07:55

Admete napisał/a:
A Telford chyba jeszcze wróci

Też tak myślę... :wink:

Caitriona - Czw 04 Lis, 2010 11:02

Dlatego napisałam, że zdaje się ;)

A Anna (aktorka) nieźle się sprawuje, jest delikatniejsza niż w SPN.

Admete - Sob 06 Lis, 2010 08:05

Chciałam tylko powiedzieć, że niesamowicie podobał mi się ostatni odcinek SGU. Rewelacyjny. Te sny, które miał pułkownik Young, angst, który mu ostatnio przypisali ;) , matematyczne randki Eli'ego ;) , Chloe zamknięta w izolatce... Ciekawa jestem czy ta dziewczyna z Sojuszu naprawdę czuje coś do Eliego czy chce po prostu wyciagnąć od niego informacje. Rush jest coraz bardziej pewny siebie, a ja coraz bardziej podejrzewam, że wcale nie kontroluje statku, tylko statek kontroluje jego.
Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 20:12

Admete napisał/a:
matematyczne randki Eli'ego ;)

A, tak! I Greer był świetny ;) Odcinek bardzo ciekawy. Interesuje mnie co będzie z Chloe.