Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Nie 30 Paź, 2016 10:39
Nie jakiś, tylko ze świata Marvela. Doctor Strange. Wybieram się po wypłacie.
Admete - Nie 30 Paź, 2016 10:43
Tez bym poszła, ale o normalnej godzinie jest z dubbingiem. Sama wieczorem nie pójdę. Widziałam zwiastun, fajne efekty.
praedzio - Nie 30 Paź, 2016 10:48
No, właśnie - ten cholerny dubbing!
asiek - Nie 30 Paź, 2016 10:50
Moja Siostra była z córką, obie zachwycone. W przypadku siostrzenicy, to prawdziwy cud, bo do bólu nie znosi Benedicta. W tym filmie odkupił winy.
| Admete napisał/a: | | Moja koleżanka twierdzi, żeby od razu obejrzeć dwa odcinki i nie zrażać się po pierwszym. |
Dzięki, tak zrobię.
Deanariell - Nie 30 Paź, 2016 11:36
Praedzio napisała: | Cytat: | Obejrzałam wczoraj w telewizorni Maleficent. Faktycznie - wizualnie ładnie zrobione, ale po disneyowsku naiwne, i jakoś mnie nie porwało. Do jednorazowego obejrzenia.
|
Też obejrzałam i podzielam opinię. Może z córką jeszcze kiedyś obejrzę, jak będzie chciała. Wcześniej oglądałyśmy "Jak wytresować smoka 2" - tzn. ja w całości, a Młoda połowę, bo późno było i poszła spać, ale dzisiaj jest powtórka, jakoś niedługo nawet - tak czy inaczej stwierdzam, że lepiej się bawiłam niż przy "Maleficent", smok Szczerbatek (Nocna Furia) rządzi! Chciałabym mieć takiego, wierniejszy od psa i bez sierści - idealny dla alergika.
Admete - Nie 30 Paź, 2016 11:45
Za mną pierwszy odcinek Westworld - dość brutalny i niepokojący. Spróbuję drugi odcinek, ale na razie jest dziwnie. Aragonte bardzo lubi ten film o smokach.
Deanariell - Nie 30 Paź, 2016 11:53
| Admete napisał/a: | | Aragonte bardzo lubi ten film o smokach. |
Nie dziwię się, bo perfekcyjnie zrobiony, dobra fabuła, ciekawi bohaterowie - może sobie jeszcze kiedyś obejrzę obie części bez dubbingu.
Admete - Nie 30 Paź, 2016 11:56
Nie widziałam jeszcze, ale nadrobię. Co do Westworld - nie wiem, czy mam ochotę na taką dawkę ponuractwa i przemocy.
W DM sześć osób budzi się na pokładzie statku i nie pamięta kim jest. Siódma osobą okazuje się android. Statek zostaje zaatakowany i trafia na kolonię przygotowująca się do odparcia ataku. Pierwszy odcinek kończy się ujawnieniem tożsamości pięciu osób - zastanawiam się tylko, czy te informacje są prawdziwe.
W Westworld mamy technologicznie zaawansowany park rozrywki, który naśladuje Dziki zachód. Androidy służą tam do zabijania, gwałcenia i innych nieprzyjemnych rzeczy, które wymyślają ludzie.
Admete - Nie 30 Paź, 2016 15:21
Dark Matter to na razie kosmiczna przygodówka, ale da się obejrzeć. Nawet zaczynam się wciągać Odrobinę może się kojarzyć z Firefly. Czytam sobie wpisy ludzi na IMDb - ludzie wzdychają za dawnymi produkcjami.
EDIT: Killjoys też sprawdzę.
praedzio - Nie 30 Paź, 2016 20:02
Ja jakoś nie mogę się zabrać za drugą serię DM, za to Killjoys połknęłam bez popitki.
Admete - Pon 31 Paź, 2016 06:49
Ja sprawdziłam na razie wizualnie Killjoys, ale sama nie wiem. Czy tam jest jedna historia, czy każdy odcinek osobny? Bo zdecydowanie wolę opcję pierwszą. Podobno Killjoys są komiksowe bardziej ( to by był dla mnie minus ).
praedzio - Pon 31 Paź, 2016 06:51
Jest i to i to.
Admete - Pon 31 Paź, 2016 06:52
Zacznę na pewno. Pierwszy sezon mam w całości.
Admete - Pon 31 Paź, 2016 13:38
Robię sobie powtórkę ze Star Treków. Te nowe podobają mi się bardziej niż SW. Trzecia część ST już bez Abramsa jest słabsza niestety.
Admete - Wto 01 Lis, 2016 17:23
Dark Matter ogląda mi sie bardzo przyjemnie. Nic odkrywczego, ale postacie mi się podobają. Lubię panią android Trzeci ma najlepsze bon moty, fajna też jest ta dziewczyna, której śnią się wspomnienia załogi. Pierwszy ma podwójną tożsamość. Najsłabsza jest Dwójka - taka typowa lala, która udaje twarda kobietę.
EDIT: budżet jest niewielki, ale historia niezła, dialogi dobre i sporo humoru. Wciągam się. Brakowało mi kosmicznych bajek
praedzio - Wto 01 Lis, 2016 19:42
To może ja w końcu zabiorę się za drugą serię.
Admete - Wto 01 Lis, 2016 19:46
Zabierz się, bo ja na pewno będę oglądać dalej. Killjoys też obejrzę, ale na razie nie chcę płodozmianu. To akurat, żeby doczekać drugiego sezonu Expanse.
praedzio - Wto 01 Lis, 2016 19:50
W Killjoys mamy walkę między Rodami oraz wmieszaną w to trójkę łowców nagród. Dutch mnie najbardziej wkurzała (Ciebie pewnie będzie jeszcze bardziej), ale później mi przeszło. Bracia są fajni - ten mądry i ten ładny.
Admete - Wto 01 Lis, 2016 19:55
A w Dark Mater przez chwilę był drugi android - Pani Android była zazdrosna o Wendy Zobaczę, co będzie z Killjoys - bratu się podoba,a to dobrze wróży Budżet chyba mają trochę większy. DM jest czasem siermiężne, ale ja się wychowałam na sf z lat 90, więc nic mi nie jest straszne. I proszę - dowiedzieliśmy się w końcu, kim naprawdę jest numer 1. Tylko o Dwójce nadal nic nie wiadomo.
Aragonte - Śro 02 Lis, 2016 18:22
| Deanariell napisał/a: | Wcześniej oglądałyśmy "Jak wytresować smoka 2" - tzn. ja w całości, a Młoda połowę, bo późno było i poszła spać, ale dzisiaj jest powtórka, jakoś niedługo nawet - tak czy inaczej stwierdzam, że lepiej się bawiłam niż przy "Maleficent", smok Szczerbatek (Nocna Furia) rządzi! Chciałabym mieć takiego, wierniejszy od psa i bez sierści - idealny dla alergika. |
"Jak wytresować smoka 2" oglądałam trzy razy w kinie Jedynkę tylko w domu, na DVD, bo głupia to przegapiłam, tj. nie sądziłam, że aż tak mi się spodoba.
Uwielbiam Szczerbatka
Dubbing w HTTD jest bardzo dobry, ale w oryginale też oglądałam - jakie cudne akcenty wychodzą w tamtej wersji
Muszę sobie przypomnieć niedługo obie części
Admete, wiesz, kiedy wraca Grimm? Tj, kiedy puszczą ten ostatni krótki sezon?
Admete - Śro 02 Lis, 2016 18:27
Chyba gdzieś w zimie...Muszę sprawdzić.
EDIT: 6 stycznia.
Deanariell - Sob 05 Lis, 2016 12:29
Wczoraj tak z zaskoczenia wybraliśmy się z mężem późnym wieczorem do kina na film "Doctor Strange" - w 3D, ale bez dubbingu. Przyznam, że świetnie się bawiłam. Benedict Cumberbath świetny , Tildę Swinton też bardzo lubię, efekty niezłe, fabuła wciągająca (nie miałam wcześniej żadnego kontaktu z komiksową wersją historii), lekka dawka humoru (zabawne sceny w bibliotece "zakonu" ), nie było sztucznego zadęcia i śmiertelnej powagi (co zdarza się niektórym filmom, gdy świat stoi na krawędzi zagłady ) - jak dla mnie idealnie zbilansowany, nie nudziłam się. Subtelnie zarysowany wątek romansowy - btw ja bym się nie oparła i skusiła na jeden porządny całus - doktorek sobie zasłużył, ale nie było i też super. Jak ktoś dobrze znosi 3D, to warto wybrać się do kina, jednak film będzie się podobał również podczas domowego seansu. Polecam.
Admete - Sob 05 Lis, 2016 12:41
Ja zdecydowanie bez 3D
Caitriona - Sob 05 Lis, 2016 18:25
| Deanariell napisał/a: | | wybraliśmy się z mężem późnym wieczorem do kina na film "Doctor Strange" - w 3D, ale bez dubbingu. Przyznam, że świetnie się bawiłam. |
Dobrze słyszeć Ciekawa jestem tego filmu. Postaci Doctora zupełnie nie znam, ale lubię Marvel i lubię Benedicta.
Ja jeszcze będę wyczekiwać Logana (2017), o Wolverinie, ostatni występ Hugh Jackmana w tej roli...: https://www.youtube.com/watch?v=gbug3zTm3Ws
Deanariell - Sob 05 Lis, 2016 22:21
| Caitriona napisał/a: | | Ciekawa jestem tego filmu. |
Jest już w necie, ale w podłej jakości.
|
|
|