Seriale - Supernatural
praedzio - Pią 04 Kwi, 2008 20:48
Wywiadzik z Serą Gamble.
| Cytat: | Supernatural w przygotowaniu na czwarty rok
31.03.2008
Źródło: http://www.scifi.com/scif...gory=0&id=51330
Autor: Kathie Huddleston
Tłumaczenie: Hypatia
Sera Gamble, producent "Supernatural" powiedziała SCI Wire, że scenarzyści mają mnóstwo pomysłów na historie do zbliżającego się czwartego sezonu, którego powstanie ogłosiła ostatnio stacja CW.
„[Twórca serialu i producent wykonawczy] Eric [Kripke] ma swoje plany na rozwinięcie mitologii w następnym sezonie, mówi w wywiadzie Gamble. „Wymieniliśmy się nawzajem pomysłami, co wzbudziło w nas prawdziwe podekscytowanie. Początkowo byliśmy nastawieni do tematu filozoficznie, ale potem wróciliśmy do naszych zwyczajowych kwestii typu: „Hej to kto ma pomysł, jak teraz odrąbać parę głów?”
Gamble dodaje, że wcześniejsze ogłoszenie przez CW o dalszej produkcji serialu dało scenarzystom możliwość wprowadzenia pewnych rzeczy jeszcze w czasie trwania trzeciego sezonu. „Bardzo się ucieszyliśmy, gdy usłyszeliśmy o kontynuowaniu serii, i to wystarczająco wcześnie, byśmy mogli już teraz zacząć pracę nad tym, co pojawi się na początku następnego sezonu, co pozwala nam wprowadzić odpowiednie nawiązania.”
Obecnie trwający trzeci sezon, który został przerwany z powodu strajku scenarzystów, koncentruje się na walce Sama i Deana Winchesterów z armią demonów uwolnioną z piekieł w zeszłym roku. W tym czasie fabuła sezonu kręci się wokół znalezienia rozwiązania problemu Deana: zawarcia umowy z demonem, w wyniku której Dean w zamian za życie Sama już po roku straci swoją duszę.
Kripke powiedział Gamble, że „ma pomysł na zwrot w mitologii [w środku sezonu] mający związek z całością historii poświęconą demonom, którą rozwijaliśmy, i na której skoncentrowaliśmy się w trzecim sezonie”, mówi Gamble.
Producenci myślą o pięcioletniej ramie akcji dla serialu, dodaje Gamble. „Są pewne aspekty mitologii, które były zaplanowane od początku. Istnieje zarys pięcioletniego planu, który powstał już na samym starcie."
Ale, Gamble dodaje, szczegóły czwartego sezonu są dopracowywane teraz. „Mamy listę kilku stworów, o których bardzo chcieliśmy opowiedzieć już od dawna, a teraz mamy na to szansę. Nazywam je odcinkami piwa-i-popcornu. Po prostu siadasz, oglądasz przerażające rzeczy, krew rozbryzguje się w kamerę, a ludzie krzyczą i ze strachu obejmują się nawzajem. A potem twoja godzina się kończy”, dodaje z uśmiechem.
Nowe odcinki trzeciego sezonu zaczynają się 24 kwietnia, przygotowując widza na finał sezonu napisany przez Kripke, w którym Dean musi stawić czoło konsekwencjom zawarcia umowy z demonem, gdy przywrócił Samowi życie. Krótszy sezon spowodowany strajkiem sprawił, że scenarzyści musieli zrezygnować z niektórych zaplanowanych wcześniej historii, ale przeznaczenie Deana będzie głównym wątkiem zamykającym ten sezon, mówi Gamble, zdradzając parę szczegółów.
„Finał sezonu opowiada o ostatnim dniu, przed jak demon upomni o swoją należność”, mówi Gamble. „To walka do końca. W tym odcinku pojawi się kilkoro graczy, których widzieliśmy już w tym sezonie. Po prostu nie ułatwiamy im tego, piętrząc przed nimi trudności i czyniąc to prawie niemożliwym do osiągnięcia."
Czy Dean przeżyje i wyrwie się ze szponów piekła? „Dla waszej wiadomości [w czwartym sezonie] będziemy mieli Sama z latarką w nawiedzonym domu ze specjalnym telefonem komórkowym, który pozwoli mu połączyć się z piekłem”, mówi Gamble z tajemniczym uśmiechem. „Wszyscy mają teorię. Wszyscy dowiedzą się wkrótce o co chodzi. Muszą tylko poczekać jeszcze kilka miesięcy”. |
Admete - Pią 04 Kwi, 2008 23:02
Tylko nie mówcie, że Dean naprawdę trafi do piekła, bo się wścieknę!
praedzio - Pią 04 Kwi, 2008 23:05
Wszyscy mają teorię... He he he...! Dobre!
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 19:09
hm jestem dopiero po pierwszym odcinku, czyli zacofana bardziej niż bardzo, ale mam andzieję nadrobić najszybciej na ile mi czas pozwoli, bo fajnie się zapowiada. Zreszta samo to, że ja lękliwa jeśli chodzi o filmy jestem i nie wiedziałam czego się spodziewać adrenalina mi skoczyła, wydygana lekko byłam. No i serce bić szybciej zaczeło na widok przeuroczego, kochanego, słodkiego Sammiego i to jest kierunek w którym musze zacząć się rozwijac troszkę akcji mi się przyda.
Praedziu , ale w życiu się nie wywdzięczę.
Admete - Sob 05 Kwi, 2008 19:23
Mam nadzieję, że witamy kolejną w naszym gronie supernaturalną siostrę Jeśli strachliwa jesteś, to czekają Cię momenty, oj czekają ;-D Takie Asylum na ten przykład
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 19:32
właśnie nie wiem dlaczego taka strachliwa się zrobiłam majac pięć lat ogladałam z siostrą wszystkie horrory(siostra miłośnik gatunku) a teraz się boję oglądać a potem nie mogę usnac,.
Ale pierwszy odcinek tak mi przypadł do gustu, że chyba zastosuję terapię wstrząsową
praedzio - Sob 05 Kwi, 2008 19:43
| lady_kasiek napisał/a: | No i serce bić szybciej zaczeło na widok przeuroczego, kochanego, słodkiego Sammiego i to jest kierunek w którym musze zacząć się rozwijac troszkę akcji mi się przyda. |
MOJA TY!!!!
Cieszę się, że spodobało ci się po pierwszym odcinku i masz ochotę na następne. Jak przeżyjesz Bloody Mary i Bugs - jesteś już nasza!
| lady_kasiek napisał/a: | | teraz się boję oglądać a potem nie mogę usnac |
Z rozrzewnieniem wspominam moje supernaturalne początki... Brat wyjechał wtedy gdzieś w Polskę na kilka dni, a ja sama siedziałam po nocy i oglądałam przez palce kolejne odcinki.
Cóż, później znalazłam na strach remedium - oglądałam po prostu w ciągu dnia.
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 19:58
Oj ja miałam zacząć oglądać wczoraj wieczorem, dobrze, że się wstrzymałam, ale dziś chyba się jeszcze na odcineczek malutki skusze. I chwilowo zmienie tapetę z ryśkowego kalendarza chyba . Matko człowiek tyle czasu żył w nieświadomosci, marnował czas na jakieś głupstwa a tutaj takie rzeczy.
Miłość od pierwszego wejrzenia istnieje, klimat jest świetny taki mroczny strasznawy.
praedzio - Sob 05 Kwi, 2008 20:08
| lady_kasiek napisał/a: | Matko człowiek tyle czasu żył w nieświadomosci, marnował czas na jakieś głupstwa a tutaj takie rzeczy. |
Nie wiem czemu, ale podoba mi się takie postawienie sprawy - tylko nie mów o tym Gosi.
Admete - Sob 05 Kwi, 2008 20:12
To jednak jesteś nasza. Praedzio będzie miała konkurencje samową Chyba Ci zazdroszczę - takie odkrywanie Spn, ach już dawno straciłam niewinność
praedzio - Sob 05 Kwi, 2008 20:17
No, co ty. Jak wy się nie pobiłyście o Deana, to ja chętnie się podzielę Samem. Kiedyś z Agn sobie świetnie radziłyśmy. To przyjemnie tak zachwycać się kimś na dwa głosy.
Admete - Sob 05 Kwi, 2008 20:19
Wiem, wiem - piegami Damiana też się umiemy dzielić Ciekawa jestem, jak zakoncza ten trzeci sezon. Martwię się o Deana, bo przecież Kripke ma skłonności sadystyczne czasami
Caitriona - Sob 05 Kwi, 2008 20:22
| Admete napisał/a: | | piegami Damiana też się umiemy dzielić |
Witamy nową zsupernaturalizowaną!!
praedzio - Sob 05 Kwi, 2008 20:33
| Cytat: | | Wiem, wiem - piegami Damiana też się umiemy dzielić |
Cóż, ma ich tyle, że to nie stanowi problemu .
| Admete napisał/a: | Martwię się o Deana, bo przecież Kripke ma skłonności sadystyczne czasami |
Taaak, zważywszy na to, że ostatni odcinek tego sezonu zakończy się w przeddzień realizacji umowy z demonicą.
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 21:05
| Admete napisał/a: | | Praedzio będzie miała konkurencje samową |
już ma wielką konkurencję. Przeboski jest
Zgrzeszyłam drugim odcinkiem i ba wytrzymałam oglądając po ciemku całe 42 minuty, wprawdzie zastanawiam sie czy mi skóra wróci do dawnego kształtu na opuszkach palców wskazujących, które nerwowo przygryzałam, ale jestem dobrej myśli. Od jutra po jednym odcineczku, no przy weekendzie po dwa i jestem w niebie.
| Admete napisał/a: | | To jednak jesteś nasza. |
bez wątpienia wpadłam w sidła.
wiedziałam, ze ten temat nie bez powodu jest taki popularny. | praedzio napisał/a: | | Nie wiem czemu, ale podoba mi się takie postawienie sprawy - tylko nie mów o tym Gosi. |
ciii, ani słówkiem nie pisnę
praedzio - Sob 05 Kwi, 2008 21:06
Admete - Sob 05 Kwi, 2008 21:08
W zasadzie nie jest popularny - nabiłyśmy te prawie 80 stron w kilka osób Dobre jesteśmy. Jak mamy obsesję, to nie ma zmiłuj Damiana wielbimy we trzy
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 21:12
| Admete napisał/a: | | Dobre jesteśmy. |
mało powiedziane, radosna twórczość kwitła, ale jest się i czym i kim zachwycać, że pozostaje mi zapytać, dlaczego tak mało??
Admete - Sob 05 Kwi, 2008 21:17
Proponujemy Ci przeczytać całe te 78 stron Praedzio tak zrobiła na początku, choć pewnie wtedy byłoz aledwie 30
Mamy analizy każdego odcinka.
Anonymous - Sob 05 Kwi, 2008 22:52
uczynię to niezwłocznie od jutra bo dziś od tego dobrego już mi oczy wypadają.
Dobranoc i snów nie z tego świata życzę
praedzio - Nie 06 Kwi, 2008 12:21
| Admete napisał/a: | Proponujemy Ci przeczytać całe te 78 stron Praedzio tak zrobiła na początku, choć pewnie wtedy byłoz aledwie 30 |
Małe sprostowanie: praedzio przeczytała całość po obejrzeniu I sezonu.
A z najnowszych wieści: już wiemy, jaki tytuł będzie nosił finałowy odcinek. Będzie on brzmiał 'No Rest for the Wicked', czyli 'Zło nie odpoczywa'.
Spis drugoplanowych postaci, jakie się w nim pojawią:
- listonosz
- dziadek McCormick
- sąsiad-demon
- Bonnie McCormick
- dzielnicowy
- Jimmy McCormick
- pan Weprin
- Zoey
I jeszcze jedna plotka, która mnie załamała:
| Cytat: | Zdesperowany fan: Mam wiele pytań na temat "Supernatural". Czy Dean umrze? Czy Dean pójdzie do piekła? Czy Sam przejdzie na złą stronę? Czy Sam będzie walczył na przeciwko Deana? Pomóż!
Michael Ausiello (gość od TV Guide): Odpowiedź na dwa z tych pytań brzmi "tak". |
Kripke & scenarzyści nie mają dla nas litości!
Admete - Nie 06 Kwi, 2008 12:24
Jesli Dean trafi do piekła, a wyciagnięcie go będzie oznaczało przejście na stronę zła, to Sam może to zrobić...Zresztą nic już nie wiem. Może to oznacza, że Dean umrze i pójdzie do piekła, a Sammy jednak nie stanie się zły...Obawiam się jednak, że Kripke and Co urządzi nam cos okropnego.
Anonymous - Nie 06 Kwi, 2008 12:25
jednak porzuciłam zamiar przeczytania, bo bym straciła kilka niespodzianek, I trzeci odcinek wcale nie był taki straszny. czy nie wywarł na mnie zbyt dużego wpływu zobaczę jak pójdę się kąpać. Ale przez cały odcinek siedziałam z brzydko otwartym dziobem w jednej pozycji ma coś w sobie magnetyzującego, że się niemalże spija obrazy z ekranu.
praedzio - Nie 06 Kwi, 2008 12:35
Aaaa... Przypomniało mi się.
Pytanie: Co wspólnego ma SPN i serial Life?
No... no...?
P.S. Kaśku, wspaniały avek!
Admete - Nie 06 Kwi, 2008 12:50
Zmiennokształtnych, stwory ciemności i agenta Henricksona
|
|
|