To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Deanariell - Pią 02 Wrz, 2011 22:43

Admete napisał/a:
Riella książkowy Snape pod koniec serii ma jakieś 38 lat

To w obecnych czasach spokojnie mógłby być dziadkiem w tym wieku - mało to takich "młodych babć" chodzi po tej ziemi? :-P To i dziadkowie muszą być.

Ale ja i tak bardziej myślałam o Snape'ie filmowym - czyli wieku samego aktora. ;)

Agn napisał/a:
jasne, 11-letniego wnuka to nie

A tam, co mugole mogą wiedzieć o życiu płciowym czarodziejów? :rotfl: Ot, magia, czary mary - młody dziadek, wnuczek stary. :-P

lady_kasiek napisał/a:
No chyba poszalałyście. I kto tu wyciąga piramidy i inksze.
Snape jest w wieku idealnym dla faceta. To facet w idealnym wieku, idealny dla mnie

Kasiek, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ja tak sobie jedynie żartuję - bardzo lubię A.R. i jego głos, zwłaszcza głos. :)

Agn - Sob 03 Wrz, 2011 07:51

Jak to szło? Gdyby aksamit miał głos, byłby to głos Alana Rickmana. *melts*

Kaśku, pałętasz się po Mirrielu i nie czytałaś? Natentychmiast szoruj na forum! Mirriel niedawno opublikowała na nowo, poprawione tłumaczenie.
Część 1 - Szczęśliwe dni w piekle: http://forum.mirriel.net/viewtopic.php?t=15779
Część 1 i 1/2 - Nawet strach mnie opuścił: http://forum.mirriel.net/viewtopic.php?t=15884
Część 2: Przecinając więzy: http://forum.mirriel.net/viewtopic.php?t=15895
I będzie jeszcze część 3. Tu jest Snape do kochania.

Anonymous - Sob 03 Wrz, 2011 08:12

Ja Go kocham bezkrytycznie.

Ja się tak plątam sporadycznie to wiesz... :wink:

Idę czytać.

Agn - Sob 03 Wrz, 2011 08:19

Ale tu Snape jest... no zresztą zobaczysz. Miłego czytania. :D
Admete - Sob 03 Wrz, 2011 12:45

A ja jednak doszłam do wniosku, że Snape z filmów nie jest "moim" Snape'm ;)
Agn - Sob 03 Wrz, 2011 20:21

Od dłuższego czasu Snape ma u mnie oblicze Alana Rickmana. JEDNAKOWOŻ!!! Kiedy czytałam książki po raz pierwszy miałam inny obraz oblicza Snape'a. Bo wyobrażałam go sobie w typie Trenta Reznora z czasów, gdy nosił półdługie włosy. Bo teraz, jak obciąl, to się okazał cholernie przystojny. :-P

Anonymous - Sob 03 Wrz, 2011 20:30

Agn fajny gostek. naprawdę zacny, :serce2:
Agn - Sob 03 Wrz, 2011 20:47

Wyobraź go sobie z włosami do ramion et voila! Snape jak malowanie! A wiek też by się zgadzał. No, mniej więcej, bo Reznor to tak w połowie czterdziestki chyba jest...
Anonymous - Sob 03 Wrz, 2011 20:50

NoSever. Sever jak malowany. Jesli On mi zastąpi twarz Alana przy lekturze, niech Cię licho wtenczas i natenczas :P
Admete - Sob 03 Wrz, 2011 20:54

Nie znam gościa, ale ewentualnie mógłby być ;) Młodego Severusa już miałam obsadzonego wcześniej.
Agn - Sob 03 Wrz, 2011 21:17

lady_kasiek napisał/a:
NoSever. Sever jak malowany. Jesli On mi zastąpi twarz Alana przy lekturze, niech Cię licho wtenczas i natenczas :P

BUAHAHAHAHAHA! :evil:

Admete, Trent Reznor jest, hem, jednoosobowym zespołem Nine Inch Nails, tworzącym tzw. industrial. W tym roku dostał zasłużonego Oscara za muzykę do The Social Network.

Anonymous - Sob 03 Wrz, 2011 21:18

Zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni!! SYNU!!
Agn - Sob 03 Wrz, 2011 21:37

Obaczym, OJCZE! :twisted:
Tamara - Sob 03 Wrz, 2011 22:23

Agn napisał/a:
Od dłuższego czasu Snape ma u mnie oblicze Alana Rickmana. JEDNAKOWOŻ!!! Kiedy czytałam książki po raz pierwszy miałam inny obraz oblicza Snape'a. Bo wyobrażałam go sobie w typie Trenta Reznora z czasów, gdy nosił półdługie włosy. Bo teraz, jak obciąl, to się okazał cholernie przystojny. :-P
[url=http://img841.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Ale on do filmowego Severusa podobny jest , tylko młodszy :-P

RaczejRozwazna - Sob 03 Wrz, 2011 23:46

Obaj są za przystojni. Ze Snape'a to ponoć kościsty brzydal był, z tłustymi włosami :obrzydzenie:
Agn - Nie 04 Wrz, 2011 11:48

Niezupełnie. Trent ma podłużną twarz, jak miał dłuższe włosy, robiła mu się tym dłuższa i brzydsza. W takich półdługich włosach, jeszcze z jego twardzielowatą mimiką naprawdę wyglądał brzydko. Wg mnie on wyprzystojniał dopiero teraz. Mógłby mieć połamany nos, ale w sumie ciężko takiego kogoś znaleźć, bo fizjonomia Snape'a jest opisana dość karykaturalnie.

Aha, pierwszy rzut zdobycznych avatarków... Oczywiście wybór jest tendencyjny. :twisted:

I jeden mrygający:
Spoiler:

RaczejRozwazna - Nie 04 Wrz, 2011 19:32

Ja Snape'a wyobrażałabym sobie raczej z facjatą Richarda Kiela (tyle, że musiałby raczej schudnąc do roli i zgolić wąsy :wink: )

http://www.google.com/img...:11&tx=72&ty=89

Niezły mógłby byc tez odpowiednio ucharakteryzowany Adrien Brody. Choć, czy ja wiem, ma zbyt "poczciwą" twarz... :mysle:

milenaj - Nie 04 Wrz, 2011 19:37

RaczejRozwazna napisał/a:
Adrien Brody. Choć, czy ja wiem, ma zbyt "poczciwą" twarz...

Brakuje mi u niego wyrazu szaleństwa. Ja go kojarzę raczej z zagubieniem.

Admete - Nie 04 Wrz, 2011 20:06

Ten cały Richard - never! Dla mnie Snape ma teraz twarz brytyjskiego aktora Bena Whishaw'a.
RaczejRozwazna - Nie 04 Wrz, 2011 20:09

A jak dla mnie też zdecydowanie za "ładny" :)
Admete - Nie 04 Wrz, 2011 20:12

Jest na tyle dobrym aktorem, że umiałby zagrać brzydkiego. Serio. Trochę charakteryzacji i już. Rowling nigdzie nie napisała, że Snape ma brzydkie oczy :)
nicol81 - Nie 04 Wrz, 2011 21:05

Jako, że Rowling pisze z perspektywy Harrego, trudno byłoby pokazać urodę oczu Snape'a :wink:
Admete - Pon 05 Wrz, 2011 13:31

I dlatego Snape jest tak karykaturalny :) Nie ma więc podstaw do tego, by robić go absolutnym brzydalem ;)
Agn - Pon 05 Wrz, 2011 15:54

RaczejRozwazna napisał/a:
Ja Snape'a wyobrażałabym sobie raczej z facjatą Richarda Kiela (tyle, że musiałby raczej schudnąc do roli i zgolić wąsy :wink: )

Adrienowi Brody'emu w roli Snape'a mówię "nie", ale ten Richard... przyjrzałam mu się i to nie jest zła kandydatura. Tylko zgolić wąsiska i żeby nieco schudł... Byłby świetny.

Tamara - Wto 06 Wrz, 2011 10:23

Nieeee , Alan forever i żaden inny :confused3: