To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Wto 05 Paź, 2010 22:02

Wciągnęło mnie The Event - świetne to jest. Takie skrzyżowanie sf z sensacja w stylu 24. Dzieje się oj dzieje. Niektórych bohaterów już polubiłam, inni wkurzają mnie na maksa czyli dobrze jest ;)
Harry_the_Cat - Czw 07 Paź, 2010 23:14

To to amerykanskie jest?
Admete - Pią 08 Paź, 2010 05:27

Tak, amerykańskie, więc jak kto ma alergię, to niech unika ;) Mnie się na razie bardzo podoba.
praedzio - Pią 08 Paź, 2010 09:14

A mnie po pierwszym odcinku jakoś tak nie bardzo ciągnie do tego serialu. Za to mam zapasik Lost girl, to sobie w weekend obejrzę. :mrgreen: Kurczę, nie zgrałam z Cylonka tych kilku odcinków Earth 2 na laptop. :( Trudno, będę oglądać w tygodniu. Za to haft mam na wykończeniu - prawdopodobnie dziś w pociągu (o ile będę miała siedzące miejsce) skończę. :-D
Aragonte - Pią 08 Paź, 2010 09:49

Kilku? Marne dwa odcinki Ci zostały :-P
No trudno się mówi, poczekam cierpliwie na Twoje wrażenia :wink:

praedzio - Pią 08 Paź, 2010 10:02

Dwa? Nie trzy?
Aragonte - Pią 08 Paź, 2010 10:26

praedzio napisał/a:
Dwa? Nie trzy?

A tego z pomyloną numeracją nie oglądałaś wcześniej? Bo ja nadrobiłam go, kiedy tylko dowiedziałam się o pomyłce.

praedzio - Pią 08 Paź, 2010 10:27

Neeeeee...... nie pamiętam. :shock: Chyba nie. :mysle: Na wszelki wypadek obejrzę jeszcze raz. :mrgreen:
Admete - Pią 08 Paź, 2010 12:23

A widzisz Praedzio serialem Lost Girl mogliby mnie torturowac w piekle ;)
praedzio - Pią 08 Paź, 2010 12:41

Na razie widziałam tylko jeden odcinek, więc nie wiem, co Cię tam przeraziło, ale mi się jakoś spodobała główna bohaterka. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to ambitna produkcja, ale coś w sobie ma, że mi się spodobało. Podobnie zresztą jak Nikita. ;) Ja chyba jestem zaprogramowana tak, że pewne schematy mi się nigdy nie nudzą. :mrgreen:
Admete - Pią 08 Paź, 2010 13:04

Mnie już opis wystarczy, żeby przerazić ;) Pisałaś o tym wcześniej. Nie chodzi o ambicję - większośc seriali nie jest przecież ambitna, a je lubię. Chodzi o temat. Brrrr...I jak sobie pomyslę, że aktorstwo pewnie będzie na poziomie tego tematu :roll:
praedzio - Pią 08 Paź, 2010 13:11

Ech, gdybym ja się trzymała tylko samych opisów, to pewnie do tej pory bym nie obejrzała SPN. ;) Ale Cię rozumiem. Temat nie ten. OK. Zresztą po obejrzeniu jednego odcinka mogę stwierdzić, że serial Ci nie podejdzie. :P
Admete - Pią 08 Paź, 2010 13:15

I pewnie masz rację. Nie lubię takich rzeczy. Jestem już na nie za stara. Nie podobał mi się także Hex, który ty tak lubisz. Nie lubiłam Buffy. Dla mnie to była taka młoda zdzira, która z jakiegoś tam powodu miała łapać wampiry :roll: Nie chodzi o to, że te seriale są złe czy dobre. Zwyczajnie chodzi o fakt, że większość jest dla bardzo młodych osób, a ja nie byłam młoda, nawet jak metryka wskazywała, że niby jestem ;) A do Spn przekonałam się dopiero po 9 odcinku. Wcześniej oglądałam jednym okiem. Właściwie do tej pory pierwsze osiem odcinków mam obejrzane niedokładnie. Gdyby w Spn nie było tej wewnętrznej historii rodziny, to w życiu bym tego pewnie nie obejrzała.
praedzio - Pią 08 Paź, 2010 13:30

Wbrew pozorom, ja też odczuwam różnicę wieku między sobą samą a np. innymi oglądaczami kilkanaście lat ode mnie młodszymi. Ale jak już mówiłam, pewne schematy mi się nigdy nie znudzą. ;) Ale nawet mnie to cieszy. Bo nadal mam co oglądać. :mrgreen: A póki życia, póty nadziei. :cool:
Admete - Pią 08 Paź, 2010 13:33

Zapewniam cię, że ja też mam co oglądać ;) Aż za dużo, więc jest ostra selekcja ;) Do fantastyki stosuję czasem taryfę ulgową, ale na pewno wolę The Event czy SGU od Lost Girl. To już jednak tylko kwestia gustu, niczego innego. Z tym niestety nie można walczyć.
praedzio - Pią 08 Paź, 2010 13:35

Fakt. :mrgreen:
Ale dzięki temu, ze oglądamy różne produkcje, to reszta forumiaków ma szersze rozeznanie w dziale fantastycznym. ;)

Admete - Pią 08 Paź, 2010 13:38

No właśnie. Poza tym, jeśli np. Riella wyrazi chęć zapoznania się z Lost Girl ( mam dziwne podejrzenie, że może by chciała ;) ), to nie będę miała wyjścia - trzeba będzie o to zadbać ;)
Aragonte - Pon 18 Paź, 2010 16:49

Lecę dalej z drugim sezonem Warehouse 13, przede mną ósmy odcinek, czyli już bliżej do końca niż dalej. Buuuu...
Lubię ten serial :D Mam cichą nadzieję, że J.G. Wells zostanie włączona do agentów Magazynu, jakoś ją lubię :)

Edit: No nie, w ósmym odcinku jest znany mi patent z zamianą ciał :lol: Biedny Pete i Myka! :rotfl:

Admete - Pon 18 Paź, 2010 19:09

A czy ty masz wszytkie odcinki 2 sezonu? Tam są ograne patetnty, ale wykonanie jest wielce sympatyczne :)

Sanctuary się zaczęło :) I obśmiałam się, bo była aluzja do ShahRukh Khana.

Aragonte - Pon 18 Paź, 2010 19:18

Już mam :wink:
Za to będę chyba chciała wzbogacić sobie kolekcję o inne seriale - myślałam o Fringe. Co byś jeszcze polecała z fantastycznego kółka?
A właśnie - Sanctuary muszę chyba nadgryźć. Leży i czeka na swój czas.

Admete - Pon 18 Paź, 2010 19:30

Sanctuary to taka zabaweczka, nic poważnego, ale ja lubię. Zastępuje mi komedie ;) Fringe polecam gorąco, choc rozkręca się powoli. Carnivale jest ciekawe i Clancy Brown tam gra :)
Aragonte - Pon 18 Paź, 2010 19:36

Clancy Brown to zachęta, chociaż obawiam się, że to już nie ten Clancy z Earth 2, ten nowy bohater Danzigera mi nie zastąpi :wink:
Admete - Pon 18 Paź, 2010 19:46

Jasne, że nie, tym bardziej, że jest dość dziwny ;) Teraz jest nowy serial sf - The Event. Nawet mi się podoba.
praedzio - Pon 18 Paź, 2010 20:01

Haven byś obejrzała! :foch2:
Admete - Pon 18 Paź, 2010 20:03

O właśnie - Heven niezłe jest :) Rozkręcło się stopniowo :) Ma ciekawych bohaterów. I obie z Praedzio jesteśmy co do tego zgodne - a to już jest coś! :D