To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Szafran - Wto 12 Kwi, 2016 11:50

Powiem tylko, że straszliwie jest niewykorzystany potencjał aktora;). Ten ukryty pod koszulą;).
Aragonte - Wto 12 Kwi, 2016 13:17

Musze przyznać, że w Grimmie bardzo ładnie wykorzystują ten ukryty potencjał Seana Renarda, czyli kapitana policji z Portland :wink: Ostatnio co i rusz rozpinał koszulę i gapił się w lustro :wink:
BTW jestem tuż przed finałem IV sezonu Grimma. Wątek Juliette mi się średnio podoba, ale poza tym jest całkiem ok.

praedzio - Wto 12 Kwi, 2016 14:01

Aragonte napisał/a:
Dla kogo? ;)

No, przeca nie dla Królowej. ;)

praedzio - Śro 13 Kwi, 2016 21:38

No, i zobaczyłam dziś Łowcę. Komu potrzebny scenariusz, jak tam takie ładne widoki. :love_shower: No, dobra - widać było, że historia troszkę niedorobiona i zdecydowanie wtórna, ale jakby tak człowiek nagle zachorzał na jakowąś amnezję i zapomniał, że była poprzednia część i kupa innych wysokobudżetowych ekranizacji baśni i nie tylko ;) to całkiem zacnie by się bawił. Ja rozumiem, że wydano kupę kasy na efekty (niezmiennie podziwiane przeze mnie :thud: :oklaski: ) i gażę Ch. Theron, tak, że zabrakło dla scenarzysty, ale jednak nie można liczyć na krótką pamięć widzów. :mysle: Karły mnie rozweselały, uśmiech Erica/Łowcy rozświetlał z ekranu salę kinową z mocą 100-watowej żarówki, Śnieżka była cudownie nieobecna, a świat przedstawiony baśniowo kolorowy. Szłam do kina z nastawieniem, że będę się dobrze bawić - i tak było. Zabrakło jedynie na napisach końcowych hiciora na miarę Florence and the Machine, ale cóż... nie można mieć wszystkiego. ;)
Eeva - Śro 13 Kwi, 2016 22:14

praedzio napisał/a:
Śnieżka była cudownie nieobecna

hahahahahahahahahahaha :rotfl:

Admete - Nie 17 Kwi, 2016 11:02

Grimm dostał 6 sezon. Ciesze się, bo to jedyny serial z USA, który oglądam. Reszty mi się nie chce, chyba, że są jakieś krótkie. Oduczyłam się już czekania na rozwiązanie tajemnicy po 10 sezonach. Dlatego zostały mi seriale brytyjskie i koreańskie. tam wiem, na co się pisze - mam konkretną ilośc odcinków. Do Grimma i jego przyjaciół, wrogów mam sentyment.
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 12:47

Cieszę się, że dostał, bo w przeciwieństwie do paru innych, których oglądanie zawiesiłam, zrobił się lepszy niż na początku. Piąty sezon ogląda mi się bardzo dobrze :D
Admete - Nie 17 Kwi, 2016 12:51

A jakie teraz twisty są. No mówię ci :) Tutaj przynajmniej cały czas mają na uwadze, ze trzeba pewne rzeczy stopniowo wyjaśniać.
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 18:09

Niebawem się przekonam, oglądam szósty odcinek V sezonu Grimma :wink: Powiem ci, że strasznie się cieszę z wprowadzenia i zachowania w serialu postaci Trubel - ona i Nick stanowią parę typu starszy opiekuńczy brat i siostra-chłopczyca, choć rodzeństwem nie są. I dobrze, że Meissner wrócił :mrgreen:
Admete - Nie 17 Kwi, 2016 20:03

Taka młodsza siostra z charakterkiem ;)
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 22:07

Admete napisał/a:
Taka młodsza siostra z charakterkiem ;)

Z niezłym charakterkiem :wink: I dobrze :wink:

Grimm się nieźle rozwinął - oglądałam sobie na ogół bezstresowo, a teraz zaczynam się denerwować, że mi ubiją kogoś, kogo lubię :paddotylu: A lubię zasadniczo całą drużynę Nicka.

Admete - Pon 18 Kwi, 2016 05:37

Na razie wszyscy żywi i zdrowi :)
Jotka - Pon 18 Kwi, 2016 14:28

No zdrowi nie bardzo bo Wu będzie wesenem :mrgreen: chyba :mysle:
Aragonte - Pon 18 Kwi, 2016 14:34

Widziałam jakieś spoilery :wink:
Ej no, Monroe jest zdrowy, chociaż to Wesen :mrgreen:

Admete - Pon 18 Kwi, 2016 15:25

Wesen czy człowiek liczy się czy po grimmowej stronie ;)
Jotka - Pon 18 Kwi, 2016 17:50

Teraz dopiero okaże się kto za kim stoi. Ciekawy odcinek a właściwie końcówka :-)
praedzio - Sob 23 Kwi, 2016 18:27

Nadrobiłam kilka seriali ostatnio. W Once Upon a Time akcja przeniosła się w Zaświaty, gdzie króluje złowrogi Hades. I wbrew wszystkiemu, zrobiło się jakoś nudno. :roll: Fakt, jest okazja do odgrzebania (nomen omen) umartych osób, gdyż pojawiają się ponownie w scenariuszu, ale jak już sparowano Czerwonego Kapturka z Dorotką z Krainy Oz... :thud: Ukończywszy oglądanie odcinka nr 18 piątego sezonu, zastanawiam się, czy to jest jeszcze serial familijny. :lol: To ja się doczekać nie mogę, aż mi rozkoszulą Hooka, co by oko nacieszyć, a tu Dorotka z Kapturkiem namiętne całusy dzielą... :nudelkula1_zolta: Chamstwo, no!...
Za to wróciło Orphan Black, a tam akcja prawie natychmiast ruszyła z kopyta. To ja rozumiem! :excited:

I na koniec - wróciło również 12 Monkeys - tam akcja niby też gorąca, ale widać, że jeszcze potrzebuje rozbiegu.

Admete - Sob 23 Kwi, 2016 19:11

Once już porzuciłam ostatecznie. Z amerykańskich oglądam już tylko Grimma. Nie mam cierpliwości do sezonów.
asiek - Czw 12 Maj, 2016 18:05

Ekranizacja gry Assassin's Creed z Fassbenderem. :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=gfJVoF5ko1Y

praedzio - Czw 12 Maj, 2016 18:35

Hell yeah! :banan_czerwony:
Admete - Czw 12 Maj, 2016 19:36

Wygląda nieźle.
Harry_the_Cat - Pią 13 Maj, 2016 22:13

To tez ksiazka, nie?
Admete - Sob 14 Maj, 2016 15:24

A w Grimmie się podziało - czekam na dwa ostatnie odcinki tej serii.
Admete - Sob 14 Maj, 2016 18:44

Person of interest wróciło z przytupem. Piszę tutaj, bo to już całkiem sf ;)
Jotka - Sob 14 Maj, 2016 22:29

Z Grimem czekam na wspomaganie :wink: , Person of interest oglądałam jeden raz i muszę jeszcze raz bo byłam zbyt zmęczona i wiele nie zrozumiałam ale fakt maszyna się zbuntowała :lol: