Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Szafran - Wto 12 Kwi, 2016 11:50
Powiem tylko, że straszliwie jest niewykorzystany potencjał aktora;). Ten ukryty pod koszulą;).
Aragonte - Wto 12 Kwi, 2016 13:17
Musze przyznać, że w Grimmie bardzo ładnie wykorzystują ten ukryty potencjał Seana Renarda, czyli kapitana policji z Portland Ostatnio co i rusz rozpinał koszulę i gapił się w lustro
BTW jestem tuż przed finałem IV sezonu Grimma. Wątek Juliette mi się średnio podoba, ale poza tym jest całkiem ok.
praedzio - Wto 12 Kwi, 2016 14:01
| Aragonte napisał/a: | Dla kogo? |
No, przeca nie dla Królowej.
praedzio - Śro 13 Kwi, 2016 21:38
No, i zobaczyłam dziś Łowcę. Komu potrzebny scenariusz, jak tam takie ładne widoki. No, dobra - widać było, że historia troszkę niedorobiona i zdecydowanie wtórna, ale jakby tak człowiek nagle zachorzał na jakowąś amnezję i zapomniał, że była poprzednia część i kupa innych wysokobudżetowych ekranizacji baśni i nie tylko to całkiem zacnie by się bawił. Ja rozumiem, że wydano kupę kasy na efekty (niezmiennie podziwiane przeze mnie ) i gażę Ch. Theron, tak, że zabrakło dla scenarzysty, ale jednak nie można liczyć na krótką pamięć widzów. Karły mnie rozweselały, uśmiech Erica/Łowcy rozświetlał z ekranu salę kinową z mocą 100-watowej żarówki, Śnieżka była cudownie nieobecna, a świat przedstawiony baśniowo kolorowy. Szłam do kina z nastawieniem, że będę się dobrze bawić - i tak było. Zabrakło jedynie na napisach końcowych hiciora na miarę Florence and the Machine, ale cóż... nie można mieć wszystkiego.
Eeva - Śro 13 Kwi, 2016 22:14
| praedzio napisał/a: | | Śnieżka była cudownie nieobecna |
hahahahahahahahahahaha
Admete - Nie 17 Kwi, 2016 11:02
Grimm dostał 6 sezon. Ciesze się, bo to jedyny serial z USA, który oglądam. Reszty mi się nie chce, chyba, że są jakieś krótkie. Oduczyłam się już czekania na rozwiązanie tajemnicy po 10 sezonach. Dlatego zostały mi seriale brytyjskie i koreańskie. tam wiem, na co się pisze - mam konkretną ilośc odcinków. Do Grimma i jego przyjaciół, wrogów mam sentyment.
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 12:47
Cieszę się, że dostał, bo w przeciwieństwie do paru innych, których oglądanie zawiesiłam, zrobił się lepszy niż na początku. Piąty sezon ogląda mi się bardzo dobrze
Admete - Nie 17 Kwi, 2016 12:51
A jakie teraz twisty są. No mówię ci Tutaj przynajmniej cały czas mają na uwadze, ze trzeba pewne rzeczy stopniowo wyjaśniać.
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 18:09
Niebawem się przekonam, oglądam szósty odcinek V sezonu Grimma Powiem ci, że strasznie się cieszę z wprowadzenia i zachowania w serialu postaci Trubel - ona i Nick stanowią parę typu starszy opiekuńczy brat i siostra-chłopczyca, choć rodzeństwem nie są. I dobrze, że Meissner wrócił
Admete - Nie 17 Kwi, 2016 20:03
Taka młodsza siostra z charakterkiem
Aragonte - Nie 17 Kwi, 2016 22:07
| Admete napisał/a: | Taka młodsza siostra z charakterkiem |
Z niezłym charakterkiem I dobrze
Grimm się nieźle rozwinął - oglądałam sobie na ogół bezstresowo, a teraz zaczynam się denerwować, że mi ubiją kogoś, kogo lubię A lubię zasadniczo całą drużynę Nicka.
Admete - Pon 18 Kwi, 2016 05:37
Na razie wszyscy żywi i zdrowi
Jotka - Pon 18 Kwi, 2016 14:28
No zdrowi nie bardzo bo Wu będzie wesenem chyba
Aragonte - Pon 18 Kwi, 2016 14:34
Widziałam jakieś spoilery
Ej no, Monroe jest zdrowy, chociaż to Wesen
Admete - Pon 18 Kwi, 2016 15:25
Wesen czy człowiek liczy się czy po grimmowej stronie
Jotka - Pon 18 Kwi, 2016 17:50
Teraz dopiero okaże się kto za kim stoi. Ciekawy odcinek a właściwie końcówka
praedzio - Sob 23 Kwi, 2016 18:27
Nadrobiłam kilka seriali ostatnio. W Once Upon a Time akcja przeniosła się w Zaświaty, gdzie króluje złowrogi Hades. I wbrew wszystkiemu, zrobiło się jakoś nudno. Fakt, jest okazja do odgrzebania (nomen omen) umartych osób, gdyż pojawiają się ponownie w scenariuszu, ale jak już sparowano Czerwonego Kapturka z Dorotką z Krainy Oz... Ukończywszy oglądanie odcinka nr 18 piątego sezonu, zastanawiam się, czy to jest jeszcze serial familijny. To ja się doczekać nie mogę, aż mi rozkoszulą Hooka, co by oko nacieszyć, a tu Dorotka z Kapturkiem namiętne całusy dzielą... Chamstwo, no!...
Za to wróciło Orphan Black, a tam akcja prawie natychmiast ruszyła z kopyta. To ja rozumiem!
I na koniec - wróciło również 12 Monkeys - tam akcja niby też gorąca, ale widać, że jeszcze potrzebuje rozbiegu.
Admete - Sob 23 Kwi, 2016 19:11
Once już porzuciłam ostatecznie. Z amerykańskich oglądam już tylko Grimma. Nie mam cierpliwości do sezonów.
asiek - Czw 12 Maj, 2016 18:05
Ekranizacja gry Assassin's Creed z Fassbenderem.
https://www.youtube.com/watch?v=gfJVoF5ko1Y
praedzio - Czw 12 Maj, 2016 18:35
Hell yeah!
Admete - Czw 12 Maj, 2016 19:36
Wygląda nieźle.
Harry_the_Cat - Pią 13 Maj, 2016 22:13
To tez ksiazka, nie?
Admete - Sob 14 Maj, 2016 15:24
A w Grimmie się podziało - czekam na dwa ostatnie odcinki tej serii.
Admete - Sob 14 Maj, 2016 18:44
Person of interest wróciło z przytupem. Piszę tutaj, bo to już całkiem sf
Jotka - Sob 14 Maj, 2016 22:29
Z Grimem czekam na wspomaganie , Person of interest oglądałam jeden raz i muszę jeszcze raz bo byłam zbyt zmęczona i wiele nie zrozumiałam ale fakt maszyna się zbuntowała
|
|
|