To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

praedzio - Pią 17 Wrz, 2010 22:49

Ja też. ;)
Admete - Pią 17 Wrz, 2010 22:52

I na dodatek stopniowo przenoszę zbiory :) Oglądam sobie jednym okiem Batmana w TV. Zgubiłam gdzieś płytę niestety, to mi w tym względzie tylko tv zostało. Lubię Christiana jako Batmana.
praedzio - Pią 17 Wrz, 2010 22:55

A ja oglądam na raty Nikitę. ;) Ale to nie w tym wątku. ;)
Admete - Śro 22 Wrz, 2010 21:18

Obejrzałam ostatni odcinek sezonu 2 Warehouse i teraz mi troszkę smutno, że trzeba czekac aż do lata...O ile będzie sezon 3, bo jeszcze nie wiadomo.
Za to za tydzień startuje nowe SGU i Sanctuary. The Event jeszcze nie widziałam. Nawet nie wiem o czym jest.
W piątek wraca Fringe.

praedzio - Czw 23 Wrz, 2010 07:51

Obejrzałam wczoraj The Event. Taka krzyżówka Lost z FlashForward. Jeśli ktoś ma alergię na Lost, to nie polecam. :mrgreen:
Admete - Czw 23 Wrz, 2010 07:53

Też doszłam do takiego wniosku :) Lost mi się na początku poodbało. Potem zrobiło się nudno. Na razie będę oglądać. Zobaczymy, jak się rozwinie historia, choc szczerze mówiąc wolałabym drugi sezon FF.

A Fringe zacznę oglądać, jak juz będzie kilka odcinków. Może wtedy bedę się mniej denerwowac ;)

praedzio - Czw 23 Wrz, 2010 07:57

W The Event wkurzają mnie trochę takie przeskoki w czasie i przestrzeni. Ale później ładnie się to uzupełnia. Fajny jest prezydent USA.
Tak na marginesie mówiąc, wczoraj i przedwczoraj oglądałam seriale, w których widziałam dwie "dziewczyny Sama Winchestera". ;) W The Event zagrała aktorka, która grała Sarę w SPN, a w "Lost Girl" aktorka, która grała Madison. ;)

praedzio - Czw 23 Wrz, 2010 08:09

http://www.swiatseriali.p...krwi,nId,298714
Admete - Czw 23 Wrz, 2010 08:11

Gdzie w The Event jest ta dziewczyna? Prezydent rzeczywiście fajny. Ja już go chyba gdzieś widziałam.
praedzio - Czw 23 Wrz, 2010 08:20

A to ta, którą ten chłopak musiał wyłowić z wody.
Admete - Czw 23 Wrz, 2010 18:06

Faktycznie! Teraz dopiero skojarzyłam.
aneby - Czw 23 Wrz, 2010 19:53

Zaczęłam oglądać The event, ale niezbyt mi się podoba :roll: Za dużo tych przeskoków w czasie jak dla mnie ... I dostałam śmiechawki, jak samochód dogonił startujący samolot :paddotylu:
Aragonte - Czw 23 Wrz, 2010 21:11

No to jeden odcinek Seekera był o magicznej schizofrenii :-P
W ramach odmóżdżania oglądam dalej, jakby kogoś interesowało :wink:

Admete - Czw 23 Wrz, 2010 21:34

Kiedyś może też obejrzę, ale nie w tym roku ;)
Eeva - Czw 23 Wrz, 2010 21:39

aneby napisał/a:
Zaczęłam oglądać The event, ale niezbyt mi się podoba :roll: Za dużo tych przeskoków w czasie jak dla mnie ... I dostałam śmiechawki, jak samochód dogonił startujący samolot :paddotylu:

Mi też się średnio podoba... przeskoki mnie denerwowały, nawet mimo zgrabnego uzupełnienia na końcu. Zdecydowanie nie bedę czekac na drugi odcinek.

Admete - Czw 23 Wrz, 2010 21:41

A ja jednak obejrzę kilka następnych, bo tego typu opowieści muszą się najpierw trochę rozwinąć. Z zasady serialom fantastycznym daję zawsze szansę, bo nie jest ich znowu tak wiele.
Eeva - Czw 23 Wrz, 2010 21:46

Masz trochę racji... poczekam na opinie po drugim odcinku i zobaczymy :-)
asiek - Sob 25 Wrz, 2010 22:01

Dzisiaj na TVP 1 Ucieczka w kosmos i wojnu Rozjemców... Dobre to ? Ktoś już oglądał ? :mysle:
http://www.filmweb.pl/ser...B3w-2004-141413

praedzio - Sob 25 Wrz, 2010 22:04

To chyba kontynuacja serialu Farscape. Nie znam, nie oglądałam.
Admete - Sob 25 Wrz, 2010 22:05

Nie znam tego zupełnie.
asiek - Sob 25 Wrz, 2010 22:11

Hmmm... Jak nie znacie, to zakładam, że to nic specjalnego. :wink:
Emisja póóóźno, więc pewnie nie dotrwam...

praedzio - Pon 27 Wrz, 2010 09:30

Aragonte napisał/a:
Edit: Ponieważ forum mi wczoraj szalało (tzn. prawie nie mogłam na nie wchodzić), to wklejam dzisiaj pewnego linka:
http://wieza.org/swiete-krowy-kina-i-telewizji/

Rozwaliło mi to zdanie: "Ja bym się spierał o Robina BBC, który dla mnie jest całkiem, całkiem, ale pewnie wielu się nie zgodzi".

Od razu widać, ile może mieć autor lat. ;)
Zresztą trudno się spierać z argumentem, że coś jest bzdurne. :roll:

Admete - Pon 27 Wrz, 2010 11:25

To mnie brakuje oleju w głowie i jestem fanatykiem zajadłym :lol:
Aragonte - Wto 05 Paź, 2010 19:17

praedzio napisał/a:
To chyba kontynuacja serialu Farscape. Nie znam, nie oglądałam.

A Farscape ktoś oglądał? Poleca? Ma? :wink:
Bo ja się zastanawiam, czy nie zacząć tego oglądać :)

aneby - Wto 05 Paź, 2010 21:32

Mój mąż oglądał, ja siłą rzeczy też rzucałam okiem :wink: Jemu się podobało, mnie tak średnio (ale ja nie lubię różnych udziwnianych charakteryzacji bohaterów :roll: )