Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Pią 22 Sty, 2016 08:42
Też mi się tak wydaje.
praedzio - Pią 05 Lut, 2016 08:04
Obejrzałam wczoraj wieczorem dziewiąty odcinek The Expanse i ogromną siłą woli powstrzymałam się przed odpaleniem dziesiątego... Rrrrannnyyyy...
Admete - Pią 05 Lut, 2016 08:27
Nie miałam jeszcze czasu. W weekend nadrobie.
praedzio - Pią 05 Lut, 2016 19:36
No, i jestem po finale The Expanse. Dziesiąty odcinek pozostawił wrażenie bycia preludium do większej historii. Oglądałam z drżącym sercem, bo...
Admete - Sob 06 Lut, 2016 15:36
Nadrobiłam dwa odcinki Grimm i stwierdzam, że nadal mi sie podoba. Nowa Julliette jest najlepsza z dotychczasowych i lubię jak jest więcej przewodniego motywu niż spraw pojedynczych. Załoga Grimma idzie na wojnę
Admete - Sob 06 Lut, 2016 16:20
To ile mamy czekać na drugą serię The Expanse? czym jest to błękitne coś, co załatwiło ludzi na Erosie? I co oni właściwie robią? Ojciec Julie i reszta?
praedzio - Sob 06 Lut, 2016 17:28
Podejrzewam, że jakiś rok musimy poczekać na 2 serię. *wzdech* Nie mam fioletowego pojęcia, czym może być ten błękitny organizm. Okropne jest to, że jest ekspansywny, i wpływowi ludzie z Ziemi (jak ojciec Julie Mao) chcą go wykorzystać w jakimś dziwnym i bliżej niesprecyzowanym celu (coś ten naukowiec Dresden, czy jak mu tam, przebąkiwał o uratowaniu <kogo? czego?>, ale nie zrozumiałam, o co mu chodziło).
Aragonte - Pią 26 Lut, 2016 19:45
| Admete napisał/a: | Nadrobiłam dwa odcinki Grimm i stwierdzam, że nadal mi sie podoba. Nowa Julliette jest najlepsza z dotychczasowych i lubię jak jest więcej przewodniego motywu niż spraw pojedynczych. Załoga Grimma idzie na wojnę |
A więc Grimm odzyskał formę? Hmm, może bym wróciła do serialu?
W rezerwie mam też Expanse - skoro sezon się skończył, to mogę to sobie nadgryźć.
Admete - Sob 27 Lut, 2016 07:42
Mnie się Grimm aktualnie całkiem podoba. Własnie pojawiły się kolejne klucze, Nick zyskał nową bibliotekę. Jest kilka ciekawych wątków. Jakoś lubię ten serial.
praedzio - Sob 27 Lut, 2016 08:45
Z takich lżejszych seriali ocierających się o fantastykę, jakie ostatnio oglądam jest serial Second Chance.
75-letni emerytowany szeryf James Pritchard zostaje zamordowany. Firma LookingGlass zajmująca się najnowszymi technologiami komunikacyjnymi i dysponująca niezłym warsztatem badawczym postanawia go ożywić, dając mu młodsze i silniejsze ciało. Oczywiście, robi to z konkretnego powodu. Właścicielka LookingGlass umiera na raka, a Pritchard biologicznie pasuje do tego, by jego krew po odpowiednim zmodyfikowaniu pomogła jej w wyleczeniu.
Były szeryf ma jednak swoje stare nawyki, oraz charakterek - tak więc między kolejnymi transfuzjami trudno usiedzieć mu na tyłku, kiedy w jego mieście grasuje tyle złoczyńców i jest tyle spraw kryminalnych do rozwikłania. Jest jeszcze jeden szczegół - jak powiedzieć synowi Pritcharda - agentowi FBI, że tajemniczy koleś pomagający mu w sprawach jest jego odmłodzonym i ulepszonym fizycznie ojcem?
Trailer
Admete - Sob 27 Lut, 2016 11:34
Opis całkiem sympatyczny.
praedzio - Sob 27 Lut, 2016 11:38
Serial też jest sympatyczny.
Szafran - Sob 05 Mar, 2016 22:16
Byłam na "Bogach Egiptu" - przednia zabawa. Film jest tak niewyobrażalnie głupi, że oglądanie go dostarcza niezwykłych wrażeń. Serio, w pewnym momencie popłakałam się ze śmiechu:D
I to w całkiem niezłej obsadzie i za niemałe pieniądze takie kuriozum:D:D:D:
Jedno z najgorzej zastosowanych CGI ever, mistrzostwo kretyńskich i drewnianych dialogów, totalny brak sensu w scenariszu:D:D:D:D
Dla koneserów:D:D:D
BeeMeR - Pon 07 Mar, 2016 00:05
| Szafran napisał/a: | | Byłam na "Bogach Egiptu" | Aż sobie obejrzałam zwiastun
wygląda na durniutkie - pewnie sobie obejrzę
Aragonte - Pon 28 Mar, 2016 15:40
| Admete napisał/a: | | Mnie się Grimm aktualnie całkiem podoba. Własnie pojawiły się kolejne klucze, Nick zyskał nową bibliotekę. Jest kilka ciekawych wątków. Jakoś lubię ten serial. |
Też bardzo lubię Grimma - jakoś dobrze się przy nim bawię i relaksuję.
Wróciłam do serialu, obejrzałam końcówkę trzeciego sezonu, po czym nadgryzłam czwarty... i mam obejrzane 12 odcinków Fajnie jest - nie ma prawie (czy w ogóle) odcinków-wypełniaczy, każdy wnosi coś nowego do wątków "długoterminowych". A Juliette już się przemieniła Nick też się zmienił - zgrimmiał na powrót
Jak będę z Grimmem na bieżąco, to biorę się za Expanse.
Admete - Pon 28 Mar, 2016 16:59
Cieszę się, że ci się podoba. Jestem na bieżąco z tym serialem, co w przypadku seriali amerykańskich jest wyjątkiem. Wszystkie inne mnie znudziły.
praedzio - Pon 28 Mar, 2016 17:05
Ja dziś skończyłam Kroniki Shannary, wczoraj nadgoniłam Czarodziejów i czekam na sosik do kolejnych odcinków Daredevila, w którym się teraz dzieje a dzieje.
Admete - Pon 28 Mar, 2016 17:06
Może w końcu bym się wzięła za Shannarę?
praedzio - Pon 28 Mar, 2016 17:08
Na AXN-ie teraz zdaje się dają, bo Warszawa jest oblepiona reklamami teraz.
Aragonte - Pon 28 Mar, 2016 17:19
| Admete napisał/a: | Może w końcu bym się wzięła za Shannarę? |
Ja bym chętnie sprawdziła odcinek lub dwa - ale to już w W-wie sprawdzę, czy to w moim stylu. A wracam jutro.
praedzio - Nie 10 Kwi, 2016 19:25
Nadrobiłam dwa odcinki The Magicians i teraz czekam z niecierpliwością na ostatni odcinek tego sezonu. Niby znam fabułę, bo przeczytałam całą trylogię, ale i tak jestem ciekawa, jak zostanie pokazany finał serii.
Szafran - Pon 11 Kwi, 2016 22:32
Nie mam niestety czasu się rozpisywać, więc tylko krótko.
"Batman vs Superman" jest dokładnie tak zły, jak piszą w recenzjach. Myślałam, że umrę z nudów.
Ale dziś na "Łowcy i Królowej Lodu" wynudziłam się chyba jeszcze bardziej. Strasznie toto nijakie. I fajna obsada nie pomaga na miałkość scenariusza.
Eeva - Wto 12 Kwi, 2016 09:18
| Szafran napisał/a: | | Ale dziś na "Łowcy i Królowej Lodu" wynudziłam się chyba jeszcze bardziej. Strasznie toto nijakie. I fajna obsada nie pomaga na miałkość scenariusza. |
O szkoda, bo miałam nadzieje co do tego filmu. Może nie jakoś specjalnie wielkie, ale zawsze.
praedzio - Wto 12 Kwi, 2016 09:22
Ja i tak pójdę.
Aragonte - Wto 12 Kwi, 2016 11:45
| praedzio napisał/a: | Ja i tak pójdę. |
Dla kogo?
|
|
|