Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Wto 12 Sty, 2016 19:18
Może to było na TVN? Nie pamiętam za dobrze. Piąty odcinek The Expanse za mną - podziało się. Ciekawa jestem bardzo, co dalej.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 19:52
No, ja też czekam z przytupen na kolejny. Wzbraniam się przed zajrzeniem do książki, żeby podejrzeć, co tam się dalej podziało. I tak już pluję sobie w brodę, bo sprzedałam sobie potężnego niefajnego spoilera.
Admete - Wto 12 Sty, 2016 20:24
U mnie w bibliotece ksiązka jest tylko jako audiobook. Niestety.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 20:25
Ja mam w pdf-ie.
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 20:25
| Aragonte napisał/a: |
Na tym forum fankami B5 jest na pewno Admete i ja, kupowałam w swoim czasie dla nas DVD na brytyjskim Amazonie BeeMeR też się to dobrze oglądało. Ciekawe, czy tobie by się spodobało
Link do Babylonowego wątku Obawiam się, że od spoilerów to tam aż gęsto
http://forum.northandsouth.info/1850.htm |
Do wątku nie zajrzę, nim nie obejrzę:). I czy mogłabym się kiedyś o DVD uśmiechnąć? Mam co w zamian pożyczyć, oj mam:D.
Aragonte - Wto 12 Sty, 2016 21:19
| Szafran napisał/a: | | Do wątku nie zajrzę, nim nie obejrzę:). I czy mogłabym się kiedyś o DVD uśmiechnąć? Mam co w zamian pożyczyć, oj mam:D. |
Jasne, nie ma problemu
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 21:25
To odezwę się w stosownym czasie. Na razie jeszcze wsysam zasoby podczas darmowego miesiąca netfliksa;). No i przed wielkim powrotem muszę w końcu obejrzeć "Z Archiwum X" z tymi wszystkimi sezonami, co ich nieobejrzałam:D
Admete - Wto 12 Sty, 2016 21:35
Z B5 jest tak, że albo się człowiek zniechęca, bo to nie jego bajka, albo zaczyna oglądać, jest lajtowo, a potem szlocha przy 5x22 ( czasem nawet wcześniej ).
BeeMeR - Wto 12 Sty, 2016 22:44
| Cytat: | | Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:). | A polecam spróbować - albo wsiąkniesz (niekoniecznie od razu, mnie pierwszy sezon nie zauroczył, ale i nie zniechęcił) albo nie i po zawodach. Mnie się sezony 2, 3 i 4 oraz 5x22 podobały ogromnie. Pierwszy i piaty ok. Niektóre epizody są doskonałe i wcale się nie zestarzały wraz z upływem czasu - tj widać, że technika poszła do przodu, ale duch jest na bieżąco
Noszę się od pewnego czasu z powtórką Babylon Squared, na ten przykład - pamiętam, że nieźle odjechany był
Admete - Śro 13 Sty, 2016 07:12
Duch jest tam bardzo na bieżąco - teraz chyba nawet bardziej
Admete - Czw 14 Sty, 2016 17:41
Co znaczy dobre SF...Jak mi tego było trzeba. Po kolejnym odcinku Expanse...
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 17:47
Zjem podwieczorek i biorę się za oglądanie.
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 19:27
O, nie...! A ja tak lubiłam tę szefową policji... Swoją drogą dziwne - skoro dała Millerowi tę sprawę, to nie wiedziała, że ten zrobi wszystko, by się dokopać do prawdy?
Coraz bardziej lubię Amosa.
Admete - Czw 14 Sty, 2016 19:29
Amos jest specyficzny, choć ja lubię Holdena i Millera oczywiście. Naomi też jest bardzo fajna. Najmniej ( na razie ) sympatii mam dla Alexa. Wiesz, że jest jeszcze jeden serial sf teraz? The Colony.
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 19:37
Tak, wiem. Ale jakoś mnie nie zachęcił po pierwszym odcinku.
Powinnam się za to zabrać za Człowieka z Wysokiego Zamku, bo czeka już czas jakiś na dysku. Ale najpierw Jessica Jones... Aaaa... a ja się później dziwię, że właściwie wcale nie mam życia.
Admete - Czw 14 Sty, 2016 19:57
Nie mam Człowieka...zupełnie zapomniałam o tym serialu.
Admete - Śro 20 Sty, 2016 17:28
Ciekawe kim jest ten pasażer na gapę na Rosynancie ( swoją drogą super nazwa dla statku ). Uznałam też, że należy zrobić serialowi reklamę na Forum
praedzio - Śro 20 Sty, 2016 17:35
Oooo, avek piękny! Ja dopiero co wróciłam do domu (zimowe korki, grrrr!), więc zobaczę, czy uda mi się dziś obejrzeć.
Admete - Śro 20 Sty, 2016 17:51
Załoga w całej, błękitnej krasie
asiek - Czw 21 Sty, 2016 08:04
O, już jesteście po 7 odcinku ? Jeszcze nie widziałam...
Admete, fajny avek.
Admete - Czw 21 Sty, 2016 08:31
Ja jestem. Miller na Eros poleciał,a załoga Rosynanta zbliża się powoli do swojego celu. Poznaliśmy też rodzinę Holdena.
praedzio - Czw 21 Sty, 2016 08:49
Ja dzisiaj obejrzę. Napisy pojawiły się dopiero późnym wieczorem, więc nie było sensu zabierać się za oglądanie.
Szafran - Czw 21 Sty, 2016 09:08
Napoczęłam "Daredevila". Czas był tylko na jeden odcinek, ale gdyby nie późna pora poszłoby od razu więcej:). Zaintrygowało mnie.
praedzio - Czw 21 Sty, 2016 22:02
Obejrzałam siódmy odcinek The Expanse. Atmosfera zaczyna się zagęszczać. Na Erosie prawdopodobnie Holden i Miller się spotkają.
Gapowicz wybitnie irytujący. Pomysł z minikomputerem w soczewce do oczu super. Podobało mi się to tak samo w Minority Report.
Admete - Pią 22 Sty, 2016 08:38
On jest chyba szpiegiem...Może tym z Ziemi?
|
|
|