To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Wto 12 Sty, 2016 19:18

Może to było na TVN? Nie pamiętam za dobrze. Piąty odcinek The Expanse za mną - podziało się. Ciekawa jestem bardzo, co dalej.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 19:52

No, ja też czekam z przytupen na kolejny. Wzbraniam się przed zajrzeniem do książki, żeby podejrzeć, co tam się dalej podziało. ;) I tak już pluję sobie w brodę, bo sprzedałam sobie potężnego niefajnego spoilera. :cry2:
Admete - Wto 12 Sty, 2016 20:24

U mnie w bibliotece ksiązka jest tylko jako audiobook. Niestety.
praedzio - Wto 12 Sty, 2016 20:25

Ja mam w pdf-ie.
Szafran - Wto 12 Sty, 2016 20:25

Aragonte napisał/a:

Na tym forum fankami B5 jest na pewno Admete i ja, kupowałam w swoim czasie dla nas DVD na brytyjskim Amazonie :) BeeMeR też się to dobrze oglądało. Ciekawe, czy tobie by się spodobało :mysle:

Link do Babylonowego wątku :mrgreen: Obawiam się, że od spoilerów to tam aż gęsto :wink:
http://forum.northandsouth.info/1850.htm

Do wątku nie zajrzę, nim nie obejrzę:). I czy mogłabym się kiedyś o DVD uśmiechnąć? Mam co w zamian pożyczyć, oj mam:D.

Aragonte - Wto 12 Sty, 2016 21:19

Szafran napisał/a:
Do wątku nie zajrzę, nim nie obejrzę:). I czy mogłabym się kiedyś o DVD uśmiechnąć? Mam co w zamian pożyczyć, oj mam:D.

Jasne, nie ma problemu :)

Szafran - Wto 12 Sty, 2016 21:25

To odezwę się w stosownym czasie. Na razie jeszcze wsysam zasoby podczas darmowego miesiąca netfliksa;). No i przed wielkim powrotem muszę w końcu obejrzeć "Z Archiwum X" z tymi wszystkimi sezonami, co ich nieobejrzałam:D
Admete - Wto 12 Sty, 2016 21:35

Z B5 jest tak, że albo się człowiek zniechęca, bo to nie jego bajka, albo zaczyna oglądać, jest lajtowo, a potem szlocha przy 5x22 ( czasem nawet wcześniej ;) ).
BeeMeR - Wto 12 Sty, 2016 22:44

Cytat:
Mnie "Babylon 5" ominął i jakoś nie nadrobiłam. Takie czasy były, że jak się w tv na coś nie trafiło, to przepadało:). Kiedyś myślę sięgnę, bo masa znajomych jest fanami:).
A polecam spróbować - albo wsiąkniesz (niekoniecznie od razu, mnie pierwszy sezon nie zauroczył, ale i nie zniechęcił) albo nie i po zawodach. Mnie się sezony 2, 3 i 4 oraz 5x22 podobały ogromnie. Pierwszy i piaty ok. Niektóre epizody są doskonałe i wcale się nie zestarzały wraz z upływem czasu - tj widać, że technika poszła do przodu, ale duch jest na bieżąco ;)
Noszę się od pewnego czasu z powtórką Babylon Squared, na ten przykład - pamiętam, że nieźle odjechany był ;)

Admete - Śro 13 Sty, 2016 07:12

Duch jest tam bardzo na bieżąco - teraz chyba nawet bardziej ;)
Admete - Czw 14 Sty, 2016 17:41

Co znaczy dobre SF...Jak mi tego było trzeba. Po kolejnym odcinku Expanse...
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 17:47

Zjem podwieczorek i biorę się za oglądanie. :banan:
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 19:27

O, nie...! A ja tak lubiłam tę szefową policji... :bejsbol: Swoją drogą dziwne - skoro dała Millerowi tę sprawę, to nie wiedziała, że ten zrobi wszystko, by się dokopać do prawdy? :mysle:

Coraz bardziej lubię Amosa. :banan_Bablu:

Admete - Czw 14 Sty, 2016 19:29

Amos jest specyficzny, choć ja lubię Holdena i Millera oczywiście. Naomi też jest bardzo fajna. Najmniej ( na razie ) sympatii mam dla Alexa. Wiesz, że jest jeszcze jeden serial sf teraz? The Colony.
praedzio - Czw 14 Sty, 2016 19:37

Tak, wiem. Ale jakoś mnie nie zachęcił po pierwszym odcinku.
Powinnam się za to zabrać za Człowieka z Wysokiego Zamku, bo czeka już czas jakiś na dysku. Ale najpierw Jessica Jones... Aaaa... a ja się później dziwię, że właściwie wcale nie mam życia. :lol:

Admete - Czw 14 Sty, 2016 19:57

Nie mam Człowieka...zupełnie zapomniałam o tym serialu.
Admete - Śro 20 Sty, 2016 17:28

Ciekawe kim jest ten pasażer na gapę na Rosynancie ( swoją drogą super nazwa dla statku ;) ). Uznałam też, że należy zrobić serialowi reklamę na Forum ;)
praedzio - Śro 20 Sty, 2016 17:35

Oooo, avek piękny! :cheerleader2: Ja dopiero co wróciłam do domu (zimowe korki, grrrr!), więc zobaczę, czy uda mi się dziś obejrzeć.
Admete - Śro 20 Sty, 2016 17:51

Załoga w całej, błękitnej krasie ;)
asiek - Czw 21 Sty, 2016 08:04

O, już jesteście po 7 odcinku ? :wink: Jeszcze nie widziałam...

Admete, fajny avek. :-D

Admete - Czw 21 Sty, 2016 08:31

Ja jestem. Miller na Eros poleciał,a załoga Rosynanta zbliża się powoli do swojego celu. Poznaliśmy też rodzinę Holdena.
praedzio - Czw 21 Sty, 2016 08:49

Ja dzisiaj obejrzę. Napisy pojawiły się dopiero późnym wieczorem, więc nie było sensu zabierać się za oglądanie.
Szafran - Czw 21 Sty, 2016 09:08

Napoczęłam "Daredevila". Czas był tylko na jeden odcinek, ale gdyby nie późna pora poszłoby od razu więcej:). Zaintrygowało mnie.
praedzio - Czw 21 Sty, 2016 22:02

Obejrzałam siódmy odcinek The Expanse. Atmosfera zaczyna się zagęszczać. Na Erosie prawdopodobnie Holden i Miller się spotkają.
Gapowicz wybitnie irytujący. Pomysł z minikomputerem w soczewce do oczu super. Podobało mi się to tak samo w Minority Report.

Admete - Pią 22 Sty, 2016 08:38

On jest chyba szpiegiem...Może tym z Ziemi?