Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 15:03
Jest mini zajawka Trzech Muszkieterów.
https://www.youtube.com/watch?v=5KwqqT1YQRw
BeeMeR - Nie 20 Lip, 2014 16:16
| Cytat: | jestem pewna, że te wszystkie schadzki, całuski i przytulenia można logicznie wytłumaczyć. | A wiesz, że masz rację?
Oni sobie po prostu pomagają w kampanii wyborczej - najpierw on jej, potem ona jemu...
Że też ja na to wcześniej nie wpadłam
| zooshe napisał/a: | Jest mini zajawka Trzech Muszkieterów. | Była też z Yong Hwą, ale ten muszkieter i tak mi się bardziej podoba
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 16:34
| BeeMeR napisał/a: | Była też z Yong Hwą, ale ten muszkieter i tak mi się bardziej podoba |
Lee Jin Wook będzie księciem korony, a nie muszkieterem. Scenariusz napisała autorka Nine i jeśli będzie trzymać się faktów historycznych zostanie otruty.
Naprawdę nie chcę po raz kolejny oglądać śmierci ulubionej postaci.
Agn - Nie 20 Lip, 2014 18:07
Omooooooo!!! Będziemy oglądać!!!
| BeeMeR napisał/a: | | A wiesz, że masz rację? |
Oczywiście, że mam.
| BeeMeR napisał/a: | Oni sobie po prostu pomagają w kampanii wyborczej - najpierw on jej, potem ona jemu...
Że też ja na to wcześniej nie wpadłam |
Sama widzisz.
| zooshe napisał/a: | | Scenariusz napisała autorka Nine i jeśli będzie trzymać się faktów historycznych zostanie otruty. |
Jeszcze się drama nie zaczęła, a ty już spoilerujesz...
Spokojnie, wszystko przed nami. Dramę i tak obejrzymy ze smakiem. Prawda?
Dziewczyny... a teraz muszę się wam do czegoś przyznać. Nie wiem, czy wciąż będziecie mnie po tym wyznaniu lubić, może nie będziecie mi już mówić "cześć", może na propozycję wspólnego oglądania jakiejś dramy nagle się okaże, że będziecie miały pilne wyjazdy na Karaiby i nie znoszące zwłoki zajęcia.
No właśnie... bo chodzi o zwłoki.
Jestem trupem.
4 odcinek TCH mnie zabił. Wyobrażenia o wspólnej nocy obu panów rozpoczęły szał pokwikiwania, a dalej było coraz gorzej. Przerwa nastąpiła przy naprawdę ładniutkim tangu, by potem zrobić taką końcówkę, że Agn przeniosła się do innego świata, żeby nie przedłużać agonii. A agonia owa była straszliwa. Ofiara, czyli moi, rzucała się w konwulsjach. Rzęziła. Wydobywała z czeluści swych gardeł odgłosy piekielnego śmiechu - wiedzcie, że się działo, już szejtan ją opętał.
Zatem... jeśli nie chcecie się zadawać więcej z truposzem...
TO MACIE PECHA, BO JA NIGDZIE SIĘ NIE WYBIERAM!!!
Zajebisty był ten odcinek.
BeeMeR - Nie 20 Lip, 2014 18:40
Tja, kolejny odcinek TCH za mną, ex-kandydatka nr 5 i ex-kandydat nr 5 zawiązali pewną koalicję - jakby to powiedzieć - dyplomatyczne porozumienie kongresmena i pani burmistrz na rzecz miasta Inju
Tak, Guk bardzo zdecydowanie wie jak świętować - czy to wygraną swoją, czy swojej pani
Dalej jestem zdania, że wersja wycięta jest o wiele ładniejsza
| Cytat: | Zajebisty był ten odcinek. | I właśnie na ten komentarz czekałam
Moja chcieć więcej komentarzy
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 18:40
YAAS – odc 19
Po komentarzach Beemer obawiałam się zaczynać, ale odpinek nie odstaje poziomem od reszty dramy. Na pocieszenie dostałam Pan Seoka w mundurze. Zawsze coś.
Wyjaśnienie sprawy za bardzo wydumane jak na mój gust. Poprzedni powód przynajmniej był wiarygodny.
WTF. Co ten żabul robi. No brawo. Zdemolowanie biura jest bardzo dojrzałe i na pewno pomorze w rozwiązaniu sprawy. Dobrze że przynajmniej Pan Seok nie zachowuje się jak wariat tylko jak leader.
Ach założył galowy mundur (zooshe bardzo się stara nie dostrzegać grzybka.) Co on robi? Rozbiera się. Ech… czemu przestałeś?
| Agn napisał/a: |
Dziewczyny... a teraz muszę się wam do czegoś przyznać. Nie wiem, czy wciąż będziecie mnie po tym wyznaniu lubić, może nie będziecie mi już mówić "cześć", może na propozycję wspólnego oglądania jakiejś dramy nagle się okaże, że będziecie miały pilne wyjazdy na Karaiby i nie znoszące zwłoki zajęcia.
No właśnie... bo chodzi o zwłoki.
Jestem trupem. |
Ufff po takim wstępie bałam się że napiszesz coś w stylu, że postać Guka jest głupia i już nie lubisz CSW.
Wtedy spadł by na ciebie grom z jasnego nieba i naprawdę byłabyś trupem.
| Agn napisał/a: | | 4 odcinek TCH mnie zabił. Wyobrażenia o wspólnej nocy obu panów rozpoczęły szał pokwikiwania, a dalej było coraz gorzej. Przerwa nastąpiła przy naprawdę ładniutkim tangu, by potem zrobić taką końcówkę, że Agn przeniosła się do innego świata, żeby nie przedłużać agonii. A agonia owa była straszliwa. Ofiara, czyli moi, rzucała się w konwulsjach. Rzęziła. Wydobywała z czeluści swych gardeł odgłosy piekielnego śmiechu - wiedzcie, że się działo, już szejtan ją opętał. |
To kto pisał do mnie smsy ty czy szejtan?
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 18:45
| BeeMeR napisał/a: | Tja, kolejny odcinek TCH za mną, ex-kandydatka nr 5 i ex-kandydat nr 5 zawiązali pewną koalicję - jakby to powiedzieć - dyplomatyczne porozumienie kongresmena i pani burmistrz na rzecz miasta Inju |
Wszystko dla dobra miasta.
| BeeMeR napisał/a: | Tak, Guk bardzo zdecydowanie wie jak świętować - czy to wygraną swoją, czy swojej pani |
Jednak lepszą zabawę miał po swojej wygranej.
| BeeMeR napisał/a: |
Dalej jestem zdania, że wersja wycięta jest o wiele ładniejsza |
No ba.
Agn - Nie 20 Lip, 2014 18:48
| BeeMeR napisał/a: | | Tak, Guk bardzo zdecydowanie wie jak świętować - czy to wygraną swoją, czy swojej pani |
Rozumiem, że to wtedy przeszli do realizacji tajemniczego cyrografu?
| BeeMeR napisał/a: | | Moja chcieć więcej komentarzy |
W miarę oglądania nie omieszkam.
| zooshe napisał/a: | | odpinek nie odstaje poziomem od reszty dramy |
I teraz pytanie: to dobrze czy źle?
| zooshe napisał/a: | | Na pocieszenie dostałam Pan Seoka w mundurze. |
| zooshe napisał/a: | | Co on robi? Rozbiera się. Ech… czemu przestałeś? |
Bo się tfu!rcom przypomniało, że to drama innego aktora. Nieważne, że CSW rąbnął mu widownię. Mam teorię - z tego co mówicie im dalej w las, tym Pana Seoka coraz jakby mniej. Wydaje mi się, że tfu!rcy się skapnęli, ze CSW magnetycznie przyciąga publikę i zamiast wykorzystać ten potencjał, postanowili mimo wszystko robić co w ich mocy, by drama pozostała Żabulowa.
| Cytat: | | Ufff po takim wstępie bałam się że napiszesz coś w stylu, że postać Guka jest głupia i już nie lubisz CSW. |
Oj, gdybym miała napisać takie bluźnierstwo, to musiałabym się liczyć z dramową ekskomuniką. A przynajmniej banem.
| Cytat: | | Wtedy spadł by na ciebie grom z jasnego nieba i naprawdę byłabyś trupem. |
Te gromy to jakieś lewe są, nie walnął mnie żaden, gdy niespiesznie myślałam, czy w ogóle oglądać TGL...
| zooshe napisał/a: | | To kto pisał do mnie smsy ty czy szejtan? |
Moja droga, w zaświatach jest taki zasięg, że chciałabyś taki mieć. Kiedy już wyrwałam komórę szejtanowi, od razu zasesemesowałam. Nie mogłam wytrzymać, musiałam się podzielić wrażeniami.
Agn - Nie 20 Lip, 2014 18:49
| zooshe napisał/a: | | Jednak lepszą zabawę miał po swojej wygranej. |
*unosi brew* Hę...?
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 19:01
I teraz pytanie: to dobrze czy źle? |
Dobrze bo nie jest gorszy od reszty, źle bo całość jest przeciętna.
Bo się tfu!rcom przypomniało, że to drama innego aktora. Nieważne, że CSW rąbnął mu widownię. Mam teorię - z tego co mówicie im dalej w las, tym Pana Seoka coraz jakby mniej. Wydaje mi się, że tfu!rcy się skapnęli, ze CSW magnetycznie przyciąga publikę i zamiast wykorzystać ten potencjał, postanowili mimo wszystko robić co w ich mocy, by drama pozostała Żabulowa. |
Musi być coś na rzeczy bo i dialogów ma zdecydowanie mniej i wątek romansowy nagle mu się urwał. Ech a mogła to być taka świetna drama z CSW w roli koreańskiego Gene Hunta.
Te gromy to jakieś lewe są, nie walnął mnie żaden, gdy niespiesznie myślałam, czy w ogóle oglądać TGL... |
Nie dość że lewe to jeszcze niecelne i zamiast w ciebie walą we mnie. Przed chwilą taki jeden uderzył koło bloku, że mało nie podskoczyłam pod sufit.
To kara za to, że sprowadziłam cię na złą drogę.
Agn - Nie 20 Lip, 2014 19:06
| zooshe napisał/a: | | Przed chwilą taki jeden uderzył koło bloku, że mało nie podskoczyłam pod sufit. |
Sacrebleu!!!
| zooshe napisał/a: | | To kara za to, że sprowadziłam cię na złą drogę. |
Gdyby miało cię pokarać, to by wcelowało. Ja myślę, że to było ostrzeżenie, byś nie ustawała w wysiłkach.
| zooshe napisał/a: | | Musi być coś na rzeczy bo i dialogów ma zdecydowanie mniej i wątek romansowy nagle mu się urwał. Ech a mogła to być taka świetna drama z CSW w roli koreańskiego Gene Hunta. |
Dobrze, że YAAS na razie odłożyłam. Po tym, co mi zrobili w Athenie ( ) nie chciałabym się frustrować...
Agn - Nie 20 Lip, 2014 19:33
Ogladam 5. odcinek TCH. Pomozcie! Skad znam babke, ktora gra narzeczona Jo Guka?
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 19:34
| Agn napisał/a: | Ogladam 5. odcinek TCH. Pomozcie! Skad znam babke, ktora gra narzeczona Jo Guka? |
Z dżentelmenów.
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 19:37
YAAS – odc 20
Pan Seok popełnia policyjne samobójstwo i na przekór prokuraturze idzie z dowodami do prasy. Jak on ładnie przemawia. Już w TCH podobały mi się jego przemówienia.
Karp dostał szału. Co za walnięta rodzinka. Niech jakaś opieka społeczna zaopiekuje się tym młodym bo nie wiadomo na kogo wyrośnie.
Żabul znowu zachowuje się jak idiota, niech go ktoś uratuje przed sobą samym. Dusić podejrzanego podczas przesłuchania. Niby taki geniusz z fotograficzną pamięcią a zamiast głowy używa pięści. Brawo.
Agn - Nie 20 Lip, 2014 19:51
Dzieki!!! Potwornie mnie to meczylo. Uff...
W 5. odcinku mam ochote zadusic Jo Guka golymi recami.
Jego narzeczona jest piekna, ale strasznie sztuczna. Synek biegnie do niej z wyciagnietymi raczkami, a ta jakas taka...
Matke ma Guk niezla. Damessa. Ale przynajmniej narzeczonej nie lubi.
Admete - Nie 20 Lip, 2014 19:58
A Muszkieterowie to kiedy - oj kiedy? Bo ja już chcę Przypomnijcie mi o tym proszę - dużymi literami
BeeMeR - Nie 20 Lip, 2014 19:59
YAAS
| zooshe napisał/a: | | odpinek nie odstaje poziomem od reszty dramy. | Tja, tylko ja nie mam zbyt dobrego zdania o tej dramie od samego początku
| zooshe napisał/a: | | WTF. Co ten żabul robi. No brawo. | Tja, cała ta końcówka i rozwiązanie sprawy to jedno wielkie WTF. Mam wrażenie, ze tfurcy ze mnie zakpili. No ale z drugiej strony naprawdę od początku czułam, że to nie jest moja drama, że to nie to chciałam oglądać: ja bym chciała ładnej relacji Żabula z Pan Seokie, a nie jednego salutu, co to niby ma równoważyć całe odcinki niechęci i kłótni. Ja bym chciała ładnych scen 4romansowych, a nie od przypadku do przypadku - a właściwie porzucenia tematu Pan Seoka pod tym względem tuż po uroczej randce. ja bym chciała ciekawych zagadek kryminalnych, najlepiej po jednej na odcinek, a nie tak byle jak byle co. Ja bym chciała, że Pan Seok był faktycznie liderem nie tylko z nazwy i co jakiś czas, kiedy akurat nie udaje ćwierć-idioty, nie walą go po gębie albo nie potyka się o własne nogi.
No ale drama chciała inaczej - a ja już do niej nie wrócę.
| zooshe napisał/a: | | Dobrze bo nie jest gorszy od reszty, źle bo całość jest przeciętna. | Lepiej bym tego nie ujęła - szkoda tylko, że finał jest słabszy - przynajmniej w mojej opinii.
TCH
| zooshe napisał/a: | Wszystko dla dobra miasta. | Owszem Trzeba się czasem poświęcić dla miasta i jego mieszkańców - no to można zacząć od jednego wybranego W każdym razie ja bym tak właśnie zaczęła
| Cytat: | Jednak lepszą zabawę miał po swojej wygranej. | Też się trudno nie zgodzić acz i na rejsie i na wycieczce rowerowej bawił się również całkiem nieźle - nawet jeśli nie przepada za duchami A może właśnie dlatego, że dają niezły pretekst by się spoufalać
| Cytat: | Rozumiem, że to wtedy przeszli do realizacji tajemniczego cyrografu? | Ależ oni go realizują już od jakiegoś czasu - to kolejny etap
Agn - Nie 20 Lip, 2014 20:14
Admete, na pewno watek bedzie huczal, jak tylko zaczna sie Muszkieterowie, wiec spokojnie - nie przegapisz.
Ogladam TCH i dochodze do wniosku, ze jestem wyjatkowo tepa. NIC nie rozumiem o co chodzi z pieniedzmi, ktore miala dostac Mi Rae, ale nie dostala. Moze mi to ktos objasnic jak pieciolatkowi?
BeeMeR - Nie 20 Lip, 2014 20:20
| Admete napisał/a: | A Muszkieterowie to kiedy - oj kiedy? Bo ja już chcę |
Chyba dopiero w sierpniu. Będziemy pisać tak, byś zobaczyła w natłoku CSW . A może skończy się już nowy materiał poglądowy
Tu wspominany Yong Hwa - muszkieter:
http://www.youtube.com/watch?v=D-xQsmYgtq4
TCH
Zapomniałam napisać że bardzo mi się podobało wyznanie "nie jestem pewien ale chyba cię kocham" - pasuje mi do postaci, która była cholernie pewna wszystkiego, zwłaszcza siebie, póki nie trafiła na swój własny, osobisty tajfun.
To naprawdę dobrze przemyślana drama
| Agn napisał/a: | NIC nie rozumiem o co chodzi z pieniedzmi, ktore miala dostac Mi Rae, ale nie dostala. Moze mi to ktos objasnic jak pieciolatkowi? | Agn, spokojnie - wyjaśnią Ci to - trochę to potrwa. W skrócie: zostały zdefraudowane.
Trzykrotka - Nie 20 Lip, 2014 20:21
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Rozumiem, że ci dwaj w końcu się dogadają? | Panowie to się dogadali lata temu i chyba już sobie wyjaśnili, co się wtedy stało - acz nie wiem na ile ostatecznie a teraz trochę jak na wojnie - raz sojusz i sobie pomogą, kiedy indziej dadzą po gębie - ale generalnie wyklarowało się coś na kształt zrozumienia dla odmiennej strony |
Jak na moje wprawne oko, to romans między panami zapowiadał się na gorętszy niż między państwem politykami Aż mnie zelektryzowała wizja, że do tego tanga to jednak oni razem staną, jak Jaś z Abhishkiem swego czasu Ładna byłaby to para, bo pan asystent Burmistrzyni po wyzbyciu się trwałej okazał się bardzo męsko-męski. O walorach ZB nie wspomnę przez rozum - nie chcę się ślinić w tym upale i tracić cennej wody z organizmu.
Narzeczona faktycznie piękna i wiecznie uśmiechnięta - czy Wy też (pytam osoby, które dokończyły dramę) miałyście tak mordercze uczucia względem niej pod koniec? Bo ja to po prostu
Agn, matko kochana... po takich deklaracjach ja już się szykowałam na żałobę narodową - ale skoro rozmawiamy z galwanizowanym trupem - to norma i wszystko jasne.
| zooshe napisał/a: | | Co on robi? Rozbiera się. Ech… czemu przestałeś? |
Bo się tfu!rcom przypomniało, że to drama innego aktora. Nieważne, że CSW rąbnął mu widownię. Mam teorię - z tego co mówicie im dalej w las, tym Pana Seoka coraz jakby mniej. Wydaje mi się, że tfu!rcy się skapnęli, ze CSW magnetycznie przyciąga publikę i zamiast wykorzystać ten potencjał, postanowili mimo wszystko robić co w ich mocy, by drama pozostała Żabulowa. |
Krrrr**** Gdzie by tu podesłać petycję, żeby dali CSW następną dramę w przyszłym miesiącu? Nie chcę czekać wieki na kolejnego Dokko.
BTW: pamiętacie scenę z autocytatem scenarzystki w Heirs? Kiedy to mama Tana odstawiona na bóstwo przychodzi na wywiadówkę jako mama Eun Sang? W rękach Dyrektorzycy pojawił się tam folder z profilami rodziców, którzy w poprzednich latach cóś tam sponsorowali w Jeguk. Na pozycjach 2,3,4,5 byli panowie z AGD. Ale listę na pozycji 1 otwierał CSW
Jak mi się po Waszych komentarzach nie chce zabierać do YAAS... mam sporo zaległych odcinków.
Zaraz oglądam zajawkę Trzech Muszkieterów, a póki co piszę tylko, że w ramach wakacyjnego odprężenia sięgnęłam po Trot Lovers żeby sprawdzić, czy będę to oglądać i czy mam zasysać dalej.
A zassało mnie Co za fajna drama to jest! Niech rekomendacją będzie, że recapy do niej zaczęla joonni, która chyba ostatnio Heirs się zajmowała.
Drama Ameryki nie odkrywa, jest typową rom-com z muzyką w tle. Ale:
- bohaterka jest przeurocza: mocna, twarda dziewczyna z osobowością, zaraźliwym uśmiechem i zarąbistym głosem. Jak śpiewa, chce się jej słuchać i słuchać.
- bohaterowie są przeuroczy, obaj! Co prawda Głównego zeszpecili blond grzywką, ale grzywka owa zwiastuje koniec grzybów - jest twarzowo obcięta. A sam chłopak - miody wprost z koszar. Second lead, czyli nasz Bela Lugosi z Koszmita tym razem pozytywny, nieco walnięty - rany - do zakochania się.
- kapitalne postaci drugoplanowe
- cała masa muzyki w tle. Głównie trotu, który - choć cekinowy i lamerski, ma niesamowicie dobry wpływ na duszę.
Czym jest trot - zobaczcie tutaj małą scenę z filmu: bohaterka startuje w przesłuchaniach do dużej agencji menagerskiej. Ten z futerałem na gitarę to nasz Bohater. Mała dziewczynka to siostra Bohaterki, ona i rodzice to oczywiście dream sequence
https://www.youtube.com/watch?v=wAS1SNHRHFI
zooshe - Nie 20 Lip, 2014 20:23
c.d. YAAS – odc 20
Co to za policjanci którzy dają się schwytać gangsterom z kijami. Czy policjanci w dochodzeniówki nie powinni nosić broni.
Scena z pistoletem, która z założenia powinna trzymać w napięciu była przydługa aż miałam ochotę krzyczeć : przestań gadać tylko go zabij i nagle lądowanie UFO, bo jak inaczej nazwać kiedy nie wiadomo skąd ani jak zjawia się na ratunek Pan Seok w najbardziej idiotycznym kapeluszu świata i z bronią zabawką. Jeśli chcieli wywołać salwy śmiechu to im się udało ale chybo nie o to powinno chodzić w tak decydującym momencie. Co to miało być??!!!! Kto pisał do tego scenariusz., proszę niech zmieni zawód. Co za żenada.
Ogólnie gdyby nie CSW porzuciłabym tą dramę już po kilku pierwszych odcinkach. Największy zarzut mam do scenarzystów którzy chyba nie mogli się zdecydować co do gatunku. Gdyby całość została zachowana w konwencji komedii jak w pierwszych minutach dramy było by o wiele lepiej. Chyba twórcy chcieli schwytać za dużo srok za ogon i zamiast postawić na lekką rozrywkę doładowali dramat rodzinny plus bardzo nieciekawy i nudny wątek kryminalny.
Ciesze się przede wszystkim z tego że po niej wchodzi It's OK.
Admete muszkieterowie zaczynają się 17 sierpnia.
Admete - Nie 20 Lip, 2014 20:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Czym jest trot |
Takie korean disco? Bela wygląda nad wraz przystojnie, aż dziwnie
Trzykrotka - Nie 20 Lip, 2014 20:34
Jaaaka zajawka Muszkieterów! Ómrałam i chcę już! Już! Niech mi ktoś przypomni, którzy panowie mają tam się jeszcze pokazać? Pamiętam, że sam kwiat.
Yong Hwa już mi serce złamał majdając tym mieczem - oj, nie rozlazła ciapasz z YAB to będzie
Ogladam TCH i dochodze do wniosku, ze jestem wyjatkowo tepa. NIC nie rozumiem o co chodzi z pieniedzmi, ktore miala dostac Mi Rae, ale nie dostala. Moze mi to ktos objasnic jak pieciolatkowi? |
Proste - konkurs był cudowną okazją do "upłynnienia pieniędzy, którymi podzielili się - zapewne - organizatorzy. Mi Rae coś podpisała - okazuje się, że pokwitowała odbiór nagrody. I zakładając - powinna siedzieć cicho ciesząc się, że jest Miss Śledzia. Tyle, że ona tytuł ma w ... poważaniu, woli kasę - i buzię ma niewyparzoną. Cicho na pewno siedzieć nie będzie.
| Admete napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Czym jest trot |
Takie korean disco? Bela wygląda nad wraz przystojnie, aż dziwnie |
Prawda? Szok - Bela jest atrakcyjny a przy tym kompletnie odjechany - postać mu dali rewelacyjną.
Takie jakby disco, ale oparte bardzo mocno na tradycyjnej muzyce koreańskiej.
definicja i opis tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trot_%28music%29
Admete - Nie 20 Lip, 2014 20:37
| Trzykrotka napisał/a: | | Ómrałam i chcę już! Już! |
Też bym chciała natentychmiast
Trzykrotka - Nie 20 Lip, 2014 20:41
Będzie na co czekać
|
|
|