To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Admete - Czw 04 Mar, 2010 14:52

Amitabch do nas przyjedzie! No jak rany ;) szkoda, że nie Shahrukh albo Shahid. Uważam, że obaj powinni u nas nakręcić film ;)
trifle - Czw 04 Mar, 2010 15:04

Admete napisał/a:
Amitabch do nas przyjedzie! No jak rany szkoda, że nie Shahrukh albo Shahid.

Właśnie. Szkoda, że nie Shahid ;)
BeeMer, jakie fajne screeny! :D

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 15:08

Admete napisał/a:
Shahrukh albo Shahid. Uważam, że obaj powinni u nas nakręcić film ;)
A potem dostać nagrodę jako najlepsza para roku ;)
trifle - Czw 04 Mar, 2010 15:10

To nie "albo"! Obaj powinni przyjechać! :cheerleader2:

To mógłby być film o Hindusach na takim dzikim zachodzie, w Polsce, w zimie, szaro-buro. A oni pracują w Masala grill&barze we Wrocławiu i szukają szczęścia :P

Admete - Czw 04 Mar, 2010 15:13

trifle napisał/a:
To nie "albo"! Obaj powinni przyjechać! :cheerleader2:

To mógłby być film o Hindusach na takim dzikim zachodzie, w Polsce, w zimie, szaro-buro. A oni pracują w Masala grill&barze we Wrocławiu i szukają szczęścia :P

Trifle zaraz we Wrocławiu! W Krakowie rzecz jasna ;)

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 15:27

Admete napisał/a:
W Krakowie rzecz jasna ;)
absolutnie popieram :cheerleader2:
można melancholijnie pochodzić nad Wisłą z widokiem na Wawel, można potańczyć skocznie pod Sukiennicami :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 15:32

Pewnie, ze w Krakowie :banan: Asia kiedyś wymyśliła taką opowieść: gdyby tak induski syn pokłócił się z ojcem, jak w K3G, pojechał na lotnisko i wsiadł w pierwszy lepszy samolot? (nie mówmy o wizach i takich tam, to detale bez znaczenia :lol: ) Mógłby wylądować w Balicach, znaleźć pracę w Biznes Parku w Zabierzowie...... albo założyć restaurację, jak właściciel Indusa..... i już, mamy piękny początek historii :-D .
W zeszłym roku na festiwalu byli Ketan Mehta, reżyser Rebelianta z żoną, aktorką Deepą Sahi. W tym roku szykuje się duży, indyjski blok filmowy. Gdyby przyjechał sam Bachchan, byłoby to wydarzenie, o którym byłoby głośno i mogłoby nam naprawdę pomóc w promocji.

trifle - Czw 04 Mar, 2010 15:36

Nie no, tutaj to ja nie wygram głosowania :roll: :wink:
BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 16:59

Skończyłam Dance Pe Chance
i muszę przyznać, że byłabym nieobiektywna, gdybym twierdziła, ze jest to film absolutnie pozbawiony pewnych oczywistości, przewidywalnych zdarzeń itp. ale oglądało mi się bardzo dobrze i piosenki mi się w większości podobały, a to najważniejsze. :banan_czerwony: :banan_Bablu: :banan:
Shahid w tej roli i w tych tańcach też podobał mi się bardzo :serce: , Genelia jest jak najbardziej ok (pomijając fakt, że trudno uwierzyć by była rozchwytywaną choreografką - bardziej wygląda na tancerką ;) ) do tego pojawiają się w pomniejszych rolach inne znane twarze m.in. Satish Shah i Mohnish Bahl, a co najważniejsze żaden nie wchodzi w sferę haha-śmieszną (jeden inny gość trochę i owszem :roll: ), ale summa summarum jest to lekka, ładna i przyjemna opowieść o realizowaniu swoich marzeń i o rozkwitającej miłości, która jest bardzo ładnie zagrana i sfilmowana.
Ja polecam.

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 17:38

Tere Mere Beach Mein - Abhay Deol & Neil Nitin Mukesh

Tematem jest wolność - wolność dokonywania własnych wyborów, życia samotnego, bez żony, dzieci, rodzeństwa itp.

Nudy, przewinęłam do kolonijnego skeczu :roll:

I żeby zobaczyć co ofiarowują goście - cuda, istne artystyczne cuda :roll:

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 17:45

Tere Mere Beach Mein ep14

ostatni, podsumowujący, gdzie Farah i Sarah Khan ;) przedstawiają wybrane, zapewne najlepsze scenki ze wszystkich odcinków, np. śpiewający goście, występ aktorski Priyanki itp, oraz zakulisowe sprawy - np. że Salman był co najmniej tak zakatarzony i kichający jak ja dziś - nic dziwnego, że źle wyglądał :mysle: i że w ferworze ewidentnie nie improwizowanej scenki z "Ek Chutki Sindoor" panny zdecydowały się uciec razem, niecnie porzuciwszy Shahrukha :P
W sumie całkiem udany przegląd wszystkich poprzednich odcinków + wpadki.

Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 18:38

BeeMeR napisał/a:
Tere Mere Beach Mein - Abhay Deol & Neil Nitin Mukesh

Uo matko :roll: już na sam dźwięk tych nazwisk ziewam :roll:

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 18:44

Trzykrotka napisał/a:
Uo matko :roll: już na sam dźwięk tych nazwisk ziewam :roll:
Prawda?
Jeszcze Abhay coś zagrać potrafi, Neil mnie póki co nie przekonał :roll:
*Pa pa pa pa... nuci kolejny raz oglądaną piosenkę z CPD* :mrgreen:

Admete - Czw 04 Mar, 2010 19:32

Abhay nie jest taki zły :) Ja dziś wieczór obejrze sobie Shahida ;) Na pocieszenie, bo nie tylko jestem rozbita przez chorobę, ale jakaś niespokojna i zdenerwowana :-|
BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 20:04

Shahid na pocieszenie nie jest zły ;)

Wrzucam analfabetycznie kilka fotek :mrgreen:
ale ponoć do wyzdrowienia najlepszy jest okład z młodej, zgrabnej męskiej piersi

Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 20:08

Mniam mniam :serduszkate: TAKA pierś na pewno pomoże, Admete :kwiatek: Rozgrzewanie sie powinno zaczynać się w mózgu (i w oczach - ale klata :slina: )
Nie porównując, ale przypomina mi się Hrithik z Dhoom 2, taki właśnie wyrzeźbiony i odziany w szczątki ubrań

Admete - Czw 04 Mar, 2010 20:17

Nie powiem, że bym wzgardziła ;) Dzis wieczorem seansik, chyba że zasnę. Na razie mam odrzut ogólny po antybiotyku. Bleee...
asiek - Czw 04 Mar, 2010 20:33

Ale Shahid przypakował :lol:
trifle - Czw 04 Mar, 2010 20:34

Chodzi na siłownię! Pisze o tym na twitterze :mrgreen:
Ja nie wiem, czy dziś Dostanę poznawczo czy Shahida w CPD delektująco :mysle:

Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 20:42

Dostana jest też do delektowania się! W dodatku masująco działa na przeponę :mrgreen:
trifle - Czw 04 Mar, 2010 20:59

No to poznawczo delektująco, bo to będzie pierwszy mój film z Johnem w roli większej niż DJ ;)
Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 21:01

Zdaj koniecznie relację :excited:
trifle - Czw 04 Mar, 2010 21:46

Oglądam powoli. Wejście Priyanki i miny chłopaków - bezcenne :lol: Jak ona może tak wyglądać, no! :thud:
Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 22:04

Dokładnie! To powinno być zabronione, żeby jedna kobieta miała aż tyle! I w dodatku nosi takie sukienki, że można ją znienawidzić :thud:
trifle - Czw 04 Mar, 2010 22:39

Ileż tu jest kokieterii, spojrzeń - Abishek opowiadający historię spotkania w Wenecji, oł dir :lol:
Oglądam to i czuję wakacje..