To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

trifle - Pon 01 Mar, 2010 18:45

Ja nie oglądałam Dostany. Johna widziałam tylko jako DJ ;)
BeeMeR - Pon 01 Mar, 2010 19:09

Wracając na chwilę do Kismat Konnection - cudusiowania jest niemało, przynajmniej z początku :mrgreen:

Trochę wygrażania paluszkiem

A takich patrzałek jak pesteczki to Shahid już nigdy nie będzie miał - a może na szczęście :mrgreen:

Ale prysznic pewnie nie raz będzie brał ;)

I każdy pretekst okazuje się dobry, żeby pokazać ramiona ;)

Vidya wygląda ładnie - w ogóle ładnie im razem, ale o chemii to na razie nie da się powiedzieć ;)

Inne stworki :)

Trzykrotka - Pon 01 Mar, 2010 19:24

O, Juhi! Juhi - postrzelona wróżka była niezła! A pod prysznic niech Shahid włazi nawet w co drugim filmie ku naszej radości :slina:
BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 11:53

Najpierw o Jasiu :serduszkate:

TMBM Ep09 John Abraham & Yuvraj Singh

Dalej śliczny, choć z półotwartą buzią wygląda trochę niepełnosprytnie :P

Farah wyciąga temat jednej z najbardziej żenujących chwil Jasia, gdy w 2006r na scenie miał "zatańczyć" - tj. mając ewidentny problem z tańczeniem miał malowniczo pochodzić w kółko z panną po czym wziąć ją na ręce - no i pod jej ciężarem upadł i nie mógł wstać jak mu legła na brzuchu :paddotylu:
Teraz to hihihaha :rotfl:

można zobaczyć tu :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=KH3mljzGbcU

ale wtedy to wstyd na całe Indie :P
To nic, że się pozbierał i podniósł ją ponownie później

Potem nie wiedzieć skąd pojawia się miła pani, która chce się z Jasiem pobujać i proponuje mu - nie zgadniecie - małżeństwo ;)

Oraz chłopaczek, który dostaje od Jasia kask (jego własny) z przykazaniem noszenia przy jeździe - i aż się popłakał ze wzruszenia

Drugim gościem jest krykiecista, który mówi jakby miał kluski w gębie więc z jego hindi nie rozumiem nic - ale żadna strata bo gość mi nie znany :P

BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 12:47

TMBM Ep10 Hrithik_Roshan & Kangana_Ranaut

To jest kolejny bardzo ciekawy odcinek, przynajmniej w 3/4, tj. w części poświęconej zarośniętemu Hrithikowi :P który jest najwyraźniej jedną z takich osób, które lepiej czują się mówiąc po angielsku niż w hindi :mysle:

Odcinek jest pod znakiem niepełnosprawności i radzenia sobie z nią:
Hrithik opowiada o co najmniej trzech sprawach, które wykluczały go jako aktora w oczach innych:
- podwójny palec - bo kto widział, żeby aktor miał taki, ale to i tak najmniejszy problem
- skolioza - lekarze twierdzili, że przy aktorskim, intensywnym trybie życia bardzo szybko skończy na wózku inwalidzkim (i kto wie, czy to nie jest powód długich przerw w kręceniu filmów u niego :mysle: ), ale Hrithik twierdzi, że woli żyć tak jak lubi: "jeśli umrę to umrę robiąc to, co kocham"
- dramatyczne jąkanie się, z którym walczył długo, ale generalnie zwalczył.

I niewątpliwie dla żony - Suzanne - ma specjalne miejsce w sercu - na jej widok widocznie zwilgotniały mu oczy (zupełnie jak Bipashy dla Jasia :-D )

Kangana jest ładną kobietą, ale nie odrżniam jej od innych młódek, więc nawet nie chciało mi się wnikać, co było z nią nie tak :roll: .

Reszta jest zabawą i tańcami :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2010 13:02

No, Kangana jest dziwnie bezbarwna. Choć ostatnio na wszelkich ceremoniach i galach wygląda olśniewająco. Ale daleko jej do urody Priyanek, Deepik czy wszelkich Asin importowanych z Południa.
Ciekawie dopbierają pary do programów :mysle:
A propos ubierania się - Ash na imprezę u multimilionera Anila Ambaniego ubrała się wreszcie przy ciele i nie ciotkowato.

Admete - Śro 03 Mar, 2010 13:52

Bardzo ciekawe relacje z tych programów :) Nie miałam pojęcia, że Hrithik się jąkał.
BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 14:05

Trzykrotka napisał/a:
Ash na imprezę u multimilionera Anila Ambaniego ubrała się wreszcie przy ciele i nie ciotkowato.
No wreszcie!
Ja tak sobie ostatnio o Aish myślałam, że nawet jej czołobitność względem teściów, Big B zwłaszcza trochę rozumiem, i choć nieco przesadza jest to w pewnym sensie dobry przykład w świecie takich "Sidów" jak obrazuje Wake up Sid, którzy rodziców mają w nosie, więc teściów niewątpliwie jeszcze bardziej :roll:
Ponadto Big B cieszy się taką estymą społeczną, co widać na każdym rozdaniu nagród, czy w teleturniejach - ba, pamiętam, że Karan zemdlał, gdy go miał pierwszy raz reżyserować w K3G :P ), że gdyby nie ta jej czołobitność to kto wie, czy Aish nie spotkała by się z ostracyzmem :mysle:

Ale tego ubierania się jak pięćdziesięcioletnia ciotka o dwukrotnie większych kształtach to nie rozumiem :roll:

BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 14:32

Trzykrotka napisał/a:
Ciekawie dopbierają pary do programów :mysle:
To ewidentnie jest według tematu-klucza, na którym się wszystko opiera: wybór gwiazdy filmowej/sportowej, gościa specjalnego otrzymującego wsparcie czy dobrą radę (różnie to bywa :roll: ) - tą część często przeskikiwałam, zwłaszcza gdy nie rozumiałam o co chodzi, ale największe wrażenie zrobił na mnie gość, któremu pociąg urwał nogi bo zasnął na torach :shock: - a dokładniej jego niezwykła pogoda ducha i nie zamartwianie się nad sobą. Godne podziwu, naprawdę, biorąc pod uwagę okoliczności.
BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 15:14

TMBM Ep11 Asin & Deepika_Padukone

Gośćmi są dwie śliczne, na niebiesko ubrane laleczki - a tematem jest wykształcenie, gdyż jedna ukończyła uniwersytet, a druga nie skończyła edukacji ( i ze wstydu chowa się za poduszkę :P ), co ewidentnie leży na sercu jej mamie, a Farah kazała jej obiecać, że się co najmniej postara. :bejsbol:

Show mija na przyjemnym hihihi i plepleple ;)

A potem dziewczyny dostaję zadanie narysowania Farah - Asin rysuje ją 20 kilo młodszą, a Deepika rysuje trzy kwiaty "jak trójka jej dzieci" ;)

Ale najciekawsze przed nami - wypytane o ideał męskiego ciała, odpowiadają:
D - Ranbir
A – Aamir, bo tak się ciężko napracował :P

najładniejsze oczy:
D - Arjun
A - Hrithik

po czym już obie zgodnie:
Nos – Salman ( :shock: )
Usta - John :serce:

A następnie odgrywają scenkę z "następnego filmu Farah" ;) pt. Ek Chutki Sindoor
gdzie Deepika gra bogobojną żonę, a Asin bezbożną kochankę :rotfl: A jaki overacting odchodzi :lol:

Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2010 15:16

Makabra.... jak zachować pogodę ducha w takich okolicznościach? Nie chciałabym musieć się o tym przekonywać...
Co do Big B to rzeczywiście - otoczony jest kultem, inaczej nie da się tego nazwać. Strasznie chcę zobaczyć film Paa, w którym zagrał syna własnego syna :shock: , dziecko chore na progerię.

Edit: teraz doczytałam kawałek o Asin i Deepice :banan: cudne! Deepika ma opracowane do perfekcji łapanie się za framugę, jak widzę :oklaski: . A edukacja... po co jej :mrgreen: . W wieku 21 lat miała już sławę, status topmodelki i kupiła swój pierwszy dom. A w Mumbaju to nie byle co. Gwiazdy mieszkają tam w apartamentowcach.
Asin - pamiętam - ślicznie i bardzo biegle mówiła po angielsku.

BeeMeR - Śro 03 Mar, 2010 15:22

Trzykrotka napisał/a:
Strasznie chcę zobaczyć film Paa, w którym zagrał syna własnego syna :shock: , dziecko chore na progerię.
wczoraj nabyłam byłam śliczną wersję - Chance pe Dance też :cheerleader2: przymierzam się do obu w najbliższej przyszłości - jakby co służę :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2010 15:24

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Strasznie chcę zobaczyć film Paa, w którym zagrał syna własnego syna :shock: , dziecko chore na progerię.
wczoraj nabyłam byłam śliczną wersję - Chance pe Dance też :cheerleader2: przymierzam się do obu w najbliższej przyszłości - jakby co służę :mrgreen:

Polecam się! Kandasamy też, skoro się zagapiłam ostatnim razem :kwiatek:
Paa ma być na festiwalu, ale boję się, ze mi przepadnie.

trifle - Śro 03 Mar, 2010 15:31

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

Chance pe Dance masz? :excited: A powiesz, gdzie nabyłaś? Na PW? :)

trifle - Śro 03 Mar, 2010 15:39

A tu trochę Priyankowych zdjęć, z jakiegoś zlotu Twittera (?). Dostępne na facebooku.
http://www.facebook.com/a...id=222401665690

Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2010 16:00

Fanclub Priyanki ma swoje konto na twitterze i grupa pod nazwą "team Priyanka" też
Spoiler:
nasz Admin też jest w teamie :kwiatek:
A że dziewczyna siedzi już kolejny miesiąc w USA i wytrwale kręci film z Ranbirem, więc pewnie jej amerykańscy fani zmontowali jakieś spotkanie.
Śliczne zdjęcia :serce: . Jaka ona ładna.... (*zazdroszczę, ale nie zawiszczę)

Admete - Śro 03 Mar, 2010 17:33

Deepika jest zjawiskowa i sprawia wrażenie bardzo sympatycznej, naturalnej :)

Chance Pe dance chyba nie ejst jakies powalające, ale kiedyś trzeba będzie się zainteresować.
Trzykrotko będę dla Ciebie miała pewną niespodziankę jako dla miłośniczki kolei indyjskich ;) Tylko muszę poczekać jeszcze jeden dzień ;)

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 13:48

Obejrzałam pół godzinki Chance pe Dance
i już myślałam, że najładniejsze, i zdecydowanie warte obejrzenia są głównie tytułowe dance (a któż jak nie Shahid jest najlepszym materiałem na tancerza :excited: )- to o nich na razie jest ten film i wokół nich lepi się akcja, która streścić można w trzech zdaniach i która zaskoczyć pewnie nie zaskoczy, ale klei się jakoś i nie jest źle zagrana (pomijając przyjaciela Sameera (Shahida), który żeruje na nim jak pijawka :roll: )
. ;) Tym bardziej nie przeszkadza mi więc, że napisy są dziurawe jak sito, bo wszystko jest jasne i bez nich :P
Az tu nagle taka piękna scena między bohaterami - wygrana przez Shahida i Genelię głównie nieśmiałymi uśmiechami, ale hmmmm :serduszkate: dawno takiej ładnej, motylkowej, a zarazem nienachalnej sceny w bollywoodzie nie widziałam
:banan_czerwony:

Oczywiście trzeba przymknąć oko na moją ogromną sympatie dla Shahida :serce:
oraz chorobę, która zaburza odczuwanie emocji bo gdy choruję potrafię płakać na kreskówkach lub filmach oglądanych już 10000 razy ;)
Ale co tam... mmm... :serduszkate:
*idzie oglądać dalej* :banan_czerwony:

Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2010 13:57

Basiu, screeny poprosimy! :kwiatek: :excited:
Admete - Czw 04 Mar, 2010 13:58

Zazdraszczam pięknie tańczącego Shahida...

Ja sobie jakieś seriale zapodam, bo napisałam kawałek pracy, to mi się coś od życia należy.

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 14:11

jak skończę, to na pewno powrzucam fotki :mrgreen:
nie wiem nawet, czy bez fotek umiem pisać recenzje ;)

Shahid jest śliczny że mniam :czekoladka: - a jednocześnie naprawdę dobrze i zabawnie rozgrywa swoje własne, samodzielne sceny, a jest ich trochę - zaś Genelia była na razie może w pięciu :P ale też ładnie tańczy - więc absolutnie nie mam nic przeciwko takiemu podziałowi ról :P

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 14:22

Aaa, jest i prysznic :mrgreen: , w wierzchniej odzieży spodniej :twisted:
BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 14:26

a czy Genelia ma jakiś zatarg z Trishą? jest tu taka uszczypliwostka :P
Ania1956 - Czw 04 Mar, 2010 14:37

Gwiazdor Bollywood w Polsce !!

więcej informacji
http://film.interia.pl/wi...-polsce,1447645

BeeMeR - Czw 04 Mar, 2010 14:50

Dobra, powiem szczerze, że mogłabym mieć takiego nauczyciela czegokolwiek :mrgreen:

a tu śpiąca królewna

rzeczony prysznic i pranie

I jeszcze dwie scenki:
a. Shahid trzęsie klatą i motorem :mrgreen:

b. Shahid "sika" do samochodu (tu powinnam się spłonić, więc się płonię ;) )

"Zwiedzanie" Bombaju z dedykacją dla Trzykrotki :kwiatek: