To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Śro 04 Lis, 2015 19:29

A obejrzyj sobie. Co ci zależy ;) Biedny Nick - za dużo mu się zwaliło na głowę i zawaliło w życiu.
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 11:12

Fibula napisał/a:
Jotka napisał/a:
Może będzie szybciej, Czarna lista sezon 3 już od 11.11. Powtórzyłam Grimma sezon 4 i zatęskniłam więc oglądam od początku :zawstydzona2:

Gdybym nie miała takich tyłów we wszystkim, to pewnie też bym powtarzała różności. :wink:
Admete napisał/a:
Fajny ten najnowszy Grimm - mocno grimmowy :) Pewnie Juliette żyje, a tak bym chciała, żeby ją utłukli raz na zawsze.

Powstrzymam się przed sprawdzeniem, choć kusisz. :wink: Za Juliette nie tęsknię, ale też mam podejrzenia, że nie zniknęła na zawsze. :roll:

Hmmm, kusicie - może bym wróciła do Grimma? :mysle: Ale zawisłam chyba sezon wstecz - kiedy był ślub Monroe i Rosalee?

praedzio - Czw 05 Lis, 2015 12:56

Ja zawisłam na drugim sezonie i chyba już nie wrócę. Ale będę podczytywać to, co tu piszecie. ;)
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 14:53

Ja z kolei zawisłam na pierwszym sezonie Once Upon A Time :wink:
BeeMeR - Czw 05 Lis, 2015 15:14

Ja po pierwszym OUAT i Grimmów :P
Wystarczy mi - jest wiele innych seriali do obejrzenia/sprawdzenia :mrgreen:

Fibula - Czw 05 Lis, 2015 19:05

Ja OUAT oglądam z córką. :wink: Lubię, ale też początkowo zawisłam po kilku odcinkach I sezonu i dopiero później zaskoczyło.
praedzio - Czw 05 Lis, 2015 19:10

Ja tam wiernie oglądam po dzień dzisiejszy. ;)

A fanów Grimma pewnie ucieszy wieść, że babeczka pracująca m.in. właśnie przy tym serialu będzie maczać swoje paluszki też przy tej produkcji: http://naekranie.pl/aktua...zminie-geralcie

Admete - Czw 05 Lis, 2015 19:14

No ciekawe, ciekawe...Kto będzie Geraltem?
praedzio - Czw 05 Lis, 2015 19:15

Jeszcze nie wiadomo. Ale zawsze możemy poobstawiać jakieś typy. :P
Caitriona - Czw 05 Lis, 2015 19:30

praedzio napisał/a:
Ja tam wiernie oglądam po dzień dzisiejszy.

Ja również ;) Miałam problemy na początku, ale odkąd pojawił się Hook idzie mi to oglądanie jak po maśle ;)

Admete - Czw 05 Lis, 2015 19:39

Ja mam zamiar wrócić. Oglądałam do końca drugiego sezonu.
Aragonte - Czw 05 Lis, 2015 21:37

Fibula napisał/a:
Ja OUAT oglądam z córką. :wink: Lubię, ale też początkowo zawisłam po kilku odcinkach I sezonu i dopiero później zaskoczyło.

Ja zawisłam chyba po ośmiu odcinkach OUAT i jakoś mnie nie ciągnie z powrotem. A Grimma w sumie mogę sobie oglądać choćby dla Monroe, bo go bardzo lubię :mrgreen:

Fibula - Czw 05 Lis, 2015 22:03

Aragonte napisał/a:
Fibula napisał/a:

Ja zawisłam chyba po ośmiu odcinkach OUAT i jakoś mnie nie ciągnie z powrotem. A Grimma w sumie mogę sobie oglądać choćby dla Monroe, bo go bardzo lubię :mrgreen:

To zawisłaś w podobnym momencie (ja około 6-8 odcinka). U mnie potem poszło gładko, ale nie namawiam. :-)

Harry_the_Cat - Czw 05 Lis, 2015 23:08

Na netflixie tylko 3 sezony Grimma byly, czekam na dalsze. Lubię nawiązania do baśni (ten motyw mi sie z SPN kojarzy) i tez mam sentyment do monroe i wu :mrgreen:
Jotka - Pią 06 Lis, 2015 11:29

Ja lubię też kapitana (ale nie jako Zauberbiesta) :-P
asiek - Pią 06 Lis, 2015 17:48

Ja długo niemogłam wrócić do Grimma / stanęłam na zombiakach/, ale kiedy ruszyłam, to ciurkiem obejrzałam wszystkie dostępne odcinki. :-D Lubię ten serial...
Z kolei OUAT nigdy mnie nie wciągnął, z trudem przebrnęłam przez pierwsze odcinki. Widać nie mój klimat.

Admete - Śro 11 Lis, 2015 11:19

Zabawny filmik promujący 5 sezon Person of Interest:

http://www.spoilertv.com/...-nycc-2015.html

Brakuje mi ich.

Akaterine - Śro 11 Lis, 2015 12:36

Czemu POI jest w fantastyce? :mysle: Dla mnie to nie większa fantastyka niż rzeczy typu CSI ;) .
Admete - Śro 11 Lis, 2015 12:46

Przecież inteligentne maszyny nie istnieją - nie takie, które same myślą :) Nie takie jak The Machine. Dla mnie to fantastyka bliskiego zasięgu. Zawsze umieszczałam newsy tutaj.
Akaterine - Śro 11 Lis, 2015 12:49

A ja pisałam w serialach sensacyjnych i się dziwiłam, że nikt nie ogląda ;) . Tego wątku nie śledzę, bo fantastyki nie oglądam. I dla mnie POI to nie fantastyka, jak mówię - nie większa niż CSI ;) . Raczej lekkie ubarwienie tego, co już istnieje.
Admete - Śro 11 Lis, 2015 12:50

Nic na to nie poradzę według mnie to jak najbardziej fantastyka. CSI jednak nie wykorzystuje rzeczy nieistniejących. Nagina rzeczywistość, ale nie kreuje nowej. Taki rodzaj fantastyki ja ta w PoI istnieje nie od dziś. W PoI masz AI. W Terminatorze też była AI.
Akaterine - Śro 11 Lis, 2015 13:01

AI istnieje, tylko nie w tak rozwiniętej formie. Albo inaczej - nie w tak połączonej i wykorzystanej formie. Są mechanizmy, które śledzą wyszukiwanie w internecie i łączą ze sobą fakty (po zamachu w Bostonie w USA była mała afera, bo jakieś małżeństwo wyszukiwało w tym samym czasie dwie rzeczy - on plecak, ona - szybkowar, i do ich domu wpadli antyterroryści), są programy, które są w stanie rozmawiać, uczyć się, kojarzyć fakty (ostatnio jeden przeszedł test Turinga). Dlatego dla mnie to ubarwienie, niczym pięciosekundowe powiększenie i wyostrzenie małego obrazu w celu zobaczenia niewielkiego detalu na zdjęciu w CSI ;) .
Admete - Śro 11 Lis, 2015 13:05

Wiem o tym, że takie rzeczy są. Ale nie ma czegoś takiego jak The Machine - AI z sumieniem. Nie ma również Samarytanina i organizacji, która nim kieruje. Ergo - jest to fantastyka.
praedzio - Śro 11 Lis, 2015 13:13

W weekend zaczęłam oglądać Minority Report. Podoba mi się. :mrgreen:
Akaterine - Śro 11 Lis, 2015 13:17

Admete napisał/a:
Wiem o tym, że takie rzeczy są. Ale nie ma czegoś takiego jak The Machine - AI z sumieniem. Nie ma również Samarytanina i organizacji, która nim kieruje. Ergo - jest to fantastyka.

Z tego wynika, że chyba wszystko poza filmami dokumentalnymi powinno być fantastyką ;) .