Richard Armitage - Vicar of Dibley (Pastor na obcasach) 2007
malmik - Sob 10 Lut, 2007 08:10
Bee, ale tam nie będzie Ryśka?
No ale generalnie serial (a w każdym razie te dwa odcinki, które widziałam) mi się podobał więc jak zrobią to amerykańcy to jest jakaś większa nadzieja, że któraś z naszych telewizji to sprowadzi.
Caitriona - Sob 10 Lut, 2007 23:23
Ale to nie będzie już to samo... I bez Rysia...
Alison - Sob 24 Lut, 2007 21:54
A ja to właśnie zmartwychwstałam po umarciu ze śmiechu w czasie oglądania Wikarego z Dibley z Ryśkiem i to taka sierotuchna tam jest wstydliwa i nieśmiało uśmiechnięta, że patrzę, patrzę i oczom nie wierzę.
Alison - Sob 24 Lut, 2007 21:57
| otherwaymistercollins napisał/a: | | Taką sierotkę to ja bym z chęcią zaadoptowała.... |
Już go wikary chapnęła. Jak on ją tulił cudnie, tyle, że mu prawie rączek brakowało, żeby ją objmnąć w pasie
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 21:58
a ja tak bym chciała oglądnąc i ciągle jakoś nie mogę. Kot podawał linki, ale mi sie nie otwieraja. Na YT podobno jest, ale jak slipię się w ten ekranik (bo jak powiększam na duży - się zawieszam) i mnie to wkurza...Widziałam fragmenty jedynie i już wiem, że pokochałabym ten film miłością czysta i prawdziwą...
Gosia - Sob 24 Lut, 2007 22:28
a ja żaluje, ze nie moge delektowac sie tekstami w Vicarze. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie
Alison - Nie 25 Lut, 2007 12:20
Mnie niestety tez trochę rzeczy umyka, ale muszę sie przyznać, że pokochałam miłościa przeczystą tego małego Jima, co to sie jąka na no,no,no,no...yes. Jak on wspomina swoje harce na łąkach z wszystkimi członkami rodziny X, i to nie tylko płci żeńskiej
A jak tańczy na tym wyimaginowanym ślubie... myślałam, że mi przepona wczoraj pęknie. Scena przyjęcia oświadczyn jest tak cudna, że można oczy wypłakać ze śmiechu. Rysiek wchodzi, prosi ją o rękę, a ona przekonana, że on chce ustalic tylko datę ślubu z ta blondyną, (która nota bene okazuje się być jego siostrą) odwraca się na pięcie mówiąc, oczywiście, bedę zachwycona, po czym jak gdyby nigdy nic wyciąga kajety, kalendarze i zapisuje datę proponujac termin w okolicach Bożego Narodzenia, jako najbardziej romantyczny. Rysiek robi dziwne miny, ale posłusznie sie zgadza. Jak przychodzi do podania wszystkich imion i nazwisk, Ryś ma problem, bo nie zna drugiego imienia narzeczonej (tych imion nota bene jest spora litania ) i wysłuchuje wykładu na temat jak można się żenić z kimś, kto nie wiadomo jak sie nazywa, po czym wikary, nie chcąc być upierdliwą, zgadza się na uzupełnienie brakujących danych przy następnej okazji. A kiedy okazuje sie, że to ona ma byc ową happy lady, zaczyna się ogólny skowyt, wrzask, bieganie i bicie w dzwony. Widać, że Rysiek bawi się całą sceną doskonale i nawet uśmiecha się tam, gdzie niekoniecznie powinien, tak jakby nie mógł się opanować. I cudnie przestrasza się jej nieskoordynowanych wrzasków. Oj kończę już, bo mogłabym tak bez końca
Alison - Nie 25 Lut, 2007 12:25
I jeszcze ta scena ślubu udzielanego przez zakochanego w wikarym pastora. Te jego docinki - po przysiędze małżeńskiej Ryśka "no, skoro tak mówisz", albo nasza wspaniała panna młoda i...jej księgowy. Boskie to jest, po prostu w te witaminy przebogate
Harry_the_Cat - Pią 16 Mar, 2007 23:59 Temat postu: Comic Relief Special Dzis była emisja
Podobno mało Ryśka, gościnnie Sting - "zamiana żon"
Zajawka z YT:
http://www.youtube.com/watch?v=WZVao-fvWP0
Obejrzałam całość - ta zajawka jest najbardziej zabawnym fragmentem całosci.
Ryś jest w sumie moze 20 sekund w całym kilkuminutowym klipie. I ma może ze 3 kwestie.
Sting jest nieco sztywny.
malmik - Sob 17 Mar, 2007 10:17 Temat postu: Re: Comic Relief Special
| Harry_the_Cat napisał/a: | Dzis była emisja
Podobno mało Ryśka, gościnnie Sting - "zamiana żon"
|
Jednak spotkania Vicara ze swoimi "dziećmi specjalnej troski", są najlepsze
Harry czy jakieś jumbo wchodzi w grę?
Harry_the_Cat - Sob 17 Mar, 2007 12:07
Malmik:
Na AA jest z prośbą, żeby nie udostepniać - zaloguj się i już
Myślę, że lada moment będzie na YT.
| Gosia napisał/a: | | Soreczki, ale czy to jakis nowy special? |
Tak, to taki skecz charytatywny dla Comic Relief Special - nagrali go od razu ze wszystkimi odcinkami i ja o tym pisałam.
Harry_the_Cat - Sob 17 Mar, 2007 12:46
Moża obejrzeć na stronie BBC - po prawej stronie (pod audio and video clips)
skecz
(jakość fatalna)
A zdjęcia można zobaczyć na RAonline:
Richard w Comic Relief VoD Special - zdjęcia
Gosia - Sob 17 Mar, 2007 19:18
Ta kurteczka jest okropna
Dzieki Harry, mnie umknelo o tym skeczu
Caitriona - Sob 17 Mar, 2007 19:21
Dresik w ostrym kolorze pink jest powalający
trifle - Sob 17 Mar, 2007 22:00
Taką podobną różową kurteczkę miała moja pani od wf z gimnazjum, dawno temu
Ale w marynarze Rychu wygląda szałowo
Harry_the_Cat - Sob 17 Mar, 2007 22:09
| trifle napisał/a: | | Ale w marynarze Rychu wygląda szałowo |
Moim zdaniem to ciuchy, w których Harry był na pierwszej randce z Geraldine.
Harry_the_Cat - Nie 18 Mar, 2007 02:35
Teraz klip można zobaczyć w całosci online rówież tu: http://www.richardarmitag...mic-relief.html
trifle - Nie 01 Kwi, 2007 15:20
Ja, jako zapoźniona sierotka, dopiero teraz obejrzałam Xmas Special, idealny moment, tydzień przed Wielkanocą Scena oświadczyn the best, fajne to takie BUAAAAA emmothompsonowo-eleonorowe i cała reakcja też, sama bym tak latała z krzykiem
Harry_the_Cat - Pią 29 Cze, 2007 21:11
VOD na DVD w Stanach 9 października.... amazon
Nie żebby to dla nas miało jakies znaczenie....
Gosia - Pią 29 Cze, 2007 21:47
Ach ten dlugi nos Rysia
Ale okladka ładna!
rain drop - Pią 10 Sie, 2007 19:13
Uwielbiam Rysia w VOD! Ten jego niegasnący, uroczy usmiech
Cały serial jest dla mnie perełką lecz trzeba przyznać, że Rysio jest dużą ozdobą ostatnich odcinków specjalnych. W odróżnieniu od N&S często się śmieje i widać, że sam się dobrze bawi
M.
malmik - Pią 10 Sie, 2007 20:31
A my razem z nim i to nieźle - nie wiem na czym ostatnio tak dobrze się bawiłam
Tuśka - Sob 11 Sie, 2007 08:39
VOD to świetny lek na chandrę Jak mnie dopadnie w jakiś ponury, deszczowy dzień to zaraz włączam XS i po chandrze ani śladu Rysio radosny niczym skowronek na wiosnę i cała reszta uroczego towarzystwa są w stanie przegonić wszystkie troski A jak by i tego było mało do dorzucam sobie jaszcze BTS i cieszę się razem z nimi
http://www.youtube.com/watch?v=aZargfiwA5Q
Dzięki za tłumaczenia
Harry_the_Cat - Pon 24 Wrz, 2007 23:21
W USA można juz sobie pre-order...
Rysiek na okładce
Harry_the_Cat - Pon 26 Lis, 2007 22:53
Brytyjska okładka VoD:
|
|
|