Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Admete - Śro 26 Wrz, 2007 14:03
Nie chwal mnie tak, bo jeszcze wszyscy pomyślą, ze znam angielski Oj ja tez lubię ( co ja gadam - kocham! ) B5!
Admete - Czw 27 Wrz, 2007 20:25
Obejrzałam Herosów - nowa seria zapowiada się bardzo ciekawie Oj biedny Peter! Co oni mu zrobili?! Stracił pamięć i wylądował w Irlandii. A Nathan?! Rzucił politykę, obwinia się za wszystko, nosi brodę i popija w barze...Hiro właśnie przeżył największe rozczarowanie swojego życia. Matt wrócił do formy, Mohinder spiskuje, a mała Molly ma złe sny. Najbardziej podoba mi się jednak rodzina Bennetów, o przepraszam Butlerów Są bezbłędni.
praedzio - Czw 27 Wrz, 2007 20:46
A to co za dezercja? Do stosownego wątku marsz! Chyba, ze nie chcesz zanadto tam spoilerować...
Zauważyłaś wisior na szyi Petera? I co myślisz o nowym latającym przyjacielu Claire?
Admete - Pią 28 Wrz, 2007 13:19
Dobra, dobra - zapomniałam, ze mamy osobny wątek Może przekleję tam moje wypowiedzi. Nowy przyjaciel Claire ma tę sama zdolność, co jej prawdziwy tatuś. Ciekawe czy jest po którejś stronie...Pan Bennet - Butler w pracy rozbawił mnie do łez
praedzio - Sob 20 Paź, 2007 21:36
Oj, coś nam wątek niziutko spadł, więc czas go podnieść. Ponieważ napaliłam się na 5 już odcinek sezonu trzeciego PB, a tu nici - odcinka niet ( ), więc z braku laku sięgnęłam po Ghost Whisperera (Zaklinacza Dusz) z Jennifer Love Hevitt. Leżał tak sobie ten serial na półeczce wśród innych i zarastał powoli kurzem, aż dziś wlazł mi w oczy, no i włączyłam dwa pierwsze odcinki. Moje wnioski? Podobny tematycznie do Supernatural, z tym, że jak u chłopaków pojawiają się różne stwory z piekła rodem, tak tutaj mamy "jedynie" do czynienia z zabłąkanymi duszami, które widzi główna bohaterka - Melinda. Serialik taki dość ciekawy. Może nie wgniata w fotel, jak Supernatural, ale czuje się ten klimat. Zarzucić mogłabym zbyt łzawe końcówki, kiedy to Melinda staje do konfrontacji ze zrozpaczonymi rodzinami zmarłych osób i przekazuje im wiadomości od tychże zmarłych. Na dwa obejrzane odcinki trafiły mi się dwie łzawe końcówki . Mam nadzieję, że nie zawsze tak będzie.
P.S. Jak wiadomo, w przyrodzie nic nie ginie. Chciałam obejrzeć PB, zamiast tego w pierwszym odcinku GW ujrzałam kogo? Wentwortha Millera w roli zagubionego ducha! Jejku, ale makijaż to miał zabójczy!
P.S.2. Ciekawostka: W bodajże pierwszym sezonie Supernatural mamy nawiązanie do GW, kiedy Dean żartobliwie zwraca się do Sama per "Melindo"...
Admete - Nie 21 Paź, 2007 12:07
Z tego typu rzeczy to ja znam Medium i całkiem lubię. Za GW mam się zamiar zabrac, tylko jakoś czasu nie mam. Na razie Spooks mnie wciagnęło dość konkretnie. Jestem już przy serii 5.
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 12:27
| Deanariell napisał/a: | A z Baltarem będą jaja... i to jeszcze jakie! Oglądajcie szybciej, bo mnie język świerzbi... |
Yyy, a już miałam nadzieję - po obejrzeniu połowy pilota - że go Cyloni usmażyli na skwarkę, zasłużył sobie
No dobra, oglądam dalej BSG, zaczynam się wciągać
Admete - Wto 01 Sty, 2008 12:38
Tak przypuszczałam, że Ci się spodoba. Ten serial naprawdę potrafi człowiekowi zszarpac nerwy. A juz Baltar...
praedzio - Wto 01 Sty, 2008 13:03
Nie mówicie nic o Baltarze, bo mi ciśnienie się podnosi...
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 13:50
Mnie się podniosło, jak napisy mi do filmu przestały pasować
Chyba na uspokojenie poczytam trochę "Tiganę" Kaya
Anonymous - Wto 01 Sty, 2008 14:09
| Aragonte napisał/a: | Mnie się podniosło, jak napisy mi do filmu przestały pasować |
Eee tam, to fajna zabawa jest
praedzio - Wto 01 Sty, 2008 14:28
Kurka, a ja gdzieś mam dobre napisy. Pisz na PW.
Caitriona - Wto 01 Sty, 2008 14:47
O matko, ten serial potrafi wciągnać - jakiś czas temu dostałam go od Praedzia i machnęlam już całego
A Baltar to mnie albo wkurzał, albo śmieszył, albo mi go żal czasmi było... Ale na 100% świetna postać. Tak jak pani Prezydent
praedzio - Wto 01 Sty, 2008 16:15
| Caitriona napisał/a: | | i machnęlam już całego |
JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻ??????
Dobra jesteś!
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 17:11
Nie no, muszę sobie to BSG dawkować, bo własne paluchy posłużą mi jako zakąska
A Gaiusa to sama bym tym wykrywaczem Cylonów potraktowała, bo sprawia wrażenie zainfekowanego przez tą blond Cylonkę
Dobra, skończę drugą część pilota, a potem zmierzam pod prysznic, może go zdążę wziąć, zanim ludzkość ulegnie zagładzie
Potwierdzam, postać pani prezydent jest super, wkurzający Gaius też OK, bardzo mi się też podobało spotkanie tatusia Adama z synem po ocaleniu tego drugiego
Żaden z męskich bohaterów nie wywołuje u mnie żadnych dreszczyków, ale historia jako taka - jak najbardziej, a o to w końcu chodzi
Caitriona - Wto 01 Sty, 2008 17:39
| praedzio napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | i machnęlam już całego |
JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŻ??????
Dobra jesteś! |
Prawda? Jak wpadłam w wir to się zatrzymac nie mogłam...Po nocach oglądałam...Ale za to nie wiem co tam w tv bo na telewizor nie patrzę
Admete - Wto 01 Sty, 2008 17:41
Ja przy tym serialu naprzemiennie wpadam w depresję lub wylewam potoki łez, więc muszę sobie go dawkować
Caitriona - Wto 01 Sty, 2008 17:43
Zbyt optymistyczny to on nie jest, faktycznie; nie wiem czy sobie jeszcze kiedyś zrobię powtórkę; no ale mnie niesamowicie wciągnął, więc oglądałam.
Czy komuś jeszcze podoba się Helo?
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 17:55
| Admete napisał/a: | Ja przy tym serialu naprzemiennie wpadam w depresję lub wylewam potoki łez, więc muszę sobie go dawkować |
Ja chyba też muszę tak zrobić, zwłaszcza że całości nie dam rady obejrzeć od razu, trzeba w końcu chodzić do pracy i takie tam
| Caitriona napisał/a: | Zbyt optymistyczny to on nie jest, faktycznie; nie wiem czy sobie jeszcze kiedyś zrobię powtórkę; no ale mnie niesamowicie wciągnął, więc oglądałam.
Czy komuś jeszcze podoba się Helo? |
Helo? Zaraz, zaraz, który to?
Skończyłam drugą część pilota, podsumowałam ją zwięzłym "cholera" i na razie przerwa chyba...
praedzio - Wto 01 Sty, 2008 18:07
Helo? Niech to starczy za odpowiedź...
Admete - Wto 01 Sty, 2008 18:07
To będzie duzo później. O ile wiem Ja jestem w połowie 3 serii dopiero. Musze sprawdzić, kiedy 4 seria.
Caitriona - Wto 01 Sty, 2008 19:56
| praedzio napisał/a: | Helo? Niech to starczy za odpowiedź... |
Ha! Wiedziałam że nie tylko ja go przyuważyłam Całkiem, całkiem do rzeczy facet
A, Aragonte dopiero na samiuskim począteczku jest - to już się zamykam, co by akcji nei zdradzać
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 20:02
| Caitriona napisał/a: | | praedzio napisał/a: | Helo? Niech to starczy za odpowiedź... |
Ha! Wiedziałam że nie tylko ja go przyuważyłam Całkiem, całkiem do rzeczy facet
A, Aragonte dopiero na samiuskim począteczku jest - to już się zamykam, co by akcji nei zdradzać |
Nie zdradzaj, chociaż ja od spoilerów żadnym "apage" się nie odganiam, jak Ty
Obejrzałam na razie pilota, cała reszta przede mną
Już wiem, czym będę się odstresowywać po pracy w najbliższym czasie
Admete
Admete - Wto 01 Sty, 2008 20:03
No i tak trzymać. To jest serial stworzony dla miłośników kosmicznej sf.
Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 20:17
Ja w sumie zawsze wolałam fantasy od twardego s-f, ale "BSG" to moim zdaniem świetnie zrobiony i trzymający za gardło serial, w konwencji fantasy to mam z tej półki co najwyżej starego "Robina"
Rzuciłam też okiem na "Babylon 5" - ale na razie tylko jednym, żeby się nie rozpraszać I myślę, że też obejrzę chętnie, choć pewnie z mniej desperackimi odczuciami jak "BSG".
|
|
|