To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Deanariell - Pią 23 Lut, 2007 16:06

No a ta scena z płonącym duchem matki też niezła :wink:
migotka - Pon 26 Lut, 2007 09:54

chciałam powiedzieć, że coraz bardziej wciąga mnie PBreak;) wczoraj to tak musieli skończyć...ech....
miłosz - Pon 26 Lut, 2007 10:49

migotka napisał/a:
chciałam powiedzieć, że coraz bardziej wciąga mnie PBreak;) wczoraj to tak musieli skończyć...ech....

bo to pirewsza częśc była...... PB seraialem IVRP!!!!

Margarett - Pon 26 Lut, 2007 13:34

teraz nie będę spała do najbliższej niedzieli :razz:
migotka - Pon 26 Lut, 2007 13:59

Margarett napisał/a:

dlaczego to nie ma po dwa odcinki?;)) chociaz Kryminalne Zagadki Maiami zaczęłam szięki temu oglądać i też ciekawie

Admete - Pon 26 Lut, 2007 14:02

Zagadek Miami już nie oglądam, bo oglądam Las Vegas i starczy. W ogóle to za duzo seriali teraz jest i mi się miesza ;-)
Margarett - Pon 26 Lut, 2007 18:12

migotka napisał/a:
Margarett napisał/a:

dlaczego to nie ma po dwa odcinki?;))

wczoraj byłam gotowa dzwonić do polsatu, coby mi następny odcinek nadali, mama mnie siłą powstrzymała :wsciekla: :wink:

Mag - Wto 27 Lut, 2007 19:03

migotka napisał/a:

NOOOO :thud:

A ten gostek, co pomaga pani adwokat to kiepski Monte Christo! :shock: :bejsbol:

Swoją drogą , ta pani adwokat... :wsciekla: żeby żadnej kopii nie zrobić- do sejfu , adwokata, czy zaufanej osoby????? Wiedziała że kręcą - w dodatku teraz jak głupia poleci do Waszyngtonu :wsciekla:

Admete - Wto 27 Lut, 2007 19:18

Veronica do mądrych nie nalezy, to już komisyjnie stwierdzono ;-) Taka niedorobiona czasami.
Harry_the_Cat - Śro 28 Lut, 2007 22:42

Chyba to powinno dostać juz osobny temat...

Znalazłam taka strone z video do Prison Break: http://community.livejournal.com/pb_vids/

miłosz - Czw 01 Mar, 2007 12:50

a mnie sie podoba wpis na forum PB - GW
"Jeżeli telewizja jest narkotykiem to Prison Break to najczystsza kokaina na
rynku. Ale żeby o tym się przekonać musicie zobaczyć Prison Break." :mrgreen:

Admete - Czw 01 Mar, 2007 23:22

A ja obejrzałam trzy odcinki Numbers pod rząd i ciagle jestem zachwycona. Genialny serial. Nie jest tak emocjonujący jak PB, ani taki zakręcony jak Lost. Nie ma takiego nastroju jak Supernatural, ale jest zwyczajnie rewelacyjny. Jest tam humor, dramat, ciekawe, realistyczne postacie, emocje...Wszystko w należytych proporcjach. Zagrane bardzo dobrze, a same historie wciagają należycie :-)
Balbina - Pią 02 Mar, 2007 14:31

Ja też byłam zachwycona serialem Numbers. Przez jakiś czas był w TV4 ale wywalili :cry2: :wsciekla:
Admete - Pon 05 Mar, 2007 14:32

czy ktoś wie w jakim terminie emitowane jest Bez sladu? Czy moze znów przerwali. Wkurzona jestem na TVN ponownie. :bejsbol:
Gitka - Pon 05 Mar, 2007 16:06

Wczoraj na TVN Siedem o godzinie 19,10 był pierwszy odcinek serialu
Inwazja
http://www.filmweb.pl/Inw...,Film,id=235245
Od wieków człowiek przeszukiwał niebo w celu znalezienia oznak inteligentnego życia. Ale bez skutku.
A co, jeśli odpowiedź znajduje się w fakcie, iż obcy byli tu... wśród nas? I co, jeśli wszystkie naturalne katastrofy, których nas spotykają są tylko zasłonami maskującymi coś o wiele bardziej złowieszczego?
Kiedy kolejny huragan zagraża Florydzie małe miasto znajdujące się w pobliżu Everglades zostaje chwilowo odcięte od świata. Strażnik parku Russell Varon zamierza zapewnić bezpieczeństwo zarówno mieszkańców miasteczka jak i własnej rodziny. Jego młoda córka, jako jedyna, dostrzega pośrodku gwałtownej burzy małe światła zmierzające w kierunku wody, światła, na które to gwałtowny wiatr nie ma żadnego wpływu. Russell ignoruje spostrzeżenia córki, jednak zaczyna podejrzewać, iż coś rzeczywiście może być nie tak, gdy odnajduje się jego była żona, która kompletnie nie pamięta co stało się podczas burzy.
Kiedy miasteczko zmaga się ze skutkami burzy, a szeryf poddaje je kwarantannie, Varon rozpoczyna śledztwo w sprawie dziwnych wydarzeń, nieświadomie zaczynając walkę o przetrwanie rodzaju ludzkiego.
Gra tam aktor z serialu "Prison Break" Special Agent Alexander Mahone
William Fichtner
http://www.filmweb.pl/Wil...,Person,id=2599

Admete - Pon 05 Mar, 2007 16:28

Khem...khem..;-) Ja sie własnie do serialu przymierzam, bo oczywiście William Fichtner tam gra.
Deanariell - Pon 05 Mar, 2007 19:12

Ja go pamiętam głównie z Armageddonu :)
miłosz - Śro 07 Mar, 2007 08:56

http://film.wp.pl/id,7573...69&ticaid=13579

dziewczynki a te "Kości" któraś ogladała??? z opisu zda się wyłaniać cóś co mogłoby zaintrygować admett ;)

Admete - Śro 07 Mar, 2007 15:11

Mogłoby, mogłoby i Admete wie, tylko Admete nie dysponuje żadnymi telewizjami oprócz pięciu podstawowych. Szkoda...
Ale, ale :-) Mam Medium i dziś zacznę oglądać.

Harry_the_Cat - Śro 07 Mar, 2007 15:28

A jakie to są 5 podstawowych? :shock:
Admete - Śro 07 Mar, 2007 15:36

Program 1, 2, regionalna 3, Polsat i TVN. Tyle masz bez kablówki, satelity czy jakiegoś dekodera. Nie bardzo mnie teraz stac na dodatkowe opłaty. No i do kablówki musiałabym kupic nowy telewizor, bo stary nie rozdziela zbyt dobrze większej ilości kanałów.
Gitka - Czw 08 Mar, 2007 17:23

Następna seria "Skazanego na śmierć" w Polsacie
Polsat kupił prawa do emisji kolejnych 22 odcinków amerykańskiego serialu "Skazany na śmierć" ("Prison break"). Prawdopodobnie pokaże je jesienią.

Serial jest nadawany od 28 stycznia br. o godz. 20. Średnia widownia wyemitowanych odcinków pierwszej serii wyniosła 6,08 mln osób, przy 33,49 proc. udziału w rynku (dane AGB Nielsen Media Research), co oznacza ponaddwukrotny wzrost w stosunku do sytuacji sprzed roku.

Emisją "Skazanego" Polsat rozpoczął budowanie wieczornego pasma niedzielnego. Godzinę po "Skazanym na śmierć" emitowany jest od 4 lutego serial "CSI: Kryminalne zagadki Miami", a od 4 marca pasmo o 22 wzmocnił polski serial kryminalny "Prawo miasta".
http://www.filmweb.pl/Nas...e,News,id=33850

Gitka - Czw 08 Mar, 2007 18:26

Coś o serialu "KOŚCI"
Kości zostały rzucone
Biorąc pod uwagę lawinę i nawałnicę seriali kryminalnych, które rozwiązują morderstwa analizując najdrobniejsze szczegóły zbrodni, powstaje pytanie: czy świat potrzebuje kolejnych "kryminalnych zagadek..."? W przypadku "Kości" odpowiedź zaskakująco brzmi: "tak".
http://film.wp.pl/id,7573...,wiadomosc.html

migotka - Pon 12 Mar, 2007 07:28

wczoraj obejrzałam kolejny raz "kryminalne zagadki..."- temat był straszny.... takich to tylko na suchej gałęzi....nie potrafię oglądać tego typu filmów sama, chyba po tym odcinku przestanę...
Margarett - Pon 12 Mar, 2007 16:40

Za to ja wczoraj raczyłam się Prison Break i muszę przyznać, że oglądałam jak na szpilkach. Dawno nie emocjonowałam się tak żadnym widowiskiem filmowym. Oby tak dalej, byle bez zawału :razz: