Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
asiek - Czw 06 Paź, 2011 07:34
Ja tam dziecinnieję z wiekiem. Oglądam filmy z wampiorami, czarodziejami, Innymi, Kłopotami, kosmitami..., to czemu i nie dinozaury ?
Odmóżdżaczy mi trza !
Proza życia zabija...
praedzio - Czw 06 Paź, 2011 08:00
Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci.
Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 08:04
| praedzio napisał/a: | Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci. |
Takie True Blood to faktycznie "dla dzieci" jest
asiek - Czw 06 Paź, 2011 08:21
True Blood jest cudownym odmóżdżaczem. ... Przynajmniej dla mnie.
| praedzio napisał/a: | | Heeej, nooo. Fantastyka to nie musi być od razu tylko dla dzieci. |
Nie napisałam, że "dla dzieci", tylko że ja dziecinnieję, dlatego dinozaury mi nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie. Serial Terra Nova ma inny problem niż prehistoryczne zwierzaki... Za dużo w tym filmie patosu, a za mało interesującej intrygi. Jeszcze mi tylko amerykańskiej flagi tam brakuje.
Aragonte - Czw 06 Paź, 2011 08:27
A ja zawisłam z TB na początku drugiego sezonu i jakoś nie mogę przejść dalej
Chyba też dziecinnieję, bo dinozaury same w sobie mi nie przeszkadzają
asiek - Czw 06 Paź, 2011 08:33
Przez pracę mam spaczone poczucie humoru, pewnie dlatego TB tak mi się spodobało. Ale z kolei Being Human zupełnie mi nie podszedł, wynudziłam się jak mops.
Chyba sporo też zależy od nastroju...
Admete - Czw 06 Paź, 2011 16:01
Trzeci odcinek TN był fatalny. Obejrzałam na podglądzie...
Fibula - Czw 06 Paź, 2011 18:32
| asiek napisał/a: | To zdecydowanie film familijny, wprawdzie jest tam trochę broni i krwi, ale nie ma szczególnie drastycznych scen. Golasy też nie biegają ... Za wyjątkiem głowy rodziny, który wypina śmiało ciało...znaczy szczyci się pięknym torsem. Sądzę, że 12-latki mogą spokojnie oglądać... Przynajmniej na razie... |
Zastanawiałam się, czy mogę małolatowi pokazać, ale może poczekam jeszcze na opinię po kolejnym odcinku.
asiek - Pią 07 Paź, 2011 09:42
Straszna posucha w serialach SF... No, nie ma na czym oka zawiesić. Wzięłam się wczoraj za Sanctuary... Póki co, szału nie ma.
Przydałaby się intrugująca space opera, coś na miarę BSG lub SGU...ehhhh...
Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 10:01
Może wróć do Babylon 5?
praedzio - Pią 07 Paź, 2011 10:05
Fibulo, mam nadzieję, że pamiętasz o SGA dla mnie.
Fibula - Pią 07 Paź, 2011 20:39
| praedzio napisał/a: | Fibulo, mam nadzieję, że pamiętasz o SGA dla mnie. |
SGA, SGA... coś mi kołacze w głowie...
praedzio - Nie 09 Paź, 2011 12:36
praedzio - Wto 11 Paź, 2011 05:27
Przez weekend miałam dostęp do kablówki, gdzie namierzyłam AXN Sci-Fi, a tam leci sobie BSG (II sezon). No i przemyśliwuję nad powrotem.
milenaj - Wto 11 Paź, 2011 07:34
| Aragonte napisał/a: | | Jestem po odcinku "szekspirowskim" Doctora Who. Jakiż ten odcinek był uroczy Przy "expelliarmus" Doktor i Martha dostali ode mnie oklaski |
Kiedyś widziałam fragment tego serialu i nawet mi się podobał. Może trzeba się bliżej zapoznać. Na AXN leci chyba jakaś seria.
asiek - Wto 11 Paź, 2011 07:45
| praedzio napisał/a: | | Przez weekend miałam dostęp do kablówki, gdzie namierzyłam AXN Sci-Fi, a tam leci sobie BSG (II sezon). No i przemyśliwuję nad powrotem. |
Mam AXN od dawna, ale nie znoszę tego kanału z uwagi na reklamy... Szału można dostać, niemal co 10 minut przerwa. ... To nie na moje nerwy.
praedzio - Wto 11 Paź, 2011 07:51
Ale są króciutkie, nie to co na TVN-ie na przykład - więcej reklam niż samego filmu/serialu.
asiek - Wto 11 Paź, 2011 07:54
Dlatego rzadko oglądam filmy w TV, chyba że na kanałach, gdzie reklam prawie nie ma.
Ale wrażeń z BSG zazdroszczę, świetny serial. Właśnie dojrzewam do powtórki.
Przymierzyłam się też do Doctora Who, ale nie leży mi aktor odtwarzający główną rolę, nie przepadam za nim, więc chyba sobie daruję.
praedzio - Wto 11 Paź, 2011 08:30
| Fibula napisał/a: | | A nie obejrzałaś całości? Zwykle się zawieszam na chwilę przy tv, jak na to trafię. |
No, nie obejrzałam. Gdzieś w połowie II sezonu zawisłam i nie wróciłam do tego. Ale teraz mi się jakoś zackniło. I nawet Baltar już mi tak ciśnienia nie podwyższa, jak ongiś. W TV lecą te odcinki, które już kiedyś oglądałam.
asiek - Wto 11 Paź, 2011 12:56
| Aragonte napisał/a: | | Tennant nie jest moim ideałem faceta, ale muszę przyznać, że gra bardzo dobrze. I chyba chętnie coś z nim jeszcze obejrzę |
Ostatnio oglądałam z jego udziałem Casanovę /leciało na Ale Kino! / ... O matko z ojcem, co się w tym filmie działo.
| Fibula napisał/a: | | To pooglądaj I sezon, z Ecclestonem, mając w pamięci przestrogę, że pierwszy odcinek jest nieporozumieniem. |
Może się skuszę. Szukam czegoś, co pozwoli mi oderwać się od ponurej rzeczywistości. Dwa dni temu człowiek, z którym współpracowałam dopuścił się zabójstwa. Proza życia mnie dobija. :-/
Yvain - Wto 11 Paź, 2011 13:26
Straszne, współczuję
Aragonte - Wto 11 Paź, 2011 13:37
| asiek napisał/a: | Może się skuszę. Szukam czegoś, co pozwoli mi oderwać się od ponurej rzeczywistości. Dwa dni temu człowiek, z którym współpracowałam dopuścił się zabójstwa. Proza życia mnie dobija. :-/ |
O rany Współczuję...
asiek - Wto 11 Paź, 2011 15:06
Dzięki Kobietki... Żal mi człowieka, jednym czynem przekreślił całe swoje życie...ehhhh...
Przepraszam za offtop... tak mi się ulało...Za dużo emocji.
A nawiązując do tematu... Promo kolejnego odcinka Terra Novy...
http://www.youtube.com/watch?v=8brQ00PB4TE
Admete - Wto 11 Paź, 2011 17:56
Mnie się chyba nie chce tego oglądac...
asiek - Wto 11 Paź, 2011 19:00
Fakt, ciekawie to się nie zapowiada...
|
|
|