To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Admete - Wto 06 Kwi, 2010 13:40

Kalinda pewnie lubi w obie strony ;) , ale jest ostatnia osobą, która folguje namiętnościom publicznie. Jest bardzo skryta.
Trzykrotka - Wto 06 Kwi, 2010 13:45

Podrywał ją też Cary :roll: I reakcja była taka sama jak na awanse agentki FBI.
Admete napisał/a:
Kalinda pewnie lubi w obie strony ;) , ale jest ostatnia osobą, która folguje namiętnościom publicznie. Jest bardzo skryta.

Podzielam to zdanie. Nie jest dla mnie kompletnie ważne, jakie ona ma preferencje seksualne, jest piękna, nie waha się używać tej urody, ale głowy nie traci.

Admete - Wto 06 Kwi, 2010 13:54

Cary - jak ja lubię tego wredotę ;) Podobno ma byc jeszcze bardziej wredny, bo ostatnio złagodniał ;)
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 13:56

e tam złagodniał łyknął trochę grzybków :rotfl: nic wielkiego
Admete - Wto 06 Kwi, 2010 13:58

I wyznał Alicji ( już nie na grzybkach ;) ), że ją lubi :)
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 14:00

Przy czym Alicja dowaliła mu komplement pytając czy to ją obsmarowuje na twiterze... :wink:
Admete - Wto 06 Kwi, 2010 14:00

I poczuł się urażony ;)
Anonymous - Wto 06 Kwi, 2010 14:02

no aż tak bym mu się nie dziwiła.... to jednak raniące jest.
spin_girl - Wto 06 Kwi, 2010 14:19

mam wielkie nadzieje co do tej postaci :mrgreen:
milenaj - Śro 07 Kwi, 2010 17:35

Obejrzałam odcinek 18. I powiem, że mi się podobało. Bardzo fajne ujęcie sprawy. Wrażenia ławy przysięgłych, niemal na gorąco - dobre.
Podchody Diane względem kowboja :rotfl:
No i czekam na sugestie co Will powiedział Alicji. Na razie nie piszę o moim typie, bo nie chcę nastawiać co do odcinka.

Jedno jest pewne
Spoiler:
Alicja ma bardzo pragmatyczne podejscie do Willa. Ciekawe czy to wpływ przeżyć z małżeństwa z Peterem.

Admete - Śro 07 Kwi, 2010 17:45

Ja wam cały czas mówię, że Alicja to bynajmniej nie typ romantyczny, a pragmatyczny. Ja liczę na to, że w końcu to ona dokopie facetom. Will czy Peter - wszystko jedno ;) Powinna na końcu wyprowadzić się na drugi koniec Ameryki i żyć własnym życiem. Dzieci na studia, a ona w końcu zrobi coś dla siebie.
aneby - Śro 07 Kwi, 2010 23:31

Bardzo dobry odcinek :-D Zarówno sprawa, jak i cała reszta. A Kalinda jest genialna :mrgreen:
-"So you're not a cop ? "
-No
-And you're not with campus police ?
-No
-So who are you ?
-Kalinda
:rotfl:

A co do Alicji
Spoiler:
nie wiem, na ile to pragmatyzm, a na ile ona po prostu nie chce przyznać, że źle wybrała. Dlatego tłumaczy Willowi (i chyba też sobie samej), że to by się nie udało.
I sprawa się rozejdzie po kościach na nie wiadomo ile odcinków, bo Will będzie chciał udowodnić Diane, ze nic go z Alicią nie łączy :roll:

W ogóle mi nie brakowało Petera w tym odcinku :twisted:

trifle - Czw 08 Kwi, 2010 00:45

Jeszcze nie czytam wątku całego, bo nie obejrzałam 6 odcinków. (jest 17? właśnie skończyłam 11.). Lubię Alicię, Diane, Kalindę, Willa. Lubię tego liberalnego sędziego, kto zawsze mówi "siadajcie, siadajcie" :-D Wybitne obrzydzenie wzbudza we mnie Glenn Childs, brrrr... To to jest dopiero profesjonalna szuja..

Jak już mówiłam w Kościach - mam problemy z tożsamością - przy oglądaniu tego mam ochotę być prawnikiem - oni wszyscy są tacy eleganccy, wygadani, inteligentni. Muszę się leczyć na nogi, na głowę za późno :thud:

spin_girl - Czw 08 Kwi, 2010 09:17

Ja już też po odcinku 18.
Wcale mi Petera nie brakowało, a tekst Kalindy zacytowany na tej stronie jest chyba najlepszym tekstem odcinka. Podobał mi się też Cary pokazany z nieco innej strony - łagodny i współczujący.
Diane podrywająca kowboja jest urocza :mrgreen:
Nie mogę się doczekać tej wspólnej kolacji Willa i Alicii, mam nadzieję, że będą gorrące momenty, albo, że przynajmniej sporo sobie wyjaśnią.
Wygląda na to, że Peter i Alicia nie spędzają wspólnie wieczorów, na stoliku obok kanapy, w scenie telefonu od Willa, jest butelka wina i JEDEN kieliszek.
A tą podsłuchującą gówniarę bym zlała. Trzeba było tatusia śledzić.

Admete - Czw 08 Kwi, 2010 13:43

Myślę, że nie będzie kolacji.
milenaj - Czw 08 Kwi, 2010 14:04

Też tak myslę.
aneby - Czw 08 Kwi, 2010 16:18

Też mi się tak wydaje. Sytuacja i bez tego jest niezręczna.
milenaj - Czw 08 Kwi, 2010 16:43

Zostało jescze pięć odcinków. Kolacji nie będzie, ale jakoś będą musieli skomlikować całą akcję, żebyśmy z niecierpliwością oczekiwały na nastepny sezon.
A wątek Willa i Alicji jest tym, który ciekawi widzów najbardziej, więc coś się wydarzy. Tym bardziej, że powoli już wszyscy w biurze zdają sobie sprawę, że coś ich łączy. No i podsłuchująca córka. Może wyskoczyć z tą wiedzą w najmniej odpowiednim momencie.

Jak myślicie, czego Alicja wolała nie słyszeć. Chodzi mi o rozmowę telefoniczną?

Admete - Czw 08 Kwi, 2010 16:46

Dla mnie to tylko jeden z watków, tak więc czekam az powróci Peter, Eli i ten denerwujący synek.
spin_girl - Czw 08 Kwi, 2010 20:50

Jeszcze mi się bardzo podobał ten moment, kiedy sędzia zamiast f**k kazał mówić fluff :mrgreen:
aneby - Czw 08 Kwi, 2010 23:29

milenaj napisał/a:
Jak myślicie, czego Alicja wolała nie słyszeć. Chodzi mi o rozmowę telefoniczną?

Hmmm, trudno powiedzieć ... Myślę, że coś odnośnie przeszłości :mysle:

Anonymous - Pią 09 Kwi, 2010 10:41

aaaa czekam, aż się zwalę do domu i wezmę za wiecie co..... nie czytam Was!!
trifle - Pią 09 Kwi, 2010 16:41

Obejrzałam wszystko, łącznie z 18. :excited: Jaki odcinek! :excited:
Uwielbiam ten serial!

Kasiek! :banan:

Anonymous - Pią 09 Kwi, 2010 16:43

Jak ja Cię znam ;)

mi 18 tende derende

trifle - Pią 09 Kwi, 2010 17:12

:mrgreen:
Ja stwierdzam, że lubię całe środowisko firmowe - Diane, Willa - niesamowicie męski jest jak dla mnie, Cary'ego - jak pociągnął Mikołaja za brodę na sali sądowej albo na grzybkach :lol: , Kalinda - genialna!; Eli Gold - ten to jest ekranowy cudzik :D Przerażający w rzeczywistości, ale do oglądania albo po własnej stronie - super! I jak genialnie szybko wyłączył pikacz w zmywarce u Florricków ;)
Nie lubię tych dzieciaków - zwłaszcza Zacha, Grace średnio.

Ja zwariuję - znowu trzeba będzie czekać na nowe odcinki :confused3: