Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - SUPERNATURAL
Admete - Pią 24 Paź, 2008 15:15 Dzięki Caitri Właśnie podejrzałam koncówkę odcinka 6 ( Riella oczywiście, że poczekam, to tak kontrolnie ). Siostry - mam nadzieję, że zrobicie śliczne avki z tego - obaj braciszkowie, Impala i piwo Ale samo zakończenie dość niepokojące...trifle - Pią 24 Paź, 2008 16:14 Właśnie sobie patrzę na allegro - trzy sezony bez polskich napisów kosztują 300zł A polskie wydanie pierwszego sezonu ok 100zł. Czy pozostałe sezony są wydane u nas?Admete - Pią 24 Paź, 2008 16:22 Drugi był wydany na pewno, trzeci jeszcze nie i nie wiem czy sie pojawi.trifle - Pią 24 Paź, 2008 16:34 W empiku nie ma, w merlinie jest pierwszy. Co ciekawe, w odnośniku "Ci, którzy kupili ten towar, kupili też..." była "Duma i uprzedzenie" 1995. To ktoś od nas! aneby - Pią 24 Paź, 2008 16:50 Eye of the tiger - genialne
Kolejny świetny odcinek się zapowiada Harry_the_Cat - Pią 24 Paź, 2008 18:21 widzialam sezon 1 w saturnie za ok. 80 plnAragonte - Pią 24 Paź, 2008 20:08
Admete napisał/a:
Drugi był wydany na pewno, trzeci jeszcze nie i nie wiem czy sie pojawi.
Admete, czy na pewno II sezon u nas wyszedł? Bo nigdzie go nie wytropiłam, a chciałabym mieć Admete - Pią 24 Paź, 2008 20:15 Wyszedł na pewno, bo rozważałam kupno. Ostatecznie mam wydanie amerykańskie, bo akurat nadarzyła się okazaja. Można poszukać na e-bay'u.Aragonte - Pią 24 Paź, 2008 20:16 A w którym sklepie internetowym go widziałaś? Ja nie znalazłam w żadnym.
Mówię o polskim wydaniu.Admete - Pią 24 Paź, 2008 20:28 Wtedy to było w Merlinie i Empiku, tak normalnie.Aragonte - Pią 24 Paź, 2008 20:31 Nigdzie nie ma, szukałam II sezonu. Sprawdzę jeszcze na Allegro
Na przykład tutaj jest adnotacja "artykuł niedostępny" Cenę już pomijam http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/8278trifle - Pią 24 Paź, 2008 21:24 Nie było na allegro jak wczoraj patrzyłam. TYlko pierwszy sezon.Admete - Pią 24 Paź, 2008 21:48 Nie mam pojęcia dlaczego nie ma tego drugiego sezonu Niewielki nakład?
Obejrzałyśmy z Riellą Yellow Fever Piękny odcinek. Pośmiać się nieźle można. Jaką Dean ma przemowę na temat życia, jakie prowadzi razem z bratem Oczywiście robi się też poważnie, w końcu to Spn. Sama historia z duchem taka sobie, ale nie o to w tym odcinku chodziło. Końcówka piękna - Bobby i Sam nabijają się z Dean'a
Dean: "You want to go hunting? I'll hunt. I'll kill anything."
Bobby: "Aw. he's adorable."
Przewijałyśmy to dwa razy.
Spoiler:
Ciekawa jestem, co powiecie na oczy Sama w koncówce
I teraz analfabetycznie - jak oni obaj pięknie wyglądaja na końcu, oparci o Impalę...
nyota - Pią 24 Paź, 2008 21:58 Boli mnie brzuch ze śmiechu. Muszę się zgodzić historia o duchu raczej kiepska, ale co tam i tak to mój ulubiony odcinek! Scena z psem Aragonte - Pią 24 Paź, 2008 22:02
trifle napisał/a:
Nie było na allegro jak wczoraj patrzyłam. TYlko pierwszy sezon.
Pierwszy to ja mam... No nic, jak podszkolę swój angielski, to rozważę kupno angielskiej wersji praedzio - Pią 24 Paź, 2008 23:11 Monster Movie za mną.
Ale żem się uchachała... trifle - Sob 25 Paź, 2008 00:17 A ja oglądam Bedtime stories
- Dude, can you be more gay?
...
- I'm going to stop big bad wolf. It's the weirdest thing I've ever saidHarry_the_Cat - Sob 25 Paź, 2008 13:36 Dystrybutor tego drugiego sezonu w Polsce to chyba
Galapagos Sp. z o.o.
ul. Łowcza 22
02-955 Warszawa
Tel. 22 885 26 76
Fax 22 885 26 75
www.galapagos.com.pl
(za trochę postaram sie coś napisac o Yellow Fever... ale jeszcze za trochę... )Admete - Sob 25 Paź, 2008 16:07 "Kripke said. "But the point is: the reason he was infected is because of a secret he’s keeping. A dark secret that will be revealed in Episode 10."
Jestem bardzo ciekawa, co to takiego...Ciesze się, że znów pojawi się Castiel. Uriel wygląda na bardzo zdecydowanego.Harry_the_Cat - Sob 25 Paź, 2008 16:33 No dobra, teraz spróbuję sklecić parę zdań o odc. 6.
Spoiler:
Sama historia ducha była średnio ciekawa, ale pozwoliła pokazać parę interesujących rzeczy:
1. Bobby zna japoński
2. Dean ma jakiś sekret (który poznamy w odc. 10 - jeszcze CZTERY tygodnie!!! )
3. Sammy... oh, Sammy....
Włściwie wyjaśnienia mogą być dwa:
I. Evil!Sam to to, czego Dean boi się najbardziej, a blask w oku brata to jakieś post chorobowe halucynacje. W końcu Bobby sam powiedział, że po czymś takim trochę się dochodzi do siebie. To jest chyba wytłumaczenie, którego życzą sobie wszyscy w głebi ducha, ale z Kripke'm nic nie wiadomo.
II. ... Sam w jakiś sposób zaakceptował swoje moce - chcąc je niby wykorzystać w słusznej sprawie, ale jednak. Bóle głowy się skończyły... Może to znaczy, że przekroczył jakąś granicę?
W All Hells Break Loose 2, Jake akceptuje swoje moce i co widzimy?
No właśnie... W każdym razie jestem pewna, że w związku z Samem, czeka nas jeszcze wiele gryzienia paznokci...
Nie mogę też nie zauważyć, że cały odcinek był pełen cudnych ujęć chłopców.... Powstaną grafiki... Dean wyglądał cudnie wprost, ale Evil!Sam też nie był najgorszy
W sumie bardzo fajnie były wyważone elementy komiczne - śmiałam się, oj śmiałam - z przerażającymi i dosyć drastycznymi - łańcuch za samochodem , Lilith... ....
No a końcówka....
Admete - Sob 25 Paź, 2008 16:37 Ja jestem za wyjaśnieniem numer 1, bo ta druga koncepcja jest przerażająca trochę...
Mówiłam, że z tego odicnka trzeba zrobić trochę avków i tapetek, bo widoczki są prześliczne
Spoiler:
Przerażający pisek był zabawny Bobby jest pełen cnót wszelakich i zdolności niespodziewanych Inaczej nie dożyłby jako łowca tak zaawansowanego wieku ( jak na tą profesję oczywiście ).
Harry_the_Cat - Sob 25 Paź, 2008 16:40 Próbowałam znaleźć dobry skinek z Samem, ale nie było, więc musiałam zrobić sama - cierpi jakość niestety:
Spoiler:
Blask o oku Jake'a był inny, to prawda, le to akurat raczej kwestia zastosowanych efektów specjalnych.
malmik - Sob 25 Paź, 2008 17:11
Harry_the_Cat napisał/a:
dobry skinek z Samem, ale nie było, więc musiałam zrobić sama
....całkiem niezły.....jak na Sama Harry_the_Cat - Sob 25 Paź, 2008 17:12 Malmik, gdzie ty się podziewasz????