Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Agn - Wto 15 Lip, 2014 19:43
| BeeMeR napisał/a: | Ja to z tej listy chętnie bym obejrzała The Berlin File |
No ja właśnie też! Ale o przeglądzie dowiedziałam się dzisiaj, a TBF było w czerwcu. Damn it...
| BeeMeR napisał/a: | za co tu wieczorem chwycić - za Bv czy terrorystę - oto jest pytanie |
Terrorysta czeka... Zooshe już obejrzała, ja dzielnie oglądam (i wciąż mam nadzieję, że mam inną wersję tej dramy), ty się coś ociągasz. Ale spoko, to i tak pikuś wobec nie oglądania w wykonaniu Trzykrotki... Trzykrotka! Czuj się wywołana do tablicy?! Jesteś tam???
O matko, jak on fajnie wygląda na tych zdjęciach!
BeeMeR - Wto 15 Lip, 2014 20:06
| Agn napisał/a: | O matko, jak on fajnie wygląda na tych zdjęciach! | A jeszcze lepiej w dramie
Mam słabość do zgrabnych facetów w garniturach
Trzykrotka wróciła, niestety chora - będzie się leczyć doczytywaniem wątku (mam nadzieję )
Agn - Wto 15 Lip, 2014 20:11
| BeeMeR napisał/a: | Mam słabość do zgrabnych facetów w garniturach |
To się nazywa wytoczenie ciężkiej artylerii, bym dramę obejrzała.
Czy to jest w ogóle zgodne z konwencją genewską?
| BeeMeR napisał/a: | Trzykrotka wróciła, niestety chora - będzie się leczyć doczytywaniem wątku (mam nadzieję ) |
Mus nam zaaplikować rekonwalescentce odpowiednią ilość witamin...

Trzykrotko, zdrowiej!
zooshe - Wto 15 Lip, 2014 21:39
| Agn napisał/a: |
Ja nie wiem, jak Hye In śmie łamać serce Son Hyukowi jakimś bredzeniem. Serio, kobieto, niewygodnie ci? Chętnie się zamienię, będę ganiała za jego rozkazami ze śpiewem na ustach. |
Ja to jej już podwójnie nienawidzę. Najpierw w Mieczu łamie serce JSW a teraz i CSW. Tylko lać i słuchać czy żyje.
Odnośnie Ciapy, to jest w zasadzie gorszy niż plaga karaluchów |
I wszystkie plagi egipskie razem wzięte.
Ki Soo mnie się za to coraz bardziej podoba. Podoba mi się niepozorność tego bohatera - taki niby nikt, tylko sobie szulernię prowadzi i co jakiś czas niby pomaga, ale tak naprawdę jest idealnie zakamuflowany - kto by go podejrzewał o strzał do dyplomaty z KRLD? Swoją szosą - obaj dyplomaci szalenie mi się podobają. Aktorzy grają ich bardzo dobrze. |
Mnie aktor też zachwycił zwłaszcza po takiej miałkiej roli jaką miał w GD. No i w porównaniu z Panem Ciapą każdy aktor zyskuje automatycznie na zajebistości.
(tu piękne ujęcia na most Icheon) |
Bardzo fajnie nakręcona scena akcji, gdyby jeszcze w rezultacie inna osoba z niego spadła byłoby już zupełnie cacy.
Cóż miał powiedzieć? "Mniejsza o miłość, marzy mi się fajna panienka, z którą będę mógł..." dobra, nie skończę. Toć musi wciskać takie słodkie pierdoły. A my i tak wiemy, że to brednie. |
Załóżmy teoretycznie że byłoby to prawdę. Współczuję dziewczynie. Dostać taki prezent nie nie móc go rozpakować.
| BeeMeR napisał/a: | No ale jest duża szansa, że w przyszłym roku będzie - skoro jest Secretly, greatly. Ja to z tej listy chętnie bym obejrzała The Berlin File |
Ja to zawsze mam pecha, jak już nawet poszczają jakiś koreański film w kinie, to albo wtedy pracuję albo nie to co chciałabym zobaczyć. ;-(
| BeeMeR napisał/a: | ...ja dotąd myślałam, że najbardziej porypaną bohaterką jest KSS - ale gdzież jej do Shin Mirae |
KSS przy niej to panienka z dobrego domu, zresztą w dramie będzie ciekawe nawiązanie do KSS, kiedy Mi Rae będzie się chwalić że jej poprzedni chłopak wyglądał jak HB i nawet nawiąże do jednego cytatu z KSS.
| BeeMeR napisał/a: |
Mirae wchodzi w głęboką relację z garniturem, |
Toż taki substytut.
chwilowo chyba potrzebuję odmiany - za co tu wieczorem chwycić - za Bv czy terrorystę - oto jest pytanie |
To się nazywa problem przez duże P.
Mi się nadal cudnie ogląda A&M, aż mam wyrzuty sumienia, że nic o niej nie piszę. Ach to moje lenistwo. Po skończeniu na pewno skrobnę jakiś tekścik, tymczasem pałeczkę przekazuje Admete, która jak widziałam robi akcję propagandową nawet w innym wątku.
Agn - Wto 15 Lip, 2014 21:51
| zooshe napisał/a: | Ja to jej już podwójnie nienawidzę. Najpierw w Mieczu łamie serce JSW a teraz i CSW. Tylko lać i słuchać czy żyje. |
W ogóle myślałam, że ją trzepnę na przesłuchaniach. Ludzie, mów kobieto jakoś z życiem, bo jak wszystko z siebie wydusza mamrotaniem, to mnie to do urzygu doprowadza.
| zooshe napisał/a: | | Mnie aktor też zachwycił zwłaszcza po takiej miałkiej roli jaką miał w GD. No i w porównaniu z Panem Ciapą każdy aktor zyskuje automatycznie na zajebistości. |
To fakt. Ale Ki Soo sam z siebie ma zajebistość zaklepaną. Jest naprawdę ciekawą, fajną postacią, która nie tylko ma za zadanie wprowadzić element komediowy i dorzucić kapkę kolorytu. Ma konkretny rys i jest świetnie zagrany.
| zooshe napisał/a: | Bardzo fajnie nakręcona scena akcji, gdyby jeszcze w rezultacie inna osoba z niego spadła byłoby już zupełnie cacy.
|
Pewnie i tak nic by to nie dało, bo Ciapy kijem nie dobijesz.
| Cytat: | Załóżmy teoretycznie że byłoby to prawdę. Współczuję dziewczynie. Dostać taki prezent nie nie móc go rozpakować. |
Aj tam! Choćby się bronił rękami i nogami, to i tak by go dziewoja odpowiednio rozpakowała, spokojna głowa.
| Cytat: | | Ja to zawsze mam pecha, jak już nawet poszczają jakiś koreański film w kinie, to albo wtedy pracuję albo nie to co chciałabym zobaczyć. ;-( |
Siostro...
| Cytat: | | KSS przy niej to panienka z dobrego domu |
What! O rany, to naprawdę jakiś huragan jest...
| Cytat: | | Mi się nadal cudnie ogląda A&M, aż mam wyrzuty sumienia, że nic o niej nie piszę. Ach to moje lenistwo. Po skończeniu na pewno skrobnę jakiś tekścik, tymczasem pałeczkę przekazuje Admete, która jak widziałam robi akcję propagandową nawet w innym wątku. |
Ja właśnie nie wiem, co ja będę wyczyniać po Athenie. Na pewno jakąś dramę z CSW napocznę. I albo do tego dorzucę sobie Joseon Gunman albo A&M. Admete, które lepsze?
Edycja: Athena odc. 15 - to ten odcinek, w którym nie widać CSW. Pewnie mu rany gdzieś opatrują. Tymczasem Ciapa odbiera pochwały od prezydenta za swoje super akcje. Siwon też (a wspominałam, że znów było kilka sekund, jak walczył? ). Prezydent wypalił, że jeśli tylko czegoś chcą, to niech poproszą. Myślałam, że skacowany Ciapa poprosi o aspirynę.
Edycja II: Andy zadzwonił z propozycją współpracy. Będzie sypał, aż miło, ale za to chce kasę i przeniesienie do kraju trzeciego świata (lovely). Dlaczego mam wrażenie, że wkręca całe NTS???
Agn - Wto 15 Lip, 2014 22:18
BUAHAHAHAHHAHHAAA!!! WIEDZIAŁAM!!!
BeeMeR - Wto 15 Lip, 2014 22:22
| zooshe napisał/a: | | Toż taki substytut. | Toż ja wiem, ona wie, właściciel garnituru wie... i sam hoduje spineczkę
Aż dziw, że mu jej narzeczona nie wywaliła
Ki Soo z Atheny też lubię - od początku wolę go od Ciapy bo ciekawszy i lepiej zagrany. Bardzo mi się podobała scena gdy dawał nauczkę szulerowi
O co on się właściwie na Ciapę obraził?
Trzykrotka - Wto 15 Lip, 2014 22:27
Dziewczynki kochane, jak mnie tylko glowa przestanie tak niemiłosiernie łupać (od trzech dni bez przerwy, zatoki - buuu), to będę się zachwycać tą cudną fazą, która tu się odbyła pod moją nieobecność (ledwie człowiek nogę za próg wystawi, już harcują ) i dołożę swoje fazowanie.
Póki co przez zatokowe zaćmienie zostawiam tylko reminder, że jutro świętujemy urodziny Kim Woo Bina którego nie kochać się nie godzi. Jak to napisała fanka na tumblrze: Dziękujemy, że dałeś nam Young Do
zooshe - Wto 15 Lip, 2014 22:49
O co on się właściwie na Ciapę obraził? |
To raczej ciapa obraził się na niego, a za co kto go tam wie, przecież z niego jest chodzące PMS.
| Trzykrotka napisał/a: | Dziewczynki kochane, jak mnie tylko glowa przestanie tak niemiłosiernie łupać (od trzech dni bez przerwy, zatoki - buuu), to będę się zachwycać tą cudną fazą, która tu się odbyła pod moją nieobecność (ledwie człowiek nogę za próg wystawi, już harcują ) i dołożę swoje fazowanie. |
Witaj z powrotem i wracaj szybko do zdrowia. Faktycznie fazujemy się tu na całego.
| BeeMeR napisał/a: | Póki co przez zatokowe zaćmienie zostawiam tylko reminder, że jutro świętujemy urodziny Kim Woo Bina |
KWB obchodzi urodzinki.
Więc co by tu dać?
Może buzi.
albo kwiatka
Agn - Wto 15 Lip, 2014 22:57
| BeeMeR napisał/a: | O co on się właściwie na Ciapę obraził? |
Kiedy?
| Trzykrotka napisał/a: | ledwie człowiek nogę za próg wystawi, już harcują |
To właśnie my!
Ale to nie nasza wina, to CSW...
| zooshe napisał/a: | | To raczej ciapa obraził się na niego, a za co kto go tam wie, przecież z niego jest chodzące PMS. |
A poza tym kto by się przejmował taką pierdołą. Są ciekawsi bohaterowie.
| zooshe napisał/a: | Więc co by tu dać?
Może buzi. |
Aaaaawww!!! Jakie gifki
| Cytat: | Póki co przez zatokowe zaćmienie zostawiam tylko reminder, że jutro świętujemy urodziny Kim Woo Bina którego nie kochać się nie godzi. |
Ooo, no to świętujemy!
I namawiamy cię namiętnie, usilnie i namolnie, a będzie jeszcze gorzej - obejrzyj z nami Athenę.
Spoilery!!!
O boru wszechszumiący, jakie wejście miał Son Hyuk!!! To się nazywa COŚ! No same powiedzcie, jak tu trzymać kciuki za jakiegoś Ciapę i całe NTS, kiedy główny zuy ma takiego imidża i takie wejścia? No jak???
Na dobranoc - czarne oczyska. ^^

zooshe - Wto 15 Lip, 2014 23:01
O boru wszechszumiący, jakie wejście miał Son Hyuk!!! To się nazywa COŚ! No same powiedzcie, jak tu trzymać kciuki za jakiegoś Ciapę i całe NTS, kiedy główny zuy ma takiego imidża i takie wejścia? No jak???
|
Brakowało mu tylko białego kota do głaskania i złowieszczego śmiechu.
Agn - Wto 15 Lip, 2014 23:07
Dlaczego akurat białego?
A złowieszczy śmiech to nie jego bajka.
BeeMeR - Wto 15 Lip, 2014 23:30
| Agn napisał/a: | | I namawiamy cię namiętnie, usilnie i namolnie, a będzie jeszcze gorzej - obejrzyj z nami Athenę. | Obejrzyj
Skończyłam 7 i zaczęłam 8 odcinek i dalej uważam, że rolę Ciapy powinien był grać Siwon. Terrorysta jest natomiast świetnie odsadzony
zooshe - Wto 15 Lip, 2014 23:32
| Agn napisał/a: | Dlaczego akurat białego?
A złowieszczy śmiech to nie jego bajka. |
Bo geniusz zbrodni Doctor No tez miał takiego.
Trzykrotka - Wto 15 Lip, 2014 23:43
Geniusza zbrodni poznaje się po białym persie To takie samo prawidło, jak to, że gliniarz przed emeryturą musi zginąć przed końcem filmu, a z torby z zakupami zawsze wystaje bagietka.
Siwon w roli Ciapy, ach Tylko żeby nie był taki durnowaty jak tamten i czasami myślał mózgiem, a nie czym innym.
Dobra, dołączę do teamu Athena. I BV
Agn - Śro 16 Lip, 2014 06:59
| BeeMeR napisał/a: | dalej uważam, że rolę Ciapy powinien był grać Siwon. |
Prawda?! Też tak uważam! Wprawdzie wtedy ciężko by było wybrać stronę, za którą trzyma się kciuki, ale jak patrzę czasem, że Siwonek robi za kierowcę tego durnia, to mnie smutno.
| zooshe napisał/a: | | Bo geniusz zbrodni Doctor No tez miał takiego. |
James Bond? Chyba tego nie widziałam.
| Trzykrotka napisał/a: | Geniusza zbrodni poznaje się po białym persie |
Sorry, jakoś sobie nie wyobrażam CSW z persem na kolanach. Giwera ważniejsza. Trzeba dbać o imidż.
| Trzykrotka napisał/a: | Siwon w roli Ciapy, ach |
Wtedy ten Ciapa nie byłby taki ciapowaty, miałby zdecydowanie więcej życia, a może i my nie opowiedziałybyśmy się po stronie zua.
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko żeby nie był taki durnowaty jak tamten i czasami myślał mózgiem, a nie czym innym. |
No ja mam czasem wątpliwości, którego organu Ciapa używa do myślenia. Zdecydowanie nie zawsze można wszystko zwalić na mózg.
| Trzykrotka napisał/a: | | Dobra, dołączę do teamu Athena. |
Good girl!
Admete - Śro 16 Lip, 2014 07:52
| zooshe napisał/a: | | Mi się nadal cudnie ogląda A&M, aż mam wyrzuty sumienia, że nic o niej nie piszę. |
Mam pytanie - czy dotarłaś już do demona w ciele matki sędziego? Czy ona nie mówi inaczej niż pozostałe postacie? Dla mnie jej mowa brzmi bardziej miękko.
zooshe - Śro 16 Lip, 2014 08:19
| Admete napisał/a: | | zooshe napisał/a: | | Mi się nadal cudnie ogląda A&M, aż mam wyrzuty sumienia, że nic o niej nie piszę. |
Mam pytanie - czy dotarłaś już do demona w ciele matki sędziego? Czy ona nie mówi inaczej niż pozostałe postacie? Dla mnie jej mowa brzmi bardziej miękko. |
Jestem przy odcinku 12 tak zgrabnie mi się ogląda.
Nie zauważyłam specjalnie aby mówiła inaczej od reszty, ale to może przez to, że całą uwagę skupiam na jej twarz, która jest po prostu potwornie zepsuta operacjami plastycznymi. Straszną krzywdę sobie zrobiła aktorka.
Wydaje mi się że nie jej górna warga wcale się nie porusza, może przez to tak dziwnie mówi.
Nie zrozumiałam za bardzo kim był dla niej (znaczy tego demona wewnątrz niej) ponury kosiarz?
A dotarłaś już do wyjaśnienia czemu sędzia widzi duchy??
BeeMeR - Śro 16 Lip, 2014 08:20
| Agn napisał/a: | Dobra, dołączę do teamu Athena. I BV | Dołącz - najlepiej po kolei a do kolejki dopisz Fated to Love You - jestem przekonana, że Ci się spodoba, bo wraz z Zooshe jesteśmy zachwycone, BV wydaje mi się że też, nie wiem jak z Atheną, ale terrorysta i pomagier dobrego (Siwon) na pewno Jakby tak Siwon był pomagierem Zuego to zgiń, przepadnij dobra strono
| Agn napisał/a: | | Wprawdzie wtedy ciężko by było wybrać stronę, za którą trzyma się kciuki | ale takie rozdwojenie to ja akurat uwielbiam Wtedy byłabym zachwycona przy scenach jednych i drugich, a tak to jest różnie. Niestety to nie do końca moja bajka jak ktoś siedzi i knuje - gdy są sceny akcji - jak najbardziej, ale pomiędzy nimi dużo pleple-bomba i jeszcze więcej maślanych oczu w wykonaniu Ciapy
| Agn napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Geniusza zbrodni poznaje się po białym persie
Sorry, jakoś sobie nie wyobrażam CSW z persem na kolanach. Giwera ważniejsza. Trzeba dbać o imidż. | Geniusze zbrodni mają różne rekwizyty/atrybuty - mnie jego mroczny wizerunek tu bardzo pasuje
ten ofoliowany pokój mi się wielce podoba
Admete - Śro 16 Lip, 2014 08:37
| zooshe napisał/a: | Nie zrozumiałam za bardzo kim był dla niej (znaczy tego demona wewnątrz niej) ponury kosiarz? |
Bratem najwyraźniej Ponury Kosiarz jest bardzo zainteresowany demonem, a bogowie na razie nie chcą mu powiedzieć prawdy.
| Cytat: | | A dotarłaś już do wyjaśnienia czemu sędzia widzi duchy?? |
Dotarłam do wyjaśnienia i powiem szczerze podoba mi się to rozwiązanie. Stawia bohaterów na równi. Obejrzałam 10 odcinków. Staram się nie pędzić za bardzo, żeby docenić walory serialu
| Cytat: |
I BV |
Trzykrotko zaczęłaś na serio oglądać BV? A Fated to Love bym spróbowała kiedyś,a le jak będzie w całości. Dzis i jutro kolejne odcinki Gunmana
Trzykrotka - Śro 16 Lip, 2014 08:44
| zooshe napisał/a: |
Nie zrozumiałam za bardzo kim był dla niej (znaczy tego demona wewnątrz niej) ponury kosiarz?
|
W jednym życiu - ukochanym, w drugim - bratem.
Chyba wybrali ją do roli specjalnie przez tę upiorną twarz. Trudno było na nią patrzeć. BTW - zooshe - zauważyłaś, że to ta sama aktorka, któraw Master's Sun grała swatkę duchów?
Nefrytowy Cesarz
bez tej wielkiej niebiańskiej peruki prezentował się o wiele lepiej Zwróćcie na jiego uwagę! Chłopiec grając w Arang nie miał chyba nawet 20 lat.
Potem poszedł do wojska.
Teraz wychodzi i czuję, że rozwinie skrzydła.
| Admete napisał/a: |
| Cytat: |
I BV |
Trzykrotko zaczęłaś na serio oglądać BV? |
Jeszcze nie bo siły nie mam przez katar i ból głowy. Ale zamierzam. Dokończę sobie NL (1 odcinek mi został, dooglądam YAAS czego nie widziałam, ostatni odcinek Two Weeks i jadę Fated, Trot Lovers (mam słabość do głównego bohatyera po Queen In Hye Man ) i Gunmana na razie zasysam.
zooshe - Śro 16 Lip, 2014 08:50
Siwon ma bardziej komediowy rys, więc jego postać byłaby na pewno zabawniejsza od ciapy, który tylko wodzi smętnym wzrokiem i wzdycha.
Niemniej i tak byłabym po ciemnej stronie mocy.
BeeMeR - Śro 16 Lip, 2014 08:55
| zooshe napisał/a: | | ciapy, który tylko wodzi smętnym wzrokiem i wzdycha. | co mu nie przeszkodziło pojechać na randkę, tj niby chronić piosenkarkę - i wraz z nią biegać po mieście, bić złych kolesi w jej obronie, jeździć na wielbłądzie, spacerować po plaży... i mieć bodaj lepszą chemię niż z terrorystką
zooshe - Śro 16 Lip, 2014 08:57
| Trzykrotka napisał/a: |
Chyba wybrali ją do roli specjalnie przez tę upiorną twarz. Trudno było na nią patrzeć. BTW - zooshe - zauważyłaś, że to ta sama aktorka, któraw Master's Sun grała swatkę duchów? |
Tak myślałam, że to ona, aczkolwiek nie byłam na 100% pewna. Faktycznie brzydszej nie mogli już wybrać. Jak aktorka która przecież zarabia twarzą mogła się doprowadzić do takiego stanu?
| Trzykrotka napisał/a: |
Teraz wychodzi i czuję, że rozwinie skrzydła. |
Jaki mesko męski. Chłopak jest ładny niczym dziewczyna, ale to nie mój typ.
zooshe - Śro 16 Lip, 2014 08:59
| BeeMeR napisał/a: | co mu nie przeszkodziło pojechać na randkę, tj niby chronić piosenkarkę - i wraz z nią biegać po mieście, bić złych kolesi w jej obronie, jeździć na wielbłądzie, spacerować po plaży... i mieć bodaj lepszą chemię niż z terrorystką |
Toż przecież trzeba pokazać jakiegoś celebrytę w dramie, w tym przypadku piosenkarkę.
|
|
|