To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Czw 24 Wrz, 2015 05:35

Ale jaki przystojny w tych garniakach i w takiej stylizacji ;)
Caitriona - Pią 25 Wrz, 2015 14:38

Jak dla mnie to on taki średni jest z wyglądu, ale w tym czarnym garniturze i takiej samej koszuli wyglądał całkiem, całkiem ;)

Natomiast strzelił sobie takiego samobója, że ho, ho. I cały czas się zastanawiałam co on wyprawia, i jakoś tak kompletnie nie na miejscu dla mnie był w tym klubie. Jemu takie rzeczy nie uchodzą ;) I czekam kiedy wróci Bullock wróci do policji.

Podoba mi się, że dołączył James Frain, oczywiście jako zły, bo on chyba innych nie grywa.

Admete - Pią 25 Wrz, 2015 15:38

Caitriona napisał/a:
Jak dla mnie to on taki średni jest z wyglądu, ale w tym czarnym garniturze i takiej samej koszuli wyglądał całkiem, całkiem ;)

Mnie kolejny raz nie chodzi o sam wygląd, ale o aurę :)

Admete - Śro 30 Wrz, 2015 18:13

Znawczynią Batmana i jego świata nie jestem, ale muszę przyznać, że Gotham jest genialnie wystylizowane i nieźle wariackie ;)
praedzio - Śro 30 Wrz, 2015 18:20

Ano. Też zwróciłaś uwagę na ten samochód? ;)
Admete - Śro 30 Wrz, 2015 18:26

Nie - musisz mnie oświecić. Jestem pod wrażeniem wystylizowania wnętrz i postaci. To jest jak żywy komiks, ale na szczęście twórcy wiedzą, gdzie w tym wszystkim postawić granicę.
praedzio - Śro 30 Wrz, 2015 18:47

Ten miałam na myśli:

Admete - Śro 30 Wrz, 2015 18:49

Widziałam, ale nie mam skojarzeń - dziwny trochę. Ten rudy jest świetny - taki dziwny. To czasem nie będzie postać, która potem grał Nicholson?
praedzio - Śro 30 Wrz, 2015 19:14

Wikipedia nazywa go "nastoletnią inkarnacją" Jokera. :mysle: https://pl.wikipedia.org/wiki/Joker_(posta%C4%87_fikcyjna)#Gotham_.28serial_telewizyjny_2014-.29
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2015 19:18

Rudy, Cameron Monaghan, gra młodego Jokera. I jest świetny.
praedzio - Śro 30 Wrz, 2015 19:22

Znalazłam jeszcze taką wzmiankę: Jerome Valeska is supposedly/potentially the newly designed origin story of Batman's arch nemesis the Joker, at least in the "Gotham" series. Za: http://villains.wikia.com/wiki/Jerome_Valeska
Admete - Śro 30 Wrz, 2015 19:31

Tak myślałam, że to Joker właśnie. On ma nawet mimikę jak Nicholson. Podoba mi się.
Caitriona - Śro 30 Wrz, 2015 20:29

Myślę, że świetnie dobrali aktora do komiksowego pierwowzoru, szczególnie jeśli chodzi o szeroki uśmiech i wyraziste brwi.
Szafran - Czw 01 Paź, 2015 00:06

A ja już się Marsjanina nie mogę doczekać. Wieki nie byłam na żadnym SF w kinie.

A tu lubię Ridleya Scotta, scenariusz na podstawie książki idealnej do sfilmowania, no i bohater, co posługuje się mózgiem. I wszystko (w książce) logicznie i naukowo trzyma się kupy.
Tylko dylemat - czy dam rade zobaczyć przed Warszawskim Festiwalem Filmowym, czy będę wpasowyać po a przed wyjazdem:D

Admete - Czw 01 Paź, 2015 05:42

Też planuję tyle, że u nas nawet w zapowiedziach nie ma. Książkę idę dziś pożyczyć.
Harry_the_Cat - Nie 04 Paź, 2015 20:26

Ogladam sobie trzeci sezon Grimma. Tak z umiarkowanym przejeciem, srednio uwaznie sledze szczegoly. Podoba mi sie motyw legend i basni, lubie Nicka, Monroe, Rosalie i Kapiatana, ale czuje ze cos sie pokreci i ze ten znany z SPN rytm sie zakonczy w jakis dramatyczny sposob.

Jednej rzeczy nie rozumiem za bardzo - co specjalnego jest w Nicku poza tym, ze widzi Wesen i ma swoistego rodzaju "license to kill"? :co_stracilam:

praedzio - Wto 06 Paź, 2015 08:35

Ja tymczasem lecę z najnowszym OUAT. Nowy look Emmy, która stała się nowym Rumpelstiltskinem:

Admete - Wto 06 Paź, 2015 13:01

Zauważyłam, choć nie oglądam, bo mam tylko trzy sezony obejrzane.
Fibula - Wto 06 Paź, 2015 20:24

Ja poczekam na emisję w tv.
Caitriona - Pią 09 Paź, 2015 20:11

No i wyszło na to, że jednak Jerome nie był Jokerem. Wrr. I wychodzi na to, że wg twórców Gotham Joker to copycat Jerome'a.
Szkoda, postać była rewelacyjna.

praedzio - Sob 10 Paź, 2015 18:27

Extant mi anulowali, grrrr.... :wsciekla:
Admete - Sob 10 Paź, 2015 18:55

Nie był Jokerem? Jaka szkoda...
Caitriona - Sob 10 Paź, 2015 23:03

Ja to tak zrozumiałam, nie widzę innej możliwości.
Caitriona - Pon 12 Paź, 2015 22:25

Trailer nowego sezonu (bardzo krótkiego) The X-Files: https://www.youtube.com/watch?v=_1SmJUBT5q0
Caitriona - Pon 12 Paź, 2015 22:28

Wróciło Sleepy Hollow. Ichabod ma nową fryzurę i wygląda w niej rewelacyjnie ;)