To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

trifle - Wto 23 Lut, 2010 22:14

Czy to jest ta piosenka z dziewczyną, która wierzyła w reinkarnację i wmawiała Yokeshowi, że znają się już któreś życie? I tańczyli w "poprzednim wydaniu" w jakichś górach/pagórkach? Tamten obrazek mi się nie podobał i piosenki nie zapamiętałam, a rzeczywiście, cudna! :-)

Dziewczyny, czytałyście "Moje Indie" Kreta? Zastanawiam się nad zakupem, ale wolałabym wiedzieć coś od Was :)

Trzykrotka - Wto 23 Lut, 2010 22:24

Tak, tak, to ta piosenka i ten moment. Ona była tak bardzo teatralnie zainscenizowana, jak w starym kinie :wink:
Wydaje mi się, jak teraz słucham piosenek na yt, że są o wiele ładniejsze niż mi się wydawało w trakcie filmu.

trifle - Wto 23 Lut, 2010 22:29

Trzykrotka napisał/a:
Wydaje mi się, jak teraz słucham piosenek na yt, że są o wiele ładniejsze niż mi się wydawało w trakcie filmu.

No właśnie! Mnie też.

Trzykrotka - Wto 23 Lut, 2010 22:44

A od tej nie mogę się odczepić: Harman i 12 Priyanek
http://www.youtube.com/wa...feature=related

trifle - Wto 23 Lut, 2010 23:39

Niedługo po obejrzeniu bezwiednie mi się wymykało z ust "what's your raashee tatara tarara what's your raashee" :D Podoba mi się to, jak każda Priyanka została muzycznie scharakteryzowana.
BeeMeR - Śro 24 Lut, 2010 07:26

trifle napisał/a:
Dziewczyny, czytałyście "Moje Indie" Kreta? Zastanawiam się nad zakupem, ale wolałabym wiedzieć coś od Was :)
Ja to czytam i powiem tak: tytuł jest bardzo adekwatny - to nie przewodnik, ani kompendium wiedzy, tylko zestaw subiektywnych opinii i wspomnień autora na temat Indii i różnych tematów jak woda/mycie/zwiedzanie itp, i nie ze wszystkimi się zgadzam :P , ale jest to dość ciekawe.
W kilku miejscach się powtarza, miejscami trochę kuleje stylistycznie, ale jest ok. Przeczytać można - może nie polecam zdecydowanie, ale na pewno nie jest tak, żebym odradzała. :kwiatek:
Trzykrotka napisał/a:
Wszystko przez Harmana i jego cierpiętniczą minę pomiędzy :P
BeeMeR - Śro 24 Lut, 2010 08:09

LKD - Amitabh Bachchan c.d.

Jak się można było spodziewać, emocji jest moc - panowie sprzedają paan, aż jeden wymaga opieki lekarskiej - nie wiem, czy ze wzruszenia czy z wysiłku. :mysle:

Jak przychodzi do wyników - rozpacz przegranych jest straszna :( Żal i rozgoryczenie miażdżące i nieutulone - jakby serio spotkanie Amitabha było jedynym celem w życiu :shock:

Tymczasem w studio trwa inny konkurs - kto najlepiej imituje dialog z któregoś z filmów Big B - wygrywa uroczy pan w różowym turbaniku (dalibóg nie pomne z jakiego to filmu :mysle: , ale jest tych turbaników na widowni sporo ;) ) i jak się można domyślać - rzuca się do stóp Amitabha.

Od tego też zaczyna swą wizytę w studio zwycięzca - i, niespodzianka - to on dostaje prezent od Amitabha :shock: buty (bo chyba mówił, że nie miał), niestety za małe :( . Nie może się dość nadziękować, napatrzeć - oczywiście o tańczeniu nie ma mowy ;)

Pomoc idzie na rzecz rodziny, której matka nie może chodzić, a jedno z dzieci nie ma rączki :mysle:

Trzykrotka - Śro 24 Lut, 2010 10:50

O matko kochana... ten brzuchaty pan naprawdę ściele się Amitabhowi do stóp!
Ja to muszę obejrzeć w pierwszej kolejności :shock:

Calipso - Śro 24 Lut, 2010 19:46

trifle napisał/a:
Złe czyli niedopasowane, a w moim programie - vlc - nie da się dopasowywać chyba :mysle:

Pobierz Bestplayer,w nim dopasujesz napisy.

Jeszcze tylko spóźniona rozpłynę się nad Shahidem :serduszkate: :serce:

asiek - Śro 24 Lut, 2010 19:54

Zrobiłam sobie powtórkę z Jab We Met ... Ten film zawsze świetnie się ogląda... :-)
Admete - Śro 24 Lut, 2010 20:02

asiek napisał/a:
Zrobiłam sobie powtórkę z Jab We Met ... Ten film zawsze świetnie się ogląda... :-)

Idealny poprawiacz humoru :) naeet Riella go kiedyś ze mną obejrzałą ;)

trifle - Śro 24 Lut, 2010 20:14

Calipso napisał/a:
Pobierz Bestplayer,w nim dopasujesz napisy.

Ja generalnie daję radę bez napisów, tylko przy fazie na bollywoody jest problem, bo z hindi to ja :thud: i kwiczę ;)

Znalazłam sobie kolejny poprawiacz humoru :-D
Kismat Konnection
Z Shahidem, rzecz jasna :P Komedia romantyczna jak nic, ale ogląda się przeprzyjemnie. Shahid gra architekta - Raja, który właśnie skończył studia, próbuje sobie znaleźć pracę w duecie z najlepszym kumplem, sprzedać projekt. Niestety, Raj ma chyba życiowego pecha :P Wstaje rano, spóźniony, bo budzik nie zadzwonił, w czasie prysznica kończy się woda, samochód nie odpala, w portfelu nie ma pieniędzy na taksówkę, a najbliższy bankomat nie akceptuje jego karty :P Raj musi znaleźć sobie amulet. Po różnych zdarzeniach okazuje się, że jest nim pewna dziewczyna :lol:
Shahid ma tutaj taki cudny popis swoich min, tańczy, śpiewa, dziewczyna jest całkiem sympatyczna, choć z Kareeną fajniejszą parę tworzył.

Fajnie się oglądało i tak :banan:

Admete - Śro 24 Lut, 2010 20:42

Widzę, że faza trwa - Kismat kiedyś od ciebie wyłudzę ;) Ja bym coś obejrzała, ale starcza mi czasu i sił najwyżej na jeden odcinek jakiegoś serialu wieczorem. Wiem, powtarzam się...
Kurbaan czeka w kolejce - obejrzałabym w koncu.

BeeMeR - Śro 24 Lut, 2010 20:44

Ja bym też obejrzała Kurbaan - alem nie zdybała jeszcze ładnej wersji :mysle:
Trzykrotka - Śro 24 Lut, 2010 20:50

Dziewczyna z Kismat do Vidya Balan - idealnie wypada w parze z Saifem :wink: . Ten film to taka współczesna wersja Raju Ban Gaya Gentleman z samego początku kariery Shahrukha, tego samego reżysera - o tym jak trudno przebić się w zawodzie ludziom młodym i nie ustosunkowanym, choćby najzdolniejszym. Shahid bardzo fajnie wypadł. A Shahrukh był narratorem zza kadru :-D
trifle - Śro 24 Lut, 2010 22:08

Admete napisał/a:
Widzę, że faza trwa - Kismat kiedyś od ciebie wyłudzę

Faza trwa! Dzięki niebiosom, te fazy mnie przy życiu trzymają, jakby i tego nie było to :roll:
Daj znać, jak będzie trzeba słać :D

Trzykrotka napisał/a:
A Shahrukh był narratorem zza kadru

Poznałam! :D I nawet oczyma duszy swojej widziałam lekki, trochę ironiczny uśmiech, uniesione brwi, które musiał mieć, kiedy to mówił :mysle: :D

Z Shahidowych rzeczy ostała mi się jeszcze "Fida" do obejrzenia. Jaki on tam młodziutki - tyle zaobserwowałam z krótkiego przeglądu ;)

BeeMeR - Śro 24 Lut, 2010 22:12

Fida to nawet całkiem niezła była :mysle: - jeśli dobrze film kojarzę - z Kareeną, tak? - w pierwszej połowie jest trochę cudusiowania, ale potem jest też trochę Shahida serio :mrgreen:
trifle - Śro 24 Lut, 2010 22:19

BeeMeR napisał/a:
z Kareeną, tak?

Z Kareeną. Był jakiś fragment z pływaniem na łódce, to też zanotowałam podczas przeglądu :wink: Piosenka na tej łódce była? :mysle:

Trzykrotka - Śro 24 Lut, 2010 22:22

Dokładnie jak piszesz! Jest trochę cudusiowania, ale w drugiej części robi się całkiem poważnie
BeeMeR - Śro 24 Lut, 2010 22:22

Być może była (piosenka Kareeny na łódce), ale bardziej pamiętam piosenkę na ulicy Shahida :mrgreen:
Trzykrotka - Czw 25 Lut, 2010 08:17

Mam coś ładnego z wczoraj. Wczoraj telewizja NDTV wręczała swoje nagrody. Pewnie to coś w rodzaju naszych Telekamer od TVN. Ponieważ ostatnio mówimy o Priyance, wklejam, bo i ona dostała nagrodę.
http://www.ndtv.com/news/....php?id=1204468
Zwróćcie uwagę na to, jak się biedna zarumieniła i zawstydziła na propozycję otrzymaną około 9 minuty :mrgreen:
Na twitterze napisała: Died.. And went to heaven!!!

Swoją drogą: zwróćcie też uwagę na Ash: wstaje, żeby odebrać nagrodę i pierwsze co robi: dotyka stóp teściowej i teścia...

BeeMeR - Czw 25 Lut, 2010 13:37

Trzykrotka napisał/a:
Zwróćcie uwagę na to, jak się biedna zarumieniła i zawstydziła na propozycję otrzymaną około 9 minuty :mrgreen:
Niestety udało mi się rano obejrzeć do 8 minuty :-P
Złośliwość... okoliczności ;)

Za co są w ogóle przyznawane te nagrody? :mysle:

Pisałam, że odcinki z panami są ciekawsze, tak?
Na pewno nie kolejne dwa :roll:
Ale też gwiazdy nie należą do panteonu moich ulubionych :P

TMBM Ep06 Kareena Kapoor & Imran Khan

Pojawia się Kareena, a wraz z nią temat miłości, który już nie opuszcza odcinka, wałkowany w tył i w przód :roll:
Ja się domyślałam, że Saifu/Avantika jest naj-naj-naj i bez tego.
Nie dowiedziałam się NIC nowego - chyba organizatorzy wyszli z założenia, że o rodzinach gości wiemy wszystko co trzeba i nie potrzeba nam więcej.
Jeden jaśniejszy punkt programu to ja Imraan z Farah próbowali wmówić Kareenie, że już miał żonę, podobnie jak jego wujek ;) Nota bene - Imraan w ogóle nie umie tańczyć :zalamka: a śpiewać to nie wiem kto śpiewa gorzej - on czy Kareena :roll:
Nudy.

TMBM Ep07 Vivek_Oberoi & Ritesh_Deshmukh

To już w ogóle nie moje gwiazdy i zupełnie nie interesuje mnie zatarg Viveka z Salmanem czy Ritesha z tatą, ani kolejnego gościa-krykiecisty. Ewidentnie odcinek pod znakiem jednego zdarzenia z przeszłości, które się snuje za kimś jak smród przez klika kolejnych lat. :roll:

Czekam na nowy odcinek Lift Kara De

Trzykrotka - Czw 25 Lut, 2010 14:16

Uwielbiam tę emotkę z paluszkami i postuluję umieścić ją na forum na stałe :banan:

Ech... ja Ci powiem... Kareena - jak ją lubię jako aktorkę - to delikatnie mówiąc - intelektem nie błyszczy. Ten odcinek Paanchvi z nią i Saifem, w którym głównie pięknie wyglądała dawał do myślenia.
Imran prowadzi śmierletnie nudnego twittera :roll: . Próbowałam kiedyś przeczytać wywiad z nim - ziew, ziew, ziew. Pewnie spiknęli ich dlatego, że akurat wtedy Imran był "najgorętszym kawalerem i ciachem w branży," tak jak teraz jest Ranbir, a powiedział gdzieś, że marzy o zagraniu z seksowną Kareeną. Miała z tego wyjść jakaś chemia, a wyszło jak zwykle.
O Vivku już nie wspomnę, ten facet to chodzące nieszczęście.
Czyli - kolejny odcinek do odpuszczenia sobie.

Nagrody NDTV są przyznawane w różnych fajnych kategoriach, jak "najbardziej dynamiczna gwiazda roku," "ikona roku" i tym podobne. W każdym razie nagrodzeni ogromnie się cieszyli, nagrody wręczał sam Big B, a Shahrukh napisał zachwycony, że "ma na sobie szminkę wszystkich dziewcząt z NDTV."
Dooglądaj koniecznie tę 9 minutę, bo tak zawstydanej i rozpromienionej Priyanki to ja jeszcze nie widziałam :mrgreen:

trifle - Czw 25 Lut, 2010 14:21

Trzykrotka napisał/a:
Big B,

On jest straszny jednak. Jak obserwował Aish, kiedy odbierała nagrodę - bez najmniejszego uśmiechu! Brr. Nie wiedziałam, że jego filmowa żona z "Czasem słońce..." to prawdziwa żona!

Trzykrotko, mogłabyś podać namiary na twittery co fajniejszych osób? :mysle:

Admete - Czw 25 Lut, 2010 14:25

Shahida na pewno chcesz Trifle ;)

http://twitter.com/shahidkapoor

SRK :)

http://twitter.com/iamsrk

Z twittera Shahrukha -

"my hair style has a life of its own. kind of related to the shift in magnetic fields of earth. dilshad keeps trying to keep them in place" :D