To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

praedzio - Pią 08 Lut, 2008 14:45

Wywiadzik poczytam sobie w domu ze słownikiem ;)
Zwiastunik rzeczywiście mocno dołujący... dla fanek Deana i nie tylko...

A ja przypadkiem znalazłam galerię zdjęć do Accidental Husband, gdzie można się pogapić na J.D. Morgana czyli serialowego Johna Winchestera.
http://www.filmweb.pl/Acc...leria,id=177751

Admete - Pią 08 Lut, 2008 15:14

Świetnie wygląda, a tym nowym odcinku będą odnosniki do tatusia...ogólnie ma być dramatycznie bardzo.
praedzio - Pią 08 Lut, 2008 15:28

Aj waj!! Się doczekać nie mogę... I co wspomnę, ze to niedługo koniec serii - to w ryk. :cry2:
EDIT: Przy okazji, Admete, masz bardzo pięknego avatarka. :slina: Nie zmieniaj go zbyt szybko, please... :kwiatek: ;)

praedzio - Sob 09 Lut, 2008 08:31

Wycinek reżyserski do następnego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=TyOMwOFC_5E

Sam Winchester nosi makijaż... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tak, swoja drogą, zastanawiam się, ile musieli kręcić dubli przy tej scenie. Wyobrażam sobie, że śmiechu było co niemiara. :mrgreen:

Admete - Sob 09 Lut, 2008 12:09

Genialne - ciekawe za którym razem przestali się smiać - może kiedyś we wpadkach z planu będzie :-D I ta muzyczka w tle, taka sielska ;-)
My oglądamy dziś, Riella ma przyjść.

Deanariell - Sob 09 Lut, 2008 12:27

praedzio napisał/a:
Wywiadzik poczytam sobie w domu ze słownikiem

Fajnie by było, gdyby ktoś miał czas i ochotę przetłumaczyć to na polski :P Chociaż w sumie z grubsza zrozumiałam o czym mowa... I nie wszystko napawa mnie radością... :cry2: No trudno.

A dziś na TVN7 po 23-ciej emitowany będzie ostatni odcinek SPN ("Nie z tej ziemi" - co za bezsensowne przetłumaczenie tytułu... :obrzydzenie: Od początku tak uważałam (nie wiem jak Wam, ale mnie się to kojarzy raczej z UFO... To już lepiej byłoby "Nie z tego świata", a najlepiej zostawić oryginalny - młodzież i tak na ogól jest anglojęzyczna...) - tylko nie wiem, która to seria w końcu, ale chyba druga... Ciekawe czy stacja zakupi odcinki z trzeciej serii, czy już sobie odpuści? Współczuję wszystkim, którzy zdani są jedynie na naszą krajową telewizję... To przykre.

Admete napisał/a:
Sądząc z tego, co przeczytałam, to Riella nam zemrze ;-) Padnie i nie wstanie

Będziesz miała okazję wykazać się swoją obywatelską postawą próbując mnie zreanimować :rotfl: Ja zawsze wiedziałam, że Jensen ma prawdziwy talent - tylko w Hollywoodzie jeszcze niedoceniony... Mam nadzieję, że kiedyś dadzą mu szansę pokazania się w innych filmach, szkoda byłoby, gdyby "utknął" na zawsze w serialach... Albo dał się zaszufladkować jedynie jako "facet o przystojnym wyglądzie", amant czy coś w tym stylu... :? Nadal podtrzymuję to, co pisałyśmy kiedyś z Admete - ja bym Jensena chętnie zobaczyła w jakiejś sympatycznej komedii romantycznej (to tak na początek :P ).

praedzio napisał/a:
Wycinek reżyserski do następnego odcinka

BOSKI!!! :rotfl: Mimo tego, że Dean będzie tam zabijany na różne sposoby - na 100% mieli ubaw po pachy! Zresztą któryś z nich coś chyba wspominał o tym w jednym z niedawnych wywiadów... Ciekawe jak w końcu z tej sytuacji wybrną?
Teraz już nigdy się nie dowiemy jaka mogłaby być 3 seria SPN-u, gdyby nie ten piiiiii....e... strajk scenarzystów! :wsciekla: :bejsbol: :uzi: :cry2:
Chociaż Kripke ma u mnie plusy (było-nie było jest mniej więcej z mojego pokolenia - wiadomo, że jako Amerykanina ukształtowały go nieco inne wzorce, niż mieliśmy tu w naszej "Polszcze", ale mimo wszystko czuje się podobnego ducha :) ), że z "badziewnego" (wydawałoby się) z początku serialiku o "strachach na lachy" i takich tam "pierdołach" (wiemy, wiemy jaka była pierwsza seria tak gdzieś do połowy... :P ) zrobił całkiem niezłą historię epicką, ocierającą się o egzystencjalną głębię - może więc ten strajk nie pójdzie na marne i czwarta seria będzie jeszcze lepsza? Kripke rulez! Go, Kripke, go!!! :cheerleader2:

Caitriona - Sob 09 Lut, 2008 14:40

Extra ten wycinek!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Musieli nieźle się bawić przy kręceniu tej sceny :lol:
Caitriona - Sob 09 Lut, 2008 16:51

Dziewczyny, Harry znalazła nam bardzo fajne avki: http://mata090680.livejournal.com/381765.html
Admete - Sob 09 Lut, 2008 18:56

Miałam już wcześniej avki tej pani, ale widzę, że dostawa świeża ;-) Już sobie jeden gdzie indziej wykorzystałam, tu go pewnie Riella zacznie nosić ;-) Kobietki ten 10 odcinek jest naprawdę dobry. Skoncentrowany głównie na starszym Winchesterze, dużo wyjaśnia w sprawie jego myśli i uczuć. To naprawdę nie jest tak płytki człowiek, za jakiego chce uchodzić. I strasznie, ale to strasznie mi go żal...Miał niezbyt dobre życie, a teraz jeszcze ta śmierć i piekło po niej...
Spoiler:
Dobrą sceną jest ta, w której Dean rozmawia ze swoim demonicznym alter ego i w końcu w gniewie wykrzykuje to, co naprawdę myśli. Przejmująca scena zagrana przez Jenesna Acklesa na bardzo dobrym poziomie. Dean nie zasłużył na to wszystko...I po raz pierwszy wyraźnie powiedział, że ma żal do ojca o wiele rzeczy. Na dodatek wyznał Bobby'emu, że jest dla niego jak ojciec

praedzio - Sob 09 Lut, 2008 20:47

Caitriona napisał/a:
Dziewczyny, Harry znalazła nam bardzo fajne avki: http://mata090680.livejournal.com/381765.html

*zrzędliwie* No, tak - jak zwykle pełno Deana, a Sama jak na lekarstwo... ;)

Jeśli chodzi o najnowszy odcinek Spn, obejrzę go jutro - już się nie mogę doczekać! :excited:

EDIT: O, takie ładne zdjęcie mi się znalazło... :lol:

Admete - Sob 09 Lut, 2008 21:38

Faktycznie ładne :-) W Jurnalu można znaleźć dużo avków z Spn:

http://community.livejour...ag/supernatural

Wchodzisz sobie na strony różnych osób i szukasz.

Z boku masz setkę innych seriali ;-)

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 08:04

O, dzięki! :D
I znowu pełno Deana... :zalamka:

No, dobra... Kolejny wycinek reżyserski - już nie taki jajcarski, ale...
http://www.youtube.com/watch?v=M7g0Dd1T-BI

EDIT: No i obejrzałam sobie najnowszy odcinek. Nie, nie, NIE!!! Sam!!! Jak mogłeś mi to zrobić???!!! :cry2:
Spoiler:
Jak mogłeś śnić o Beli???? :shock: :confused3: :paddotylu:

Ekhem... Poza tym, naprawdę świetny odcinek. Mamy wgląd w przeszłość bohaterów - zwłaszcza Deana i Bobby'ego. Wiemy, jakie zadry siedzą w sercu każdego z nich. Dean faktycznie zrzuca z siebie skórę bawidamka i lekkoducha (choć przy tym piwie to się nie popisał... :lol: ). Za to - dla kontrastu - Sam ukazuje swoje słabości. Wolałabym jednak, by młodszy Winchester nie naśladował we wszystkim starszego brata - nie pasuje mu to, oj, nie pasuje! Ja go kocham takiego, jakim jest. :serce:

Admete - Nie 10 Lut, 2008 11:04

No co ty chcesz? Każdy człowiek ( zwłaszcza młody ) ma swoje potrzeby. Poza tym on tylko snił ;-) Daj mu żyć ;-)
Ten odcinek będzie chyba stresujący.

Caitriona - Nie 10 Lut, 2008 12:36

praedzio napisał/a:
Caitriona napisał/a:

Jakoś mi to nie przeszkadza :mrgreen:

Admete - Nie 10 Lut, 2008 13:47

Niestety chyba ten sezon skończy sie na 12 odcinkach - teraz trzeba tylko trzymac kciuki za sezon 4. Jeśli gdzies będą jakies głosowania albo petycje to dajcie znać. Sama też się będę rozglądać. Ostatnią rzeczą, jaką bym chciała, to zostawienie chłopaków w takiej sytuacji. Do tej pory mi żal, że nie zrobili 2 serii serialu Earth 2 - tam był potencjał.
Caitri robię Ci paczuszkę i jutro mam nadzieję wysłać :-)

Caitriona - Nie 10 Lut, 2008 13:51

Admete napisał/a:

Caitri robię Ci paczuszkę i jutro mam nadzieję wysłać :-)

Szczęscie Ty moje!!!!!!! Dzięki Ci wielkie!! :thud: :thud:

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 18:17

praedzio napisał/a:
No co ty chcesz? Każdy człowiek ( zwłaszcza młody ) ma swoje potrzeby. Poza tym on tylko snił ;-) Daj mu żyć ;-)

Qrrrde, ale Bela????!!! :shock: :shock: :shock:
I jeszcze ten Samowy sen w zestawieniu z Deanowym, w którym ten śni o JakJejTam (matce Bena)... Się obraziłam na scenarzystów noremalnie... ;)

Caitriona napisał/a:
praedzio napisał/a:
Caitriona napisał/a:

Jakoś mi to nie przeszkadza :mrgreen:

:nudelkula1_zolta:

Admete - Nie 10 Lut, 2008 18:21

Ależ ja Ci kiedys piękne samowe avki wysyłałam, pewnie jakieś bym znalazła, ale nie wiem, które juz posłałam. Wcale nie nosisz tak częśto ;-) teraz zmieniłaś ;-)

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 18:25

Hmmm... znalazłam teraz taki piękny (zupełnie przypadkiem), ale kurka wodna - animowany... :-|
Poza tym mówiłam ci już, że nie lubię zbyt często zmieniać avkowych sukienek, ale lubię mieć jakiś wybór... Typowa kobieta, co? ;)

Admete - Nie 10 Lut, 2008 18:26

Daj na chwile ten animowany - nic się nie stamnie jak troszke zaszalejesz.

Czy to juz było?

praedzio - Nie 10 Lut, 2008 18:34

Nie!!! Nie było! :shock: :serce2:

Dobra, zaszalałam... :ops1: Prawda, że avek ładny? ;)

Admete - Nie 10 Lut, 2008 19:02

Bardzo ładny :-)
Sofijufka - Nie 10 Lut, 2008 19:08

Avek prześliczny :serduszkate:
praedzio - Nie 10 Lut, 2008 19:11

Dziękuję wam bardzo... :kwiatek:
Admete - Nie 10 Lut, 2008 19:14

Sofi może miałabys ochotę zostac Supernaturalna Siostrą? ;)