Filmy - Powiew Orientu
ŁukaszG - Nie 21 Lut, 2010 21:18
| BeeMeR napisał/a: | | adminluc napisał/a: | | LKD ani TMBM z PC | nie ma to jak szyfr
Owszem, mówią w hindi, ale jak ona wygląda
I pomyśleć, że kiedyś za nią nie przepadałam, tja.. |
Wydaję mi się, że z wszystkich aktorek indyjskich, które mają za sobą jakieś konkursy miss, Priyanka zrobiła największe postępy w karierze aktorskiej. Jej obecne role znacznie różnią się poziomem gry od tych jeszcze sprzed kilku lat. Znam sporo osób, które oglądają kino bollywoodzkie i które są tego samego zdania... Zresztą same nagrody przyznawane w Indiach mówią same za siebie, Priyanka stała się po prostu dobrą aktorką, o której nawet sam SRK wspomniał niedawno bardzo pochlebnie.
| BeeMeR napisał/a: | Swoją drogą nie chciałabym być nachalna Łukaszu, ale liczyłam na choć kilka zdań na temat MNIK |
Nie jest łatwo pisać o tym filmie, pierwsze co rzuca się na usta to wspomnienie o tych wszystkich emocjach, jakie towarzyszyły nam na sali podczas projekcji. Niesamowity ładunek wzruszeń, zmieszany ze scenami bawiącymi do łez. Zaczynamy już odliczać dni do premiery filmu w Polsce.
...jestem w trakcie oglądania "Przerwanych objęć" Almodovara, dziś już pewnie nic więcej nie napiszę, ale postaram się w najbliższych dniach.
| Trzykrotka napisał/a: | | Właśnie kończę i żal mi, że to już. W przedostatniej części sa fantastyczne zdjęcia z rodziną. |
Kilka godzin temu oglądałem z Gosią. Mi także bardzo się spodobało. Ciekawe czy serial trafi na europejskie ramówki tego kanału.
trifle - Pon 22 Lut, 2010 02:28
Uf, przed momentem skończyłam oglądanie What's your Raashee Oglądałam na raty z przymusu, pierwsza godzina mi się podobała, wciągnęłam się w poznawanie dziewczyn i oglądanie kolejnych wcieleń Priyanki, ale nie no - to jest regularnie za długie
W ogóle się nie domyśliłam, którą wybierze i jakoś to ostatecznie dla mnie mało przekonująco wyszło Miałam wrażenie, że bardziej mu się spodobała ta poraniona, zdradzona albo pani doktor. Ale cóż
Yogesh - taki lekki przymuł. Najgłupsze wydawało mi się to, jak bez żadnej kłótni, bez żadnego oporu zgodził się ot, ożenić się, żeby spłacić długi brata. No ludzie kochani Nie bardzo zrozumiałam też, czemu wszystkie te dziewczyny są Priyanką, nazbyt to naciągane, nielogiczne, a romantyczne wytłumaczenie, że Yogesh "widział jedną twarz w różnych dziewczynach" do mnie nie przemawia
A teraz plus: jak powiedziała BeeMer: nieprzyzwoicie wręcz zgrabna Priyanka Jak ona była na ekranie to ja beczelnie patrzyłam na nią, kompletnie mnie ten cały Yogesh ani nikt inny wtedy nie interesował.
Biznesłumen - straszna z tym swoim asystentem Ta pierwsza na początku, Anjali, mnie zastrzeliła Taki głupawy śmiech, dziwny chód, przygarbione plecy Inne postacie też mi się podobały, ale w połowie filmu już nawet różne przebiórki przestały mnie wciągać, bo za długo to wszystko trwało i nie było niczego specjalnie zaskakującego.
Piosenek muszę sobie jeszcze posłuchać, żeby sprawdzić, co mi się podoba. Pamiętam jedną
Dla Priyanki warto albo jak mówiła Trzykrotka "pod prasowanie"
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 07:55
| adminluc napisał/a: | | Priyanka zrobiła największe postępy w karierze aktorskiej. | Nie mogę się nie zgodzić - z dedykacją dla Ciebie dwie anegdotki opowiadane przez PC podczas z LKD lub TMBM:
- Chciała zostać inżynierem pracującym w NASA, ale ktośtam, chyba jej pierwszy fotograf namówił ją do wzięcia udziału w konkursie piękności, argumentując, że jest bardzo fotogeniczna, a że jest impulsywna - poszła i z marszu wygrała
- będąc 16-latką trafiła pierwszy raz (chyba w Stanach) do baru szybkiej obsługi - pełno tac, klientów, jedzenia - a ponieważ nie wiedziała, gdzie się płaci, gdzie zamawia, była głodna, a nie chciała wyjść na głupią, kupiła tylko chipsy w automacie i zjadła w łazience
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 08:21
TMBM Ep03 Bipasha Basu & Shilpa Shetty
Dwie piękne, długonogie córeczki (z dobrego) domu - bo ich rodzice nie mieli synów (ojciec Shilpy twierdzi, z już ma - zięcia ), tylko córki. Standardowo poznajemy więc rodziców i siostry oraz zdjęcia z dzieciństwa - i to jest najlepsza część programu, bop potem nudy. Odcinek ten bowiem utwierdził mnie w przekonaniu, że dwie panie jako goście, to zły pomysł, bo zawsze albo obie dyplomatycznie nie mówią nic ciekawego, albo któraś wypada gorzej od drugiej . A może po prostu Farah ma podobnie jak Karan dar rozmowy z mężczyznami?
Ad rem:
Bipasha schodzi w asyście mundurowych, wygląda wyglądając pięknie -
mała Bipasha:
Bipasha z Jasiem: - i już wzruszona przy wspomnieniach rodziny, rozkłada się emocjonalnie zupełnie, gdy John na antenie mówi, że cały swój dorobek jako aktor zawdzięcza wsparciu i miłości Bipashy
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 08:41
na arenę wkracza Shilpa - o figurze dalekiej od czasów Baazigara
Mama, tata, siostra, mąż
Mała Shilpa - najzabawniejsze jest to, jak twarz Shilpy oglądającej te zdjęcia błyskawicznie zmienia się w 1.zaskoczenie 2.przerażenie (chyba że pokażą coś, czego nie powinni ) 3.kontrolowany, sztuczny uśmiech, nie schodzący już potem z twarzy :
A potem dzieje się niewiele, panie dostają zadanie podkładania głosów pod telemanianę, o coś nudzą pana i na koniec tańczą - można spokojnie to opuścić i przejść do odcinka z Shahidem
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 15:18
Następna gwiazda nudna nie jest Przynajmniej jedna
TMBM Ep04 Shahid Kapoor & Geneila D'Souza
Shahid pojawia się w luzacko-sportowym wdzianku, które doskonale do niego pasuje i jego zachowania też Shahid bowiem to doskonała mieszanka młodego mężczyzny i niesfornego dziecka Jest żywiołowy, radosny - jak się śmieje, to aż pokłada się ze śmiechu na kanapie i ewidentnie ma jakieś ciągoty do poduszek, którymi się bawi czy zasłania - dokładnie jak i u Karana . Ale do tego jest inteligentny, ciekawie odpowiada na pytania i opowiada anegdotki (ponoć tańczył też w DTPH, chyba muszę obejrzeć teledyski pod tym kątem ),
a do tego cudnie jest patrzeć na jego reakcję na zdjęcia z młodości
trifle - Pon 22 Lut, 2010 15:21
Ach, to też muszę wynaleźć BeeMer, jak ja lubię Twoje zdjęciowe relacje A poduszkowe ciągoty mam takie same! I nie, poduszka nie służy do kładzenia pod głowę, tylko robienia z nią różnych rzeczy rękami
Shahid był w Lift Kara De, w tym TMBM (co to znaczy?) i w czymś jeszcze?
Agn - Pon 22 Lut, 2010 15:24
*wtrąca się na szybkiego* Ja tak tylko dam znać, że dziś mnie mama zawołała do telepudła, gdzie właśnie można było podziwiać łyżwiarstwo figurowe i tam para amerykańska odstawiła taniec indyjski na lodzie (zresztą świetnie), a wszystko to do muzyki z Bolly, a jak! Więc leciało np. Kajra je (B&B) i dwa utwory z Devdasa - ten od Sharukha i Aish nad wodą oraz taniec Aish i Madhuri w trakcie święta. Może już będzie na YT? *szuka*
Admete - Pon 22 Lut, 2010 15:27
Gdyby ktos mi z tego linka dał, to byłabym szczesliwa To były tańce dowolne?
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 15:30
Genelia -cóż , ma szczęście, że nie została sparowana z inną panną, bo wyszłaby na śliczne głupielątko, które zajęte jest przede wszystkim wyglądaniem ładnie i pilnowaniem, żeby jej sukienka nie spadła - a tak, to jest ładnym dodatkiem do wdzięku i wygadania Shahida
Zdjęcia z młodości i rodzinne Genelii:
I z reklamy długopisów z Big B
Shahid i Genelia dostają różne zadania, np. ona jakiś łamaniec hindi do powiedzenia, coś w telugu dla Shahida, on zaś trzy powody, dla których rower jest lepszy od dziewczyny: (przede wszystkim rower mam, a dziewczyny nie
Tak sobie tańczą,
i na koniec Shahid miał powiedzieć Farah romantyczny dialog:
Shahid: "Jak to szło... "
Farah: "Mamo, przyszedłem!" Publiczność i Shahid zwija się ze śmiechu
Takie żywe, wesołe wywiady to ja lubię
Agn - Pon 22 Lut, 2010 15:31
Admete, chyba tak. Nie znam się na tym, tylko ten jeden pokaz zobaczyłam. Ale znalazłam video:
http://www.youtube.com/watch?v=-vx1lFjlbV8
Szybko, zanim usuną! W każdym razie po wpisaniu Meryl Davis and Charlie White Vancouver 2010 na pewno coś się znajdzie.
Admete - Pon 22 Lut, 2010 15:36
Całkiem im nieźle wyszło
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 15:36
| trifle napisał/a: | | Lift Kara De, w tym TMBM |
| Agn napisał/a: | | Może już będzie na YT? *szuka* | jak będzie to wklej
TMBM to skrót od Tere Mere Beach Main, czyli "między nami" - show prowadzony przez Farak Khan to takie gadki o zapleczu gwiazdy, głównie rodzinie, dzieciństwie, młodości, dostają jakieś mniej/bardziej zabawne zadania do wykonania a na koniec do wybranej przez gwiazdę działalności charytatywnej spływa czek
Lift Kara De - hybryda hinglish, mająca symbolizować "Lift" - wzrost szczęścia/pieniędzy dla uczestników programu, fanów gwiazd i otrzymujących pokaźny datek poszkodowanych przez los.
Agn - Pon 22 Lut, 2010 15:37
Basiu, zerknij wyżej.
trifle - Pon 22 Lut, 2010 15:40
LKD z Shahidem już widziałam, więc już wiem, o co tam chodzi
A Basiu, Ty rozumiesz, co oni mówią? Bo tak z opisów Twych wynika i ja zazdraszczam Zanim sama się zorientuję, że właśnie powiedzieli coś po angielsku, co mogłam zrozumieć, oni znowu w hindi
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 15:48
| Agn napisał/a: | Basiu, zerknij wyżej. | tak, już oglądam
| trifle napisał/a: | | Ty rozumiesz, co oni mówią? | Większość rozumiem - ja się serio dwa lata hindi uczyłam, korzystając z darmowej możliwości: ambasador Indii sponsorował naukę w jednym z krakowskich domów kultury , dostaliśmy słowniki angielsko-hindi i inne materiały do nauki - nie mogłam nie skorzystać
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2010 15:52
Nie załapałam niestety co tam dokłądnie Farah z Shahidem świntuszą na temat roweru i dziewczyny - ale coś o rozwijaniu prędkości do 60-70km było rowerem oczywiście
trifle - Pon 22 Lut, 2010 16:14
| BeeMeR napisał/a: | | Większość rozumiem - ja się serio dwa lata hindi uczyłam, korzystając z darmowej możliwości: ambasador Indii sponsorował naukę w jednym z krakowskich domów kultury |
Ale super Ciekawe, czy u mnie są takie atrakcje. Nawet rozważałam zapisanie się na fil. indyjską właśnie celem nauczenia się języka Są oczywiście prywatne kursy, ale drogie
Caitriona - Wto 23 Lut, 2010 00:38
| Admete napisał/a: | | Całkiem im nieźle wyszło |
Pomysł fajny, ale jakoś nie bardzo mnie to porwało
A Shahid cudny!
BeeMeR - Wto 23 Lut, 2010 14:21
TMBM Ep05 Yusuf & Irfan Pathan
Można ominąć szerokim łukiem - chyba że ktoś zna i lubi w/w krykiecistów - ja nie, i z tą niewiedzą mi całkiem dobrze
Zerknęłam tylko na zadanie, jakie dostali no i było dość zabawnie - jeden opisywał, drugi miał narysować damski bucik (tak, ta kreska to rzeczony bucik - udało się dopiero, jak Farah zaczęła opisywać Potem z kolei jej ktośtam cośtam opisywał
BeeMeR - Wto 23 Lut, 2010 15:46
LKD - Amitabh Bachchan
Pierwsze primo (jak niektórzy mawiają ) Karan niedogolony bardzo mi się podoba I właśnie taki niedogolony Karan pada do stóp Bachchanowi Amitabh promuje film Aahat, o którym nie wiem nic
Rychło okazuje się, że WSZYSCY są fanami Amitabha - niemal cała publiczność przebrała się za postaci z jego filmów
Podobnie i inni fani
Widzimy też jego wizerunek na WSZYSTKIM na czym się da
Ale to i tak dopiero początek...
BeeMeR - Wto 23 Lut, 2010 16:12
Fani Big B, to fani ciężkiego kalibru - nie dla nich młodociane pytania: "ożenisz się ze mną?", aczkolwiek jeden deklaruje gotowość zmiany płci dla niego - oni mają niesamowicie upstrzone domy , inny pokazuje ubezpieczenie na życie )swoje), którego beneficjentem jest Big B - co nie przeszkadza im mieć rodziny, żony, dzieci...
No i zdecydowanie powinnam obejrzeć Paa, żeby należycie docenić starania jednego z kandydatów
A kandydaci na największego fana mają do zrobienia - no cóż innego jak "khaike paan" i to w Allahabadzie - mieście z którego ich idol pochodzi. Trzej panowie, o wieku dalekim od młodzieńczego szkolą się więc pod okiem trenera, czujnie zawijającego wąsa
A że Karanowi chyba spodobało się proszenie gwiazdy w studio o wykazanie się umiejętnościami - Amitabh nadzwyczaj sprawnie przygotowuje własny paan
Anaru - Wto 23 Lut, 2010 18:58
| BeeMeR napisał/a: | A kandydaci na największego fana mają do zrobienia - no cóż innego jak "khaike paan" i to w Allahabadzie - mieście z którego ich idol pochodzi. Trzej panowie, o wieku dalekim od młodzieńczego szkolą się więc pod okiem trenera, czujnie zawijającego wąsa |
Dobre zadanie , mieli potem sprzedawać?
Paskudne toto w smaku, pamiętam
| Agn napisał/a: | | *wtrąca się na szybkiego* Ja tak tylko dam znać, że dziś mnie mama zawołała do telepudła, gdzie właśnie można było podziwiać łyżwiarstwo figurowe i tam para amerykańska odstawiła taniec indyjski na lodzie (zresztą świetnie), a wszystko to do muzyki z Bolly, a jak! Więc leciało np. Kajra je (B&B) i dwa utwory z Devdasa - ten od Sharukha i Aish nad wodą oraz taniec Aish i Madhuri w trakcie święta. Może już będzie na YT? *szuka* |
Całkiem to fajne było
| trifle napisał/a: | Ach, to też muszę wynaleźć BeeMer, jak ja lubię Twoje zdjęciowe relacje A poduszkowe ciągoty mam takie same! I nie, poduszka nie służy do kładzenia pod głowę, tylko robienia z nią różnych rzeczy rękami |
Rzeczy rekami....
Dwa zestawy fotek tak na szybko podrzucam:
Transseksualne Miss Indii
W Indiach odbyły się po raz pierwszy wybory "'Indian Super Queen". Wybory zostały przygotowane dla społeczności transseksualistów Indiach. Takie widowiska mają pomagać w przełamywaniu barier społecznych w spojrzeniu na problem transseksualizmu.
http://wiadomosci.onet.pl/142144,21,0,pokaz.html
Święto Dzbana
W Indiach obchodzone jest Kumbh Mela - Święto Dzbana, które uchodzi za największye wydarzenie religijne. Pielgrzymi zmywają swoje grzechy w nurtach rzeki Ganges. Taka kąpiel ma im zapewnić oczyszczenie, dobrobyt i płodność
http://fakty.interia.pl/g...ie/duze,1206023
trifle - Wto 23 Lut, 2010 20:43
What's your Raashee
Dwie moje ulubione piosenki, póki co, zupełnie inne.
http://www.youtube.com/wa...feature=related Bikhri Bikhri
http://www.youtube.com/wa...feature=related Aa Le Chal
Trzykrotka - Wto 23 Lut, 2010 21:13
Mnie, jako niepoprawnej romantyczce, najbardziej podobała się ta, o wiecznej miłości
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Teledysk stylizowany był na oldskulowe kawałki, a piosenka jest słodka i śliczna
Ale jak sie okazuje, korzyść z pokazania 12 bohaterek była i taka, że można było pomieścić masę piosenek w najróżniejszych stylach.
Na dodatek za Harmana śpiewa Udit Narayan, którego uwielbiam.
Bikhri Bikhri jest w podobnym stylu, śliczna
|
|
|