To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III

Anonymous - Sob 20 Cze, 2009 10:43

praedzio napisał/a:
Nie, no.... Permanentna inwigilacja!!

proste, ze oczywiste :D

a w drugiej częście świetny był tekst o piratach drogowych :rotfl:

Iwona - Sob 20 Cze, 2009 15:30

Wczoraj widziałam na dvd "Krąg 0 - narodziny" nawet fajny.

""The Ring - Krąg 0. Narodziny" to prequel serii filmów o tajemniczym filmie wideo, który krążył wśród japońskich nastolatków pociągając za sobą śmierć wszystkich, którzy go obejrzeli. Studenci collegu przygotowują premierę sztuki. W niewyjaśnionych okolicznościach ginie odtwórczyni głównej roli. Premiera nie zostaje jednak odwołana. Dyrektor teatru powierza główna rolę debiutantce, faworyzowanej przez siebie studentce. Nie należy ona do lubianych osób. Jest tajemnicza i zamknięta w sobie. Tuż przed premierą, do college'u przyjeżdża dziennikarka poszukująca córki doktora Ikumy, prowadzącego niegdyś badania zakończone tragedią.Córka doktora, podobnie jak nowa odtwórczyni roli głównej, miała na imię Sadako. Każda klątwa ma swój początek. " źródło - http://www.filmweb.pl/f39...ziny,2000/opisy

Alicja - Nie 21 Cze, 2009 13:00

po obejrzeniu U Pana Boga za piecem też miałam skojarzenie z księdzem Don Camillo brakowało tylko odpowiednika Peppone :-D
aneby - Nie 21 Cze, 2009 14:21

Przypadkowo natknęłam się na Królowie życia/The claim na ALe Kino. Film jest oparty na motywach powieści Hardy'ego Burmistrz Casterbidge
Akcja dzieje się w Ameryce w czasach gorączki złota. Biedny Irlandczyk, goniąc za bogactwem, sprzedaje swoją zonę i córkę za prawa do kopalni złota. Zbija fortunę, zakłada miasto. Po latach przypadek sprawia, że drogi jego i jego żony znów się krzyżują ........

Poryczałam się na końcu .....

Wzruszająca historia, piękne zdjęcia i niezła obsada. Do tego muzyka Michaela Nymana. Warto zobaczyć. http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=5845
Zdjęcia z portalu Stopklatka

BeeMeR - Pon 22 Cze, 2009 10:42

aneby napisał/a:
Królowie życia/The claim
Obejrzałabym :mrgreen:
Alicja - Pon 22 Cze, 2009 10:58

byłam wczoraj w kinie na komedii romantycznej Narzeczony mimo woli z Sandrą Bullock . Niedzielny późny wieczór a w kinie wolne tylko 2 miejsca! Dawno nie widziałam zapełnionej sali kinowej. Film jest z pewnością komedią i z pewnością romantyczną, można rzec - nareszcie. Sandra Bullock gra rolę odmienną od dotychczasowych, tym razem nie jest "dziewczyną z sąsiedztwa" w przydługich spódnicach ( Dwa tygodnie na miłość :-P ), ale elegancką szefową wydawnictwa, której boją się wszyscy pracownicy włącznie z osobistym asystentem. Asystentem, który nagle wbrew własnej woli został jej narzeczonym :-D Cała sala oglądających śmiała się głośno od początku prawie do końca filmu. Prawie, bo przecież miało też być romantycznie :wink: Zakończenia nie zdradzę, film polecam. Sandra znowu w dobrej formie :-D

na zachętę wrzucam raz jeszcze zapowiedź
http://www.stopklatka.pl/...cja=4&pokaz=tak

aneby - Pon 22 Cze, 2009 13:31

Napaliłam się wczoraj na francuską komedię na jedynce Czyja to kochanka, bo mieli występować aktorzy znani z innych komedii (Jeszcze dalej niż północ, Miłość nie przeszkadzać, Plotka). W porównaniu z w/w filmami, ten był cieniutki. Niby pomysł fajny, ale humor jakiś taki ..... nie bardzo. Kilka zabawnych tekstów i tyle. :roll:
http://czyja.to.kochanka.filmweb.pl/

Anonymous - Pią 26 Cze, 2009 12:15

Jestem strasznie zapóźniona. Skończyłam przed chwilką oglądać drugą połowę "Masz wiadomosć" bo wczoraj byłam taka śpica, ze bym usnęła.
Od początku niemalże wiadomo jaki będzie koniec a jednak oglądało mi się tak sympatycznie, zwłaszcza te sceny w tej przytulnej księgarni. Wolę przytulne i małe księgarnie zamiast tych wielkich molochów i fabryk z papierem a nie książkami na półkach. No i cudowny był ten duet. Mimo tego, że Hanks ma taki kulfoniasty nos.
Ale bardzo lubię Meg Ryan. I cały ten film mnie urzekł, widać, ze już parę lat temu nakręcony, ale aktualnie klimatyczny. Taki ciepły pełen dobrej energii naprawdę :mrgreen:

Admete - Pią 26 Cze, 2009 12:33

Obok Ja Cię kocham, a Ty śpisz to mój ulubiony film z gatunku komedii romantycznych :)
Anonymous - Pią 26 Cze, 2009 13:57

Ja Cię kocham a ty śpisz też nie widziałam jeszcze :rumieniec:
Iwona - Pią 26 Cze, 2009 14:05

Obejrzałam sobie wreszcie "Zakochaną Jane" :mrgreen:
trifle - Pią 26 Cze, 2009 14:45

A ja ledwo co wróciłam z Coco Chanel.
Właściwie zgadzam się z dzisiaj znalezioną recenzją w "Co jest grane". Fajnie wyciągnięty kawałek życia - z zarysowaniem przeszłości (na który się spóźniłam...) i lekkim wybiegiem w przyszłość, ale skupiający się na kilku latach przed osiągnięciem sławy.
Podobała mi się Audrey T. - nie wiem, co w sobie ma, że bardzo lubię na nią patrzeć, wydaje się krucha, delikatna, a jednocześnie - w tym wydaniu - szorstka, zadziorna, uparta, silna charakterem. Interesującą kobietą C.C. musiała być...
Wiedziałam, że nigdy nie będę niczyją żoną...
Są w filmie pokazane zasadniczo dwie relecja z mężczyznami. Jedna nietypowa :mysle:

Wielkim atutem jest piękna muzyka.
Spoiler:
Ostatnie sceny mnie wzruszyły. To już pokaz mody, typowe kroje Chanel, modelki biją jej brawo, ona siedzi na schodach, a my widzimy takie urywki z jej przeszłości, wspomnienia, kiedy była sama, biedna, była krawcową, była szansonistką, spotykała się z ukochanym. Osiągnęła sukces, doszła do czegoś - na mnie to wywarło bardzo mocne wrażenie.

Jak w Co jest grane - ten film może nie porywa i nie zachwyca jakoś niezwykle, ale zupełnie nie nudzi - jak już sie wciągnęłam, naprawdę nie wiem, kiedy mi minął ten czas.

Anonymous - Pią 26 Cze, 2009 17:14

Czyli muszę zakolejkować "Ja Cię kocham a Ty śpisz". :mrgreen:
miłosz - Pią 26 Cze, 2009 18:19

Mag13 napisał/a:
Bezwzględnie...... zwłaszcza że pewną rolę gra tam też kot! :mrgreen:

a nawet dwa :mrgreen: też uwielbiam ten film :) chocby dla Joe Juniora :rotfl:

Calipso - Pią 26 Cze, 2009 20:17

Iwona napisał/a:
Obejrzałam sobie wreszcie "Zakochaną Jane"

Ha! Byłam szybsza od Ciebie :mrgreen: :wink:

Alicja - Sob 27 Cze, 2009 09:18

Admete napisał/a:
Ja Cię kocham, a Ty śpisz to mój ulubiony film z gatunku komedii romantycznych

mój któryś z w kolejce po Masz wiadomość, Notting Hill i Dwa tygodnie na miłość. Te filmy nigdy mi się nie nudzą i zawsze mogę o nich wracać :-D Zwłasza do Notting Hill :-D

Admete - Sob 27 Cze, 2009 09:22

Mag normalnie chyba sobie zapiszę, ze zgadzamy się w końcu filmowo ;) Oba te filmy uwilebiam dokładnie z tych samych powodów, o których piszesz ;) I chyba oba sobie obejrzę w te deszczowe dni. Lubię też Sklepik za rogiem, do którego Masz wiadomość nawiązuje. Niestety widziałam ten film tylko na YT. James Stewart jest tam cudny. Czekam na nowy film Nory Ephron - Julia i Julia.
Anonymous - Sob 27 Cze, 2009 11:07

Powinnam dziś oglądnąć "Ja Cię kocham a Ty śpisz", z filmów wymienionych przez Mag widziałam, "Notting Hill", "Kiedy Harry poznał Sally" i "Dziewczynę z perłą" :rumieniec:
Admete - Sob 27 Cze, 2009 11:23

Mag a widziałaś Nyfes?

http://www.youtube.com/watch?v=4OzR98D9-Bs

http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Mógłby Ci się spodobać.

Anonymous - Sob 27 Cze, 2009 12:09

Nyfes to i ja bym oglądnęła :rumieniec: ale literki.... w końcu chyba się skuszę na angielskie :excited:
Alicja - Sob 27 Cze, 2009 18:34

zaciekawiona cóż to zajrzałam na stronkę o Nyfes. Rozumiem, że w Polsce nie do zdobycia i nie było wydane na dvd?
praedzio - Sob 27 Cze, 2009 18:45

No, jeszcze nie wydali na DVD. :-/ Ale czy nie do zdobycia... ;)
Anonymous - Sob 27 Cze, 2009 18:52

Oglądnęłam "Ja Cię kocham a Ty śpisz"
Dziewcyce :cry2: jestem za głupia na ten film bo się wzruszyłam jak durna.
Fakt, ze wcześniej się uśmiałam nieźle, ale ten film jest tak ciepły i motylkowy i klimatyczny. Przypomniałam sobie, ze kiedyś widziałam końcówkę jak jadą tym pociągiem i chyba scenę z pierścionkiem też, ale oglądniecie w całosci to jest to. Sandra jest genialną i śliczną aktorką z każdym filmem lubię ją mocniej. Do łęz bawił mnie Joe Jr. taki pocieszny człowieczek. Z cudownie rozbrajającą gestykualcją i mimiką.
I wyraz twarzy tego Pete`a mnie rozśmieszał, on ma taki dziwaczny wygląd :rotfl: :rotfl:

To chyba będzie dla mnie obowiązkowy film na Boże Narodzenie. Zatęksniłam za śniegiem i choinką.

A Mag Kociaki były urocze. No i jeden nosił imię prawie jak moja kicia :serce:

Anonymous - Sob 27 Cze, 2009 19:27

Mag13 napisał/a:
Prawda, że się ciepło robi koło serca, gdy się taki film ogląda?

Szalenie ciepło. Własnie z Mamą rozmawiałyśmy teraz o tym filmie zachwycając się klimatem. Bo okazało, ze, ze rodziciekla zna ten film dobrze

Alicja - Sob 27 Cze, 2009 20:46

lady_kasiek napisał/a:
Sandra jest genialną i śliczną aktorką z każdym filmem lubię ją mocniej

tym bardziej polecam Narzeczony mimo woli, tam dopiero Sandra gra :-D