To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Gerard upiór

Sofijufka - Czw 14 Lut, 2008 10:24

Wiedźma napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
No mówiłam! Na Henryka 8. go! Każda by zroumiała, dlaczego baby za nim tak szalały!

Sofijufka, Henryk numer osiem nawijający ze szkockim akcentem? :mrgreen: Nie przeszłoby chyba, a czego jak czego, ale pozbyć się akcentu Gerard nie umie. Czy próbuje mówić z akcentem irlandzkim czy Standard American, i tak wychodzi z tego Paisley Glaswegian :rotfl:

Mnie by tam nie przeszkadzało... W końcu Tudorowie byli Walijczykami... A zresztą, czy wiemy, z jakim akcentem gadali Anglicy przezd Szekspirem?

Wiedźma - Czw 14 Lut, 2008 11:10

Sofijufka napisał/a:

Sofijufka, Henryk numer osiem nawijający ze szkockim akcentem? :mrgreen: Nie przeszłoby chyba, a czego jak czego, ale pozbyć się akcentu Gerard nie umie. Czy próbuje mówić z akcentem irlandzkim czy Standard American, i tak wychodzi z tego Paisley Glaswegian :rotfl:

Mnie by tam nie przeszkadzało... W końcu Tudorowie byli Walijczykami... A zresztą, czy wiemy, z jakim akcentem gadali Anglicy przezd Szekspirem?[/quote]

Tak, ale zanglicyzowanymi jednakowoż. Natomiast czasy Henki ósmego (nie tak znowu od Szekspira odległe) to początki Modern English. Możemy zatem śmiało założyć że akcent którym rudy Henio się posługiwał nie był zbyt podobny do butlerowskiego Paisley Glaswegian :)

Ale fakt, lepszy byłby Butler na Henia niż Jonathan Rhys-Meyers ze spojrzeniem niczym uczeń Lectera ("Mogę spróbować twojej wątróbki?")

Sofijufka - Czw 14 Lut, 2008 11:38

Wiedźma napisał/a:

Ale fakt, lepszy byłby Butler na Henia niż Jonathan Rhys-Meyers ze spojrzeniem niczym uczeń Lectera ("Mogę spróbować twojej wątróbki?")

Wiesz, bezlitosna jesteś, :thud: ale trafiasz w sedno :mrgreen:

primavera - Czw 14 Lut, 2008 12:50

winterm napisał/a:
Może Keira Knightley? Ładna, dobra aktorka, chyba dość charyzmatyczna?

coooooooo? ta anorektyczka????? Scarlett O'Hara była kobietą co łamała serca męskie a Keira Knightley niestety nie ma takiego powabu mimo że widziałam ją w kilku filmach i nawet była niezła. Poza tym jakoś nie zauważyłam charyzmy u pani Knightley. Do roli Scarlett potrzebna jest aktorka posiadajaca niezwykły urok i dużo dużo dużo kobiecości imho

Wiedźma - Czw 14 Lut, 2008 13:14

primavera napisał/a:

coooooooo? ta anorektyczka????? Scarlett O'Hara była kobietą co łamała serca męskie a Keira Knightley niestety nie ma takiego powabu mimo że widziałam ją w kilku filmach i nawet była niezła. Poza tym jakoś nie zauważyłam charyzmy u pani Knightley. Do roli Scarlett potrzebna jest aktorka posiadajaca niezwykły urok i dużo dużo dużo kobiecości imho

No to przecież mówiłam że Keira się nie nadaje. Śliczna dziewczyna (choć niedożywiona), ale zupełnie nie ten typ kobiecości prezentuje. Scarlett to była piękna kobieta o stalowym charakterze. Pilnie potrzebna ciemnowłosa dama o ciemnych włosach, jasnej karnacji, kobiecych kształtach i charyzmie Cate Blanchett albo Tildy Swinton (obie, psiakostka, urodą drastycznie odbiegają od panny O'Hara).

winterm - Pią 15 Lut, 2008 15:26

No dobra, to kolejny post, że Keira - nie. Więc dajcie jakieś propozycje. No i co z Ahleyem?
Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 16:07

winterm napisał/a:
No dobra, to kolejny post, że Keira - nie. Więc dajcie jakieś propozycje. No i co z Ahleyem?

Mamy problem, Leslie Howard nie żyje ;) Ale... Jude Law może? Blondasek błękitnooki, grać umie, nie lubię go całkiem tak samo jak rozmamłanego Wilkesa... :wink:

Co do Scarlett... Żadna rozsądna propozycja mi nie przychodzi do głowy...

winterm - Pią 15 Lut, 2008 17:49

Na blondaska można przerobić każdego. A Jude Low chyba za stary. Chociaż Leslie Howard też był przerabiany i doklejany. Kłopot!
Jeżeli Scarlet szukano przez kilka miesięcy po całym świecie, namnie może sie udać za pierwszym razem. Gdzieś pewnie jakaś Scarlet chodzi sobie po ulicach nawet nie wiedząc, że nią jest!

Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 18:20

winterm napisał/a:
Na blondaska można przerobić każdego. A Jude Low chyba za stary. Chociaż Leslie Howard też był przerabiany i doklejany. Kłopot!

Leslie przerabiany? W życiu, to był najprawdziwszy w świecie angielski blondas! A Jude za stary wcale nie jest, ma 35 lat. Howard grając Ashleya miał lat 46.

winterm napisał/a:
Jeżeli Scarlet szukano przez kilka miesięcy po całym świecie, namnie może sie udać za pierwszym razem. Gdzieś pewnie jakaś Scarlet chodzi sobie po ulicach nawet nie wiedząc, że nią jest!

Pewnie tak. Tylko że, póki co, my też nie wiemy że ona nią jest ;)

Tamara - Pią 15 Lut, 2008 18:27

Może Scarlett Johansson przefarbowana na szatynkę :wink: ? Imię właściwe już ma , kształty powabne takoż , aktorka niezła ...
winterm - Pią 15 Lut, 2008 18:44

Wiedźma napisał/a:
winterm napisał/a:

Leslie przerabiany? W życiu, to był najprawdziwszy w świecie angielski blondas! A Jude za stary wcale nie jest, ma 35 lat. Howard grając Ashleya miał lat 46.

winterm napisał/a:

Pewnie tak. Tylko że, póki co, my też nie wiemy że ona nią jest ;)

OK. Tylko łysinę mu zamaskowali, zmarszczki wygładzili, oczy powiększyli, podbrudek naciagnęli, no takie drobne zabiegi kosmetyczne...

winterm - Pią 15 Lut, 2008 18:45

Tamara napisał/a:
Może Scarlett Johansson przefarbowana na szatynkę :wink: ? Imię właściwe już ma , kształty powabne takoż , aktorka niezła ...

Ino nie taka ładna znowuż!

Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 18:52

winterm napisał/a:

OK. Tylko łysinę mu zamaskowali, zmarszczki wygładzili, oczy powiększyli, podbrudek naciagnęli, no takie drobne zabiegi kosmetyczne...

...bródek. Podbródek. Poza tym Leslie cieszył się kompletną fryzurą i stosunkowo młodym wyglądem aż do swej przedwczesnej śmierci w 1943. Nic mu nie musieli doklejać i naciągać.

winterm - Pią 15 Lut, 2008 19:00

Blondasy na start!
Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 19:01

Tamara napisał/a:

Johansonka? Nie. Zdecydowanie i stanowczo nie. A gdzież te śmiałe brwi? A gdzież ten słynny irlandzki mocny podbródek? To już predzej Sherilyn Fenn która grała Audrey Horn w "Twin Peaks". Dziewczę ma i kształty, i brewki, i podbródek, i nawet oczęta chyba pasują, tylko metryka nam zgrzyta nieco. Droga Sherilyn bowiem jest rocznik 1965. Nie wiem czy to wypada żeby Scarlett była starsza od Butlera ;)

winterm - Pią 15 Lut, 2008 19:07

Chryste! Czy ktoś mi w zrozumiałym języku powie, jak sie podłącza forty? Dramat!!!
winterm - Pią 15 Lut, 2008 19:09

Wyawiad z Gerrym. Nowiutki, chyba
http://img177.imageshack....gcandid2gb2.jpg

Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 19:51

Winterm, taż to dzielny Beowulf i jego Drapieżny Kostium. Ooochchch, to jego spojrzenie i mina kompletnie mnie powala... :serduszkate: :serce2: :serce: :serce2: :serce2: :serce2:
winterm - Pią 15 Lut, 2008 20:01

Paranoja do kwadratu!!! To nie miało być to! Przecież kołowata nie jestem. A tak przy okazji. Widziałaś "Gniew bogów"? Dokument z kręcenia Beuwulfa?
Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 20:07

winterm napisał/a:
Paranoja do kwadratu!!! To nie miało być to! Przecież kołowata nie jestem. A tak przy okazji. Widziałaś "Gniew bogów"? Dokument z kręcenia Beuwulfa?

Nie, nie miałam okazji.

winterm - Pią 15 Lut, 2008 20:29

Wiedźma napisał/a:
winterm napisał/a:

Nie, nie miałam okazji.

Służę! Tylko jak?
Godzinny monolog Butlera!!! Sama słodycz!!!

Wiedźma - Pią 15 Lut, 2008 20:32

Droga Winterm, dziękuję Ci bardzo, sama znajdę :) Ale to już nie dziś, bo przedawkuję Butlera i będę chodzić po suficie przez najbliższe kilka dni ;)
winterm - Pią 15 Lut, 2008 20:43

A sobie chodź! Butler jest waty wszystkiego!!!!
Caroline - Pią 15 Lut, 2008 21:24

winterm napisał/a:
Chryste! Czy ktoś mi w zrozumiałym języku powie, jak sie podłącza forty? Dramat!!!
Polecam ten wątek, wszystko wytłumaczone. http://forum.northandsout...topic.php?t=391 Twój obrazek nie wkleił się ładnie, ponieważ forum ma ograniczenia - duże obrazki zżerają transfer. Gdybyś mimo instrukcji miała problem, daj znać, pomozemy.
Anonymous - Pią 15 Lut, 2008 23:16

winterm napisał/a:
Na blondaska można przerobić każdego.

Juz mielismy takiego "kazdego" w Aleksandrze - masakra !!!!!