Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Agn - Czw 21 Gru, 2017 21:16
Oj tam - dobry romans w kostiumie nie jest zły. Zapoluję.
BeeMeR - Czw 21 Gru, 2017 22:20
Agn, w Piratach zabili
Agn - Czw 21 Gru, 2017 22:34
To co w spoilerze - przykre.
A ciąg dalszy - zgubiłam się. Znaczy się klątwy w sumie nie było? Czy była, ale znikła?
BeeMeR - Czw 21 Gru, 2017 22:36
Była (tyle, że dzieci podrosły, główny nieciekawy młodzian jest synem pary z pierwszej części) ale teraz znikła.
ita - Pią 22 Gru, 2017 10:52
Przed chwilą skończyłam oglądać w TVP Kultura "Skutki noszenia kapelusza w maju". Ciepły i serdeczny film, który zawsze mnie wzrusza, a widziałam go już kilka razy, najczęściej w okolicach świąt. Kocham Wiesława Michnikowskiego za ten film
Szafran - Sob 23 Gru, 2017 10:15
A ja byłam na "Florida project". Bardzo dobry. I wyróżniający się pośród kina "społecznego". Nie pamiętam, by kiedykolwiek cinema verite miało tak jaskrawe, pastelowe barwy. I tu to zabieg jak najbardziej uzasadniony. Do tego mistrzowsko poprowadzona obsada amatorów - skąd oni wzięli tę genialną sześciolatkę? No i Willem Dafoe jako... dobry człowiek.
milenaj - Sob 23 Gru, 2017 17:23
Agn, ja oglądam dla Huismana Cieszy oko
A polecam "Harley and The Davidsons"
Dzisiaj sobie machnę trzeci odcinek.
Szafran - Wto 26 Gru, 2017 01:06
Obejrzałam z mamą "Kapitana Philipsa". Bardzo porządne, trzymające w napięciu kino akcji. Żałuję, że do kina w swoim czasie na to nie poszłam. Ale wydawało mi się, że nie obejdzie mnie historia, której finał znam z mediów;). Mamie też się podobało.
Agn - Wto 26 Gru, 2017 10:45
Wczoraj z siostra obejrzalam Love actually po raz miliardowy pierwszy. Wciaz uwielbiam ten film.
milenaj - Wto 26 Gru, 2017 11:26
Też oglądałam przedwczoraj i też nadal uwielbiam.
Szafran - Wto 26 Gru, 2017 15:05
O, dawno nie oglądałam:).
Caitriona - Czw 28 Gru, 2017 19:19
| praedzio napisał/a: | obejrzałam sobie szkocką komedię Whisky Galore.
Film uroczy, z barwnymi bohaterami, z przepiękną ścieżką dźwiękową - rozgrzał moje serducho i przećwiczył przeponę. Polecam serdecznie. |
Też obejrzałam, miły, sympatyczny film. Niby nic, a wieczór miło spędzony
Caroline - Pią 29 Gru, 2017 10:57
| Szafran napisał/a: | | A ja byłam na "Florida project". Bardzo dobry. I wyróżniający się pośród kina "społecznego". Nie pamiętam, by kiedykolwiek cinema verite miało tak jaskrawe, pastelowe barwy. I tu to zabieg jak najbardziej uzasadniony. Do tego mistrzowsko poprowadzona obsada amatorów - skąd oni wzięli tę genialną sześciolatkę? No i Willem Dafoe jako... dobry człowiek. |
Też byłam wczoraj. Kawał fantastycznego kina. Świetny scenariusz, przepięknie napisane postacie. Dzieciaki niesamowite (jak oni je reżyserowali?!). Willem Defoe super. Ale jak dostanie Globe'a czy Oscara to w połowie za to, jak sympatyczną postać zagrał Tak zwane kino zaangażowane, ale bez łatwych tez i odpowiedzi.
Zobaczcie koniecznie.
Admete - Pią 29 Gru, 2017 17:15
Też bym obejrzała. Muszę sprawdzić czy grają.
BeeMeR - Sob 20 Sty, 2018 13:07
Mój dom w Umbrii (2003)
Idealny film na taki dzień jak miałam wczoraj, humor nienajlepszy, nie pasowała mi ani komedia ani dramat, tylko właśnie taki przepięknie filmowany, wspaniale obsadzony, melancholijny ale nie pozbawiony nadziei film - że gdzieś istnieje taki "dom w Umbrii", azyl dla ludzi "zepsutych", wykolejonych życiowo, ofiar wypadku/zamachu albo przeraźliwie samotnych itd.
Zachwyconam - tego mi było trzeba
Maggie Smith Przedstawiać nie trzeba, reszta obsady też fantastyczna:
Do tego przepiękna włoska sceneria
oraz równie pięknie filmowane sceny
Jeśli ktoś jeszcze nie widział - polecam.
BeeMeR - Sob 20 Sty, 2018 17:06
Zapomniałam się wyzłośliwić nad tłumaczeniem, dam dwa przykłady:
| Cytat: | | Phyllis była zamknięta do mojej żony (close) |
| Cytat: | | Tego wieczoru nie opiekowała się światem (cared) |
Dołączają do moich ulubionych wtop jak:
| Cytat: | | Król nie miał włosów (heirs) |
Agn - Śro 24 Sty, 2018 12:21
| BeeMeR napisał/a: | | Maggie Smith Przedstawiać nie trzeba, reszta obsady też fantastyczna: |
O, rozpoznaję Petera Pettigrew i kochającego, acz cholerycznego ojca bohaterki ze Spaceru w chmurach.
Muszę to sobie obejrzeć. Bardzo lubię Maggie Smith.
ita - Pią 26 Sty, 2018 20:27
Ja dzisiaj dostałam zadanie do odrobienia na weekend, kolega mi przytargał "Dunkierkę" i "Baby Drive", mocno zdziwiony, że nie widziałam. "Dunkierkę", to fakt przegapiłam i bardzo żałuję, bo pewnie w kinie inaczej się to oglądało. Miałam chyba ze 3 podejścia do kina i w końcu nie dotarłam.
Caitriona - Sob 27 Sty, 2018 06:46
Oba filmy bardzo mi się podobały. Zupełnie inne, ale warte obejrzenia.
milenaj - Wto 30 Sty, 2018 08:40
Zapewne ostatnia nadrobiłam w dzisiejszą bezsenną noc "Blade Runner 2049" Rany jaki to dobry film. Gosling, którego zwykle lubię, tu mi wcale nie pasował, ale reszta.....
Barbarella - Wto 30 Sty, 2018 19:32
Wczoraj widziałam "Duszę i ciało", a dzisiaj "Wszystkie pieniądze świata." Obydwa filmy mi się podobały.
trifle - Wto 30 Sty, 2018 19:59
Ja dzisiaj po pracy poszłam na "Florida Project" - panie losie, ale się wynudziłam A czytałam takie dobre recenzje, że świeży, oryginalny. Widocznie nie skumałam Oprócz mnie siedział z tyłu rządek jakichś znajomych i chyba mieliśmy wszyscy podobne wrażenia, bo na koniec słyszałam "to był najgorszy film, jaki widziałem" i "to o czym to w sumie było?". Ja podobnie...
Szafran - Wto 30 Sty, 2018 20:02
"Florida project" to jeden z lepszych filmów zeszłego roku dla mnie:P
"Dusza i ciało" bardzo mi się podobała. Na "Wszystkich pieniądzach..." trochę się nudziłam, ale mamie się podobało, a ją zabrałam na wyjście do kina, więc to najważniejsze.
trifle - Wto 30 Sty, 2018 21:05
| Szafran napisał/a: | | "Florida project" to jeden z lepszych filmów zeszłego roku dla mnie:P |
No ja wiem, pamiętam! Ale no nic z tego, kompletnie się rozminęliśmy. Niektóre zdjęcia urokliwe, podobały mi się dzieciaki, ich zabawy i wolność, ale całość - klimat tego hotelu/niewiemczego był jakiś męczący. No co zrobić
Agn - Śro 31 Sty, 2018 00:35
Ja tak spytam trochę głupio - ale o czym właściwie jest Florida project? Bo ciągle słyszę zachwyty, że taki genialny i w ogóle, ale nikt nie pisze i nie powie, o czym to. A z trailera wywnioskowałam, że o dzieciach w jakimś hotelu i starym zrzędzie, który je przegania. A jakoś na takie coś nie mam ochoty, a już na pewno nie w wydaniu na 1,5 czy 2 godziny.
|
|
|