Filmy - Powiew Orientu
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 11:50
| Trzykrotka napisał/a: | | Jaś ma zapewnione miejsce w sercach tych ludzi na zawsze. | Tak, i nie tylko Jaś - wszystkie gwiazdy występujące w tym programie mają naprawdę dużą szansę otrzymać ogrom wdzięczności i życzliwości ludzkiej - fanka Kajol to się też aż rozpłakała, "bo ona taka dobra, ja ją teraz jeszcze więcej kochać będę"
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 12:49
A teraz ciąg dalszy myśli: nt. Lift Kare Da:
Pomijając bardzo medialną formę działalności charytatywnej LKD (choćby sam podkład muzyczny), widać, że wybrane osoby to rzeczywiście "bida z nędzą", najczęściej jednak są to ludzie, którym można faktycznie realnie pomóc, zazwyczaj jakąś bardzo drogą, a niezbędną do prowadzenia normalnego życia operację - i ot, fundusze spadają z nieba.
| Cytat: | | Jak mu ładnie z chłopczykiem na kolanach. | Tak, to też jest bardzo medialne - wziąć chore/biedne dziecko na kolana - bo nie tylko Jaś to robi - chyba wszyscy, którzy mieli okazję, bo obdarowany przyszedł do studia z dzieckiem - Katrina też (chociaż dziecko się jej bało i nie znało) - najrozkoszniejsza była mała fanka Salmana - i u niej i u Jasiowego chłopca widać było, że malcy sami tego chcą a i gwiazdom sprawia to uciechę
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 13:47
Co do Jasia - słów zachwytu mi brakuje
To uroczy, czarujący młody mężczyzna, nie chłopiec, ani nie młodzieniec.
Zastanawiałam się nawet, czy Karan nie patrzy, choćby czasem, na swoich gości przez pryzmat poprzednich spotkań - np. Na Shahida jako bardzo wybredną młodą gwiazdę która nie miała czasu na "Koffee with Karan" za pierwszym podejściem i taki Shahidek-cuduś kazał Karanowi czekać na wolny termin - a teraz jest jeszcze większą gwiazdę, o niebo lepiej gra (Fahid ) i nauczył się też nieco pokory w rozmowach z mediami - bo to widać było już w drugim, późniejszym KwK z Shaidem. A taki Jaś - że wrócę do tematu - to był "rozwalony" nieprzystojnie na kanapie, niepokorny młodzian, któremu Karan czy współ-gość - Vivek nawet zwracał uwagę, że tak się w telewizji nie siedzi a tenże Jaś arogancko mówił "jeszcze u ciebie (Karana) nie gram" - mina Karana - bezcenna! Świadczyła o shrekowym: "to se jeszcze poczeka "
A teraz - wah wah! Piękny, ujmujący, John Abraham, i nawet grać się nauczył (choć czasem to mam trochę zastrzeżeń w tym względzie ), i wybiera czasem ciekawe, niestandardowe kino - np. Kabul Express, No Smoking, i piękną jajcarską kreację w Dostanie stworzył
A więc doczekał się i grania u Karana - i dobrze
Ach, no i się udziela przecież w akcjach społecznościowych też - a w LKD też napomina na wizji, żeby jeżdżąc na motorze nigdy nie zapominać o kasku.
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2010 14:09
| BeeMeR napisał/a: |
Ach, no i się udziela przecież w akcjach społecznościowych też - a w LKD też napomina na wizji, żeby jeżdżąc na motorze nigdy nie zapominać o kasku. |
Udziela się! Pamiętam jakieś akcje charytatywne z jego udziałem, a pamiętasz, jak do wyborów w Maharastrze prowadzał staruszki przez ulicę? Nawet się śmiałyśmy, ze taka zachęta przydałaby się i u nas, chętnych do głosowania zrobiłoby się trochę więcej.
Uj, fakt, jaki on wtedy rozwalony siedział! Ale to też wtedy opowiedział, jak sie cieszył z roli Robbiego w K3G, której potem długo szukał po całym scenariuszu
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 14:15
| Trzykrotka napisał/a: | Ale to też wtedy opowiedział, jak sie cieszył z roli Robbiego w K3G, której potem długo szukał po całym scenariuszu | Oj, tak, no cóż, nikt nie mówił, że ma być łatwo - sama bym pytonowego drewienka z Kaal nie zatrudniła ale już rola z KANK była wdzięczna i zauważalna
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 15:38
Tere Mere Beach Main - Priyanka Chopra & Vijender
Priyanka zostaje wniesiona i występuje jako wielka gwiazda z małego miasteczka. Młoda dziewczyna o pełnych marzeń oczach - która wyewoluowała w piękną kobietę (nawet nie porównywać z Farah ):
Kilka zdjęć z dzieciństwa i młodości:
Kilka z teraz:
Krewni: mama, tata, brat
Show upływa na miłym ple-ple, do czasu, gdy Farah daje zadanie, odgrywanie niewinnej heroiny, spowitej dupattą i Priyanka zdaje celująco:
A potem pojawia się druga gwiazda programu - nie znany mi Vijendra, który najwyraźniej jest mistrzem (świata/Indii/who cares ) w boksie: i moja uwaga momentalnie sama znika (poznajemy mamę i tatę, ale kogo by to interesowało ) dopóki nie okazało się, że gość jest niezłym jajcarzem
A było to tak, że dostali dwa zadania:
1. Vijendra uczy Priyankę boksu
2. Priyanka uczy Vijendrę aktorstwa (veri filmi )
na dialogu w stylu (miał powtarzać po niej, ale stworzył własny i lepiej ):
P: Pamiętasz (tu jakieś fikcyjne imię, chyba Ranjeet) tą ciemną zimną, burzową noc?
V: j.w.
P: Gdy poślubiliśmy się w starej świątyni?
V: jw.
P: Ranjeet, jestem matką twego przyszłego dziecka
V: Priyanka, jestem ojcem twojego przyszłego dziecka - reakcja Priyanki wraz ze schowaniem się za Farah - bezcenna gość wygrał zdecydowanie i zasłużenie
trifle - Czw 18 Lut, 2010 15:50
| BeeMeR napisał/a: | | V: Priyanka, jestem ojcem twojego przyszłego dziecka |
No to brzmi niepokojąco
BeeMer, wyjawisz źródełko?
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2010 18:50
Ale przyznacie, ładna z nich byłaby para
Ten chłopak to mistrz olimpijski w boksie, dlatego tak go hołubią. Inna rzecz, że przystojniak z niego. A Priyanka nawet w rękawicach bokserskich wygląda jak bóstwo (czy nasz Admin to widział?)
Właśnie, Basiu - źródełko?
trifle - Czw 18 Lut, 2010 19:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale przyznacie, ładna z nich byłaby para |
Ładna
A Priyanka to w ogóle - no że też można tak wyglądać! Los nie jest sprawiedliwy, rzekłam po zerknięciu w lustro
A nasz Admin jest fanem Priyanki?
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2010 19:10
Zobacz, kogo ma w awatarze
trifle - Czw 18 Lut, 2010 19:16
| Trzykrotka napisał/a: | Zobacz, kogo ma w awatarze |
Poszłam, zobaczyłam i faktycznie I teraz mi się przypomniało, że to chyba najczęściej Priyanka - było jakieś zdjęcie z niebieskimi pasemkami, gdzie gdybałyśmy, co to, czy nie kolczyki czasem Rani chyba była też..
A oglądałyście już ten film z Priyanką - What's your Raashee?
Trzykrotka - Czw 18 Lut, 2010 20:03
Oglądałam, BeeMer też. Już wrzucę moją recenzję
W ramach odpoczynku po podróży obejrzałam sobie What's Your Rashee.
Eeee, ten Harman . Już mi się nawet nie wydawał specjalnie przystojny, miał jakoś tak gapowato opadniętą szczękę. I straszna z niego była pierdoła, ze tak się wyrażę.
No bo jak to - już nawet pojmę, że chłopak zaczynający dobrą pracę w Chicago wraca w te pędy do domu na wieść, że tata miał zawał. Ale zaraz potem daje się wmanewrować w interesiki braciszka, próby wydobycia spadku od rzekomo ukochanego dziadka, oraz daje się swatać jak cielę prowadzone na rzeź oraz prowadzać do miejscowego dona i straszyć obcinaniem paluszków.
Priyanka choć się naprzebierała i nazmieniała kostiumów i fryzur. Zabawę też chyba miała dobrą. A to była potulną trusią z prowincji, a to przebojową dziewczyną z koledżu w pancernych majtkach, to elegancką i zimną biznesłumen, to tancerką o kocich ruchach i mocnym charakterze, lekarką, modelką, mikrobiologiem, a nawet 15-latką... Nosiła stroje tradycyjne i super-mini i w ogóle - dla jej metamorfoz warto było.
W drugim planie pokazało się trochę fajnych aktorów. Mieliśmy przegląd rodziców, domów, sposobów na pierwszą randkę. Ale tak naprawdę, to wątki nie miały wykończenia, a ostatecznie tylko bohater zastanawiał się, która z dziewczyn idzie ku niemu w ślubnym stroju, bo mnie to nie bardzo interesowało.
Jest kilka ładnych piosenek. W jednej Harman obłędnie tańczy, w jednej, prześlicznej zresztą, śpiewa głosem Udita Narayana, w jednej pląsa z 12 Priyankami na raz. Jako rozrywkę pod prasowanie można obejrzeć.
trifle - Czw 18 Lut, 2010 20:21
Aha, czyli na feriowe odmóżdżanie będzie w sam raz
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 21:53
| trifle napisał/a: | Aha, czyli na feriowe odmóżdżanie będzie w sam raz | w sam raz
Mnie się nie bardzo podobał, ale oglądalny jest
Whats Your Raashee [2009]
Film jest niestety głupawy.
Trwa to trzy i pół godziny , a po dwóch byłam już nim mocno znużona i było mi zupełnie wszystko jedno, którą pannę bohater wybierze (on też sprawiał takie wrażenie, jakby mu było wszystko jedno ) i czy to jest jedna czy tuzin różnych .
Ponadto pierwsze pół godziny (zanim się bohater zdecyduje spotkać kandydatki każdego znaku zodiaku więc i Priyanka pojawi) jest zupełnie do przewinięcia , albowiem z przykrością konstatuję, że Harman nie wykorzystał drugiej szansy i charyzmy nie ma ni grosz. Nawet nie dali mu się wykazać w tańcu, bo niemal cała uwaga skupia się na jego partnerkach - i nic dziwnego bo Priyanka jest nieprzyzwoicie wręcz zgrabna
Jeśli oglądać, to tylko dla Priyanki, choć i tu bym była ostrożna w super pochwałach, bo ma tu 12 twarzy, owszem, znaczy się głównie fryzur , ciuchy ma różne, ale niektóre wydania niewiele oprócz tego się różnią - zapamiętywalna dla mnie jest pani bizneswoman, głupiutka Rajastanka, poraniona wewnętrznie kobieta, (mało wiarygodna) małolata i miszung pozostałych, z których każda ma jakiś tam niby feler, ale wszystkie prosto do fryzjera i zgrabne jak grzech.
I nietrudno się domyśleć, na którą w końcu padnie, bo tylko o jednej cosik więcej mówią - ale chemii to ja tam nie widzę Ani szczególnej więzi między tymi akurat bohaterami
Za więcej Harmana dziękuję - wolę Sallu - przynajmniej się pośmieję
Piosenek jest również niemal tuzin i są całkiem ok, każda stara się być w zupełnie innym stylu - naprawdę podobały mi się dwie.
I to by było na tyle
BeeMeR - Czw 18 Lut, 2010 22:03
A co do LKD i TMBM to linki podam jutro
i nie, nie wiem czy Admin widział, wiem natomiast, że raczej by mu się podobało - jeden i drugi Priyankowy odcinek
| Cytat: | | Ten chłopak to mistrz olimpijski w boksie, dlatego tak go hołubią. Inna rzecz, że przystojniak z niego. | Tak, ładna z nich by była para - i choć aktor z niego żaden, głupi nie jest, ani pozbawiony humoru i jeszcze Priyance śpiewał "Tujhe Dekha", jak wyznała, że SRK to jej ulubiony aktor
ŁukaszG - Czw 18 Lut, 2010 23:37
| BeeMeR napisał/a: | Whats Your Raashee [2009]Film jest niestety głupawy. [...]
Jeśli oglądać, to tylko dla Priyanki, choć i tu bym była ostrożna w super pochwałach, bo ma tu 12 twarzy, owszem, znaczy się głównie fryzur , ciuchy ma różne, ale niektóre wydania niewiele oprócz tego się różnią [...] |
O przepraszam, tutaj jestem skłonny polemizować, choć oczywiście moja opinia z racji mojej słabości do Priyanki jest skrajnie subiektywna Według mnie zdecydowana większość z tuzina postaci, które stworzyła, to bardzo udane role, które zdecydowanie się odróżniają od siebie, nie tylko przez znak zodiaku. Powiem szczerze, że jestem nawet zaskoczony, że za te role PC nie otrzymała ogłoszonych przed kilkoma dniami nominacji do nagród FilmFare, jednych z ważniejszych w indyjskim przemyśle filmowym.
Inna sprawa to właśnie wspomniane już piosenki, praktycznie prócz kilku wszystkie bardzo mi się podobają, i towarzyszą mi przynajmniej raz dziennie od kilku tygodni, naprawdę gorąco polecam zobaczyć film choćby dla samych piosenek, lub nawet w ostateczności zobaczyć same piosenki, bo fabułę można rzeczywiście streścić w kilku zdaniach.
(Trochę z innej beczki: w ostatnim czasie widziałem kilka filmów amerykańskich nominowanych do Oskarów, tam też kiepsko z interesującą, oryginalną fabułą).
Wczoraj widziałem Pyaar Impossible, ostatni film z PC, który premierę miał zaledwie miesiąc temu i już pojawił się na DVD. Film lekki, przyjemny - szczególnie dla oczu fana Priyanki, ale nie ma się co wielkiego po nim spodziewać. Podczas studiów maniak komputerowy zakochuje się w najpiękniejszej studentce, przedstawienie bohaterów i kilka epizodów, a już po kilkunastu minutach akcja filmu przenosi się siedem lat później. Główny bohater (Uday Chopra), stworzył system łączący zalety wielu popularnych systemów operacyjnych, niestety pliki programu zostają skopiowane bez jego wiedzy. Trop prowadzi do Singapuru, do firmy, w której odnajduje swoją miłość - tą samą od siedmiu lat.
Jak ktoś ma ochotę na typowy lekki film rozrywkowy, dobrze zrealizowany technicznie, a do tego lubi Priyankę - tym razem z krótszymi włosami - to polecam.
Oficjalna strona filmu:
http://www.yashrajfilms.c...impossible.html
Na dobranoc poduszka Admina, prezent od Trzykrotki, jeszcze raz dziękuję
Łukasz
trifle - Czw 18 Lut, 2010 23:53
Z tych wizerunków Priyanki podoba ten biznesowy chyba - pierwsze zdjęcie w drugiej linijce.
Czy macie napisy może do What's your Raashee? Szukam po stronach i żadne mi nie pasują
trifle@tlen.pl Będę wdzięczna
BeeMeR - Pią 19 Lut, 2010 07:59
| trifle napisał/a: | What's your Raashee? Szukam po stronach i żadne mi nie pasują | Tzn masz jakąś wersję, ale nie pasuje czy nie masz w ogóle?
Ja mam jakąś, ale w domu, więc sprawdzę najwcześniej ok 22
| adminluc napisał/a: | oczywiście moja opinia z racji mojej słabości do Priyanki jest skrajnie subiektywna | I nic dziwnego - Ja nie mam słabości do Priyanki, choć moja sympatia do niej nieustannie rośnie, ale szczerze mogę powiedzieć, że Priyanka jest jedynym powodem (albo i dwunastoma ), dla którego warto ten film obejrzeć
Po pierwsze jest prześliczna, przezgrabna i niezwykle wdzięczna - ale gra też dobrze - tylko mnie niektóre jej kreacje w WYR wydawały się nieukończone - ale dla Ciebie Łukaszu mogę przyznać, że to kwestia scenariusza, nie Priyanki .
Jednak postać głównego bohatera, odgrywanego przez Harmana miała dwie podstawowe wady: po pierwsze bohater jest tępakiem, jakich mało, po drugie: grał to Harman, który aktorsko jest strasznie kiepski, aczkolwiek jest zgrabny i interesująco tańczy.
I ten brak nominacji Priyanki to na pewno też przez niego
Dostała za to nominację do Star Screen Awards.
btw, Łukasz polecam LKD i TMBM z Priyanką - wygląda tam obłędnie
Trzykrotka - Pią 19 Lut, 2010 08:30
Właśnie miałam pytać, jak Ci się sypia z Priyanką , ale widzę, że już się zadomowiła.
Dla wielbicieli jej talentu to chyba Kaminey jest najlepsze i Fashion - btw - za Fashion dostała ostatnio National Award i napisała na twitterze "Bóg jest łaskawy"
Na Udaya reflektuję! Po Dhoomach jakoś przeszła mi antypatia do niego.
BeeMeR - Pią 19 Lut, 2010 09:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Dla wielbicieli jej talentu to chyba Kaminey jest najlepsze | W Kaminey Priyanka jest świetna - Fahid też, ale sam film jako całość mi nie podszedł
Admete - Pią 19 Lut, 2010 12:34
Ten film o znakach zodiaku to num sobie obejrzała dla Pryianki I ten drugi też.
trifle - Pią 19 Lut, 2010 12:55
| BeeMeR napisał/a: | | W Kaminey Priyanka jest świetna - Fahid też, ale sam film jako całość mi nie podszedł |
O to to, też tak myślę.
Napisy do WYR mam - nawet jakieś dwa pliki, ale są złe dla mojego filmu. Jeszcze pokombinuję
Calipso - Pią 19 Lut, 2010 14:02
Co znaczy że napisy są złe ? W jakim programie oglądasz filmy ?
trifle - Pią 19 Lut, 2010 14:22
Złe czyli niedopasowane, a w moim programie - vlc - nie da się dopasowywać chyba
Mam już jedną cząsteczkę Lift Kara De wiadomo z kim Ale jak oni rozmawiają Pół zdania po angielsku, pół w hindi
Trzykrotka - Pią 19 Lut, 2010 14:28
| trifle napisał/a: | Mam już jedną cząsteczkę Lift Kara De wiadomo z kim Ale jak oni rozmawiają Pół zdania po angielsku, pół w hindi |
Tak! Tak też mówią. Co nie dziwi, kiedy się człowiek dowie, ze angielski jest językiem oficjalnym, a pomiędzy ponad setką innych języków oficjalnych, jedynym, w którym Indusi na przykład z Tamil Nadu mogą się porozumieć z Indusami z Maharastry. Wiele osób zna tylko angielski i ma problemy z mówieniem w języku rodzimego stanu. Popatrz na tytuły : Jab We Met, Piyar Impossible - czyste hybrydy!
|
|
|