Seriale - Supernatural
praedzio - Czw 27 Gru, 2007 11:07
Fanki Deana pewnie ucieszy taki artykulik: http://www.buddytv.com/ar...915#poll1000463
Kolejne wiadomości z frontu:
| Cytat: | USA Today/Gallup Poll przeprowadziło ankietę pt. Czy wspierasz scenarzystów w walce ze AMPTP? 60% Amerykanów, którzy wzięli udział w ankiecie popiera strajk. Jeden z członków WGA wypowiedział się na ten temat w następujący sposób:
Amerykanie są po naszej stronie, ponieważ wiedzą, że walczymy w słusznej sprawie - tworzymy wartościowe produkty i zasługujemy na to, żebyśmy dostawali za nie odpowiednie wynagrodzenie. Czas, żeby media wysłuchały głosu ludzi, powrócili do stołu negocjacyjnego i zaczęli na poważnie rozważać naszą uczciwą ofertę, która pozwoli wszystkim wrócić do pracy.
Inna ankieta pokazała, że 38% ludzi, którzy oglądali telewizję teraz poświęca na nią zdecydowanie mniej czasu. Oglądalność ciągle będzie spadać. Przerywając negocjacje ze scenarzystami, stacje telewizyjne same wykopują swoich klientów za drzwi. To nie wyjdzie im na dobre. Chcemy, żeby zgodzili się na kontynuowanie negocjacji i uzgodnieniu rozsądnej oferty, która zadowoli obie strony i zakończy strajk.
Ludzie przemówili. Scenarzyści czekają. |
Szczerze powiedziawszy, już sama nie wiem, czy się wściekać na scenarzystów, że w ogóle rozpoczęli ten strajk, czy też na producentów, że nie spełniają ich żądań. Chyba jednak na tych ostatnich...
Aha, we wrześniu 2008 ma wyjść kolejna powieść z cyklu Supernatural. Będzie nosiła tytuł Bone Key.
Deanariell - Czw 27 Gru, 2007 22:14
Mnie to nie zaskakuje wcale :
"Whether dressed in a t-shirt and jeans, a tuxedo, or nothing but a towel, Jensen Ackles oozes the confidence, determination and good-heartedness that makes any woman weak in the knees."...
Cóż mogę powiedzieć? Prawda, prawda...
Admete - Pią 28 Gru, 2007 07:14
Ja juz nikogo nie popieram i przerzucam się na seriale brytyjskie...
praedzio - Pią 04 Sty, 2008 15:04
Jensen w innym wcieleniu : http://www.youtube.com/watch?v=BjU147q8GFw
Hmmm... trochę znanych twarzy się tu pojawia, anyway...
Z inszej beczułki: nie wiem, czy się mam cieszyć, ale premiera 9 odcinka odsuwa się w czasie, czyżby....? *nie śmie dokończyć myśli*
Admete - Pią 04 Sty, 2008 15:36
Nie wiem, kiedy będzie jakis nowy odcinek...Sądze, że nie mamy co liczyć na porozumienie ze scenarzystami.
praedzio - Pią 04 Sty, 2008 17:48
Na supernatural.com.pl piszą, że odcinek 3x09 ma się pojawić 31 stycznia. Może to i dobrze. Daje to czas do namysłu scenarzystom i producentom.
Deanariell - Pią 04 Sty, 2008 18:14
| Admete napisał/a: | | Nie wiem, kiedy będzie jakis nowy odcinek...Sądze, że nie mamy co liczyć na porozumienie ze scenarzystami. |
Żyć mi się nie chce... też sobie strajk wymyślili... teraz akurat
JA CHCĘ SPN!!!
Caitriona - Pią 04 Sty, 2008 18:31
Kurczę, niech to się wszystko już skończy! (na naszą korzyść oczywiście!) Koniec strajkom!!!!
praedzio - Pią 04 Sty, 2008 18:37
Mnie cieszy ta zwłoka, bo może to oznaczać, że producenci SPN nie są tak chętni do skracania serii. OBY!!!!!!
Tylko tak jakoś mi ckno bez braci W. .....
Admete - Pią 04 Sty, 2008 20:26
Też mi sie cni...tak bym sobie ich obejrzała, pozachwycała się i przejęła..A tu nic. Pocieszam się jak mogę. Wdepnęłam teraz w seriali brytyjski Life on Mars. Nie dość że śwetny kryminał, to do tego troche psycholigii i fantastyki. Główny bohater jest ( prawdopodobnie ) w śpiączce i wydaje mu się, że przeniósł się do roku 1973. No i zaczyna się jazda. Jest odrobine spnowo , ponieważ muzyczka jest bardzo stylowa - lata 70. Sam Tyler na avku. A jakie oni tam mają dialogi Brytole jedne
praedzio - Czw 10 Sty, 2008 15:55
Zdjęcia promocyjne do odcinka 11 trzeciego sezonu: http://supernatural.com.p...?album=71&pos=0
Pytanie, czy będzie odcinek 12...
Admete - Czw 10 Sty, 2008 17:29
Ten 11 o czym ma być? To ten o koszmarach sennych? Kiedy kolejny odcinek? Ja już normalnie nie wyrabiam. Tęsknię za brącmi, za ich rozmowami, za przeganianiem demonów.
Chyba nic na razie nie słychac o koncu strajku.
praedzio - Czw 10 Sty, 2008 18:06
O koszmarach sennych będzie odcinek 10, do którego nie wiedzieć czemu, nie ma zdjęć...
Odcinek 11 ma być tym, w którym pojawia się agent Hendriksen. Kurczę, nie wiadomo natomiast, co z odcinkiem 12 (wzorowanym na Dniu Świstaka). Prawie na pewno nie będzie następnych...
O końcu strajku nic nie słychać, za to słychać i to bardzo o odwołaniu Złotych Globów.
| Cytat: | Po raz pierwszy od 65 lat nie odbędzie się wręczenie nagród Hollywoodzkiego Stowarzyszenia Prasy Zagranicznej. Złote Globy zostały odwołane. Informację o odwołaniu ceremonii ogłoszono w poniedziałek, 7 stycznia.
13 stycznia zamiast tradycyjnej ceremonii odbędzie się godzinna konferencja prasowa, podczas której zostaną ogłoszeni tegoroczni laureaci Złotych Globów.
Z tradycyjnej wystawnej gali zrezygnowano, bo strajkujący scenarzyści zagrozili jej pikietowaniem. Również aktorzy nominowani do nagród ostrzegali, że w geście solidarności ze scenarzystami mogą zbojkotować ceremonię. |
Anonymous - Czw 10 Sty, 2008 18:53
a ja mam caly czas skrzywienie supernaturalne i sluchajac radia ciagle wylawiam perelki ktore pasuja do Deana (bo do Sama nie teges...)
Dzisiaj odkryłam Reinbow"
http://pl.youtube.com/watch?v=EJ29pVhsdMs
Admete - Czw 10 Sty, 2008 20:31
Faktycznie pasuje. Strasznie mi sie pomysł odcinka z Dniem Świstaka spodobał i będę więcej niż rozczarowana, jesli zobacze go dopiero jesienią? A co będzie, jesli serialu nie reaktywują? Koszmar!!!
Anonymous - Czw 10 Sty, 2008 20:43
Kolezanko Admete prosze nam tutaj nie krakac i nie straszyc, bo bede miec koszmary bez Supernaturalsow !!! Toz ja i po to wrzucilam Rainbow - I surrender!!!
praedzio - Czw 10 Sty, 2008 20:43
| Admete napisał/a: | | A co będzie, jesli serialu nie reaktywują? Koszmar!!! |
Eeee... Tak źle to nie będzie! Nowe odcinki NA PEWNO będą na jesieni. Skończy się strajk, to scenarzyści ruszą z kopyta, bo w końcu z czegoś żyć muszą, a taka przerwa jak teraz, na pewno im kasy nie przynosi.
Deanariell - Sob 12 Sty, 2008 12:32
| praedzio napisał/a: | | Zdjęcia promocyjne do odcinka 11 trzeciego sezonu |
Skąd oni tam na zdjęciu mają obaj takie same tatuaże?! Już się boję... Puszczą te dwa odcinki i zostawią nas w cierpieniu i niepewności co do losu braci W. - nie wiadomo na jak długo... A tu Dean ranny będzie...
Ja rozumiem chęć zarabiania godziwych pieniędzy (taaaa... gdyby to nauczyciele tak zastrajkowali, to byłoby to wielce karygodne i niemoralne! Nienawidzę tego niesprawiedliwego świata! ), ale czy oni naprawdę nie wiedzą, że prawdziwi fani autentycznie i fizycznie cierpią z tego powodu? Nie mam już nawet siły się złościć, zwyczajnie smutno mi...
Caitriona - Sob 12 Sty, 2008 21:59
Jaką Dean ma minę na tej fotce z tatuażami I jakim prawem ktoś śmiał mi zranić Deana??
Niech ten strajię już skończy i to pomyślnie dla nas...
praedzio - Wto 15 Sty, 2008 20:15
Artykulik
| Cytat: | Dlaczego strajk wyjdzie "Supernatural" na dobre
Autor: Don Williams
Tłumaczenie: SSJ
Strajk scenarzystów powoli niszczy fundamenty telewizji pozostawiając każdy serial bez nowych odcinków, po czym będziemy mogli oglądać tylko bezmózgie reality show. Strajk nie tylko negatywnie wpływa na ten sezon, ale również utrudnia scenarzystom pisanie odcinków pilotażowych nowych seriali, które powinny zadebiutować jesienią 2008 roku. To tworzy dosyć dziwną sytuację, gdyż jesienią nie pojawi się nic nowego, czyli stacje będą zmuszone kontynuować seriale z poprzedniego roku, które mogłyby zostać skasowane. Powróci wiele seriali o wątpliwej jakości, ale to oznacza dobrą wiadomość dla fanów Supernatural emitowanego na The CW, które w ogóle nie przejmuje się swoim serialem.
Spójrzmy prawdzie w oczy: Stacja The CW często traktuje Supernatural jak rudowłose przybrane dziecko spośród swoich seriali. Sieć nie stara się rekrutować nowych widzów, a na dodatek umieszcza serial w fatalnym czasie – w czwartki o 21:00 emitowane jest również Grey's Anatomy (Chirurdzy), nie mówiąc już o tym, że ostatnio ogłosili, iż nie będą puszczaś powtórek, kiedy nowe odcinki się skończą. Pomimo braku wiary stacji w serial, Supernatural ma bardzo lojalnych i zdeterminowanych fanów. Serial utrzymuje swoją widownię, pomimo dodania dwóch kontrowersyjnych postaci do świata Sama i Deana.
Jednak nie sądzę, żeby The CW chciało pozbyć się Supernatural. Może nie wydają dużo pieniędzy na reklamę tego serialu, ale są świadomi olbrzymiej grupy fanów i zdają sobie sprawę, że warto tych fanów zachować. Nie oczekiwali cudów po tym jak przenieśli serial na 21:00 w czwartki, ale wydaje mi się, że mimo wszystko Supernatural spełnia ich oczekiwania.
To, że Supernatural jest porządnym graczem będzie miało znaczenie przy układaniu ramówki na jesień 2008, a znaczenie serialu jeszcze bardziej wzrośni, jeśli nie pojawią się żadne pilotażowe odcinki. Nowe seriale, takie jak Reaper i Gossip Girl zrobiły sporo szumu, ale ich wyniki oglądalności wcale nie są takie dobre, a jeśli stacja nie chce swojej ramówki wypełnić samymi głupimi reality show, muszą dać Supernatural czwarty sezon. Jeśli skasują ten serial, nie będzie czym go zastąpić.
Oczywiście reality show zawsze są niebezpieczeństwem. Wszyscy pamiętamy, że popularność The Pussycat Dolls Present miało swój udział w skasowaniu Veronica Mars (Weronika Mars) w tamtym roku i nie jest też żadną tajemnicą, że America's Next Top Model ma największą oglądalność spośród wszystkich programów The CW. Jeśli stacja wyprodukuje jakieś kolejne reality show, dla seriali o niskiej oglądalności, takich jak Supernatural i Reaper, może to stanowić problem. Produkcja tych seriali wychodzi dużo drożej niż jakieś reality show, w którym zbiera się grupka ludzi w domku i robią widowisko, a nie wiadomo czy The CW woli zaoszczędzić kasę czy być lojalnym w stosunku do widzów.
Podsumowując, moja rada dla was jest bardzo prosta – unikajcie gniotów ze stacji The CW i nie martwcie się o los braci Winchesterów. W tym momencie strajk wstrzymuje tworzenie jakichkolwiek nowych seriali i stacja na pewno zatrzyma Supernatural przynajmniej na jeszcze jeden sezon. Jeśli jednak tak się nie stanie, niech zacznie się kampania fanów. |
Przy okazji, Eric Kripke potwierdził, że nakręcono 12 odcinków trzeciego sezonu. Powtarzam: 12! Znaczy się, Dzień Świstaka będzie na pewno!
Admete - Wto 15 Sty, 2008 20:18
Ale nie jest jakoś szczególnie optymistycznie...
praedzio - Wto 15 Sty, 2008 20:21
No, nie... Ale mam wrażenie, że autor artykułu miał chęć dokopać CW, a nie naszemu serialowi. Poza tym, z jego słów przebija ironia, co ja odczytuję tak: jeśli CW chce zejść na psy, to niech inwestuje w reality show, a nie dobre seriale.
asiek - Wto 15 Sty, 2008 20:24
Właśnie widzę Waszych ulubieńców w TVNSiedem. Kurtka wodna siedzą w pudle?
praedzio - Wto 15 Sty, 2008 20:26
Aaaaa.... to ten fajny odcinek! Oglądaj, Asiek, oglądaj!
asiek - Wto 15 Sty, 2008 20:28
W pomarańczowych drelichach też im do twarzy.
|
|
|