Filmy - Plotki i newsy filmowe
Anaru - Wto 25 Sty, 2011 23:35
Gdzie w necie?
Agn - Śro 26 Sty, 2011 18:55
Trzeba będzie się przyczaić, bo na pewno podadzą. Może na filmwebie będzie jakaś informacja o tym, gdzie oglądać online.
milenaj - Pon 31 Sty, 2011 17:34
"The King's speech" znowu z nagrodami.
Najlepszy zespół aktorski w filmie i najlepszy aktor.
Coś mi się wydaje, że nie będzie innej możliwości niż Oscar dla Colina w tym roku.
http://www.popcorner.pl/p...no_,,ga,,2.html
Agn - Nie 27 Lut, 2011 16:44
Ponoć rozdanie Oscarów online będzie można oglądać tutaj: http://watch-oscar-online.com/
Nie wiem, czy mi się uda. Impreza zaczyna się ok. 2.00 w nocy.
Admete - Nie 27 Lut, 2011 16:47
Mnie się na pewno nie uda. Zresztą nigdy nie oglądałam Oscarów na bieżąco. Jak się dawno temu tym na serio interesowałam, to nagrywałam i oglądałam na drugi dzień. Pamiętam jednak, że w akademiku ludzie schodzili w nocy do salki telewizyjnej, żeby oglądać.
milenaj - Nie 27 Lut, 2011 17:15
Ja chyba sobie jednak daruję. Obejrzę bez reklam, z tłumaczeniem we wtorek na canal+.
aneby - Nie 27 Lut, 2011 18:18
Z pewnością nie obejrzę, muszę wstać jutro o 6.10
Agn - Nie 27 Lut, 2011 18:28
Ja co roku śpię jak suseł, gdy lecą Oscary. Ale w tym roku mi zależy - bardzo trzymam kciuki za Colina. I chcę zobaczyć, czy dostanie tę przeklętą statuetkę, w momencie, w którym się to wydarzy.
Wiem, głupia jestem.
Anonymous - Nie 27 Lut, 2011 18:29
Napisz mi sms-a jak tam i kto. Ja nie mam gdzie tego oglądać...
:prosi:
Agn - Nie 27 Lut, 2011 19:17
O ile coś wyłapię, bo z przekazem może być różnie. Będę tu pisała, w razie czego.
Agn - Pon 28 Lut, 2011 02:49
Na dzień dobry oscary poszły do Alicji w Krainie Czarów (art achievement) i Incepcji (cinematography). Zaraz drugoplanowi...
Melissa Leo za drugoplanową (Fighter). Nie do poznania kobieta. Jak zwykle - w filmie jedno, a odstawiona na galę - na kolana, narodzie. Pięknie wygląda.
Przy okazji chciałam rzec - Colin Firth wygląda tak, że tylko go schrupać!
Animated short film - The lost thing. Nie kojarzę w ogóle...
Nagrodę prezentują Justin Timberlake i Mila Kunis - nie wiem, co Mila na siebie wrzuciła, ale chyba zapomniała sukienki. Na pewno ma stanik i jakąś fioletową szmatkę.
Najlepszy pełnometrażowy animowany - Toy Story 3. Phi? Miałam nadzieję, że "Jak wytresowac smoka".
A teraz nie wiem, bo od pół godziny walczę z oglądaniem! No żeby teraz kogoś banować to trzeba być gnidą!!!
Scenariusz oryginalny - The king's speech. JEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! Adaptowany The social network.
Film nieanglojęzyczny - z Danii "The lost world".
O, najlepszy drugoplanowy aktor.... Nooo.... *czeka*
Iii... Christian Bale. A miałam nadzieję, że Geoffrey... Ech...
Nagrodę wręczyła Reese Whiterspoon. Ona urodziła... ile dzieci? A gdzie to widać? Pięknie wygląda.
Oj, chyba muzyka zaraaaaz. No, czekam, czekam... Trent Reznor za The Social Network. No proszę, Trent wygląda, że... mmm...
Dźwięk - Incepcja. Zasłużyli!
Sound editing - co to jest? Chyba montaż dźwięku. Też Incepcja.
Za Make up dostał Wolfman. No bez przesady... Aż taki super ten wilkołak nie był (jako przerażająca bestia - obleci, nic nadzwyczajnego). Za kostiumy Alicja w krainie czarów - nalllleżało się, piękne kostiumy.
Kevin Spacey mnie rozbroił. "Good evening, I'm George Clooney!"
Dokument - Strangers no more
Krótki film - Gods of love
Niczego nie znam. :/
Chyba z YT polewają!!!!!!!!!!!!!!
O... Oprah?
Dokumenty prezentuje. Ale takie dłuższe chyba... "Inside job". A wszyscy tak kwiczeli, że jakiś Banksy wygra. No ale to nie on.
Zaprezentowano 2 piosenki nominowane - nic nadzwyczajnego. Takie trochę banalne są...
Zarozki efekty specjalne polecą... INCEPCJA!!!
Nagrodę prezentują Robert Downey Jr. i Jude Law - wyszukajcie ich na YT, przysięgam, posikacie się ze śmiechu przy ich wstępie.
Hmm, za rok mogliby we dwójkę poprowadzić galę.
Choć w sumie Anne Hathaway i James Franco nieźle sobie radzą. Skoro chciano, by młodsza widownia została przyciągnięta, to prezenterów wybrali niezłych. Anne jest, hehe, wariatką. James żartuje "na sztywno".
Film editing - The social network. Montaż? Chyba tak...
Kolejne piosenki. Jak lubię Florence and the Machine, ale piosenka... no zwykłe zawodzenie, proszę was...
E... To Gwyneth Paltrow śpiewa? I, kurde, nieźle to robi! Jestem pod wrażeniem!
A wygrał Randy Newman "We belong together" z Toy Story 3 - najbanalniejsza pioseneczka. Pfff...
O rany, Celine śpiewa piosenkę Charliego Chaplina "Smile". Pięęęknie... Uwielbiam ten utwór. W tle lecą zdjęcia zmarłych w tym roku aktorów, reżyserów etc.
No, nareszcie te "najważniejsze" nagrody chyba będą. Aktorzy, reżyseria i najepszy film. Ciekawam, ciekawam. TRZYMAM KCIUKI ZA COLINA!!!
Najlepsza reżyseria - TOM HOOPER "THE KING'S SPEECH"! No wreszcie mój film coś dostaje porządnego.
Aha, Annette Benning chyba zaraz wręczy honorowego Oscara. A, nie, prezentuje Coppollę, Walach i kogośtam jeszcze. Pewnie oni dopiero przekażą statuetkę, o ile nie zapowiedzą kogoś jeszcze.
CO? Teraz reklamy? Porąbało??? Ot, wyszło trzech dziadków i co? Wszyscy ich sobie zobaczyli.
Najlepsza aktorka - Od jakiejś godziny mam dziwne wrażenie, że to jednak nie będzie Natalie. A bym chciała, nie powiem...
A JEDNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najlepszy aktor - COOOOLINNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudna przemowa, polecam do obejrzenia.
Najlepszy film - THE KING'S SPEECH!!!!!!!!!!!!!!!
Ogólnie jestem zadowolona. Co ważniejsze nagrody poszły w te rąsie, co trzeba.
To ja idę spać. ^^
praedzio - Pon 28 Lut, 2011 05:09
Recenzja trochę niekompletna, rzekłabym. A gdzie wisienka na torcie?
Agn - Pon 28 Lut, 2011 05:42
No już jest, klikło mi się i zanim ruszył z edycją, to trochę potrwało. HAPPY? Bo ja jak diabli!!!
praedzio - Pon 28 Lut, 2011 06:55
HA!!!!!
Agn ---->
Słodkich snów!
Aragonte - Pon 28 Lut, 2011 07:14
| praedzio napisał/a: | Recenzja trochę niekompletna, rzekłabym. A gdzie wisienka na torcie? |
Co było wisienką?
Agn, dzięki za relację
praedzio - Pon 28 Lut, 2011 07:19
Napisałam to, zanim Agn wyedytowała posta o najważniejsze nagrody.
Alicja - Pon 28 Lut, 2011 07:33
cieszę się ogromnie z nagrody dla Colina i dla filmu Jak zostać królem - zasłużenie zgarnęli ich tochę A sam król został "ukoronowany"
zdziwiona jestem, że True Grit nie dostało żadnej nagrody, bo film był dobry, a aktorzy też dobrze grali, chociaż podejrzewałam, że Jeff Bridges po raz kolejny raczej nie dostanie
Incepcji też się powiodło
Hanula - Pon 28 Lut, 2011 08:25
Agn, dzięki za niesamowitą relację
I gratulacje dla Colina
milenaj - Pon 28 Lut, 2011 09:48
Agn, dzięki wielkie.
Yvain - Pon 28 Lut, 2011 10:33
Agn dzięki za cudną relację
Super to wyszło z tymi Oscarami, trzymałam kciuki za Colina , Natalie i Christiana Bale i dostali
Anaru - Pon 28 Lut, 2011 10:35
| Yvain napisał/a: | Agn dzięki za cudną relację |
?
Trzykrotka - Pon 28 Lut, 2011 10:43
Za relację z Oscarów, Anaru. Agn nockę poświęciła i obejrzała.
Agn, teraz o kieckach opowiadaj
A serio - łabędzicy nie widziałam, wiec się nie wypowiem, ale z Colina cieszę się jak głupia
Anaru - Pon 28 Lut, 2011 10:43
Aaa, bo mi przeskoczyło cholerstwo na koniec wątku omijając trochę postów i nie zauważyłam relacji w ogóle
I nie wiedziałam jakim kanałem poszła
A zawsze się ustawia na pierwszym nieczytanym, dlatego zgłupiałam...
Anaru - Pon 28 Lut, 2011 10:47
Agn
Mam banana po Twojej relacji
Ja oczywiście padłam i przespałam, a nawet miałam chęć zerknąć na rozdanie...
Diana - Pon 28 Lut, 2011 12:45
Agn- cudna relacja. Właśnie takie lubię.
A Król Colin rządzi!
|
|
|