To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:32

Nie spodziewałam się,że aż tak się rozpiszecie :excited: sezon otwarty,ale co bedzie się działo jak zaczniecie ogladać :mrgreen: pochłaniam wszystkie spojlery,wywiady,linki,wszystko co zapodajecie i nie mam dość :slina:
qrcze,chyba na jakis czas muszę pogonić chopa,bo zostaję w tyle :rumieniec:

aneby - Sob 20 Wrz, 2008 13:36

Calipso napisał/a:
bo zostaję w tyle

A co ja mam powiedzieć ? :roll: Połowa pierwszego za mną dopiero :(

Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:43

aneby napisał/a:
Połowa pierwszego za mną dopiero

Słonko,łączę się z Tobą w bólu,bo sama widziałam tylko 17 odcinków :przytul:

Admete - Sob 20 Wrz, 2008 13:45

Calipso napisał/a:
Nie spodziewałam się,że aż tak się rozpiszecie

To u nas normalne w trakcie każdego sezonu. Te dwa wątki Spn nie wzięły się z niczego ;-)

aneby napisał/a:
Połowa pierwszego za mną dopiero

Nie przejmuj się - właściwie to wszystko jeszcze przed Tobą.

Praedzio ja nie widze żadnych podobieństw do Semele. Pamela nie była kochanką jakiegoś boga, ani matką innego. To że prosiła o ukazanie się i została porażona światłem czy potęgą, wcale jeszcze nie świadczy o podobieństwie do Semele. Motyw oślepienia przez jakieś ponadnaturalne siły jest obecny nie tylko u Greków ;-) Tak mi się wydaje.

Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:50

Admete napisał/a:
To u nas normalne w trakcie każdego sezonu. Te dwa wątki Spn nie wzięły się z niczego

Ależ ja wcale nie narzekam :mrgreen: dobrze zarażona tak szybko się nie wyleczę,to może trwać całe lata :serce2:

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 13:58

Kripke o odcinku 2: http://pl.youtube.com/watch?v=au4uEu9CiUU
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 14:03

Zapowiedź drugiego odcinka:

http://pl.youtube.com/watch?v=qNRxNimMm5k

praedzio - Sob 20 Wrz, 2008 14:06

Admete napisał/a:
Praedzio ja nie widze żadnych podobieństw do Semele. Pamela nie była kochanką jakiegoś boga, ani matką innego. To że prosiła o ukazanie się i została porażona światłem czy potęgą, wcale jeszcze nie świadczy o podobieństwie do Semele.

Chodziło mi właśnie o oślepienie przez siłę nadnaturalną. Co prawda, Semele nie została oślepiona, tylko po prostu spłonęła, ale tak jakoś mi się skojarzyło.

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 14:14

Admete napisał/a:
Zapowiedź drugiego odcinka:

http://pl.youtube.com/watch?v=qNRxNimMm5k

Podoba mi się ta zajawka. I zły Hendrisken i Meg.. Niby wydawało się, że oboje - i Meg i agent - wiedzieli na tyle dużo o chłopcach i ich zajęciu, żeby potrafić odejść w spokoju, a tu proszę. Chcą się mścić.

PS. Ciekawe ile razy obejrzę odc. 1 do przyszłego tygodnia... :rumieniec:

Admete - Sob 20 Wrz, 2008 14:40

Ja sobie drugi raz obejrze wieczorem, tak na spokojnie ;-) Też mi się podoba zwiastun kolejnego odcinka. Zapowiada się interesująco.
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:01

Zatopek by Was nie dogonił. :lol: Ale robię co mogę. ;) Odcinek o wyjątkowych wampirach był świetny!
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 15:30

Gunia napisał/a:
Zatopek by Was nie dogonił

A tóż to ten zatopek? ;) Sądzę, że jesteś na dobrej drodze, by jednak nas dogonić ;-)

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 15:32

Tak - bo my teraz juz tylko jeden odcinek tygodniowo będziemy się posuwać... Aty, jak widzę, już finiszujesz z sezonem 1 ;)
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:39

Admete napisał/a:
Gunia napisał/a:

A tóż to ten zatopek? ;) Sądzę, że jesteś na dobrej drodze, by jednak nas dogonić ;-)

Zatopek przez "Z", Admete, to nazwisko znanego polskiego biegacza z lat... no dobra, nie wiem, których, nie znam się na sporcie, ale chyba sześćdziesiątych :wink:

Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:45

Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:
Gunia napisał/a:

Zatopek przez "Z", Admete, to nazwisko znanego polskiego biegacza z lat... no dobra, nie wiem, których, nie znam się na sporcie, ale chyba sześćdziesiątych :wink:

Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie. ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Emil_Zatopek
Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii i łudzę się, że mam jeszcze czas i nie muszę się brać za lekcje. ;)

Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:49

Gunia napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:
Gunia napisał/a:

Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie. ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Emil_Zatopek
Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii i łudzę się, że mam jeszcze czas i nie muszę się brać za lekcje. ;)

No tak, kojarzyłam piąte przez dziesiąte :lol: Skąd mi się wzięło, że to Polak? :mysle:
Ale z MASH-a tego nie kojarzę, nie oglądałam wszystkich odcinków.

Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:53

Aragonte napisał/a:

Ale z MASH-a tego nie kojarzę, nie oglądałam wszystkich odcinków.

Ja też nie. ;) Ale akurat trafiłam na ten o Igrzyskach Olimpijskich w Helsinkach. ;)

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 16:02

Gunia napisał/a:
Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii

To ty taki długodystansowiec jesteś ;)
Pierwszy odcinek drugiej serii - In My Time of Dying - to jeden z moich ulubionych w całym serialu.

Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 17:41

Harry_the_Cat napisał/a:
Pierwszy odcinek drugiej serii - In My Time of Dying - to jeden z moich ulubionych w całym serialu.

Jest świetny! Ta rozmowa Deana z tą "kobietą", kiedy zrozumiał prawdę - jedna z najlepszych jakie widziałam. John nieźle mnie wkurzył w tym odcinku i nawet po tym, jak się to skończyło, nie polubiłam go. Akcja się zagęszcza, więc spadam oglądać. ;) (I trzymać kciuki za Sama. ;) )
P.S. Uwielbiam Deana za te jego teksty. SPN to chyba pierwszy naprawdę straszny, na którym momentami konam ze śmiechu. :lol:

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 17:51

To prawda. Doskonale równoważą elementy straszne z komicznymi.
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 18:14

Guniu, a jak Ci się podobał odcinek Hell House? :)
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 18:45

Aragonte napisał/a:
Guniu, a jak Ci się podobał odcinek Hell House? :)

Ten z tymi "fachowcami"? :lol: Interesujący przez te buddyjskie odwołania, a końcówka z agentem z Hollywood była świetna, koncepcja wymyślania zjawy też, ale chyba trochę za szybko ten upiór się ujawnił, a ja się boję, dopóki nie widzę tego, czego mam się bać - jak w "Asylum" - dopóki te monstrualne zjawy nie pojawiły się na widoku, byłam jak zacementowana. Widok gościa latającego z siekierą trochę zepsuł efekt. ;) Właśnie skończyłam "Playthings" - mój ulubiony mroczny klimat. Te lalki - jak w "Provenance".
Idę pozbyć się pękniętego lustra z pokoju, póki jest jasno.

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 18:50

Jakby ktoś chciał się w robieie avków pobawić - zrobiłam 251 baz... - żadnych efektów, tylko przycięcie do rozmiaru 100x100 : http://aaania80.deviantar...-bases-98474384
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 19:07

Gunia napisał/a:
Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie.

Cos tam oglądałam, ale to nie moje klimaty.

Gunia napisał/a:
Właśnie skończyłam "Playthings" - mój ulubiony mroczny klimat. Te lalki - jak w "Provenance".

Też bardzo lubię ten odcinek. Ogólnie seria 2 na razie jest moją ulubioną. Przed Tobą jeszcze bardziej ulubiony ;-) - Nightshifter. Przepadam za tym odcinkiem.

Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 19:11

Czytałam w The Official Companion, że warto w Nightshifter zwracać uwagę na bilbordy ;)

ZA TRZY GODZINY QUIZ!!!!!!