Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:32
Nie spodziewałam się,że aż tak się rozpiszecie sezon otwarty,ale co bedzie się działo jak zaczniecie ogladać pochłaniam wszystkie spojlery,wywiady,linki,wszystko co zapodajecie i nie mam dość
qrcze,chyba na jakis czas muszę pogonić chopa,bo zostaję w tyle
aneby - Sob 20 Wrz, 2008 13:36
| Calipso napisał/a: | | bo zostaję w tyle |
A co ja mam powiedzieć ? Połowa pierwszego za mną dopiero
Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:43
| aneby napisał/a: | | Połowa pierwszego za mną dopiero |
Słonko,łączę się z Tobą w bólu,bo sama widziałam tylko 17 odcinków
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 13:45
| Calipso napisał/a: | | Nie spodziewałam się,że aż tak się rozpiszecie |
To u nas normalne w trakcie każdego sezonu. Te dwa wątki Spn nie wzięły się z niczego
| aneby napisał/a: | | Połowa pierwszego za mną dopiero |
Nie przejmuj się - właściwie to wszystko jeszcze przed Tobą.
Praedzio ja nie widze żadnych podobieństw do Semele. Pamela nie była kochanką jakiegoś boga, ani matką innego. To że prosiła o ukazanie się i została porażona światłem czy potęgą, wcale jeszcze nie świadczy o podobieństwie do Semele. Motyw oślepienia przez jakieś ponadnaturalne siły jest obecny nie tylko u Greków Tak mi się wydaje.
Calipso - Sob 20 Wrz, 2008 13:50
| Admete napisał/a: | | To u nas normalne w trakcie każdego sezonu. Te dwa wątki Spn nie wzięły się z niczego |
Ależ ja wcale nie narzekam dobrze zarażona tak szybko się nie wyleczę,to może trwać całe lata
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 13:58
Kripke o odcinku 2: http://pl.youtube.com/watch?v=au4uEu9CiUU
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 14:03
Zapowiedź drugiego odcinka:
http://pl.youtube.com/watch?v=qNRxNimMm5k
praedzio - Sob 20 Wrz, 2008 14:06
| Admete napisał/a: | | Praedzio ja nie widze żadnych podobieństw do Semele. Pamela nie była kochanką jakiegoś boga, ani matką innego. To że prosiła o ukazanie się i została porażona światłem czy potęgą, wcale jeszcze nie świadczy o podobieństwie do Semele. |
Chodziło mi właśnie o oślepienie przez siłę nadnaturalną. Co prawda, Semele nie została oślepiona, tylko po prostu spłonęła, ale tak jakoś mi się skojarzyło.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 14:14
Podoba mi się ta zajawka. I zły Hendrisken i Meg.. Niby wydawało się, że oboje - i Meg i agent - wiedzieli na tyle dużo o chłopcach i ich zajęciu, żeby potrafić odejść w spokoju, a tu proszę. Chcą się mścić.
PS. Ciekawe ile razy obejrzę odc. 1 do przyszłego tygodnia...
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 14:40
Ja sobie drugi raz obejrze wieczorem, tak na spokojnie Też mi się podoba zwiastun kolejnego odcinka. Zapowiada się interesująco.
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:01
Zatopek by Was nie dogonił. Ale robię co mogę. Odcinek o wyjątkowych wampirach był świetny!
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 15:30
| Gunia napisał/a: | | Zatopek by Was nie dogonił |
A tóż to ten zatopek? Sądzę, że jesteś na dobrej drodze, by jednak nas dogonić
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 15:32
Tak - bo my teraz juz tylko jeden odcinek tygodniowo będziemy się posuwać... Aty, jak widzę, już finiszujesz z sezonem 1
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:39
| Admete napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Zatopek by Was nie dogonił |
A tóż to ten zatopek? Sądzę, że jesteś na dobrej drodze, by jednak nas dogonić |
Zatopek przez "Z", Admete, to nazwisko znanego polskiego biegacza z lat... no dobra, nie wiem, których, nie znam się na sporcie, ale chyba sześćdziesiątych
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:45
| Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Zatopek by Was nie dogonił |
A tóż to ten zatopek? Sądzę, że jesteś na dobrej drodze, by jednak nas dogonić |
Zatopek przez "Z", Admete, to nazwisko znanego polskiego biegacza z lat... no dobra, nie wiem, których, nie znam się na sporcie, ale chyba sześćdziesiątych |
Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Emil_Zatopek
Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii i łudzę się, że mam jeszcze czas i nie muszę się brać za lekcje.
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 15:49
| Gunia napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Zatopek by Was nie dogonił |
Zatopek przez "Z", Admete, to nazwisko znanego polskiego biegacza z lat... no dobra, nie wiem, których, nie znam się na sporcie, ale chyba sześćdziesiątych |
Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Emil_Zatopek
Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii i łudzę się, że mam jeszcze czas i nie muszę się brać za lekcje. |
No tak, kojarzyłam piąte przez dziesiąte Skąd mi się wzięło, że to Polak?
Ale z MASH-a tego nie kojarzę, nie oglądałam wszystkich odcinków.
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 15:53
| Aragonte napisał/a: |
Ale z MASH-a tego nie kojarzę, nie oglądałam wszystkich odcinków. |
Ja też nie. Ale akurat trafiłam na ten o Igrzyskach Olimpijskich w Helsinkach.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 16:02
| Gunia napisał/a: | | Skończyłam ósmy odcinek drugiej serii |
To ty taki długodystansowiec jesteś
Pierwszy odcinek drugiej serii - In My Time of Dying - to jeden z moich ulubionych w całym serialu.
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 17:41
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Pierwszy odcinek drugiej serii - In My Time of Dying - to jeden z moich ulubionych w całym serialu. |
Jest świetny! Ta rozmowa Deana z tą "kobietą", kiedy zrozumiał prawdę - jedna z najlepszych jakie widziałam. John nieźle mnie wkurzył w tym odcinku i nawet po tym, jak się to skończyło, nie polubiłam go. Akcja się zagęszcza, więc spadam oglądać. (I trzymać kciuki za Sama. )
P.S. Uwielbiam Deana za te jego teksty. SPN to chyba pierwszy naprawdę straszny, na którym momentami konam ze śmiechu.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 17:51
To prawda. Doskonale równoważą elementy straszne z komicznymi.
Aragonte - Sob 20 Wrz, 2008 18:14
Guniu, a jak Ci się podobał odcinek Hell House?
Gunia - Sob 20 Wrz, 2008 18:45
| Aragonte napisał/a: | Guniu, a jak Ci się podobał odcinek Hell House? |
Ten z tymi "fachowcami"? Interesujący przez te buddyjskie odwołania, a końcówka z agentem z Hollywood była świetna, koncepcja wymyślania zjawy też, ale chyba trochę za szybko ten upiór się ujawnił, a ja się boję, dopóki nie widzę tego, czego mam się bać - jak w "Asylum" - dopóki te monstrualne zjawy nie pojawiły się na widoku, byłam jak zacementowana. Widok gościa latającego z siekierą trochę zepsuł efekt. Właśnie skończyłam "Playthings" - mój ulubiony mroczny klimat. Te lalki - jak w "Provenance".
Idę pozbyć się pękniętego lustra z pokoju, póki jest jasno.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 18:50
Jakby ktoś chciał się w robieie avków pobawić - zrobiłam 251 baz... - żadnych efektów, tylko przycięcie do rozmiaru 100x100 : http://aaania80.deviantar...-bases-98474384
Admete - Sob 20 Wrz, 2008 19:07
| Gunia napisał/a: | | Kto oglądał M.A.S.H.a, ten wie. |
Cos tam oglądałam, ale to nie moje klimaty.
| Gunia napisał/a: | | Właśnie skończyłam "Playthings" - mój ulubiony mroczny klimat. Te lalki - jak w "Provenance". |
Też bardzo lubię ten odcinek. Ogólnie seria 2 na razie jest moją ulubioną. Przed Tobą jeszcze bardziej ulubiony - Nightshifter. Przepadam za tym odcinkiem.
Harry_the_Cat - Sob 20 Wrz, 2008 19:11
Czytałam w The Official Companion, że warto w Nightshifter zwracać uwagę na bilbordy
|
|
|