To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Deanariell - Nie 16 Gru, 2007 10:55

Admete napisał/a:
Tez uważam, że scenę mogli sobie darować, choć Riella ma teorię, dlaczego pojawiła się w odcinku

Oj... tam zaraz wielka teoria :P Na logikę - gdyby nie ta okrutna scena (tak btw, to ten "drobiazg" mu akurat szybko odrośnie, gorzej, gdyby to było co innego... :rotfl: ), widziwie nie czuliby takiego napięcia, kiedy oprawcy zabierali się za Deana... a tak? Sam poświęcony został dla wyższych celów ;)

Elfy UROCZE!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: Kręcą tyłeczkami aż miło :oklaski:

Jeśli chodzi o sam odcinek, święta prawdziwie supernaturalne - bardzo krwawe, choć z drugiej strony piękne i wzruszające - cały SPN :love_shower:

praedzio - Nie 16 Gru, 2007 11:39

Deanariell napisał/a:
Sam poświęcony został dla wyższych celów ;)
Stanowczo protestuję, jeśli chodzi o wykorzystywanie Sama jako "przystawki" w takich sytuacjach! :wsciekla: Wyższe cele?! Ja im dam wyższe cele... :uzi: Niech sobie scenarzyści znajdą kogoś innego! :cry2: ;)
Deanariell - Nie 16 Gru, 2007 13:54

praedzio napisał/a:
Niech sobie scenarzyści znajdą kogoś innego! :cry2:

Ale któż byłby lepszy od młodszego brata? Nawet ja przez chwilę poczułam prawdziwy niepokój - już miałam wizję starszego Winchestera bez zęba na przedzie... :paddotylu: :rotfl:

praedzio - Nie 16 Gru, 2007 14:00

Deanariell napisał/a:
Nawet ja przez chwilę poczułam prawdziwy niepokój - już miałam wizję starszego Winchestera bez zęba na przedzie... :paddotylu: :rotfl:

Cóż, ten by tak szybko nie odrósł... :twisted:

EDIT: Z innej półki - zaciekawił mnie ten meadowsweet. Trochę pokopałam i voila! http://pl.wikipedia.org/w...wka_b%C5%82otna

praedzio - Śro 19 Gru, 2007 19:42

Wiedziona ciekawością, powędrowałam (wirtualnie, rzecz jasna!) do Empiku i co tam znalazłam?
http://www.empik.com/produkt?productId=2700091
http://www.empik.com/produkt?productId=2842381
http://www.empik.com/produkt?productId=2634583
No i, podawana już przeze mnie: http://www.empik.com/produkt?productId=2802915

Jak myślicie, warto się zaopatrzyć? Kuszą mnie te dwie powieści zwłaszcza, jako, że plącze mi się po głowie pomysł na fanfika Spn-owego (znowu mi się chłopaki śnili :thud: - to już chyba obsesja - ale Freud miałby używanie!). Może najpierw warto sprawdzić, jak to wyszło u innych? :lol:

Admete - Śro 19 Gru, 2007 19:50

Obawiam się, że poziom tych dziełek nie będzie wykraczał poza ff-y. Mnie by jednak było szkoda pieniędzy. Przeczytać, być może. Kupić - raczej nie. Czekam na Twojego ff'a ;-)
praedzio - Śro 19 Gru, 2007 21:36

Uważasz, że będzie (o ile kiedykolwiek powstanie) lepszy od tych "dzieuek"? Oj, ja bym się zastanowiła... :mrgreen:
Admete - Czw 20 Gru, 2007 22:26

Na pewno będzie lepsze, wierzę w Ciebie :-)
Caitriona - Pią 21 Gru, 2007 18:17

Padłam :thud: Jak Dean zaczął śpiewać kolędę normalnie padłam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Świetny odcinek. Dużo się działo, krwawo, emocjonalnie, uroczo - idealnie! Piękna była ta ich Wigilia ;) A jakie prezenty ;)
Boziu, jak mi żal było Sama, ale już jak się zabrali za zęby Deana to się wściekłam :wsciekla: No jak on by wyglądał??
Naprawdę super odcinek!
(Admete - dzięki wielkie! :serce: )

Admete - Pią 21 Gru, 2007 19:17

Teraz ta kolęda będzie mi sie kojarzyc wyłącznie z Dean'em Winchesterem ;-) I moment, gdy spanikowany sam chował rewolwer :-D Mysmy obie z Riellą stwierdziły, że dać braciom szopkę niech chodza po domach ;-)
Deanariell - Pią 21 Gru, 2007 19:52

Admete napisał/a:
Mysmy obie z Riellą stwierdziły, że dać braciom szopkę niech chodza po domach ;-)

Dla takich kolędników nie żałowałabym drobnych i smakołyków w postaci pysznych ciasteczek domowej roboty ;) Hmmmm... chociaż wizja tych kuszących przekąsek mogłaby odebrać głos Deanowi :rotfl: A ja muszę powiedzieć, że zazdroszczę chłopakom spędzonych w ten sposób świąt - proste i bez zbędnego zachodu (tej całej bezsensownej moim zdaniem bieganiny), a nie można im było odmówić prawdziwie rodzinnej atmosfery :) No co? Mieli nawet choinkę :P

praedzio - Pią 21 Gru, 2007 20:05

Deanariell napisał/a:
No co? Mieli nawet choinkę :P
... i prezenty od serca... :P
Ja bym takich kolędników nie wypuściła z domu. Śpiewaliby mi przez cały rok... ;)

praedzio - Pią 21 Gru, 2007 22:10

Szlag mnie zaraz trafi i sama nie wiem, co jeszcze... :uzi: :wsciekla: :bejsbol: :cry2:
Chodzą ploty, że Spn ma podzielić los Herosów i mają go skrócić do 11 odcinków. W ten sposób 17 stycznia ukazałby się odcinek finałowy pt. Jus in Belo. A wszystko przez ten @#$%@!!%$# strajk scenarzystów!!!! :wsciekla:
Z tego co wiem, serial mogłoby uratować tylko nagłe zakończenie strajku WGA.
ŚWIĘTY MIKOłAJU!!!!!! SŁYSZYSZ???? :cry2:
P.S. Ja naprawdę nie rozumiem, po co skracać serię???? Czy nie można po prostu zawiesić na czas strajku, a później go wznowić??? :frustracja: Idę kogoś zastrzelić... :bejsbol:

Caitriona - Pią 21 Gru, 2007 22:11

praedzio napisał/a:
Ja bym takich kolędników nie wypuściła z domu. Śpiewaliby mi przez cały rok... ;)

:rotfl: To samo miałam napisać ;) Mogliby nawet śpiewać ciągle tą samą kolędę :mrgreen:

Podobał mi się także ten wcześniejszy odcinek - i szerze, nawet żal mi było Gordona. Wredny był, nawiedzony trochę, polował na Sama, ale na kiełki nie zasłużył...

Caitriona - Pią 21 Gru, 2007 22:12

praedzio napisał/a:

Chodzą ploty, że Spn ma podzielić los Herosów i mają go skrócić do 11 odcinków. W ten sposób 17 stycznia ukazałby się odcinek finałowy pt. Jus in Belo.

NIENIENIENIENIENIE Ja się nie zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bejsbol: :bejsbol: :wsciekla: :bejsbol: :bejsbol:

Admete - Pią 21 Gru, 2007 22:13

Smutno mi bardzo z powodu ewentualnego skrócenia serii Spn :-( Jak oni mogą, no jak mogą. Nie lubię ich, wcale ich nie lubię. Na dodatek jestem zmęczona i podenerwowana. Sama nie wiem czym...
I jeszcze odbieraja mi ulubiony serial :-(

praedzio - Pią 21 Gru, 2007 22:20

*mruczy pod nosem* ... zabiję, ukatrupię, uśmiercę, zastrzelę, powieszę, wypatroszę, upoluję, POSOLĘ I SPALĘ!!!! Uuuuuffff....! trochę mi lepiej, ale tylko trochę... *oddala się pociągając nosem*
Caitriona - Pią 21 Gru, 2007 22:26

Mnie tam nie jest ani ciut, ciut lepeij... Ja się bardzo przywiązuję do seriali, postaci które mi się naprawdę podobają. A mimo że oglądam sporo seriali tych naprawdę moich ulubionych jest nie zbyt dużo. SPN należy of kors do tych naj, naj. A teraz zostałam w jakiś sposób zlekcewazona przez twórców... Ja rozumiem te wszystkie kwestie finansowe, ale w końcu to nie chodzi tylko o kasę, producentó, scenarzystów ale przede wszystkim o fanów. Jeśli skróca serial to to będzie naprawdę nie fair...
praedzio - Pią 21 Gru, 2007 22:32

Ale po kiego grzyba SKRACAĆ??!! Niech mi to ktoś wytłumaczy! :cry2: :confused3:
Deanariell - Nie 23 Gru, 2007 15:44

praedzio napisał/a:
Ale po kiego grzyba SKRACAĆ??!! Niech mi to ktoś wytłumaczy!

JA RÓWNIEŻ KATEGORYCZNIE SIĘ NA TO NIE ZGADZAM!!! :cry2: :confused3: :uzi:

Admete napisał/a:
jestem zmęczona i podenerwowana. Sama nie wiem czym...

Jak to czym? Świętami oczywiście, a właściwie tym całym przedświątecznym ruchem i tzw. gorączką... :obrzydzenie: nie przepadam za tym... gdybym miała pieniądze, pojechałabym najchętniej (we dwoje lub z większą grupą przyjaciół) w tym okresie na wyspy tropikalne czy gdzieś indziej, byle słońca więcej było ;) Zazdroszczę naszej Pellusi takich świąt z rodzicami - Japonia i Nowa Zelandia... Marzenie... :roll:

praedzio - Nie 23 Gru, 2007 20:35

Takie sobie zdjątko: :shock: :lol:

Caitriona - Nie 23 Gru, 2007 21:19

praedzio napisał/a:
Takie sobie zdjątko: :shock: :lol:

[url=http://img90.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

:rotfl: :rotfl: :rotfl: jak się ten Jared zachłannie uwiesił biednego Acklesa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anonymous - Nie 23 Gru, 2007 21:44

a ten niewzruszony jak na prawdziwego Wiedźmana przystało ...
Niczym posąg peerelowski, niczym kobieta pracująca i robotnik na budowie z tym młotkiem w dłoni...

Admete - Pon 24 Gru, 2007 13:56

Aine co Cię taki socjalistyczny nastrój dopadł? ;) Caitri dziś do Ciebie poszła przesyłka, pewnie dostaniesz po świętach. Aine nie wybierasz się do Krakowa w najbliższa sobotę? Ja tam będe ;-)
Anonymous - Wto 25 Gru, 2007 00:15

Szkołę mam i 2 kolosy. Wprawdzie powoli sobie odpuszczam część obowiazkow, chce zakonczyc I semestr.