To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V

Admete - Śro 29 Lis, 2017 20:43

To byłyśmy z dziewczynami na Coco i podobało się nam. Ola przy scenie, gdy Miguel wahał się, czy zabrać płatek z błogosławieństwem: "No bierz go, bierz!" ;) Zosia się popłakała troszkę na końcu, a Ola nie poszła do toalety, choć się jej okropnie chciało. Na moje pytanie, dlaczego mi nie powiedziała, stwierdziła: "Czekałam na nudny moment." Najwyraźniej nie było nudnego momentu ;) Najlepsza recenzja z filmu ;)
Szafran - Czw 30 Lis, 2017 21:12

Byłam na "Cichej nocy". Bardzo dobra. Taka ponura i boleśnie prawdziwa diagnoza współczesnej Polski i naszego społeczeństwa - ale nie w stylu Smarzowskiego. Bardziej w kierunku relacji, wartości. Bez tego odcżłowieczania i przemocy. Świetnie obsadzone i zagrane.
Admete - Pią 01 Gru, 2017 07:16

Może się wybiorę.
Barbarella - Sob 02 Gru, 2017 18:08

Szafran napisał/a:
Byłam na "Cichej nocy". Bardzo dobra. Taka ponura i boleśnie prawdziwa diagnoza współczesnej Polski i naszego społeczeństwa - ale nie w stylu Smarzowskiego. Bardziej w kierunku relacji, wartości. Bez tego odcżłowieczania i przemocy. Świetnie obsadzone i zagrane.

Tak słyszałam. Po takiej recenzji mój apetyt na film gwałtownie wzrósł. :excited:

ita - Sob 02 Gru, 2017 21:26

Barbarella napisał/a:
Szafran napisał/a:

Tak słyszałam. Po takiej recenzji mój apetyt na film gwałtownie wzrósł. :excited:

Bardzo słuszne :-D
Widziałam dzisiaj i jestem bardzo poruszona.

milenaj - Sob 02 Gru, 2017 22:27

Ja się jutro przejdę na "Morderstwo..." Sama sprawdzę jak się mają recenzje o filmu :)
ita - Sob 02 Gru, 2017 22:49

milenaj napisał/a:
Ja się jutro przejdę na "Morderstwo..." Sama sprawdzę jak się mają recenzje o filmu :)

A czytałaś recenzję u Zwierza? :-D

Caitriona - Wto 05 Gru, 2017 22:25

Obejrzałam Dunkierkę. Szarpie nerwy. Klimat grozy i niepokoju, ciągłego zagrożenia. Muzyka niesamowita, ale nie wyobrażam sobie słuchać jej poza filmem. Zdjęcia rewelacja. Dobre kino.
milenaj - Czw 07 Gru, 2017 08:06

Ita, przeczytałam i dlatego mam ochotę mimo wszystko iść. :-)
ita - Czw 07 Gru, 2017 09:27

milenaj napisał/a:
Ita, przeczytałam i dlatego mam ochotę mimo wszystko iść. :-)

Nie miałam intencji zniechęcać Cię do filmu tą recenzją :mrgreen:
Zresztą, raczej się nie spodziewałam, że Zwierz "pojedzie" po filmie, z wiadomych względów.
Ja wczoraj widziałam mnóstwo mało ciekawych filmików na testach z jazdy :wink: i jeden, który już mnie kiedyś zachwycił, wczoraj oglądałam go 2 raz:
http://www.filmweb.pl/fil...ach-2012-661633

Szafran - Nie 10 Gru, 2017 15:54

Nowe "Morderstwo w Orient Ekspresie" jest filmem totalnie niepotrzebnym. Historia dobrze znana opowiedziana znów klasycznie, bez prób reinterpretacji czy jakiegoś realizacyjnego szaleństwa. I nawet dla tych, co innych ekranizacji czy książki nie znają, marna to okazja do poznania owej opowieści, bo z ekranu wieje nudą, a napięcia jak na lekarstwo - to w kryminale grzech śmiertelny. Pani obok mnie przysnęła dwa razy;). A z gwiazdorskiej obsady niewiele wynika, bo właściwie nie bardzo mają coś do zagrania.

Sam Branagh jest okropnym Poirotem, jakaś dziwaczną karykaturą tej postaci. I ten koszmarny akcent....

Ale nawet "Morderstwo" nie jest tak słabe jak nowy Allen.

I byłam na "Przy Planty 7/9" - dokumencie pogromie kieleckim. Warto zobaczyć. Poruszający.

Z zepsutym komputerem nie mogłam pracować, to nadrobiłam kinowe zaległości. Dziś jeszcze "Liga sprawiedliwości" i powtórka "Blade runnera".

Odpaliłam teraz zdezelowanego laptopa. Jak szybko nie odzyskam PC-ta, będę się musiała męczyć z tym złomkiem, na którym z internetu to mocy przerbowych maksymalnie na forum starcza:>.

akne - Nie 10 Gru, 2017 19:21

Szafran napisał/a:
Nowe "Morderstwo w Orient Ekspresie" jest filmem totalnie niepotrzebnym. Historia dobrze znana opowiedziana znów klasycznie, bez prób reinterpretacji czy jakiegoś realizacyjnego szaleństwa. I nawet dla tych, co innych ekranizacji czy książki nie znają, marna to okazja do poznania owej opowieści, bo z ekranu wieje nudą, a napięcia jak na lekarstwo - to w kryminale grzech śmiertelny. Pani obok mnie przysnęła dwa razy;). A z gwiazdorskiej obsady niewiele wynika, bo właściwie nie bardzo mają coś do zagrania.

Sam Branagh jest okropnym Poirotem, jakaś dziwaczną karykaturą tej postaci. I ten koszmarny akcent....a:>.

Szkoda:( Cieszyłam się na nową wersję.

milenaj - Nie 10 Gru, 2017 19:44

No to chyba jednak nie pójdę. Tym bardziej, że brak ciągnie na Star Wars
Admete - Nie 10 Gru, 2017 20:14

Też już posprawdzałam, jakie wersje, gdzie grają.
Caitriona - Pon 11 Gru, 2017 21:47

Szafran napisał/a:
Sam Branagh jest okropnym Poirotem, jakaś dziwaczną karykaturą tej postaci. I ten koszmarny akcent....

Mój największy zarzut, co do tego filmu. Koszmarek, a nie Poirot.

praedzio - Śro 13 Gru, 2017 21:11

No, i ja dziś ucięłam komara na Morderstwie w Orient Expressie. :zawstydzona2: A zasnęłam tak niefortunnie, że przegapiłam moment morderstwa jednego z pasażerów pociągu, i później przez długą chwilę musiałam sprawdzać, kogo mi brakuje wśród bohaterów, żeby w ogóle się zorientować, kogo zabili. :zalamka:

Nie, no przez pierwszą połowę filmu napięcie zerowe, akcji ze świecą szukać, Poirot ruszający tymi wąsami i jakoś tak bezrefleksyjnie przepytujący pasażerów pociągu nie przykuły mnie na dłużej do tego filmu. A już ta scena ze stołem, jak z Ostatniej Wieczerzy Vinciego, kompletnie wydała mi się odjechana. Jedynie zdjęcia są przepiękne. :serce2:

milenaj - Śro 13 Gru, 2017 21:16

Czyli dobrze, że się nie wybieram .:)
Szafran - Śro 13 Gru, 2017 22:54

Byłam dziś na filmie, na którym trzeba było dziś być;). No ale na razie ani słówka nie powiem, czy mi się podobało. :) .
Jak ktoś ciekawy, to zapraszam do PM :D

Agn - Czw 14 Gru, 2017 00:19

Szafran... czyżby...?
https://www.youtube.com/watch?v=-bzWSJG93P8
:excited:

Szafran - Czw 14 Gru, 2017 00:29

A cóżby innego:).
Agn - Czw 14 Gru, 2017 00:33

Kisnę z zawiści. Idę w sobotę! :excited:
Admete - Czw 14 Gru, 2017 07:12

Ja to jeszcze nie wiem, kiedy.
milenaj - Pią 15 Gru, 2017 20:47

Weekend ;-)
praedzio - Pią 15 Gru, 2017 21:04

Najbliższa środa. ;) Bilety już kupione. :banan:
ita - Pią 15 Gru, 2017 22:30

Agn napisał/a:
Kisnę z zawiści. Idę w sobotę! :excited:

Moja firma dostała wejściówki na jutro, a ja mam tak zapchany dzień, że nie ma szans na kino. Nie śledzę tych ostatnich części, ale za free zawsze można zobaczyć. Szczególnie, że będą ludzie z firmy.