To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Bonduelle - Czw 28 Cze, 2012 10:41

"Ta pani" to księżniczka, z którą Artura swatano w 4. serii, imię mi uleciało, ale była całkiem sympatyczna :D

Co do Bradleyowych zębów:
http://25.media.tumblr.co...2akbo2_1280.jpg :mrgreen:

I jeszcze w temacie Eoina:
http://25.media.tumblr.co...jp2c2o1_500.jpg
:thud:
Popieram, za psucie postaci Gwaine'a powinny być kary. Uwielbiałam tę postać gdy ją wprowadzili, a potem zrobili z niego etatowego głupka :?

Aragonte - Czw 28 Cze, 2012 13:14

Bonduelle, piąteczka :mrgreen:

Gwaine, mrrrrrr :serduszkate:

Agn - Czw 28 Cze, 2012 19:23

Bonduelle napisał/a:
Co do Bradleyowych zębów:
http://25.media.tumblr.co...2akbo2_1280.jpg :mrgreen:

O_O Faktycznie...
Trochę szkoda, podobał mi się taki... niedoskonały. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
"Ta pani" to księżniczka, z którą Artura swatano w 4. serii, imię mi uleciało, ale była całkiem sympatyczna :D

:co_stracilam: Jako żywo nie pamiętam!!! :shock:

A o Gwainie można by napisać doktorat, a i tak nie wyczerpano by tematu... :mrgreen:

BeeMeR - Czw 28 Cze, 2012 20:50

Agn napisał/a:
A o Gwainie można by napisać doktorat, a i tak nie wyczerpano by tematu... :mrgreen:
ładnie go tam ofotkowano :mrgreen:
Agn - Czw 28 Cze, 2012 21:08

Zaiste... :serce:
Aragonte - Pią 29 Cze, 2012 00:51

To zdjęcie mnie zastanawia - wszyscy uchachani, a Gwaine ponuuuury, jak nie on :wink:
http://www.flickr.com/pho...in/photostream/

Agn - Pią 29 Cze, 2012 06:35

Się przyjrzyj - on ma uśmiech Mony Lisy! :D
Bonduelle - Pią 29 Cze, 2012 12:01

BTW, czy znajdę na forum kogoś, kto się ze mną zgodzi że Percival jest przeuroczym dużym dzieckiem? :mrgreen: No i sir Leon się wyrabia z sezonu na sezon ;)
BeeMeR - Pią 29 Cze, 2012 13:15

Ja przyznaję bez bicia, że mnie Percival nie rusza zupełnie - ani w dobrą ani niedobrą stronę :mysle:
Caitriona - Pią 29 Cze, 2012 20:33

Bonduelle napisał/a:
No i sir Leon się wyrabia z sezonu na sezon

Z tym się zgodzę w zupełności - bardzo go lubię :) :)

Aragonte napisał/a:
I jeszcze w temacie Eoina:
http://25.media.tumblr.co...jp2c2o1_500.jpg

Miodzio :serce2:

Agn - Pią 29 Cze, 2012 23:56

Bonduelle napisał/a:
czy znajdę na forum kogoś, kto się ze mną zgodzi że Percival jest przeuroczym dużym dzieckiem?

Owszem, mnie. Sprawia wrażenie przerośniętego dzieciaka.

Bonduelle - Sob 30 Cze, 2012 17:04

Wygląda na takiego, który gdyby żył w dzisiejszych czasach, to byłby tym kolegą, który naprawi komputer i wniesie szafę na trzecie piętro :mrgreen: (Bo dzisiejszy Gwaine byłby stałym elementem wystroju jakiegoś modnego klubu i 24/7 opierał się nonszalancko o bar :wink: )
Agn - Sob 30 Cze, 2012 17:18

Bonduelle napisał/a:
24/7 opierał się nonszalancko o bar

Gwoli ścisłości - nie bezczynnie. :lol: Ale masz rację. Zastanawiam się, jaką rolę w dzisiejszych czasach pełniliby pozostali panowie.

praedzio - Sob 30 Cze, 2012 18:59

Gwaine na bank nie dałby rady niczego pożytecznego zrobić, bo by mu opadające włosy na twarz nie pozwoliły. :P
Aragonte - Nie 01 Lip, 2012 18:07

Nie doceniacie Gwaine'a :-P
Czy tylko ja widzę potencjał (zmarnowany, zgoda) tej postaci? :foch2: :wink:

BeeMeR - Nie 01 Lip, 2012 19:32

Potencjał ja tez widzę - gdzieś się przecież nauczył nieźle machać mieczem - jeśli zaś chodzi o dzisiejsze czasy to mi się widzi, że byłby amatorem gier komputerowych zwłaszcza rpg, bo to i przygoda i wygoda ;)
Yvain - Nie 01 Lip, 2012 19:36

Albo byłby podróżnikiem, a może poszukiwaczem skarbów :mrgreen: Świetny sprzęt, ekipa, własny jacht. Czego chcieć więcej :mrgreen:
Bonduelle - Nie 01 Lip, 2012 23:27

Oczywiście że Gwaine miał potencjał, naprawdę dałoby radę zrobić z niego ciekawą postać, biorąc pod uwagę że w przerwach między przesiadywaniem w tawernach zwiedził kawał świata. I nawet miewał jakieś szczątkowe przemyślenia podczas rozmów z Merlinem!

No ale nic, scenarzyści wybrali go na tzw. comic relief, więc będziemy pewnie raczone Gwainem w wydaniu żarłoczno-głupawym.

Agn - Pon 02 Lip, 2012 09:56

Aragonte napisał/a:
Czy tylko ja widzę potencjał (zmarnowany, zgoda) tej postaci? :foch2: :wink:

No przeca bronię własnom piersiom, że nie siedziałby bezczynnie! Ech, czuję się niezauważona... :-P :wink:

Mogliby coś z tym Gwainem zrobić. Ja to bym chciała, żeby jego przeszłość kapkę pokazano. Fakt, facet się trochę najeździł po świecie i machać mieczyskiem też gdzieś się musiał nauczyć...

Bonduelle - Pią 06 Lip, 2012 10:30

Właśnie wyczytałam gdzieś, że w 5. serii ma mieć więcej do roboty. Oby!
BeeMeR - Pią 06 Lip, 2012 12:56

Oby nie tylko "więcej" ale i lepszej jakości niż obżeranie się :mysle:
Agn - Pią 06 Lip, 2012 21:30

Właśnie chciałam napisać to samo, co BeeMeRek...
Bonduelle - Pią 06 Lip, 2012 22:43

Jak obstawiacie, co będzie tematem przewodnim 5. serii? Zdjęcia sugerują, że
Spoiler:
Mordred z jakiegoś powodu rozpanoszy się w Camelocie
,
ale czy sądzicie że coś jeszcze? Merlin wreszcie się ujawni? Gwaine przestanie kompulsywnie jeść?

Scenarzyści już nie są tak pewni jak kiedyś, że skończą po 5 seriach, więc śmierci Artura nie obstawiam, chociaż kto ich tam wie...

Caitriona - Nie 08 Lip, 2012 15:13

Bonduelle napisał/a:
ale czy sądzicie że coś jeszcze?

Nie wiem czy Merlin w końcu się ujawni, ale ja bym chciała, żeby to już nastąpiło.

Poza tym jest jeszcze Morgana i jej smok, myślę że dziewczyna jeszcze da o sobie znać.

Agn - Nie 08 Lip, 2012 15:26

Ja się zaś zastanawiam, czy smoczątko da się omotać wiedźmie. Ma jeszcze Smoka do opieki nad sobą. :-)
I też bym chciała, by Merlin się ujawnił. W jakiś spektakularny sposób, kiedy nie będzie wyjścia. Ciekawe, jaki dylemat miałby wtedy Arthur. Wściec się, czuć obrażonym czy wdzięcznym, że magia uratowałaby mu życie (przy założeniu, że to byłaby jedna z przyczyn ujawnienia)?