To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Admete - Śro 12 Gru, 2007 12:33

Ja to wszystko obejrzę w weekend, bo teraz nie wyrabiam normalnie. Ja poprawiam testy gimanzjalne w pokoju, bratowa w kuchni matury, a Zosia ( bratanica ) śpi w drugim pokoju. Alleluja! Śpi! ;-)
Nie mam nic przeciwko komiksom. Jak będzie ciekawa historia i dobra kreska, to jestem za.

Agn - Śro 12 Gru, 2007 18:45

Dla mnie może to być dziwna kreska (jak np. u Moore'a w Lidze niezwykłych dżentelmenów), ale niech to będzie z sensem, a nie zbiór idealnych kadrów z filmu. Byle miało to ręce i nogi, bo scenariusz w komiksach to podstawa.

Miałam oglądać nr 5, ale to za jakiś czas. Fanfika piszę, kurdeee...

Admete - Śro 12 Gru, 2007 19:34

Ten fragment najnowszego odcinka zapowiada sie ciekawie :-) Ten wyrzut w oczach sama, gdy przypomina Dean'owi, że kiedys brutalnie uświadomił mu, iz Santa Claus nie istnieje ;-)
praedzio - Śro 12 Gru, 2007 20:16

Taaa... Dean lubi uświadamiać Sama w różnych kwestiach, czasem nawet kilkakrotnie. ;)
Pamiętacie jednorożca? ;)

Agn - Śro 12 Gru, 2007 20:21

A anioły?!
praedzio - Śro 12 Gru, 2007 20:37

Właśnie!!
praedzio - Czw 13 Gru, 2007 22:05

Żeby się nie powtarzać: http://forum.northandsout...p=124017#124017
Admete - Czw 13 Gru, 2007 22:07

Niech się zakonczy ten strajk! Ja nawet zrezygnuje z niektórych seriali, byle Bones i Spn oglądać.
praedzio - Czw 13 Gru, 2007 23:02

To co? Posyłamy ołówki? :D
P.S. Jeśli znów mi się w nocy przyśnią bracia W., chyba ja się wezmę za pisanie. Szkoda, żeby takie fajne pomysły (choćby tylko wyśnione) się marnowały... ;)

Admete - Pią 14 Gru, 2007 21:02

Co Ci się śniło? Co? Opowiedz. Mnie sie tylko jakies koszmary śnią...
Obejrzałysmy z riella nowy odcinek. Dobry był tylko nieco okrutny. Hmmm Siostry od sama troche pocierpią ;-) Na końcu odcinka bardzo Winchesterowa rozmowa :-D Zobaczycie. A te wstawki z dzieciństwa braci sa bardziej niz urocze. Obaj chłopcy świetnie sie spisali. Rozpłynąc sie można :thud:

praedzio - Pią 14 Gru, 2007 21:19

Oj, teraz już nie pamiętam dokładnie. Coś mi się majaczy, że była zima, bracia W. znajdowali się w wielkim ośnieżonym lesie i byli atakowani przez wyjątkowo paskudne owady (chyba śnieżne osy - gatunek, z tego co mi wiadomo, występujący tylko i jedynie w moim śnie :lol: ). Pamiętam, że chowali się w jakichś wykopanych w śniegu dołach przykrytych mokrymi oblodzonymi gałęziami... Pamiętam Sama, nie wiedzieć czemu, w koszulce z krótkim rękawem (? - pamiętam, że mocno mnie to zastanowiło w tym śnie), trzęsącego się z zimna i osłaniającego twarz przed atakiem os. A dalej nic... Pamięciowa czarna dziura. :(
Jeśli starczy wam wyobraźni, resztę dośpiewajcie same ;) .

P.S. Ja jeszcze nie obejrzałam, bo dopiero jak wróciłam z pracy ok 17.30 - zaczęłam się dobierać do najnowszego odcinka i z tego co widzę, dobieranie się zakończy się nie szybciej, niż o północy... :?

Admete - Pią 14 Gru, 2007 21:31

Za to jutro będziesz miała miły początek dnia :-) Na pociechę

praedzio - Pią 14 Gru, 2007 21:36

Dziękuję!! :cmok:
Admete - Pią 14 Gru, 2007 21:58

Ta wersja The Country Road jest okropna, ale Riella dla Ciebie sa zdjęcia :mrgreen: :rotfl: :-P Przy niektórych padłam :twisted:

http://pl.youtube.com/wat...feature=related

praedzio - Sob 15 Gru, 2007 08:16

Ło matko, jaka panienka była kiedyś z Jensena... :mrgreen: On w ogóle ma taki specyficzny typ urody, że im starszy, tym lepiej wygląda. Nawet w Dark Angel to jeszcze taki cukierkowaty był. :zalamka:
Zresztą nie mam co narzekać, pewnie Jared wyglądał podobnie w swych szczenięcych latach. :lol:

Admete - Sob 15 Gru, 2007 09:25

Ło matko faktycznie ;-) On będzie skończenie przystojny koło 40 ;-) Clooney też tak miał i Connery. To akurat ten typ, któremu zmarszczki dodaja uroku. Ja mam pierwszy sezon Gilmore Girls, a tam grał Jared, zobaczę, jak wyglądał.
praedzio - Sob 15 Gru, 2007 09:31

Ja gdzieś tam na Youtube widziałam Jareda w GG. Cóż, mam wrażenie, że jeszcze takim sex-appealem nie emanował. No, ale to trzeba w filmie go obaczyć, a nie na teletubisiach. :D
P.S. Jensen zdecydowanie lepiej wygląda w ciemniejszych włosach. Mówi to praedzio-brunetomaniak! :lol:

praedzio - Sob 15 Gru, 2007 14:30

*w trakcie oglądania najnowszego odcinka* TWÓRCY SUPERNATURAL!!! Cóżeście najlepszego uczynili???!!! Już zawsze, kiedy będę słyszeć Cichą noc, w oczach będą mi stawać Winchesterowie-kolędnicy!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: *łuuuuuuuup!!! - praedzio zwalił się z krzesła*
Admete - Sob 15 Gru, 2007 14:32

Prawda, że są niezwykle muzykalni? Dać im szopkę i niech zrobią objzd ;) To było piękne jak Sam chował rewolwer, a Dean zaczął śpiewać :rotfl: dalej jest natomiast - hmmm...krwawo ;-)
praedzio - Sob 15 Gru, 2007 15:27

*próbuje z marnym rezultatem odkleić z ust wyszczerz, który wypłynął na twarz po obejrzeniu ostatniej sceny*
Co? Yh..! A, tak! Rzeczywiście! Było strrrasznie krwawo. :shock: Może oszczędzę szczegółów, co by się nam pozostałe Damy nie przestraszyły, ale tak sobie myślę, że pewną scenę mogli oszczędzić...
Biedny Sam...

Ale końcówka była rozwalająca... Jak na świątecznej Supernaturalnej pocztówce... i na avku Admete... :D *powrót wyszczerza*

Admete - Sob 15 Gru, 2007 16:29

Tez uważam, że scenę mogli sobie darować, choć Riella ma teorię, dlaczego pojawiła się w odcinku ;-) Natomiast końcówka jest cudowna, wzruszająca i piękna :-) Sam miał ochotę coś powiedzieć, ale jak zwykle w takich momentach nie dał rady :-D
praedzio - Sob 15 Gru, 2007 16:38

... albo pomyślał, że dość już gadania. ;) Niech świąteczny wieczór upłynie w miłej atmosferze. Kto wie, może to ostatnie ich wspólne święta... :( *chlip*

Co to za teoria?

Admete - Sob 15 Gru, 2007 17:48

No może ostatnie...chlip...chlip...To może ona sama opowie, jak się zjawi ;-)
praedzio - Sob 15 Gru, 2007 18:30

W oczekiwaniu na Riellę i jej teorię zapodam coś ku uciesze i wprowadzeniu w świąteczny nastrój. Pozwoliłam sobie pomysł pożyczyć od koleżanki trifle ;) . Leciutko go tylko zmodyfikowałam... :mrgreen:
http://www.elfyourself.com/?id=1427234933

Admete - Sob 15 Gru, 2007 18:39

:rotfl: Niezłe :-) Jakie wygibasy ;-)