North and South - serial BBC - Pierwsze wrażenia i późniejsze
Tamara - Sob 28 Sty, 2017 20:32
Spray nie działa powiadam bawełnę tylko pole magiczne odpycha
ita - Nie 29 Sty, 2017 01:45
| Tamara napisał/a: | Spray nie działa powiadam bawełnę tylko pole magiczne odpycha |
Jakieś pole jest w stanie odepchnąć od Thorntona? eEEE niemożliwe
Tamara - Nie 29 Sty, 2017 17:21
Bawełnę odpycha, bo nie jest obkłaczony
ita - Nie 29 Sty, 2017 19:52
| Anaru napisał/a: | | ita napisał/a: | | Muszę w końcu dorwać krasnoluda. |
Bierz, tylko koniecznie wersję rozszerzoną, tam jest więcej Thorina |
I w końcu go dorwę. U mnie w bibliotece Hobbit wypożyczony, zwrot planowany na 03/02. Akurat na weekend, jak delikwent nie przetrzyma.
Mam nadzieję, że mają wersję rozszerzoną, w opacu ani słowa o tym. Ale to porządna biblioteka, więc liczę, że tak
ita - Nie 29 Sty, 2017 19:54
| Tamara napisał/a: | Spray nie działa powiadam bawełnę tylko pole magiczne odpycha |
Na magicznym polu, to ona co najwyżej rosła. Ta bawełna.
Anaru - Nie 29 Sty, 2017 23:46
| ita napisał/a: | | I w końcu go dorwę. U mnie w bibliotece Hobbit wypożyczony, zwrot planowany na 03/02. Akurat na weekend, jak delikwent nie przetrzyma. |
Znaczy DVD jest pożyczone? A nie korzystasz z zasobów w necie?
ita - Pon 30 Sty, 2017 00:14
Netflix??
Tak, DVD wypożyczone, 3 części.
Oglądanie z płytki to chyba same przody? Mogę wybrać opcję z napisami. Obejrzeć dodatki itd.
Albo czegoś nie wiem
Anaru - Pon 30 Sty, 2017 01:01
| ita napisał/a: | | Oglądanie z płytki to chyba same przody? Mogę wybrać opcję z napisami. Obejrzeć dodatki itd. |
Oczywiście, że tak , jak tylko jest możliwość to korzystaj .
ita - Pon 30 Sty, 2017 22:49
Mam nadzieję tylko, że aktualny oglądacz nie będzie przetrzymywał płytek, bo już się bardzo nakręciłam. Rezerwacja zrobiona , teraz tylko muszę znaleźć, bagatela, coś ok 8 godz. na oglądanie.
milenaj - Nie 05 Lut, 2017 20:32
Jeszcze godzina "Przyjaciół", których znam na pamięć, ale oglądam bo mnie odprężają i załączę sobie chyba "N&S".
Chodzi za mną od jakiegoś czasu i dzisiaj chyba nadszedł ten dzień.
ita - Śro 08 Lut, 2017 21:05
| milenaj napisał/a: | Jeszcze godzina "Przyjaciół", których znam na pamięć, ale oglądam bo mnie odprężają i załączę sobie chyba "N&S".
Chodzi za mną od jakiegoś czasu i dzisiaj chyba nadszedł ten dzień. |
Dalej chodzi? Czy obejrzałaś??
Ja na razie czytam książkę, więc nie oglądam. Ale zaraz ją skończę,a wtedy nie ręczę za siebie
milenaj - Śro 08 Lut, 2017 21:49
Grypa i jakoś nadal Przyjaciele rządzą. Nawet nic filmowego nie chce mi się ruszyć, ale wrócę do tematu,
ita - Śro 08 Lut, 2017 23:10
| milenaj napisał/a: | Grypa i jakoś nadal Przyjaciele rządzą. Nawet nic filmowego nie chce mi się ruszyć, ale wrócę do tematu, |
Oj to życzę zdrówka na tą grypę. Może rozgrzewające okłady z bawełny by pomogły?? I kosz owoców??
Anaru - Czw 09 Lut, 2017 00:43
| ita napisał/a: | | milenaj napisał/a: | Grypa i jakoś nadal Przyjaciele rządzą. Nawet nic filmowego nie chce mi się ruszyć, ale wrócę do tematu, |
Oj to życzę zdrówka na tą grypę. Może rozgrzewające okłady z bawełny by pomogły?? I kosz owoców?? |
I okłady z Thorntonowej nagiej piersi
*dobrze, że już po północy*
milenaj - Czw 09 Lut, 2017 10:39
Życzyłabym sobie tego.
Już przechodzi...
Przyjaciele mi się przejedli. Pan Thorton dzisiaj.
Ale tak swoją drogą to ja jednak wolę p. Darcy wiecie. Może dlatego, że wcześniej, inny typ jednak, mam większy sentyment.
Nie wiem, czy powinnam to pisać w tym temacie.
Agn - Czw 09 Lut, 2017 10:46
Darcy był wiesz - niby gbur, a jednak 100% dżentelmen. I nikogo nie prał po pysku, a przynajmniej my o tym nie wiemy (choć diabli wiedzą, może Wickhama po obliczu kiedyśtam wytrzaskał). Thorntona poznajemy od razu od siły pięści - a przynajmniej w filmie, bo w książce chyba poznaliśmy go, jak przyszedł do Hale'ów?
milenaj - Czw 09 Lut, 2017 10:51
| Agn napisał/a: | | horntona poznajemy od razu od siły pięści |
Fakt, tyle, że to mi akurat nie przeszkadza. W reszcie za to zaczyna mi przeszkadzać, że jest trochę taki rozmemłany.
Nie wiem ja to tak jakoś odbieram po latach, może mi się dzisiaj zmieni. Swoją drogą mnie ostatnio trudno poprawić humor więc pewnie biedakowi dostaje się rykoszetem.
Agn - Czw 09 Lut, 2017 10:54
Rozmemłany? Ale w jakim sensie?
milenaj - Czw 09 Lut, 2017 10:59
No Darcy jednak działał bardziej zdecydowanie. Jakąś inną energię się w nim czuje.
Agn - Czw 09 Lut, 2017 11:04
Darcy nie zasuwał 24/7 zarządzając przędzalnią, dzięki czemu utrzymałby matkę i siostrę (z jej zachciankami). To trochę inaczej wygląda.
W zasadzie... czym zajmował się Darcy? Miał po prostu majątek, który mu sam z siebie przynosił dochody?
milenaj - Czw 09 Lut, 2017 12:32
| Agn napisał/a: |
Darcy nie zasuwał 24/7 zarządzając przędzalnią, dzięki czemu utrzymałby matkę i siostrę (z jej zachciankami). To trochę inaczej wygląda.
W zasadzie... czym zajmował się Darcy? Miał po prostu majątek, który mu sam z siebie przynosił dochody? |
Znowu racja. I był dużo bardziej gburowaty na początku. Obejrzę, odświeżę sobie. Może nawet oba przy chorobie.
Tamara - Czw 09 Lut, 2017 12:51
Darcy miał odziedziczony majątek w postaci rezerw finansowych oraz w postaci posiadłości ziemskich, czyli był de facto bogatym rolnikiem wielkoskalowym , tak samo jak cała nasza szlachta siedząca po dworach Darcy czerpał dochód ze sprzedaży plonów rolnych, hodowlanych itp . Kto wie, może nawet miał gorzelnie i cukrownie
milenaj - Czw 09 Lut, 2017 13:05
No ale to też fakt, że żeby nie stracić, albo przehulać pozostawionego majątku, trzeba było mieć głowę na karku.
Tamara - Czw 09 Lut, 2017 13:21
Zgadza się , Austen pisała że Darcy był mądry
Agn - Czw 09 Lut, 2017 21:47
Oczywiscie. I mial tez na tyle rozumu, by zakochac sie w bystrej kobiecie, ktora tez mu tego majatku nie przepusci "na szpilki".
|
|
|