To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Admete - Nie 19 Gru, 2010 18:21

Ania Aga napisał/a:
Pattinson

Jak go zwał tak go zwał ;) Nigdy się nie przyjrzałam zbyt dokładnie, jak się nazywa ;)

Agn - Nie 19 Gru, 2010 19:55

Admete napisał/a:
Film zapowiada sie w porządku,ale niestety gra tam Pattison, wiec moze mnie odrzucić ;) To juz nie ma innych aktorów :roll: ? :wink:

Ja tam nie mam nic przeciwko. Widziałam go w 2 filmach raptem. Wiem, że dużo go wszędzie, bo jest wciąż boom na Zmierzch, ale ja popieram jego próby uwolnienia się od wizerunku Edwarda - złym aktorem nie jest. Więcej było swojego czasu Banderasa i nikt nie narzekał. :wink:

Admete - Nie 19 Gru, 2010 20:19

Banderas też mnie nie ruszał nigdy ;) Może jak po latach zapomnę o Z. I jeśli z wiekiem zacznie inaczej wyglądać, bo na razie nie mogę na niego patrzeć ;) Więcej dla was zostanie ;) Musi być równowaga w przyrodzie ;)
Trzykrotka - Nie 19 Gru, 2010 22:10

No nie, sorry, ale jak Banderasa zaczęło być dużo, to on miał za sobą już takie role u siebie, ze buty spadają. I był aktorem Almodovara. A Pattinson jest drewniany do bólu (mówię to po trzech filmach z nim, więc jakąś próbkę zaliczyłam). Jeśli takie jest młode pokolenie aktorów, to naprawdę strach się bać, za kilka lat nie będzie na kogo chodzić do kina :roll: A ja lubię mieć na kogo chodzić.
Anaru - Pon 20 Gru, 2010 00:12

Admete napisał/a:
Film zapowiada sie w porządku,ale niestety gra tam Pattison, wiec moze mnie odrzucić ;) To juz nie ma innych aktorów :roll: ? :wink:

Tez byłam święcie przekonana, że Pattison, serio serio :rumieniec:

tak szczerze, to on mi się tak okropnie, okropecznie w tych wampirskich wydaniach nie podobał, że słów brak. A teraz jestem w trakcie "Remember Me" o wdzięcznym polskim tytule "Twój na zawsze" i powiem szczerze, że taki nie wybielony, nie błyszczący i nie posągowo posępny naprawdę wygląda całkiem normalnie. I bez przykrości na niego patrzę ;)

Anonymous - Pon 20 Gru, 2010 00:45

a ja widzialam kiedys wywiad z polska dziennikarka filmowa (zapomnialam jej nazwiska, ale to ta, ktora grala w Dzikim), ktora przeprowadzala wywiad z odtworcami glownych rol w celach promocji tego filmu w POlsce. I pamietam jak mowila, ze ona prywatnie jest zwolenniczka mlodych mezczyzn, nigdy nie rozumiala fascynacji Piercem Brosnanem i czekala na wywiad z Pattisonem. I przeprowadzila oba. Pattison przyszedl nieogolony, w podziurawionych dzinsach - powinien byc niezwykle seksowny, a nie byl. Wygladal jak niesmialy chlopczyk, ktory ubral za duza marynarke tatusia. I zaraz potem w kolejce byl Pierce. Tyz z lekkim zarostem, bez krawata, w lekko rozchlestanej koszuli. Zaprezentowal dzentelmenski szyk - wstal na jej widok, pocalowal w reke, nie siadal dopoki ona nie siadla. Zachowywal sie z naturalna nonszalancja, a ona poczula w pelni swoja kobiecosc - chodzacy testosteron (a rzeczywisicie wygladal tam bosko, bo czytalam oba wywiady ze zdjeciami). A przy tym olbrzymia kultura osobista, zadnego uwodzenia, zadnych podtekstow. On nie musi nic robic, aby kobieta czula sie przy nim kobieta (a co dopiero, jak cos robi :slina: ) Od tej pory stala sie wielka fanka Brosnana, chociaz prywatnie nadal woli typ chlopca. Zrozumiala, ze Pierce ma to, czego Pattison miec nigdy nie bedzie - zwierzecy urok i magnetyzm ...
Mnie w tym wszystkim zadziwilo to, ze Pattison mimo tego krzyku medialnego zwiazanego z trylogia wampirska, mimo latajacych za niego panienkami ciagle jest niesmialy i na swoj sposob niewinny. Ciekawa jestem kiedy ta niewinnosc straci.

Agn - Pon 20 Gru, 2010 10:26

Mnie się zaś podobał, m.in. w RM.
Facet teraz jest gwiazdą i to jasne, że go chcą w filmach. Choć ja tak czekam na ekranizację tej książki, że z dzikim szałem poleciałabym do kina nawet gdyby główną rolę grał Justin Bieber. :lol: (Choć akurat cieszę się, że to dziecko jest za młode, by grać w tym filmie i że trudni się pieśniactwem, więc nie muszę się go tam obawiać.)

Admete - Pon 20 Gru, 2010 12:37

Cytat:
powiem szczerze, że taki nie wybielony, nie błyszczący i nie posągowo posępny naprawdę wygląda całkiem normalnie

To dam mu szansę ;)

- Wto 21 Gru, 2010 19:33

http://www.youtube.com/watch?v=VG-HrzgLWIE
chyba szykuje się ładny film o miłości... :serduszkate:

stawrogi - Wto 21 Gru, 2010 20:05

[quote="AineNiRigani"]a ja widzialam kiedys wywiad z polska dziennikarka filmowa (zapomnialam jej nazwiska, ale to ta, ktora grala w Dzikim), ktora przeprowadzala wywiad z odtworcami glownych rol w celach promocji tego filmu w POlsce. I pamietam jak mowila, ze ona prywatnie jest zwolenniczka mlodych mezczyzn, nigdy nie rozumiala fascynacji Piercem Brosnanem i czekala na wywiad z Pattisonem. I przeprowadzila oba. Pattison przyszedl nieogolony, w podziurawionych dzinsach - powinien byc niezwykle seksowny, a nie byl. Wygladal jak niesmialy chlopczyk, ktory ubral za duza marynarke tatusia. I zaraz potem w kolejce byl Pierce. Tyz z lekkim zarostem, bez krawata, w lekko rozchlestanej koszuli. Zaprezentowal dzentelmenski szyk - wstal na jej widok, pocalowal w reke, nie siadal dopoki ona nie siadla. Zachowywal sie z naturalna nonszalancja, a ona poczula w pelni swoja kobiecosc - chodzacy testosteron (a rzeczywisicie wygladal tam bosko, bo czytalam oba wywiady ze zdjeciami). A przy tym olbrzymia kultura osobista, zadnego uwodzenia, zadnych podtekstow. On nie musi nic robic, aby kobieta czula sie przy nim kobieta (a co dopiero, jak cos robi :slina: )

Oj tak - mogłabym być szefową jego fanklubu- uwielbiam Brosnana:)

Alicja - Wto 21 Gru, 2010 21:09

Admete napisał/a:
Banderas też mnie nie ruszał nigdy

jestem uczulona na Banderasa :wink: nie mogę i już

Trzykrotka - Śro 22 Gru, 2010 08:18

Gdybyśmy wszyscy lubili to samo, na świecie byłoby okropnie nudno!
milenaj - Nie 26 Gru, 2010 20:10

Oglądałm zwiastun "Tourist" i naszło mnie, że Johnny Depp, albo ma spapraną charakteryzację, albo niestety zaczyna się starzeć. :(

http://www.youtube.com/watch?v=GrqpKEOF8uw

Agn - Nie 26 Gru, 2010 20:13

Też widziałam ten zwiastun - wydaje mi się, że na buzi się zrobił ciut bardziej papuśny. I kogoś mi nieznośnie przypomina, tylko za wiejskie Chiny nie mogę skojarzyć kogo.
Alicja - Wto 28 Gru, 2010 15:26

milenaj napisał/a:
albo niestety zaczyna się starzeć.

tic tac, tic tac...czas nie działa na korzyśc, chociaż...Angelina piękniejsza niż 10 lat temu.
Johnny starzeje się czy nie, film trzeba obejrzeć.

Alicja - Pon 03 Sty, 2011 16:02

w tym roku, prawdopodobnie jesienia możemy spodziewać się po raz kolejny premiery Trzech muszkieterów. Nie byłam nigdy ich fanką, chociaż filmy płaszcza i szpady dobrze mi się kojarzą, ale tę wersję chyba obejrzę ze względy na odtwórców ról:
w tytułowych trzech muszkieterów wcielą się Ray Stevenson ( Rzym :excited: ), Luke Evans ( Robin Hoos, Starcie tytanów) i Matthew Macfadyen ( wiemy, które filmy :-P ). Występują też ( tu bez ekscytacji) Orlando Bloom i Mila Jovovich. W rolę Rochefort wcieli się Mads Mikkelsen

http://www.stopklatka.pl/...599&klik=powiaz

Alicja - Śro 05 Sty, 2011 20:08

przoduję ostatnio w temacie :wink:

50 premier filmowych roku 2011

http://film.onet.pl/fotor...ortaz-maly.html

na niektóre chętnie poczekam, innych mogliby wcale nie tworzyć

Agn - Śro 05 Sty, 2011 20:21

Alicjo, wiadomo, że nie na wszystko człowiek pójdzie ciurkiem. Raz że bankructwo, dwa że mało kto idzie do kina nałogowo, cokolwiek by nie leciało.
Co ja bym chętnie z tego zbiorowiska obejrzała?
Czarny łabędź
Jak zostać królem
Woda dla słoni (NIE ODPUSZCZĘ ZA NIC W ŚWIECIE!)
ostatnia odsłona Harry'ego Pottera...
Będzie co oglądać. A po drodze pewne objawi się także nieco mniejsze kino, nie tak widowiskowe i niekoniecznie w 3D, które warto będzie zobaczyć. :)

Alicja - Śro 05 Sty, 2011 20:44

ja: Megamocny, Jak zostać królem, Thor, i kolejnych Piratów z Karaibów - dla samego Deppa, ale nie mogę dużo planować, małe dziecko, mało czasu :wink:
Agn - Śro 05 Sty, 2011 20:54

Aaa, no Thora to ja też nie odpuszczę, może być super. XD
miłosz - Pon 17 Sty, 2011 07:42

Złote Globy rozdane
Lista laureatów:

Najlepszy film - dramat: "The Social Network"

Reżyseria: David Fincher za "The Social Network"

Najlepszy scenariusz: Aaron Sorkin za "The Social Network"

Najlepszy aktor w dramacie: Colin Firth za rolę w filmie "Jak zostać królem"
Najlepsza aktorka w dramacie: Natalie Portman za rolę w filmie "Czarny Łabędź"

Najlepsza aktorka drugoplanowa: Melissa Leo za rolę w filmie "Fighter"

Najlepszy aktor drugoplanowy: Christian Bale za rolę w filmie "The Fighter"

Najlepszy film komedia lub musical: "Wszystko w porządku"

Najlepszy aktor w komedii lub musicalu: Paul Giamatti za rolę w filmie "Barney's Version"

Najlepsza aktorka w komedii lub musicalu: Annette Bening za rolę w filmie "Wszystko w porządku"

Za całokształt twórczości: Robert De Niro

Najlepszy film obcojęzyczny "In a Better World" z Danii

Najlepszy serial dramatyczny: "Zakazane imperium"

Najlepszy aktor w serialu dramatycznym: Steve Buscemi za rolę w "Zakazanym imperium"

Najlepsza aktorka w serialu dramatycznym: Katey Sagal za rolę w "Sons of Anarchy"

Najlepszy miniserial lub film telewizyjny: "Carlos"

Najlepszy aktor w miniserialu lub filmie telewizyjnym: Al Pacino za rolę w filmie "You Don't Know Jack"

Najlepsza aktorka w miniserialu lub filmie telewizyjnym: Claire Danes za rolę w filmie "Temple Grandin"

Najlepszy aktor drugoplanowy w serialu, miniserialu lub filmie telewizyjnym: Chris Colfer za rolę w "Glee"

Najlepszy serial komediowy: "Glee"

Najlepsza aktorka w serialu komediowym: Laura Linney za rolę w "The Big C"

Najlepszy aktor w serialu komediowym: Jim Parsons za rolę w "Teorii Wielkiego Podrywu"

Najlepszy film animowany: "Toy Story 3"

Najlepsza piosenka filmowa: Diane Warren za piosenkę "You Haven't Seen The Last of Me" z filmu "Burlesque"

Najlepsza muzyka: Trent Reznor, Atticus Ros za "The Social Network"

Alicja - Pon 17 Sty, 2011 13:40

mam coraz większą ochotę na Zakazane Imperium
Admete - Pon 17 Sty, 2011 13:41

Nie podobało mi się zupełnie.
Alicja - Pon 17 Sty, 2011 13:51

aa, to pewnie już nie obejrzę, bo najczęściej filmy, które podobały się tobie dało się spokojnie obejrzeć i na odwrót
milenaj - Pon 17 Sty, 2011 14:07

"Zakazane imperium" obejrzałam na razie pierwszy odcinek i mam ochotę na dalsze. Zobaczymy jak to dalej będzie.

Bardzo się cieszę z nagrody dla Claire Danes. Podobał mi się zarówno film, jak i jej rola.