To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

Caitriona - Czw 18 Wrz, 2008 21:35

Admete napisał/a:
Szurnięte jesteśmy jak nic

E, tam! Wcale nie ;) A nawet jeśli to co tam! :mrgreen:

Aragonte - Czw 18 Wrz, 2008 21:44

Admete napisał/a:
Śliczny jest! A dziś czwartek!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gunia - Czw 18 Wrz, 2008 21:51

Calipso napisał/a:
Gunia napisał/a:
Synchron mi się nie zgadza i od 20 minut bezskutecznie próbuję ręcznie dopasować napisy.

Guniu,w którym odcinku tak się dzieje?

W "Bendersach". Na odtwarzaczu ścieżka dźwiękowa się zacina, a na komputerze synchron pada. Ale obejrzałam już, posiłkując się listą dialogową. Trzeba było zrobić tak od razu, bo nie zmarnowałabym prawie półtorej godziny. :frustracja: Dobra, idę oglądać dalej. Mam nadzieję, że już bez przeszkód.

Calipso - Czw 18 Wrz, 2008 21:54

Miłego nocnego oglądania :mrgreen:
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 21:58

Wywiad z Jensenem: http://blogs.trb.com/netw..._set_of_su.html
Admete - Czw 18 Wrz, 2008 22:26

Gunia napisał/a:
Calipso napisał/a:
Gunia napisał/a:
Synchron mi się nie zgadza i od 20 minut bezskutecznie próbuję ręcznie dopasować napisy.

Guniu,w którym odcinku tak się dzieje?

W "Bendersach". Na odtwarzaczu ścieżka dźwiękowa się zacina, a na komputerze synchron pada. Ale obejrzałam już, posiłkując się listą dialogową. Trzeba było zrobić tak od razu, bo nie zmarnowałabym prawie półtorej godziny. :frustracja: Dobra, idę oglądać dalej. Mam nadzieję, że już bez przeszkód.

Guniu tak niestety jest z tym odcinkiem.

Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 22:32

Przydałyby mi się jeszcze ze dwa pytania na sobotę... Mam 18 :roll:
Admete - Pią 19 Wrz, 2008 05:39

Na razie na forum IMdB trochę narzekaja na wprowadzenie anioła i na to, że bracia mogą być teraz postawieni przeciwko sobie.
Co do mnie, to wypowiem się, jak zobaczę, ale...Jeśli mamy stronę zła, musimy mieć też stronę dobra. Zresztą ten anioł może być fałszywką jak nic ;-) Bracia musza byc w końcu postawieni przeciwko sobie, bo tak wynika z logiki opowieści. Nie podoba mi się to wcale, ale cała mitologia do tego zmierza.

Harry_the_Cat - Pią 19 Wrz, 2008 07:51

Tu jest picspam z 1. odcinka - al go nie obejrzałam... chyba jakaś chora jestem...

http://deansdemongirl.livejournal.com/16392.html

Calipso - Pią 19 Wrz, 2008 10:13

Admete napisał/a:
Guniu tak niestety jest z tym odcinkiem.

Już nie pamiętam czy tak było w "Bendersach".Ale napewno tak jest w odcinku 17,tytułu nie pamiętam :rumieniec:

Gunia - Pią 19 Wrz, 2008 12:18

Siedemnastka działała u mnie dobrze. Czy ta Strzyga czy co to tam było w 01x18 nie wydaje się Wam zwalona z dementorów?
Admete - Pią 19 Wrz, 2008 13:34

Guniu tam jest mnóstwo zapożyczeń. Obawiam się jednak, że nie dojdziemy tak na serio kto od kogo, bo przecież dementorzy są jak Nazgule, a Nazgule pewnie z jakiejś opowieści ( po przerobieniu ). Mnie takie nakładanie się elementów bardzo odpowiada ;-)
praedzio - Pią 19 Wrz, 2008 13:39

Gunia napisał/a:
Czy ta Strzyga czy co to tam było w 01x18 nie wydaje się Wam zwalona z dementorów?

Aaaa.... już rozumiem, skąd te skojarzenia strzygopodobne.... Po prostu Guniaszek jest na świeżo... (komentarz do innej dyskusji w innym miejscu i czasie) :mrgreen:

Gunia - Pią 19 Wrz, 2008 13:46

praedzio napisał/a:

Aaaa.... już rozumiem, skąd te skojarzenia strzygopodobne.... Po prostu Guniaszek jest na świeżo... (komentarz do innej dyskusji w innym miejscu i czasie) :mrgreen:

Dokładnie. ;)
Admete napisał/a:
Guniu tam jest mnóstwo zapożyczeń. Obawiam się jednak, że nie dojdziemy tak na serio kto od kogo, bo przecież dementorzy są jak Nazgule, a Nazgule pewnie z jakiejś opowieści ( po przerobieniu ). Mnie takie nakładanie się elementów bardzo odpowiada ;-)

Pozbawianie esencji przez usta było bardzo bezpośrednim podobieństwem. ;) Też mi się podoba to nakładanie elementów, bo to w pewnym stopniu "uwiarygadnia" serial, jeśli wiecie, co mam na myśli. :D To, że jakaś postać przewija się przez ludzką historię i kulturę od dawna, sprawia, że jest - przynajmniej dla mnie - bardziej interesująca, niż coś co scenarzyści wymyślili w zeszły czwartek i co jest pozbawione korzeni.

Caitriona - Pią 19 Wrz, 2008 14:13

Admete napisał/a:
wprowadzenie anioła

Czekałam kiedy pojawi się jakiś anioł stróż. I proszę, jest. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Admete - Pią 19 Wrz, 2008 14:29

Zdaje się, że jedna z wersji opowieści o strzygach mówi o duszeniu, o tym, że coś przytłacza człowieka w czasie sny. Stąd byc może to wysysanie duszy. Albo pomyliło mi się ze zmora ;-)
Chyba pójdę dziś na pocztę ;-)

Gunia - Pią 19 Wrz, 2008 15:01

Odcinek z portretem jest świetny! :mrgreen: Zapowiedziałam rodzinie, że stanowczo żądam, żebyśmy mieli taki nad kominkiem. :twisted:
Caitriona - Pią 19 Wrz, 2008 15:35

Gunia napisał/a:
Odcinek z portretem jest świetny!

Prawda? Moim zdaniem jeden z lepszych odcinków SPN.
Admete napisał/a:
Chyba pójdę dziś na pocztę
Aragonte - Pią 19 Wrz, 2008 17:27

Admete napisał/a:
Chyba pójdę dziś na pocztę ;-)

A ja zamierzam się spotkać z Praedzio jakoś po weekendzie :wink:

Gunia napisał/a:
Odcinek z portretem jest świetny! :mrgreen: Zapowiedziałam rodzinie, że stanowczo żądam, żebyśmy mieli taki nad kominkiem. :twisted:

Oj, kapitalny jest ten odcinek, potwierdzam.

Guniu, a czy Ty zdeklarowałaś się jako wielbicielka jednego z braci, czy równo obdzielasz ich uwagą? Bo nie wiem, czy nie przegapiłam czegoś :wink:

Gunia - Pią 19 Wrz, 2008 17:46

Aragonte napisał/a:
Guniu, a czy Ty zdeklarowałaś się jako wielbicielka jednego z braci, czy równo obdzielasz ich uwagą? Bo nie wiem, czy nie przegapiłam czegoś :wink:

Nie deklarowałam się za żadnym, bo ilekroć jestem przekonana, że to już jest ten, którego lubię bardziej, ten drugi wyskakuje z czymś, przez co zmienia się ranking. ;) Rozważałam sprawę dogłębnie i doszłam do silnego wniosku, że jak chcę ich w zestawie. Jeden to jak herbatka bez kubka. :roll: Właśnie skończyłam pierwszą serię i zmykam oglądać dalej.

Admete - Pią 19 Wrz, 2008 18:47

Caitriona napisał/a:
Gunia napisał/a:
Odcinek z portretem jest świetny!

Prawda? Moim zdaniem jeden z lepszych odcinków SPN.
Admete napisał/a:
Chyba pójdę dziś na pocztę

Pójdę jutro, bo dziś kupowałam z koleżanką drukarkę, a potem musiałam jechać do niej zainstalować.

Harry_the_Cat - Pią 19 Wrz, 2008 19:15

Jeśli ktoś chce juz to online można zobaczyć tu: http://www.surfthechannel...son=4&episode=1
Admete - Pią 19 Wrz, 2008 19:15

Czekam na Riellę ;-)
Harry_the_Cat - Pią 19 Wrz, 2008 19:17

A o której przychodzi??? :D
Admete - Pią 19 Wrz, 2008 19:24

O której jej sie uda ;-) Ona ma do mnie najwyżej 15 minut piechotą. Tyle, że u nas strasznie zimno i mokro. Chyba grzeje ją miłość do Deana ;-)