To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widzialam... III

Agn - Wto 26 Maj, 2009 22:05

Alicja napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
bo jeśli miałby być dziewiczy w tak niezdecydowane sposób jak Edzio - to ja nie chcę

pytanie czy Edward był dziewiczy ? po tylu latach wampirzenia ? :mysle: :wink:

Był. W książce jest to jak wół napisane. Zachował cnotę do dnia ślubu, co uczyniło go jeszcze piękniejszym w oczach miliardów fanek.

nicol81 - Wto 26 Maj, 2009 22:12

Mag13 napisał/a:
Jak można Thorntona porównywać, jak domniemywam z tego opisu, bo nawet nie wiem, o jaki film chodzi , Johna Thorntona z zawodowym wampirem

Tego wampira to ałtorka wzorowała na Rochesterze- i stąd to imię.

Agn - Wto 26 Maj, 2009 22:25

*wertuje wiadomości o Edwardzie C. i o Rochesterze* Poważnie? A z której strony? :shock:
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2009 22:29

Cytat:
Toż dzieci nieletnich sierotami nie uczynię
A moje przyszłe dzieci? :paddotylu:

A co do dziewictwa Edzia - toz to widać :mrgreen:
A cvzy będą śliczne, świecące dzieci po tym slubie? :mysle:

trifle - Wto 26 Maj, 2009 22:44

Mag, nie czytaj tego! Nieeeee! Pozostań w nieświadmości... z Rochesterem to on ma chyba tylko imię wspólne :roll:
aneby - Wto 26 Maj, 2009 23:01

trifle napisał/a:
z Rochesterem to on ma chyba tylko imię wspólne :roll:

Tylko i jedynie. A może wyszłoby mu na dobre gdyby miał więcej z Rochestera :mysle:

BeeMeR - Śro 27 Maj, 2009 08:03

trifle napisał/a:
Mag, nie czytaj tego! Nieeeee! Pozostań w nieświadmości...
Czytaj, czytaj :excited: jeśli chcesz i zdołasz :mrgreen:
Ja nie byłam w stanie skończyć pierwszego rozdziału :P - ale jakby co - służę e-bookiem

Agn - Śro 27 Maj, 2009 08:10

BeeMeR napisał/a:
A cvzy będą śliczne, świecące dzieci po tym slubie? :mysle:

A nie wiem, czy się Nessie świeciła po narodzeniu. :P

BeeMeR - Śro 27 Maj, 2009 08:23

O! Nessie :)
Dzięki za informację :kwiatek:

nicol81 - Śro 27 Maj, 2009 10:42

Agn napisał/a:
*wertuje wiadomości o Edwardzie C. i o Rochesterze* Poważnie? A z której strony? :shock:

Nie wiem- mówiła kiedyś w wywiadzie, ale że ja nie znam ani autorki, ani książki, ani filmu, to tylko mnie nazwisko Rochestera przyciągnęło :ops1:

Anaru - Śro 27 Maj, 2009 10:50

Agn napisał/a:
A nie wiem, czy się Nessie świeciła po narodzeniu. :P

W pierwszym momencie miałam wizję stwora z jeziora z dłuuuga szyją..... :rumieniec:
A potem mi sie pomyślało, że to chyba nie to :lol: . Czyżby ją wreszcie był skonsumował? :mrgreen:

BeeMeR - Śro 27 Maj, 2009 11:00

Po ślubie, Aniu, po ślubie :wink:
Anaru - Śro 27 Maj, 2009 11:22

BeeMeR napisał/a:
Po ślubie, Aniu, po ślubie :wink:

I wyszła im Nessie :rotfl:
To ona nawet świecić nie musiała :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://images.google.pl/i...F-8&sa=N&tab=wi

Wczoraj trafiło mi się na blog, tak nomen omen...
Czy ja wyglądam na Wampira? Nie? Mylisz się
http://arcia.bloog.pl/?_ticrsn=3&ticaid=58199
uhm......

Agn - Śro 27 Maj, 2009 20:33

Edward gdyby miał łeb na karku, to by żadnej Nessie nie było (nawiasem pisząc to było zdrobnienie od durnowatego imienia wymyślonego przez Bellę: Renesmee). Ale nieee - gdzie dziewczyna mogłaby zajść z wampirem? Edukacja seksualna nie jest mocną stroną Edwarda... :roll:
Admete - Śro 27 Maj, 2009 20:37

Proszę mi jeszcze wytłumaczyć - czy ta nieszczęsna Bella została wampirem? Bo jak inaczej...
Gunia - Śro 27 Maj, 2009 21:01

Została ciężko ranna i w końcu on ja zaraził, bo tylko jako wampir mogła to przeżyć. :mrgreen:
Przynajmniej tak wyczytałam śledząc zamierzchające hasła na wiki - polecam, nie uśmiałam się tak od czasu legosiowych fanfików.

Trzykrotka - Śro 27 Maj, 2009 21:09

Guniu, jakiś link? :kwiatek:
Caitriona - Śro 27 Maj, 2009 21:36

A ja obejrzałam Powrót do Brideshead i w sumie sama nie wiem czy mi się ten film podobał... Na pewno zrobiła na mnie pozytywne wrażnie muzyka i aktor odtwarzający główną rolę, Matthew Goode ;)
Gunia - Śro 27 Maj, 2009 22:17

Trzykrotka napisał/a:
Guniu, jakiś link? :kwiatek:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmierzch_(saga)
I stamtąd można sobie już klikać na kolejne hasła i przeglądać, ja to robiłam na oślep i uśmiałam się do łez. "Moda na sukces" po ciemnej stronie mocy. :lol:
Siedemnastoletnia Bella przeprowadza się z wielkiego miasta do ojca, który mieszka w maleńkiej miejscowości Forks w stanie Waszyngton.

Cztery tomy "Zmierzchu" skupiają się na Belli i jej kontaktach ze światem wampirów, jej próbach zaadaptowania się do ich trybu życia. Ważne są też jej uczucia. Okazuje się, że jest zakochana nie tylko w Edwardzie, ale również w Jacobie, co wprowadza w jej życie nie mały chaos. W końcu dochodzą jednak do porozumienia.

Jest dość niezdarna, łatwo się potyka i kaleczy, co często kwituje ironicznymi uwagami.
(Jak ja się potknę i obiję, to też jetsem szalenie ironiczna -> :wsciekla: )

Przyjmując nauki od pewnej wampirzycy-amazonki Zafriny potrafi także sprawić, aby Edward, po dotknięciu jego twarzy mógł usłyszeć jej myśli mimo "ochrony" jaką zapewnia jej tarcza.

Jeśli chodzi o styl: ten kto to pisał chyba nie widział na oczy encyklopedii.
Jeśli chodzi o treść: ekhm... kocham fantasy i dlatego trudno mi powiedzieć stanowczo, że jakieś wymysły mogą być zbyt abstrakcyjne, ale... :lol:

aneby - Śro 27 Maj, 2009 22:27

Najbardziej podoba mi się opis "Przed świtem", a zwłaszcza Jej ekstremalnie szybka ciąża mocno ją wykańcza :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Anonymous - Śro 27 Maj, 2009 22:39

imię tej małej irytowało mnie strasznue :wsciekla:
Agn - Śro 27 Maj, 2009 23:51

To było połączenie imion obu babć - Renee i Esme. Rzeknę, że na drugie dziewczynka też miała jakieś porąbane imię, tym razem po dziackach. Carlie? Czy jakoś tak (Charlie + Carlisle).
Anaru - Śro 27 Maj, 2009 23:53

Bella ociera się o śmierć (dziecko złamało jej m.in. kręgosłup)
Eeee???? :shock: A co jeszcze jej złamało? I czemu złamało???? :shock:

Po przemianie ma długie, brązowe włosy i czerwone oczy, które z czasem jaśnieją.
Na jaki kolor? Różowy? :mysle:
Czy jasny czerwony? :mysle:

Agn - Śro 27 Maj, 2009 23:56

SPIN, NIE CZYTAJ TEGO!!!

Zmieniają barwę w stronę "złocistego miodu" (spadziowy czy jakiś taki), a jak zgłodnieje - czarne.

Nessie baaaaaaaaaaaardzo szybko się rozwijała i jak wierciła się w brzuchu mamy, to jej np. złapała żebro albo cośtam jej uszkodziła. A przy porodzie, wydostając się, w ogóle ją połamała i chyba porozrywała. W każdym razie Bella była cierpiąca & umierająca. No i Edziu w końcu doszedł do wniosku, że nie ma co, dziewucha mu pada, trzeba przestać chrzanić o potępieniu i innych pierdołach, w które nikt chyba nie wierzy i brać się do roboty. I tak cudoooownie przemienił Bellę w wampa.

aneby - Czw 28 Maj, 2009 00:00

Agn napisał/a:
To było połączenie imion obu babć - Renee i Esme

Nie mniej zdrobnienie tego imienia kojarzy mi się z potworem z Loch Ness (pieszczotliwie zwanym Nessie) :roll: