To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Pon 11 Maj, 2015 18:51

BeeMeR napisał/a:
tym bardziej, że wątek z panią psycholog i gadkami-szmatkami-być może miłością Reesa mi nie leży również

Mnie to akurat nie przeszkadza. Tak na marginesie jest, a daje Reesowi ludzki rys.

BeeMeR - Śro 13 Maj, 2015 19:42

Skończyłam 4 sezon Impersonalnych - piosenka końcowa faktycznie jest bardzo dobrze dobrana. Po wypowiedziach jak to jest "smutny" spodziewałam się większej masakry (uczuciowej zwłaszcza) - mnie odpowiada zamknięcie wątków Dominika, Eliasa, Kontroli, Korekty - no i jakże niezbędna ogniotrwała walizka ;) Bardzo podobała mi się rozmowa Fincha z Maszyną :serce:
Zgrzytało mi tylko (powiedzmy, że tylko), jak na koniec stoją pod drzwiami i zamiast sp***kalać jak szybko się da gawędzą o tym i owym czekając na posiłki Samarytanina. :roll:
Ewidentnie twórcy chcieliby kolejny sezon - byłoby jak pociągnąć wątek główny.

Admete - Śro 13 Maj, 2015 20:08

BeeMeR napisał/a:
Bardzo podobała mi się rozmowa Fincha z Maszyną :serce:

Tez mi się niezmiernie podobała :) jeśli nie będzie 5 sezonu, to trochę tak jakby w B5 nie było dokończenia wątków...

Fibula - Śro 13 Maj, 2015 20:48

Jako że nadal mam tyły, nie czytam waszych komentarzy, ale wiem, że będzie piąty sezon - na razie jest mowa o 13 odcinkach.
Admete - Śro 13 Maj, 2015 20:49

A to dobrze, że będzie.
BeeMeR - Śro 13 Maj, 2015 21:38

To dobrze - pewne rzeczy trzeba by wykończyć :trzyma_kciuki:
Jotka - Czw 14 Maj, 2015 11:16

Przede wszystkim tego okropnego starca - socjopatę - niewolnika Samarytanina :uzi: :wink:
BeeMeR - Czw 14 Maj, 2015 14:25

Nie przeczę :P
Co nie zmienia faktu, że postać jest świetnie zagrana - no i fizjonomię ma znakomitą do roli :oklaski: jak i Finch do swojej :oklaski:

Jotka - Czw 14 Maj, 2015 16:57

Fakt, bardzo wyraziste postacie :-P
Jotka - Pon 18 Maj, 2015 14:03

Ogląda ktoś jeszcze Grimma. Bardzo ciekawie skończył się 4 sezon, 5 będzie ostatnim a tyle nowych wątków jeszcze nie było
BeeMeR - Pon 18 Maj, 2015 14:11

Ja skończyłam sezon 1 i raczej się nie wezmę za 2. Serial jest ok, ale mam wiele innych do obadania a czasu coraz mniej.
Aragonte - Pon 18 Maj, 2015 15:21

Jotka napisał/a:
Ogląda ktoś jeszcze Grimma. Bardzo ciekawie skończył się 4 sezon, 5 będzie ostatnim a tyle nowych wątków jeszcze nie było

Ostatniego sezonu nie widziałam, zirytowałam się końcówką poprzedniego. Nie wiem, może kiedyś jeszcze wrócę :mysle:

Na razie zasadzam się na Jonathana Strange i pana Norrella - pierwszy odcinek już jest :excited:

Szafran - Pon 18 Maj, 2015 15:31

Aaaaa. Super. Ale ja wolę poczekać, aż będzie więcej:).
Aragonte - Śro 20 Maj, 2015 22:13

Zwierz pisze bardzo zachęcająco o Jonathanie Strange i panu Norrellu:
http://zpopk.pl/#axzz3ahaR489E

Ja na razie zdążyłam obejrzeć tylko kawałek pierwszego odcinka - ma świetny klimat i raczej mocno wierny książce (tyle, że Jonathan Strange pojawia się wcześnie, i dobrze).

Admete - Czw 21 Maj, 2015 07:09

Mnie się bardzo podobają budynki i wnętrza. Szczęściarze z tych Angoli - mają tyle pięknych historycznych mniejs.
Eeva - Czw 21 Maj, 2015 14:07

Aragonte napisał/a:
Ja na razie zdążyłam obejrzeć tylko kawałek pierwszego odcinka - ma świetny klimat i raczej mocno wierny książce

Jest już!?!?!?! Zupelnie zapomniałam, że chciałam to zobaczyć!

Aragonte - Czw 21 Maj, 2015 14:46

Jest, jest, może dzisiaj obejrzę do końca, jeśli nie wrócę znowu o czwartej rano, jak wczoraj. Ale pewnie wrócę zmęczona i skończy się na seansie w piątek po pracy :?
Admete - Czw 21 Maj, 2015 14:49

Rzeczywiście na razie jest wierny książce. Przeczytałam wpis Zwierza - też najbardziej lubi w książce przypisy ;) Ja w ogóle zawsze kochałam ciekawe przypisy.
Eeva - Czw 21 Maj, 2015 14:54

To koniecznie musze obejrzeć! Dzięki za cynk!
Aragonte - Sob 23 Maj, 2015 22:31

Obejrzałam pierwszy odcinek Jonathana Strange i pana Norrella dzisiaj w nocy - jak to jest ładnie zrobione! :oklaski: Oglądało mi się fantastycznie, nie mam żadnych zastrzeżeń i na pewno będę polować na DVD :D
Admete - Nie 24 Maj, 2015 07:02

Ja też bym chciała dvd. Moze jak będziesz zamawiać z Amazona, to dla mnie też?
Aragonte - Nie 24 Maj, 2015 12:07

Nie ma sprawy, podzielimy się kosztem przesyłki, taniej wyjdzie :) Ale chyba poczekam, aż faktycznie się ukaże, daruję sobie przedsprzedaż, bo za wcześnie mi to zablokuje środki.
Admete - Nie 24 Maj, 2015 12:35

Też myslę, że warto poczekać. Jak będziemy cierpliwe, to i ładna przecena może się trafić.
Aragonte - Śro 27 Maj, 2015 22:59

Jestem na samym początku drugiego odcinka Jonathana Strange i pana Norrella, a już się zachwycam - deszczową flotą :serduszkate:
Admete - Czw 28 Maj, 2015 18:39

Pierwszy odcinek Strange and Norrel był dobry, ale drugi to już mnie zachwycił po prostu. Wszystko jest tam takie, jakie być powinno. Postacie, kostiumy, wnętrza. Wyjątkowo mi się całośc podoba.