Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Pon 11 Maj, 2015 18:51
| BeeMeR napisał/a: | | tym bardziej, że wątek z panią psycholog i gadkami-szmatkami-być może miłością Reesa mi nie leży również |
Mnie to akurat nie przeszkadza. Tak na marginesie jest, a daje Reesowi ludzki rys.
BeeMeR - Śro 13 Maj, 2015 19:42
Skończyłam 4 sezon Impersonalnych - piosenka końcowa faktycznie jest bardzo dobrze dobrana. Po wypowiedziach jak to jest "smutny" spodziewałam się większej masakry (uczuciowej zwłaszcza) - mnie odpowiada zamknięcie wątków Dominika, Eliasa, Kontroli, Korekty - no i jakże niezbędna ogniotrwała walizka Bardzo podobała mi się rozmowa Fincha z Maszyną
Zgrzytało mi tylko (powiedzmy, że tylko), jak na koniec stoją pod drzwiami i zamiast sp***kalać jak szybko się da gawędzą o tym i owym czekając na posiłki Samarytanina.
Ewidentnie twórcy chcieliby kolejny sezon - byłoby jak pociągnąć wątek główny.
Admete - Śro 13 Maj, 2015 20:08
| BeeMeR napisał/a: | Bardzo podobała mi się rozmowa Fincha z Maszyną |
Tez mi się niezmiernie podobała jeśli nie będzie 5 sezonu, to trochę tak jakby w B5 nie było dokończenia wątków...
Fibula - Śro 13 Maj, 2015 20:48
Jako że nadal mam tyły, nie czytam waszych komentarzy, ale wiem, że będzie piąty sezon - na razie jest mowa o 13 odcinkach.
Admete - Śro 13 Maj, 2015 20:49
A to dobrze, że będzie.
BeeMeR - Śro 13 Maj, 2015 21:38
To dobrze - pewne rzeczy trzeba by wykończyć
Jotka - Czw 14 Maj, 2015 11:16
Przede wszystkim tego okropnego starca - socjopatę - niewolnika Samarytanina
BeeMeR - Czw 14 Maj, 2015 14:25
Nie przeczę
Co nie zmienia faktu, że postać jest świetnie zagrana - no i fizjonomię ma znakomitą do roli jak i Finch do swojej
Jotka - Czw 14 Maj, 2015 16:57
Fakt, bardzo wyraziste postacie
Jotka - Pon 18 Maj, 2015 14:03
Ogląda ktoś jeszcze Grimma. Bardzo ciekawie skończył się 4 sezon, 5 będzie ostatnim a tyle nowych wątków jeszcze nie było
BeeMeR - Pon 18 Maj, 2015 14:11
Ja skończyłam sezon 1 i raczej się nie wezmę za 2. Serial jest ok, ale mam wiele innych do obadania a czasu coraz mniej.
Aragonte - Pon 18 Maj, 2015 15:21
| Jotka napisał/a: | | Ogląda ktoś jeszcze Grimma. Bardzo ciekawie skończył się 4 sezon, 5 będzie ostatnim a tyle nowych wątków jeszcze nie było |
Ostatniego sezonu nie widziałam, zirytowałam się końcówką poprzedniego. Nie wiem, może kiedyś jeszcze wrócę
Na razie zasadzam się na Jonathana Strange i pana Norrella - pierwszy odcinek już jest
Szafran - Pon 18 Maj, 2015 15:31
Aaaaa. Super. Ale ja wolę poczekać, aż będzie więcej:).
Aragonte - Śro 20 Maj, 2015 22:13
Zwierz pisze bardzo zachęcająco o Jonathanie Strange i panu Norrellu:
http://zpopk.pl/#axzz3ahaR489E
Ja na razie zdążyłam obejrzeć tylko kawałek pierwszego odcinka - ma świetny klimat i raczej mocno wierny książce (tyle, że Jonathan Strange pojawia się wcześnie, i dobrze).
Admete - Czw 21 Maj, 2015 07:09
Mnie się bardzo podobają budynki i wnętrza. Szczęściarze z tych Angoli - mają tyle pięknych historycznych mniejs.
Eeva - Czw 21 Maj, 2015 14:07
| Aragonte napisał/a: | | Ja na razie zdążyłam obejrzeć tylko kawałek pierwszego odcinka - ma świetny klimat i raczej mocno wierny książce |
Jest już!?!?!?! Zupelnie zapomniałam, że chciałam to zobaczyć!
Aragonte - Czw 21 Maj, 2015 14:46
Jest, jest, może dzisiaj obejrzę do końca, jeśli nie wrócę znowu o czwartej rano, jak wczoraj. Ale pewnie wrócę zmęczona i skończy się na seansie w piątek po pracy
Admete - Czw 21 Maj, 2015 14:49
Rzeczywiście na razie jest wierny książce. Przeczytałam wpis Zwierza - też najbardziej lubi w książce przypisy Ja w ogóle zawsze kochałam ciekawe przypisy.
Eeva - Czw 21 Maj, 2015 14:54
To koniecznie musze obejrzeć! Dzięki za cynk!
Aragonte - Sob 23 Maj, 2015 22:31
Obejrzałam pierwszy odcinek Jonathana Strange i pana Norrella dzisiaj w nocy - jak to jest ładnie zrobione! Oglądało mi się fantastycznie, nie mam żadnych zastrzeżeń i na pewno będę polować na DVD
Admete - Nie 24 Maj, 2015 07:02
Ja też bym chciała dvd. Moze jak będziesz zamawiać z Amazona, to dla mnie też?
Aragonte - Nie 24 Maj, 2015 12:07
Nie ma sprawy, podzielimy się kosztem przesyłki, taniej wyjdzie Ale chyba poczekam, aż faktycznie się ukaże, daruję sobie przedsprzedaż, bo za wcześnie mi to zablokuje środki.
Admete - Nie 24 Maj, 2015 12:35
Też myslę, że warto poczekać. Jak będziemy cierpliwe, to i ładna przecena może się trafić.
Aragonte - Śro 27 Maj, 2015 22:59
Jestem na samym początku drugiego odcinka Jonathana Strange i pana Norrella, a już się zachwycam - deszczową flotą
Admete - Czw 28 Maj, 2015 18:39
Pierwszy odcinek Strange and Norrel był dobry, ale drugi to już mnie zachwycił po prostu. Wszystko jest tam takie, jakie być powinno. Postacie, kostiumy, wnętrza. Wyjątkowo mi się całośc podoba.
|
|
|