Seriale - SUPERNATURAL Next Generation
Admete - Śro 17 Wrz, 2008 21:26
Zawsze to wiedziałam: "We have to be creative but there are fates worse than death and we have a long list of them on our white board in our writers’ room and we will be throwing them at the boys." ;-D
Harry_the_Cat - Śro 17 Wrz, 2008 21:31
| Admete napisał/a: | | Zawsze to wiedziałam: "We have to be creative but there are fates worse than death and we have a long list of them on our white board in our writers’ room and we will be throwing them at the boys." ;-D |
Noooo... biedni bracia....
Czy to już czwartek???? (nie chodzi mi zupełnie o czwartek jako taki, ale... same rozumiecie )
I tak w ogóle to strasznie lubię Serę Gamble.
ETA: wywiad z Jensenem: http://tv.ign.com/articles/910/910634p1.html
Admete - Śro 17 Wrz, 2008 21:42
Nie, to jeszcze nie czwartek i wiemy, o co chodzi.
Mam dobra wiadomość, będe jednak w domu
Zaraz zajrzę do wywiadu.
Harry_the_Cat - Śro 17 Wrz, 2008 21:46
| Admete napisał/a: | | Mam dobra wiadomość, będe jednak w domu |
Taka była cisza, a od paru dni to noremalnie rzeczy pojawiają się w takim tempie, że człowiek ledwo nadąża
| Cytat: | | The writers like to take risks and in fact, you'll sometimes see in the script, "As bloody as network television will possibly allow" or something to the point of, "Get away with as much as we possibly can until the studio calls." |
Admete - Śro 17 Wrz, 2008 21:50
Też mnie to rozsmieszyło. chyba muszę znikać, ale wolałabym posiedzieć...Nie wyrabiam ze wszystkim... Świat się za szybko kręci
Harry_the_Cat - Śro 17 Wrz, 2008 21:51
Ja całe szczęście potrzebuję w tygodniu mało snu - 5 godzin max, więc sobie folguję, szczególnie teraz. No i u mnie nie ma nawet opcji zabierania pracy do domu.
Do jutra
Harry_the_Cat - Śro 17 Wrz, 2008 23:40
Spoiler muzyczny - drugi odcinek zaczyna się od "Lonely Is the Night" - by Billy Squier
I duuuuuzy spoiler odnośnie Impali - http://featuresblogs.chic...pernatural.html (nie zeby się już te plotki wcześniej w sieci ie pojawiły ) i w ogóle na samym końcu ogromniasty spoiler. Także zaglądacie na własną odpowiedzialność.
ETA: dwie scenki z 1 odcinka - a raczej fragmenty - spoilery, of kors! Nie czytajcie tekstu, bo jest beznadziejny...
http://blogs.kansascity.c...nt-care-if.html
Ale nie będę komentować, jakby ktoś jednak spoilerów się wystrzegał
praedzio - Czw 18 Wrz, 2008 07:29
Czy wspomniałam, jak lubię czwartki?
Może dlatego, że po nich zwykle następuje piątek...
Caitriona - Czw 18 Wrz, 2008 12:01
Ja ogólnie nie przepadam za fanfikami więc żadnych po prostu nie czytam.
| Admete napisał/a: | | Mam dobra wiadomość, będe jednak w domu |
Bardzo się cieszymy
Calipso - Czw 18 Wrz, 2008 12:26
| Gunia napisał/a: | Skończyłam stracha na wróble. Zdecydowanie, najstraszniejsze są te momenty napięcia i niepewności, za to "naturalizm" jest momentami odrażający. Niektóre sceny oglądam 1/5 jednego oka, żeby tylko napisy czytać z ekranu.
Wg mnie najlepszy odcinek to ten ze szpitalem psychiatrycznym, prawie przypłaciłam go życiem. Kojarzycie tę scenę, kiedy "Dean" dzwoni do Sama, nie? W tym samym momencie słucham, ale coś mi nie gra. Nagle olśnienie połączone z zawałem - o jasna cholera, mój telefon dzwoni! Idealny synchron. Pierwsze co zrobiłam, gdy opanowałam względnie atak histerii, to odebrałam i sklęłam tę przyjaciółkę, która nie w porę dzwoniła. Piętnaście minut ocierając łzy z oczu wrzeszczałam na nią, że mnie prawie zabiła przez swoje durne pomysły z dzwonieniem. Nigdy więcej takich przeżyć. |
Po 15 odcinku będziesz słyszeć dziwne szmery na ulicy
Qrcze,muszę się sprężać,bo w takim tempie oglądania niedługo mnie przegonisz
gdzie się składa podania o przegłużenie doby?
praedzio - Czw 18 Wrz, 2008 13:09
| Cytat: | | gdzie się składa podania o przegłużenie doby? |
Jak się dowiesz, to daj cynk. Też by mi się przydało.
Gunia - Czw 18 Wrz, 2008 18:16
| Calipso napisał/a: | Po 15 odcinku będziesz słyszeć dziwne szmery na ulicy |
Właśnie zaczynam 15 i dlatego weszłam na komputer - na odtwarzaczu ścieżka dźwiękowa fiksowała. Tu chyba działa. Bardzo podoba mi się trochę filozoficzna strona, w którą zmierza serial od "Faith". Robi się coraz ciekawiej. Aczkolwiek jeśli zdarzy się kolejny bohater epizodyczny pt. "Mam tak samo", to chyba padnę. Oni co odcinek mają z kimś tak samo, a to hasło działa na mnie zawsze jak płachta na byka.
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 18:52
"Mam tak samo"? Co to? Chyba nie łapię...
Wiedziałam, że Faith Ci się spodoba No i im dalej tym więcej mitologii!
Gunia - Czw 18 Wrz, 2008 19:21
| Cytat: | "Mam tak samo"? Co to? Chyba nie łapię... |
Wszystkie gadki pt. "Rozumiem cię / Nawet nie wiesz, jak dobrze cię rozumiem / Przeżyłem to samo" - mam na nie alergię. Niezależnie czy padają w pozytywnym czy negatywnym kontekście, po prostu drażnią mnie, gdy są sztuczne, a przeważnie są. Normalnie ludzi zidentyfikowanych jako "Mam-tak-samo" wolę omijać na 100 km, a Wincesterowie zmierzają niebezpiecznie daleko w tym kierunku. Ciekawym wątkiem jest odnalezienie przez nich postaci, z którymi łączą je głębokie więzy, jak np. ten chłopak od telekinezy, ale jeśli każdy aspekt ich psychiki i problemów wewnętrznych jest nam przez scenarzystów przedstawiany w tej formie, to robi się to z czasem coraz bardziej płytkie. Sam ma problemy z byciem kontrolowanym? Bum! Spotyka taką samą kobietę. (Choć to akurat była chyba prowokacja, jeśli dobrze myślę.) W drugim odcinku - zaginął ci brat? My też szukam kogoś bliskiego. Wiem, że czasami jest to ich celowe działanie mające na celu zdobycie czyjegoś zaufania, które potrzebne jest im do wypełnienia misji, ale to jako łopatologiczna manipulacja drażni mnie to nie mniej, niż jako ckliwa refleksja.
W "Faith" świetny był wątek tych Śmierci. Po prostu czekałam, aż padnie hasło "antropomorficzna personifikacja".
EDIT: Podobała mi się też nazwa tej miejscowości, bodajże w "Drodze 666".
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 19:32
Okej. Ja jakoś tego tak nie odbieram. Podobieństwo spotykanych sytuacji ma pewnie w założeniu pomagać braciom odkrywać prawdę o sobie (strasznie patetycznie to zabrzmiało ).
No i tak na dłuższą metę, to bracia są baaardzo różni
Gunia - Czw 18 Wrz, 2008 19:40
| Harry_the_Cat napisał/a: | Podobieństwo spotykanych sytuacji ma pewnie w założeniu pomagać braciom odkrywać prawdę o sobie (strasznie patetycznie to zabrzmiało ). |
O tym pisałam tu:
ale jeśli każdy aspekt ich psychiki i problemów wewnętrznych jest nam przez scenarzystów przedstawiany w tej formie.
| Gunia napisał/a: | No i tak na dłuższą metę, to bracia są baaardzo różni |
Od siebie czy od otoczenia?
Że od siebie, to widać od razu, a że od otoczenia, to widać jeszcze szybciej, dlatego tym bardziej drażnią mnie te wyszukiwane na siłę podobieństwa.
Ale już się zamykam, bo pewnie to tylko moje zboczenie, że tak to odbieram. Poza tym właśnie biorę się za Benderasów.
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 19:48
To dla mnie jeden z najstraszniejszych odcinków - ale Tobie się mogą pewne elementy nie podobać
Admete - Czw 18 Wrz, 2008 19:53
Chyba faktycznie jakoś mocniej to odbierasz, bo ja niczego nie zauważyłam Odcinek z szalona rodzinką jest bardzo w stylu Archiwunm X, lubię go. Dean przykuty do samochodu policyjnego I te jego teksty o gryzieniu Jak dojdziesz do takiego jednego odcinka w 2 serii ( Tall Tales ), to zobaczysz, że twórcy się sami podśmiewają z tej maniery współodczuwania telewizyjnej filozofii jeszcze troche będzie tu i tam
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 20:04
wywiad z Bobbym - http://blog.zap2it.com/ko...remiere-th.html
a co, banerek!
Gunia - Czw 18 Wrz, 2008 20:06
| Harry_the_Cat napisał/a: | To dla mnie jeden z najstraszniejszych odcinków - ale Tobie się mogą pewne elementy nie podobać |
O ile wcześniej sama nie stanę się jakąś niepowstrzymaną złą siłą. Synchron mi się nie zgadza i od 20 minut bezskutecznie próbuję ręcznie dopasować napisy.
Admete - Czw 18 Wrz, 2008 20:06
Śliczny jest! A dziś czwartek!
Caitriona - Czw 18 Wrz, 2008 20:26
| Admete napisał/a: | | A dziś czwartek! |
TEN czwartek?? O, mamusiu
Admete - Czw 18 Wrz, 2008 20:32
Tak, to TEN czwartek Szurnięte jesteśmy jak nic
Harry_the_Cat - Czw 18 Wrz, 2008 20:57
Mam nadzieje, że link zadziała - http://andreas-ri.livejou...775296#t1775296
zdjęcia z finałowego odcinka 3 serii i BTS - zielony ekran! Biedny Jensen...
Calipso - Czw 18 Wrz, 2008 21:28
| Gunia napisał/a: | | Synchron mi się nie zgadza i od 20 minut bezskutecznie próbuję ręcznie dopasować napisy. |
Guniu,w którym odcinku tak się dzieje?
|
|
|